تعداد بازدید : 11
تدابیر طب ایرانی برای فصل های سرد سال
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل از تدابیر طب ایرانی برای فصل های سرد سال گفت. به گزارش روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر «سیدمهدی میرغضنفری» با اشاره به افزایش بیماری ها در فصول سرد سال گفت: افرادی که مزاج سرد دارند در فصول سرد سال بیشتر و در مقابل افراد گرم مزاج کمتر بیمار می شوند و در صورت بیماری به سرعت بهبود می یابند.
وی افزود: افراد سرد مزاج معمولاً احساس سرما می کنند و با خوردن سردیجات اذیت می شوند، همچنین متابولیسم و سوخت و ساز پایینی دارند و حرکات آن ها رو به کندی است؛ این افراد از لحاظ شخصیتی درونگرا هستند. معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان این که در طب ایرانی مهم ترین اقدام پیشگیری است، افزود: این افراد باید از چیزهایی که باعث تشدید حال بدشان می شود پرهیز کنند. این پژوهشگر طب ایرانی تصریح کرد: در گام اول، سرد مزاجان باید مصرف سردیجات را کاهش دهند، مصرف لبنیات باید به حداقل برسد البته شیر اگر گرم شده و داخل آن عسل و زنجبیل باشد نسبت به سایر لبنیات بهتر است. همچنین مصرف ماست و دوغ و پنیر باید به حداقل برسد.
دکتر «میرغضنفری» اضافه کرد: سالادها اکثراً سرد هستند. مصرف کاهو و خیار و گوجه بدن را سرد می کند و افراد باید سبزی خوردن را جایگزین سالادها قرار دهند. نعنا و ترخون سیستم ایمنی را تقویت می کند و سردی را کاهش میدهند. وی گفت: ورزش مزاج را به سمت گرمی میبرد و به همه افراد توصیه می شود برنامه منظمی برای ورزش داشته باشند به خصوص در فصل زمستان. وی یادآور شد: افراد سرد مزاج حتماً در زمستان خود را بپوشانند و مخصوصاً هنگام خواب، سر را با کلاه و روسری بپوشانند.
معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل افزود: زیر انداز باید کافی و مناسب و در صورت امکان نمدی باشد. اگر از کرسی استفاده شود بسیار مناسب است مخصوصاً برای افرادی که درد مفاصل دارند. وی اظهارکرد: افراد بعد از استحمام بلافاصله از منزل خارج نشوند تا باد سرد با آن ها برخورد نکند و از کلاه و شال گردن استفاده و از سینوسها مراقبت کنند. وی تصریح کرد: افراد نباید در خوردن گرمیجات زیاده روی کنند، حتی افرادی که مزاج سرد دارند باید اعتدال را رعایت کنند.
دکتر «میرغضنفری» توصیه کرد: عسل گزینه خوبی است که باید در آب ولرم حل شود. شیره انگور و دم نوشهایی مانند گل بابونه بسیار مناسب است و کشمش و مویز و شیرینی های طبیعی مانند انجیر توصیه میشود. وی گفت: توصیه میشود افراد خواب کافی داشته باشند تا سیستم ایمنی در بالاترین سطح قرار داشته باشد و کمتر دچار بیماریهای ویروسی شایع در فصل سرما شوند؛ حفظ آرامش نیز به افزایش کیفیت سیستم ایمنی بدن بسیار کمک میکند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
۵ ماده غذایی موثر در ترمیم پوست
قرار گرفتن در معرض نور خورشید، میزان آنتیاکسیدان موجود در خون شما را کاهش خواهد داد، به همین دلیل بهتر است تا سطح آنتی اکسیدان خون را همیشه بالا نگه دارید چراکه این ماده میتواند به سلامت پوست کمک و از آن در برابر نور خورشید و دیگر خطرات محافظت کند.به گزارش ایسنا، طراوت پوست با گذر زمان و افزایش سن روز به روز کمتر میشود. در این میان برخی عوامل نیز وجود دارند که ممکن است این فرایند را تسریع کنند، بنابراین میتوان با اتخاذ راهکارهایی، از بین رفتن طراوت پوست را به تاخیر انداخت. در ادامه ۵ ماده غذایی موثر در ترمیم پوست را مرور می کنیم.
انواع چای: بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی عناصر موجود در چای سبز هستند. این عناصر و ترکیبات منجر به حذف رادیکالهای آزاد در بدن و دوباره فعال کردن سلولهای خونی در لایه بالایی پوست میشوند. محققان میگویند مصرف چای سبز برای مبتلایان به پسوریازیس که دچار عوارض پوستی هستند، مفید است. البته فقط چای سبز این خاصیت را ندارد؛ بابونه نیز دارای خواص ضد التهابی و مرطوب کنندگی پوست است و در عین حال منجر به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست میشود. چای سیاه نیز غنی از فلاونوئیدها برای جلوگیری از التهابهای پوستی است.
عسل: جای تعجب نیست که عسل میتواند پوست خشک را به زندگی بازگرداند. تحقیقات نشان دادهاند که عنصر موجود در عسل منجر به درمان زخمها و سوختگیها میشود ضمن این که التهاب و عفونت را نیز از بین میبرد.
شکر قهوهای: پوستی که به طور مرتب، پوسته پوسته میشود پوستی سالم است چه از نظر کارکرد و چه از نظر ظاهر؛ این امر باعث میشود که پوست بتواند راحتتر نفس بکشد و بعد از مدتی درخشندگی خاصی داشته باشد و همچنین پوست نرمتر شود. با استفاده از اسکراب شکر قهوهای میتوانید پروسه پوسته پوسته شدن را انجام دهید. شکر قهوهای دارای مقداری اسید گلایکولیک است. یک اسید هیدروکسید که برای داشتن پوستی سالم بسیار مهم است. اسید گلایکولیک طبیعی نه تنها باعث بهبود پوست میشود بلکه از آن در برابر سموم نیز محافظت میکند.
گیلاس: وجود آنتی اکسیدانی با نام ملاتونین در گیلاس سبب میشود تا این میوه خوشمزه، از پوست در مقابل اشعه فرابنفش خورشید محافظت کند. همچنین این ماده به ترمیم پوستهایی که دچار آفتاب سوختگی شدهاند کمک میکند. به علاوه، وجود ویتامین C در این میوه، باعث افزایش تولید کلاژن و جلوگیری از چین و چروکهای پوست میشود.
قارچ: قارچ که به عنوان مادهای سرشار از پروتئین شناخته میشود، حاوی موادی همچون سلنیوم برای محافظت از پوست است. در میان مواد غذایی مصرفی، قارچ حاوی بیشترین میزان سلنیوم است. وجود مادهای همچون گلوتاتیون پراکسیداز بیشترین میزان آنتی اکسیدان بدن را تامین میکند. این ماده، از آسیب به سلولهای پوستی که به واسطه اشعه خورشید پیش میآید، پیشگیری میکند. همچنین، قارچ سرشار از ویتامین B است که عاملی برای شادابی پوست و جوان ماندن آن به حساب میآید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
چند نکته برای هنگامی که تب دارید!
هنگام ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا، استفاده از داروهای تب بر افزایش می یابد اما مصرف بیش از حد مایعات و داروهای کاهشدهنده تب ممکن است همیشه به بهبودی افراد کمک نکند و در برخی موارد میتواند مضر هم باشد. ایسنا چند نکته برای هنگامی که افراد بیمار می شوند و تب دارند منتشر کرده و آورده نوشت: تب در واقع افزایش دمای مرکزی بدن است که به عنوان پاسخی به مهاجمان میکروبی ناخواسته ایجاد میشود. هر چه عفونت شدیدتر باشد، تب بیشتر میشود. تب نحوه تکاملی بدن برای بهبود از عفونت است و در بسیاری از گونهها برای بقا سودمند و مفید هم هست. اما تب کردن هزینهای هم دارد، چرا که دمای بیش از حد بالای بدن میتواند کشنده باشد. به ازای هر ۱۶.۷۷ درجه سیلسیوس، متابولیسم (سوختوساز) بدن ۱۰ درصد افزایش مییابد. به این ترتیب بدن شروع به سوزاندن کالری بیشتر و ترشح هورمونهایی میکند که تب را تحت کنترل نگه میدارد. نشریه «کانورسیشن» مینویسد: برخی تحقیقات درباره ورود داروهای کاهش دهنده تب به بدن مانند آسپرین یا استامینوفن نشان میدهد که این روند باعث میشود افراد دچار تب احساس بهتری داشته باشند اما در عین حال این داروها میتوانند واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن را نیز سرکوب کنند. برخی تحقیقات در افراد مبتلا به سرماخوردگی که یک هفته آسپرین یا استامینوفن مصرف کردند، نشان داده است که پاسخ ایمنی بدن آن ها روند کاهشی و گسترش ویروس بیشتر بوده است. تحقیق دیگری هم نشان داد که مصرف آسپرین بهطور موثر علایم تب را کاهش میدهد، اما گسترش ویروس را افزایش میدهد. متخصصان توصیه میکنند زمانی که فرد تب دارد یا به ویروس مبتلا است برای کاهش کمآبی، زیاد مایعات بنوشد اما شواهد علمی کمی برای حمایت از این توصیه وجود دارد. برای برخی افراد، 3 لیتر یا حدود ۱۲ لیوان، خیلی زیاد است. آب بیش از حد باعث تهوع و استفراغ، سردرد و گرفتگی عضلات میشود. به گزارش ایندیپندنت، بدن برای جلوگیری از تشدید خطرناک تب، هورمونهای ضدادرار ترشح میکند، بدین ترتیب ادرار کاهش مییابد و بدن آب را از طریق عملکرد کلیهها حفظ میکند، بنابراین اگر فردی که تب دارد بیش از حد لازم آب بنوشد، دچار مسمومیت با آب یا هیپوناترمی میشود. در این وضعیت که میتواند کشنده هم باشد سطح سدیم خون بیمار بسیار پایین میآید. بنابراین شاید زمان آن رسیده است که در روشهای معمول و رایج تجدید نظر کنیم. اگر به تب خفیف یا متوسط دچار شدهاید به جای این که سعی کنید بهطور فعال آن را کاهش دهید به استراحت بپردازید تا بدن بتواند با تب مبارزه کند. همچنین در مصرف انرژی بدن صرفهجویی کنید، زیرا سوخت و ساز بدن در این موقع در حال افزایش است. کمتر از داروهای کاهش دهنده تب استفاده کنید و مایعات بنوشید اما در حد ظرفیت. به گزارش کانورسیشن، توصیه نهایی این است که هنگام مبارزه با تب یا عوارض جانبی واکسن، نوشیدن مایعات گرم حاوی سدیم مانند آب گوشت را مدنظر داشته باشید. همچنین سوپ مرغ با وجود آن که شواهد علمی کم و متناقضی درباره آن وجود دارد میتواند از نوشیدن فقط آب خالی بهتر باشد. همچنین در صورتی که تب ادامهدار باشد و درجه تب بالا باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
معرفی 68 متخلف حوزه درمان به مراجع قضایی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به نظارتهای مستمر از مراکز درمانی تحت پوشش این دانشگاه، گفت: در این راستا، از ابتدای امسال تا پایان دی، هزار و 334 بازدید توسط تیمهای ویژه انجام و 68 تخلف حوزه درمان نیز شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده است.
دکتر «عبدا... کبریایی» در گفت و گو با وبدا با بیان این که نظارتهای مستمر بر مراکز درمانی توسط اداره نظارت و بازرسی این معاونت انجام میشود، اضافه کرد: در جریان این بازدیدها، تذکراتی ثبت و متخلفان نیز شناسایی شده است. وی با اشاره به این که این بازدیدها در راستای نظارت بر ارائه خدمات درمانی در تمام مراکز ارائه دهنده خدمات مرتبط انجام میشود، ادامه داد: 12پرونده در کمیسیون ماده 11 بررسی شده است که 9 پرونده دارویی به تعزیرات حکومتی ارسال و همچنین 22 پرونده صنفی نیز به تعزیرات و دادسرا ارسال شده است. دکتر «کبریایی» با اشاره بازرسی ها در حوزه دارو، بیان کرد: در این خصوص نیز 21 پرونده تشکیل شده که 20 مورد آن به تعزیرات حکومتی معرفی شده اند.
وی ادامه داد: بازرسی و نظارت در حوزه نظام پزشکی نیز منجر به معرفی 9 پرونده درمانی به دادسرا و پلمب 6 مرکز درمانی غیرمجاز و مداخله گر شده است. وی خاطرنشان کرد: بازدیدها از بیمارستانهای عمومی دولتی و غیردولتی، مرکز جراحی محدود و سرپایی، درمانگاه عمومی، تخصصی، دندان پزشکی، مطب پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص، دندان پزشک عمومی، دندان پزشک متخصص، مراکز MMT، دفتر کار مامایی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، کاردرمانی، مرکز پرستاری در منزل، موسسه رادیولوژی و سونوگرافی، رادیولوژی فک و صورت، لابراتوار پروتزهای دهانی و موسسه فیزیوتراپی انجام شده است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: شهروندان میتوانند شکایات خود را با مراجعه به واحد شکایات مراکز درمان و بیمارستانها و معاونت درمان و یا تماس با سامانه 190 ثبت و اعلام کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 8
تزریق PRP برای درمان آرتروز
یک فوق تخصص درد گفت: یکی از راههای درمان آرتروز تزریق PRP است. برای تهیه PRP خون بیمار گرفته، در شرایط کاملاً استریل در دستگاهی به نام سانتریفوژ قرار داده، در مرحله بعدی پلاکت و پلاسمای خون بیمار جدا و مجدد تغلیظ می شود که در نهایت ماده به دست آمده PRP نام دارد.
«محمدرضا حاجی سیدابوترابی» در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: PRP دارای فاکتورهای رشد است و با تزریق در محلهای مختلف باعث ترمیم آن نقطه میشود؛ به طور مثال PRP را در مفصلهایی که دچار آرتروز شده است تزریق میکنیم. وی تصریح کرد: چند نکته مهم این است که آتروزهایی معمولاً به PRP پاسخ مثبت میدهند که در موارد خفیف تا متوسطی قرار داشته باشند زیرا آرتروزهایی که پیشرفته هستند قاعدتاً به عمل جراحی و تعویض مفصل نیاز دارند و روش PRP در این موارد قابل انجام نیست.
فوق تخصص درد در مرکز درمان جهاد دانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: قبل از تزریق PRP حتماً باید ملاحظاتی انجام شود مثلاً این که اگر بیمار دارویی مصرف میکند قطع شود و بعد از انجام PRP نیز نیاز است ملاحظاتی لحاظ شود که پزشک به بیمار توضیح خواهد داد.
وی ادامه داد: PRP یک روش بسیار مناسب برای افراد مبتلا به بیماری آرتروز است است چراکه از خون خود بیمار تهیه میشود و ماده دیگری به بدن بیمار اضافه نخواهد شد. «حاجی سیدابوترابی» گفت: برای درمان آرتروز گزینههای دیگری همچون تزریق گاز اوزون و ژل هیالورونیک اسید وجود دارد اما تجربه ثابت کرده است که PRP معمولاً نتایج درخشان بسیاری در درمان آرتروز دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 8
مضرات مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره مضرات مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده، گفت: نمک دریا و نمک های تصفیه نشده موجب سرطان می شود. «نسرین علیزاده» با بیان این که نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آن ها به اثبات رسیده است، افزود: علاوه بر داشتن نا خالصی ها، نمک دریا دارای میزان کم ید یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند. وی با اشاره به باورهای اشتباه درباره نمک دریا اعلام کرد: این که نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کند درست نیست، زیرا در مقداری که نمک باید مصرف شود (کمتر از 5 گرم درروز)، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می رساند آن قدر ناچیز است که کاملاً قابل چشم پوشی است، ضمن این که این املاح را از دیگر منابع غذایی می توان دریافت کرد و با مصرف نمک یددار تصفیه شده (البته به مقدارکم) هدف این است که ید کافی به مردم کشور رسانده شود. این مسئول خاطرنشان کرد: تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در فضای مجازی یا توسط برخی از افراد می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است و طبعاً افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر می اندازد بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری از پیامدهای زیان بار بهداشتی خواهند بود. «علیزاده» با اشاره به سنگ نمک، ادامه داد: سنگ نمک از معدنهای سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشینها و سپس انفجار و خرد کردن سنگهای نمک به دست میآید. بیشترین مصرف این نوع نمک برای یخزدایی به کار میرود و این نوع نمک برای مصارف خوراکی نیست. وی با بیان این که نمک صورتی هیمالیا حاوی مقادیر کمی آهن اکسید با ترکیب اصلی Naclاست اضافه کرد: منابع اصلی این نمک در پنجاب کشور پاکستان است، طعمی سبک تر از نمک معمولی و شیرین تر دارد، بیشتر در غذاهای سرخکردنی و فروشویی سبزیجات استفاده میشود. مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نمک های آبی و بنفش نیز در بازار وجود دارد که این رنگ ها به دلیل وجود برخی عناصر است که موجب ایجاد رنگ در نمک می شود. باید توجه داشت این نوع نمک ها تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند و مصرف آن ها موجب آسیب به سلامت کلیه و کبد می شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هشدار درباره مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن
تعداد بازدید : 9
هرگز نزدیک بخاری نخوابید!
فلوشیپ طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن هشدار داد و گفت: مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن بسیار خطرناک و خاموش است؛ این گاز تقریباً بدون هیچ نشانهای و به صورت خزنده انسان را گرفتار می کند و در تله میاندازد. دکتر «افشین امینی» با بیان این که بیشترین و متداول ترین سوخت در کشور ما گاز است، اظهارکرد: یکی از مشکلاتی که به خصوص در فصلهای سرد سال با آن مواجهیم گاز گرفتگی با گاز co است. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اضافه کرد: انتظار نداشته باشید که پیش از مسمومیت با گاز co هشداری دریافت کنید. وی با اشاره به این که گازگرفتگی تنها از طریق دستگاه های گازی گرم کننده خانگی مسمومیت ایجاد نمیشود، ادامه داد: سوختهایی مثل نفت، بنزین و ترکیبات و مشتقات نفتی نیز میتواند باعث گازگرفتگی شود. وی ادامه داد: برای مثال اگر در پارکینگی دربسته با خودروی روشن باشید، ممکن است دچار گازگرفتگی با گاز co شوید. به گفته وی، اگر سیستم گرمایشی شما در منزل یا محل کار، بخاریهای گازی است، توجه داشته باشید که داشتن تهویه موضوعی ضروری است. دکتر «امینی» با اشاره به این که سیستم های گرمایشی که به طور مستقیم با سوخت و ساز مواد فسیلی روبه رو نیستند، از امنیت بالاتری برخوردارند، تاکید کرد: استفاده از دستگاه های گرمایشی مثل رادیاتورها برای منازل گزینههای مناسبتری هستند. وی با بیان این که اولین نشانه گازگرفتگی، سردرد یا اصطلاحاً احساس گیجی است، ادامه داد: هرگز در فاصله نزدیک بخاری یا سایر سوختهای فسیلی نخوابید. فلوشیپ طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که ایجاد تهویه در منطقهای که گاز co منتشر شده بسیار اهمیت دارد، ادامه داد: به محض این که متوجه شدید این گاز سمی در فضا منتشر شده است یا فردی دچار گازگرفتگی شده فوراً او را از محیط دور کنید یا به جایی منتقل کنید تا هوای تازه استفاده کند؛ ضمناً اگر فرد دچار ایست قلبی شده باید برای او احیای قلبی ریوی انجام شود یا در مواردی که تنگی نفس یا کاهش هوشیاری دارد باید ضمن تماس با اورژانس، اقدامات اولیه مثل قرار گرفتن در هوای تازه برای او انجام شود. دکتر «امینی» درباره ترافیکهای سنگین در تونلهای بزرگ نیز توضیحاتی داد و افزود: داخل تونلی که انتهای تونل بسته شده یا ترافیک ایستا دارد، به هیچ عنوان خودروی خود را روشن نگه ندارید، ضمن این که به محض ورود به تونل شیشهها بالا باشد و در فضای خودرو تنفس کنید. به گفته این فلوشیپ طب اورژانس، فضای تونلی که در آن خودروهای زیادی در ترافیک گرفتار شده اند و اغلب خودروها روشنند به شدت مسموم کننده و کشنده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نحوه نگهداری از کنسروها
تعداد بازدید : 8
باقیمانده کنسروها را چگونه نگهداری کنیم؟
عضو هیئت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور درباره نحوه نگهداری از کنسروها از جمله کنسرو ماهی و این که باقیمانده کنسروها را چگونه نگهداری کنیم، گفت: پس از باز شدن کنسرو باید تمام محتویات آن مصرف شود یا محتویات آن به یک ظرف ترجیحاً شیشهای و دربسته منتقل و در یخچال نگهداری شود. دکتر «زهرا یاری» با اشاره به روش تهیه کنسروها اظهارکرد: کنسروها در حین فرآیند کنسروسازی تحت حرارت بالا قرار می گیرند و به روش خلأ بستهبندی می شوند. به گفته وی، با توجه به فرایند کنسروسازی، امکان رشد باکتری در کنسروها تقریباً نزدیک به صفر است، مگر آن که کنسروسازی به درستی انجام نشود یا شرایط نگهداری کنسرو رعایت نشده باشد. به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دکتر «یاری» خاطرنشان کرد: کنسروها باید در مکانی دور از گرما و نور مستقیم خورشید نگهداری شوند و حتماً قبل از مصرف باید حداقل 20 دقیقه جوشانده شوند. اگرچه جوشاندن کنسرو به منزله از بین رفتن تمام باکتری های احتمالی آن نیست. وی با اشاره به محدودیت نگهداری کنسرو ماهی پس از باز شدن گفت: گاهی کنسرو ماهی به طور کامل در یک وعده مصرف نمی شود و باقی مانده آن برای وعده بعدی نگهداری می شود. وی کنسرو ماهی را بستر مناسبی برای تکثیر باکتریهای هوازی برشمرد و یادآور شد: نگهداری از کنسرو باز شده تا مدت زمان محدودی امکان پذیر است. وی اضافه کرد: کنسروها را پس از باز شدن نباید بیش از دو روز در یخچال نگهداری کرد و در صورت نیاز به نگهداری در یخچال حتماً باید محتویات آن را به ظرف شیشهای با در بسته و محکم منتقل کرد. دکتر «یاری» در صورت دسترسی نداشتن به یخچال توصیه کرد: حداکثر تا دو ساعت می توان کنسرو ماهی باز شده را در دمای محیط نگه داشت آن هم به شرطی که هوا خیلی گرم نباشد زیرا گرمای زیاد احتمال فساد و مسمومیت غذایی را افزایش میدهد. وی ادامه داد: کنسرو ماهی باز شده را بیش از دو روز در یخچال نگهداری نکنید و حتماً باقی مانده کنسرو را در ظرف شیشهای در بسته و محکم در یخچال قرار دهید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سلامت نامه
تعداد بازدید : 5
خطرات مرگبار بلعیدن باتریهای سکه ای
یک متخصص اطفال و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درباره خطرات مرگبار بلعیدن باتریهای مینیاتوری (سکه ای) توسط کودکان هشدار داد و گفت: باتریهای ساعتی به دلیل مواد قلیایی بسیار بالا اگر پس از بلع در مری کودک باقی بماند، ممکن است باعث سوراخشدن آن و عوارض شدید گوارشی و حتی در یک بازه زمانی 4 تا 6 ساعته منجر به فوت کودک شود. دکتر «هما جاجرمی خیاط» با بیان این که برخی کودکان از روی کنجکاوی باتری را در دهان میگذارند و میبلعند یا باتری را با شکلات و مواد خوراکی اشتباه می گیرند و آن را می جوند یا قورت میدهند و این تجربه ممکن است با فروکردن آن در گوش یا بینی همراه باشد، افزود: هنگامی که این اتفاق رخ میدهد، خاصیت مواد قلیایی موجود در باطری شروع به واکنش شیمیایی میکند و در نتیجه تولید موادی میکنند که میتواند بهمراتب بدتر از اسید باشند. وی اضافه کرد: اگر کودک باتری را در بینی خود فروکند، باتری میتواند در عرض چند ساعت باعث نکروز مخاط بینی شود که علت آن برقراری یک جریان الکتریکی مداوم است. وی ادامه داد: زمانی که کودک باتری را میبلعد اگر تا چهار ساعت بعد به مراکز درمانی منتقل نشود آسیبهای جدی از جمله خوردگی و تخریب استخوان جمجمه، ابتلا به مننژیت، پارگی مری، پارگی تراشه و عفونت قفسه سینه به کودک وارد خواهد شد. وی تصریح کرد: ترمیم مری و درمان آسیبهای ناشی از بلع باتری، نیازمند چندین نوبت عمل جراحی و اقداماتی همچون برداشت کامل مری و بالاآوردن معده است و گاهی کودک تا پایان عمر با این مشکل درگیر خواهد شد. دکتر «جاجرمی خیاط» در این زمینه توصیههایی را برای والدین مطرح و بیان کرد: باتریهای معیوب یا باتریهای قابلشارژ را آزادانه در دسترس کودکان قرار ندهید و اگر باتری قابلاستفاده نیست، حتماً آن را دور بیندازید. وی افزود: تمام وسایل الکترونیکی را که با باتری کار میکنند بهخوبی کنترل کنید و از بستهبودن در محل قرارگیری باتری مطمئن شوید؛ از چسبهای محکم برای بسته نگهداشتن در میتوانید استفاده کنید تا چنان چه دستگاه از دست کودک افتاد، در محل باتری بهراحتی جدا نشود؛ همواره از وسایلی استفاده کنید که برای دسترسی به باتری باید از پیچگوشتی استفاده شود یا دارای قفل باشد. وی افزود: در حضور کودک از زبان خود برای تست باتری استفاده نکنید و هرگز آن را به سمت دهان نبرید؛ درصورتیکه متوجه مفقودشدن باتری شدید تا یافتن آن دست از جست و جو برندارید؛ به یاد داشته باشید باتریها کوچک هستند و ممکن است علایمی در کودک ایجاد نکند و گاهی هم علایم از همان ابتدا بروز میکند، وی در پاسخ به این سؤال که علایم بلعیدن باتریهای مینیاتوری چیست، گفت: راه هوایی توسط باتری بلعیده شده مسدود میشود و کودک احساس خفگی میکند. انسداد میتواند علایمی مانند خسخس تنفسی، آبریزش غیرطبیعی از دهان، تهوع، مشکلات یا درد قفسه سینه، بلع با مشکل، کاهش اشتها، امتناع از خوردن، سرفه سخت و وقفه غیرطبیعی حین خوردن یا نوشیدن نیز ایجاد کند. این متخصص اطفال ادامه داد: با دیدن علایم یاد شده یا حتی زمانی که از بلعیدن باتری توسط کودک اطمینان دارید درنگ نکنید و منتظر علایم نمانید؛ سریعاً با اورژانس تماس بگیرید و کودک را به مراکز درمانی منتقل کنید. وی هشدار داد: دادن آب یا نوشابه به کودک از اشتباهات بزرگ والدین در این مواقع است. به یاد داشته باشید تا رسیدن اورژانس اقدامی انجام ندهید و اگر با مراکز درمانی فاصله دارید در فاصله رساندن کودک به مرکز درمانی هر ساعت یک قاشق عسل به او بدهید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.