وضعیت توزیع شیرخشک و دارو در استان
کارشناس داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درباره وضعیت توزیع شیرخشک و دارو در استان، مطالبی را مطرح کرد. دکتر «پرستو فخرفاطمی» در گفت وگو با تسنیم گفت: به تمام کودکان زیر 2 سال، ماهانه ۱۰ عدد شیرخشک با قیمت دولتی و کمتر از قیمت درج شده روی کالا داده میشود و اگر خانوادهای بیش از این مقدار نیاز داشت میتواند با قیمت آزاد شیرخشک را تهیه کند. وی با اشاره به وضعیت توزیع شیرخشک در استان خراسان شمالی اظهارکرد: در چند ماه قبل کمی در زمینه تأمین شیرخشک در استان مشکل داشتیم اما در روزهای اخیر هیچ کمبودی در این زمینه نیست. وی افزود: درباره شیرخشکهای رژیمی که مختص برخی از کودکان با نسخه پزشک است خانوادهها میتوانند شیرخشک را دریافت کنند و در صورتی که داروخانهای شیرخشک مدنظر را نداشت همکاران ما در معاونت غذا و دارو آماده راهنمایی هستند. وی درباره کمبود برخی از داروها در استان نیز گفت: سهم استان ما از داروهای کل کشور فقط یک درصد است و با توجه به نیاز استان، انواع داروها در استان توزیع میشود. سعی میشود کمبود هیچ دارویی در استان وجود نداشته باشد و همه اقلام دارویی در استان موجود است. برخی داروها فقط در چند دارخانه خاص وجود دارد و آن هم به دلیل شرایط خاص نگهداری این داروهاست. «فخرفاطمی» درباره داروی انسولین نیز گفت: وضعیت توزیع این دارو در استان بسیار مناسبتر از سال گذشته است و نوع ایرانی انسولین هم در همه داروخانههای استان موجود است. در مورد داروی گارفالین هم توزیع آن در استان در هفته آینده آغاز میشود. برخی از داروهای خاص و مورد نیاز بیماران سرطانی هم داروهای مورد نیاز در استان موجود است و تلاش میشود نیاز بیماران در استان تامین شود. کارشناس داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اگر کمبود دارویی در استان هست مربوط به توزیع کشوری است ولی برای همه داروها برنامه توزیع وجود دارد و در صورتی که بیماری نیاز مبرم به دارو داشت و دارویی را پیدا نکرد میتوانیم در معاونت غذا و دارو بیماران را راهنمایی کنیم و داروخانهای که آن دارو را دارد معرفی کنیم.
حمایت بهزیستی از زنان آسیب دیده اجتماعی و دختران در معرض آسیب
مدیر بهزیستی شهرستان بجنورد در مورد خدمات واحد اجتماعی این شهرستان گفت: 5 مرکز دولتی برای نگهداری و حمایت از زنان آسیب دیده اجتماعی، دختران در معرض آسیب، کودکان کار و خیابانی و نوزادان شیرخوار در شهرستان بجنورد ایجاد شده است تا از این افراد حمایت کنند. به گزارش روابط عمومی اداره بهزیستی شهرستان بجنورد، «سعیده روحانی دراروز» سهشنبه با حضور در «خانه تلاش» شهرستان بجنورد اظهار کرد: بهزیستی با بیش از 180 نوع فعالیت از قبل از تولد تا سالمندی، خدمات شایانی در حیطههای تخصصی، توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری ارائه میکند. وی افزود: در این مراکز، خدمات نگهداری تحصیلی و حمایتی، ازدواج موفق و پایدار، اشتغال وکاریابی و مهارت و حرفه آموزی آموزی در راستای حمایت و نگهداری از دختران در معرض آسیب در شهرستان راه اندازی شده است. «روحانی» هدف از ایجاد و راه اندازی این مراکز را تامین امنیت زنان آسیب دیده و حمایت از دختران در معرض آسیب اعلام کرد و یادآور شد: در این مراکز، توانمندسازی روانی و اجتماعی محور کار است و در صورت صلاحدید و تامین امنیت لازم، این افراد به خانوادههای خود بازگشت داده و در صورت صلاحدید تیم تخصصی مراکز مستقل میشوند. مدیر بهزیستی بجنورد، ضمن تبریک سالروز میلاد فرخنده حضرت فاطمه زهرا(س)، از پرسنل بهزیستی و بانوان و دختران مقیم مرکز «تلاش» با اهدای هدایایی تقدیر کرد. مدیر بهزیستی شهرستان بجنورد همچنین در مراسم اختتامیه کارگاه آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تحت عنوان مادر و کودک اختتامیه در منطقه احمد آباد گفت: رویکرد اساسی مدیریت بهزیستی این شهرستان، تمرکز بر پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی است. «سعیده روحانی» افزود: آموزش مهارتهای زندگی و تبیین سبک زندگی اسلامی - ایرانی، جزو وظایف تمامی سمنها و سازمانهای دولتی مرتبط است. وی اضافه کرد: «موسسه کرانههای آرامش بخش ققنوس» از موسسههای فعال در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در محلات و تمرکز بر حاشیه شهرها در حال برگزاری کلاسهای آموزشی از جمله مهارتهای زندگی، همسرداری و فرزندپروری و هنرهای مکرومه بافی است.
خدماتی نوین و ارزان برای زوجهای نابارور
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از ارائه 5 هزار و 121 خدمت تشخیصی و درمانی به مراجعان بخش ناباروری بیمارستان بنتالهدی بجنورد طی 9 ماه امسال خبر داد. دکتر «عبدا... کبریایی» افزود: 4 هزار و 81 خدمت ویزیت، هزار و 486 سونوگرافی، 294 مورد IO، 78 موردIUI ، 41 مورد انتقال جنین و 45 مورد پانکچر در این مدت انجام شده است. وی با بیان این که با راهاندازی بخش تکمیلی ناباروری در این بیمارستان اکنون، این خدمات در دسترس مراجعان است، ادامه داد: از ابتدای امسال تا دیماه، 274 پرونده جدید ناباروری نیز در این بخش تشکیل شده است که زیر نظر پزشک فوق تخصص خدمات دارو درمانی، IOو IUI را با همکاری مامای ارشد سیستم دریافت میکنند. وی با بیان این که مراحل اولیه تأیید تسهیلات ناباروری نیز در این بیمارستان انجام میشود، خاطرنشان کرد: در بازه زمانی اعلام شده 190 پرونده تاییده اولیه تسهیلات را دریافت کرده اند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: درمان مشکلات ناباروری بهعنوان یک راهبرد مهم، پیشروی حوزه سلامت استان قرار دارد و در همین راستا نیز خدماتی نوین و ارزان در اختیار مادران و زوجهای نابارور قرار میگیرد.
زمان بهره برداری از درمانگاه تخصصی بیمارستان ثامن الائمه(ع)
مدیر بیمارستان تامین اجتماعی بجنورد گفت: در دهه فجر امسال درمانگاه تخصصی بیمارستان ثامن الائمه(ع) بجنورد به بهره برداری میرسد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی، «ارکی» با بیان این که با بهره برداری از درمانگاه تخصصی بیمارستان ثامن الائمه(ع) بجنورد، خدمات مختلف به شهروندان ارائه میشود، افزود: هم اکنون فضای خدمات در این بیمارستان ۴۰۰ مترمربع است که با بهره برداری از این درمانگاه، فضای خدمات دهی به ۴ هزار و ۳۰۰ مترمربع افزایش مییابد.