واکنش شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی به یک مطلب:
تعداد بازدید : 9
شرکت توسعه تصفیه خانه شیروان باید پاسخگو باشد
در پی انتشار مطلبی با عنوان «پروژه تصفیه خانه شیروان در کما»، در تاریخ 25 شهریور 1403 که این مطلب برگرفته از خبرگزاری ایرنا بود، شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، با ارسال جوابیه ای خطاب به این خبرگزاری که نسخه ای از آن برای روزنامه «خراسان شمالی» هم ارسال شده است، به این مطلب پاسخ و واکنش نشان داد که در ادامه می توانید آن را بخوانید:
«اجرای تصفیه خانه فاضلاب شیروان به عنوان یکی از اولویت های زیست محیطی و با هدف جلوگیری از آلودگی منابع آب و خاک و استفاده مجدد از پساب تصفیه شده و پس از طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای کشوری، به صورت قراردادBOT به سرمایه گذار مربوطه واگذار و طبق شرایط قراردادی می بایست طی 2 سال به بهره برداری می رسید که بنا بر عدم اجرای مسئولیت های قراردادی از طرف سرمایه گذار، راهاندازی آن با تاخیر زیادی همراه گشته است که از این حیث شرکت توسعه تصفیه خانه شیروان می بایست پاسخگوی اهمال خود باشد. به موازات اجرای تصفیه خانه، شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی جهت تولید فاضلاب موردنیاز تصفیه خانه، ضمن برنامه ریزی لازم، اقدام به اجرای شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب شهر شیروان (بیش از 60 کیلومتر) نموده است که هم اکنون آماده بهره برداری و نصب انشعابات و به تبع آن تامین فاضلاب خام می باشد و این موضوع دقیقاً برخلاف ادعای آقای بناری است. در توضیح نکاتی به شرح ذیل به نظر می رساند:
1- ادعای عدم وجود فاضلاب خام در ورودی تصفیه خانه نه تنها دروغی بزرگ است و مشکل زیرساختی ندارد بلکه بر همگان روشن است چنانچه شرکت آب و فاضلاب پیش از بهره برداری تصفیه خانه نسبت به نصب انشعابات و جمع آوری فاضلاب اقدام می نمود با توجه به عدم آمادگی پذیرش در تصفیه خانه(به لحاظ فنی)، با حجم زیادی فاضلاب روبرو می شد که تبدیل به یک تهدید زیست محیطی می گشت. بدیهی است در صورت رفع نواقص تصفیه خانه و راه اندازی آن امکان نصب انشعابات و تامین فاضلاب خام طی برنامه زمانبندی چند ماهه فراهم است.
2- در ارتباط با ادعای خلاف واقع آقای، عدم افتتاح و بهرهبرداری از پروژه تصفیه خانه فاضلاب شیروان نه تنها به دلیل عدم همکاری شرکت آب و فاضلاب نیست که برعکس بنا بر نواقصی که در پروژه وجود دارد عملکرد تصفیه خانه با استانداردهای لازم، در حاله ای از ابهام است.
3- سرمایه گذار تلاش دارد تا با نادیده گرفتن مفاد قرارداد، به منظور شانه خالی کردن از مسئولیت های قراردادی و قانونی خود، از هر ابزار ممکن، حتی جو سازی رسانه ای استفاده نماید در حالی که بنابر سازوکار پیش بینی شده در قرارداد منعقده، کمیته ای تحت عنوان کمیته بهره برداری پروژه، متشکل از اعضایی از طرفین قرارداد در ماه های اخیر سلسله بازدیدها و جلساتی را در محل پروژه و با حضور اعضای دو طرف برگزار نمودند که طی آن، نواقص موجود در پروژه، احصا و به تایید طرفین رسیده است. بنابراین سرمایه گذار پروژه بر اساس قرارداد مکلف است نسبت به رفع نواقص اقدام و پروژه را برای بهره برداری آماده نماید ولیکن سرمایه گذار با بهانه جویی های مختلف و با هدف سودجویی نامشروع، از رفع نواقص امتناع می ورزد.
4- نگرانی هایی که از انقضای زمان ضمانت نامه های تجیزات مطرح شده تماماً در اثر کوتاهی و قصور سرمایه گذار و تاخیر چند ساله در اجرای پروژه ناشی می گردد که لزوم تسریع در رفع نواقص پروژه و دستیابی به شرایط لازم برای آغاز بهره برداری را ضروری می سازد.
5- در ارتباط با تغییر مدیریتی گلایه ای مطرح شده است که در این باره آنچه بر تمام پروژه ها از جمله پروژه مورد بحث، حاکم و مورد تاکید و تایید است الزاماً و صرفاً مفاد قرارداد است که بر هر موضوعی حجت است نه نگاه و نظر شخصی افراد!
6- ذکر رقم ده هزار میلیارد ریال در مصاحبه نیز، کاملاً شائبه بر انگیز است و مشخص است مقاصد اقتصادی سوئی در پس این ارقام موهوم نهفته که در صورت نیاز، شرکت آب و فاضلاب استان آمادگی دارد با ارائه اسناد و مدارک، نادرست بودن این ارقام را اثبات نماید.
7- علاوه بر اینها عضو هیئت مدیره شرکت تصفیه خانه فاضلاب شیروان که به خلاف ادعای مدیرعاملی نموده است، در خلال مصاحبه، اتهامات بی پایه و اساس دیگری را متوجه شرکت آبفای خراسان شمالی نموده است که این شرکت پس از بررسی جوانب امر، حق پیگیری حقوقی موضوع در دستگاه قضایی را برای خود محفوظ می داند.
بدیهی است شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی ضمن حمایت ها و مساعدت های متعددی که در چارچوب قانون و با هدف حمایت از سرمایه گذاری بخش خصوصی داشته است، خود را به عنوان نماینده دولت مکلف به اجرای دقیق قرارداد و مسئول حفظ و حراست از حقوق بیت المال دانسته و از این رو با نگاه ویژه به مسائل زیست محیطی منطقه، تمام مساعی خود را به کار می بندد تا در مقابل هر گونه زیاده خواهی ایستاده و اجازه ندهد که اموال بیت المال با فضاسازی های رسانه ای ضایع و تباه گردد. با این حال شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی، خود را متعهد می داند که به محض رفع نواقص پروژه از طرف سرمایه گذار، تاییدیه های لازم برای آغاز بهره برداری از پروژه را صادر نماید. در پایان برای اطلاع خوانندگان محترم از خدماتی که در بخش جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهرها در استان خراسان شمالی صورت پذیرفته است، خاطرنشان می سازد در 4 شهر بزرگ استان مجموعاً 4 تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت 49400 متر مکعب در شبانه روز احداث شده است که هم اکنون 31900 متر مکعب فاضلاب قبل از ورود به محیط پذیرنده مورد تصفیه با بالاترین استانداردها صورت می پذیرد. همچنین در بخش شبکه جمع آوری فاضلاب نیز تاکنون اقدام به احداث 614 کیلومتر شبکه جمع آوری و انتقال با اقطار 200 تا 1000 میلیمتر شده است که وظیفه جمع آوری و انتقال فاضلاب 88206 مشترک خانگی و غیر خانگی را برعهده دارد. که موجب شده 43.1 درصد جمعیت شهری استان خراسان شمالی از تاسیسات جمع آوری و تصفیه بهداشتی فاضلاب بهره مند گردند.»