رئیس دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد:
تعداد بازدید : 4
آخرین خبرها درباره پروژه های حوزه سلامت در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی در نشست خبری، آخرین خبرها درباره پروژه های حوزه سلامت و دستاوردهای این حوزه در استان را تشریح کرد. دکتر «سیدجواد پورنقی» گفت: هم اکنون 49 پروژه در آستانه کلنگزنی یا درحال احداث است که با بهرهبرداری از آن ها شاهد رشد بارزی در زیرساختهای سلامت استان خواهیم بود. وی اظهارکرد: 12 پروژه در ایام ا... دهه فجر به بهرهبرداری میرسد، ضمن این که 100 مناقصه نیز در این حوزه تاکنون برگزار شده است. وی با بیان این که در تأمین منابع فیزیکی اقدامات خوبی در استان رقم خورده است، خاطرنشان کرد: اگر چه در این بخش با شرایط مطلوب فاصله داریم اما با تلاشهای شبانهروزی همکارانم در دانشگاه از احداث بیمارستان 64 تختخوابی راز و جرگلان تا احداث خانههای بهداشت در دورافتادهترین روستاها، طی سالهای 1402 و 1403، جهش و تحول بزرگی رقم خواهد خورد.
دکتر «پورنقی» با بیان این که افق خدماترسانی در حوزه بهداشت با تخصیص اعتبارات محرومیتزدایی و اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری متحول میشود، افزود: با تخصیص اعتبارات محرومیتزدایی، خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت در تمام نقاط استان متناسب با نیاز احداث میشود تا بتوان خدمات باکیفیت را در محل زندگی به مردم ارائه کرد.
وی از رشد پوشش پزشک خانواده شهری و روستایی نیز خبر داد و بیان کرد: طی یک سال اخیر، پوشش پزشک خانواده روستایی از 94 به 97 درصد و پوشش پزشک شهری از 50 به 68 درصد رسیده است. وی راهاندازی و تجهیز مرکز سطح3 درمان ناباروری در استان با اعتبار حدود 100 میلیارد ریال را از جمله عملکرد در راستای ارائه خدمات درمانی پیشرفته و جوانی جمعیت ذکر و بیان کرد: تجهیزات مرکز، تأمین نیروهای انسانی و فضای فیزیکی انجام و همچنین مراحل آزمایشی و حیوانی عمل IVF با موفقیت پشت سر گذاشته شده و مرحله انسانی آن کلید خورده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی از معرفی 350 زوج نابارور به بانک عامل، برای دریافت وام ناباروری خبر و ادامه داد: بیش از 800 نفر از بیماران خاص نیز برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدهاند. دکتر «پورنقی» اضافه کرد: فرانشیز در بخش پذیرش بیماران سرپایی و بستریها نیز در بیمارستانهای استان به ترتیب از 30 به 15 درصد و 10 به 7 درصد کاهش داشته است. وی با بیان این که در بخش فوریتهای پزشکی نیز پروژههایی در حال احداث است، افزود: 250 میلیارد ریال برای احداث پایگاه های اورژانس جدید اختصاص یافته است. وی با بیان این که دانشگاه بر ارتقای کمی و کیفی خدمات و شاخصهای حوزه سلامت تلاش دارد، خاطرنشان کرد: اختصاص حدود 750 میلیارد تومان مصوبات سفر ریاست جمهوری کمکی بزرگ برای انجام برنامههاست و اکنون 130 میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص یافته است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص کمبود برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک ها در استان اظهارکرد: این مشکل اگرچه گستره کشوری دارد اما در استان نسبت به ماههای قبل وضعیت بهبود یافته و همچنین خراسان شمالی تمام سهمیه دارویی خود را دریافت میکند.
وی یادآور شد: ارائه تمام داروها به جز داروهای OTC با نسخه پزشک ارائه میشود و در این راستا تأمین داروهای بیماران دارای نسخه اکنون به وضعیت ثبات نسبی رسیده است و کمبود دارویی به صورت قبل مشهود نیست.
وی همچنین با اشاره به صدور مجوز 35 داروخانه بخش خصوصی طی امسال اعلام کرد: با وجود کمبود نسبی دارو در استان اما بیماران به هیچ عنوان از دریافت دارو محروم نبودهاند و اکنون داروهای وارد شده به استان در انبار داروخانه هایی که در سامانه وزارت صمت ثبت هستند ذخیره شده اند.
دکتر «پورنقی» همچنین گفت: با پیگیریهای متعدد، مجوز و اعتبارات احداث بیمارستان 64 تختخوابی شهرستان راز و جرگلان که آرزوی دیرینه مردمان این منطقه است، دریافت شده و اجرای فاز اول پروژه کلید خورده است. وی خاطرنشان کرد: واگذاری مرکز درمانی ارتش به مجموعه سلامت در سطح کلان در حال رسیدگی و انجام و وقفه ایجاد شده نیز به دلیل مسائل حقوقی است که در حال پیگیری هستیم. وی تأکید کرد: به جهت اهمیت مطالبه مردم و نقش پررنگ تأمین سلامت مردم منطقه، با پیگیریهای ویژه همزمان مجوز جذب نیروی انسانی برای این مرکز دریافت شده و به محض واگذاری مرکز درمانی ارتش به دانشگاه، خدمات درمانی از لحظه واگذاری به مردم منطقه ارائه میشود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هم اکنون مرکز شبانهروزی راز و جرگلان برای نخستینبار با به کارگیری پزشکان متخصص در حال ارائه خدمات به مردم منطقه است.
دکتر «پورنقی» همچنین با اشاره به ثبات نسبی وضعیت کرونا در استان، این ثبات را حاصل پوشش خوب واکسیناسیون ذکر و اعلام کرد: با این حال تمام ظرفیتهای درمانی و بخشهای بستری و آی سی یو استان برای مقابله با پیک هشتم آمادگی کامل دارد. وی افزود: توصیه ما برای مدیریت بهتر بیماری کرونا، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و انجام واکسیناسیون توسط افرادی است که 6 ماه از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در خصوص کمبود پزشک در برخی از مراکز جامع سلامت، با بیان این که مدیریت این موضوع در دستور کار قرار دارد و اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده است، اظهارکرد: این دانشگاه با برخورداری از 83 مرکز جامع سلامت، نیازمند تأمین 115 پزشک است. دکتر «محمدرضا اکبری» افزود: تا پیش از شهریور، مشکلی در زمینه پزشک وجود نداشت، اما پس از این ماه با پذیرش برخی پزشکان در دورههای تخصصی و اتمام طرح برخی دیگر از آنها، با مشکل کمبود پزشک در برخی از مراکز مواجه شدیم. وی با بیان این که مشکل کمبود پزشک، کشوری و در برخی از استانها مانند سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان شمالی پررنگتر است، ادامه داد: نبود پزشک در برخی از مراکز خالی از پزشک مدیریت شده و تاکنون هیچ مرکزی بدون پزشک در ساعت اداری نبوده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست از برنامه افتتاح باغ گیاهان دارویی در مجموعه این معاونت خبر داد و گفت: این باغ به وسعت 8 هزار متر مربع در ماه های آینده کلنگ زنی میشود.
دکتر «امیرعلی قهرمانی» با بیان این که خراسان شمالی دارای ظرفیت بالقوه در حوزه گیاهان دارویی است، افزود: بنا داریم تا با بهره گیری از این ظرفیت غنی، شرایط را برای تولید محصولات دارویی فراهم کنیم. وی افزود: موافقت قطعی مرکز گیاهان دارویی دانشگاه نیز به عنوان اولین مرکز تحقیقات دانشگاهی دریافت شده است.
دکتر «سیدعلی وکیلی» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم گفت: 700 قلم دارو از مرحله ورود به استان تا فروش توسط غذا و دارو کنترل میشود و هماکنون با توجه به تعدد داروخانهها در استان، دسترسی به دارو با نسخه پزشک نسبتاً در شرایط پایداری قرار دارد.
دکتر «علی عفتیزاده» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز از راهاندازی و تجهیز مرکز خدمات سطح3 درمان ناباروری در استان خبر داد و گفت: مراحل آزمایشگاهی عمل IVF با موفقیت پشت سرگذاشته شده و اکنون در حال تست انسانی آن هستیم.
دکتر «حمیدرضا صدوقی» معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم با اشاره به پروژههای قابل افتتاح این دانشگاه در دهه فجر امسال افزود: 12 پروژه با اعتبار بیش از 250 میلیارد ریال بهرهبرداری میشود که خانههای بهداشت حصارگرمخان، بیدک گرمه، باداملق شیروان، قسطی معاون، هنامه شیروان و گزآباد، همچنین مراکز جامع سلامت باباامان و بهکده رضوی، بخش ناباروری و همچنین بخش نوزادان بیمارستان بنت الهدی و همچنین پانسیون پزشک خیر ساز در یکه صعود از جمله پروژههای قابل افتتاح در دهه فجر امسال است. دکتر «وثوقیمطلق» معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم بیان کرد: طی یک سال حدود 29 هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان جذب شدهاند.