کاروان هنری «روایت حبیب» در خراسان شمالی که اجرای برنامه های مختلف آن با استقبال قابل توجه و فراوان هم استانی ها رو به رو شد به فعالیت خود در استان پایان داد.
افتتاح نمایشگاه نقاشی
در سومین روز از حضور کاروان هنری «روایت حبیب» در خراسان شمالی، آیین افتتاح نمایشگاه نقاشی «روایت حبیب» برگزار شد. «اکرم صدیقی»، رئیس حوزه هنری خراسان شمالی اظهار کرد: در این نمایشگاه آثار تولیدی هنرمندانی که در کارگاه طراحی چهره سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» به مدت دو روز شرکت کرده بودند به نمایش گذاشته شد.
نشست پاورقی
از سوی دیگر، نشست پاورقی در سومین روز از حضور کاروان هنری «روایت حبیب» در خراسان شمالی، در پلاتو شمس بجنورد برگزار شد. در این نشست به نقد و معرفی کتاب «آورتین» نوشته «بهزاد دانشگر» پرداخته شد.
نام این کتاب برگرفته از منطقهای در حد فاصل استان کرمان و استان سیستان و بلوچستان است، روستایی دورافتاده که یادآور حماسه ایستادگی و مبارزه سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» در برابر اشرار است.
برنامه خاطره گویی
طی آخرین روز از فعالیت کاروان «روایت حبیب»، برنامه خاطره گویی با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و همچنین با حضور پرشور مردم شهر بجنورد برگزار شد. در این برنامه خاطره گویی که «سیدکمال میرهاشمی» اجرای آن را برعهده داشت، حاج «مهدی زمردیان» مدافع حرم و همرزم سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» و «علیرضا محمدزاده» از رزمندگان دفاع مقدس و مدافع حرم و «مالک سراج»، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون خاطرهگویی کردند.
استقبال از کارگاه طراحی
از سوی دیگر، کارگاه طراحی کاروان هنری «روایت حبیب» هم مورد استقبال هنرمندان قرار گرفت. مدرس کارگاه طراحی چهره سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» که همزمان با اولین روز حضور کاروان هنری «روایت حبیب» در خراسان شمالی آغاز به کار کرد، از تولید ۳۶ اثر توسط هنرمندان استان خبر داد. به گزارش روابط عمومی حوزه هنری خراسان شمالی، «عباس گنجی»، با اشاره به این که این کارگاه که به مدت 2 روز از صبح تا عصر به طول انجامید، اظهار کرد: طی یک فراخوان از جوانان و نوجوانان برای شرکت در این کارگاه که به مناسبت سومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی» برگزار شد، دعوت به عمل آمد و ۳۷ نفر ثبت نام کردند. وی با بیان این که هنرمندان این کارگاه با ابزار مداد کنته، طراحی چهره سردار دلها را انجام دادند، ادامه داد: توانمندی افراد شرکت کننده در حدی بود که توانستند طی دو روز طراحی خود را به پایان برسانند. «گنجی» با تأکید بر این که یکی از بهترین آثار تولید شده در این کارگاه توسط حوزه هنری خریداری میشود، ادامه داد: بقیه آثار نیز در سالن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایش گذاشته میشود. طراح و نقاش برجسته کشور با اشاره به این که بیش از ۴۳ سال طراحی چهره شهدا را انجام دادهام، اضافه کرد: تاکنون بیش از ۱۰ هزار تصویر شهید را نقاشی کردهام. وی درباره مهمترین اثر هنری خود، بیان کرد: یکی از نقاشیهای دیواری بنده در میدان فردوسی به عنوان زیباترین کار دیواری در ایران شناخته شد که تصویری از شاهنامه است.
تجربیات جدید
«سحر حصاری مطلق» که ۱۴ سال داشت و در این کارگاه شرکت کرده بود، گفت: تجربیات جدیدی در این کارگاه به دست آوردم و تصویر زمینههای جدیدی توسط استاد این کارگاه به بنده آموزش داده شد. وی با بیان این که طراحی چهره سردار شهید حاج «قاسم سلیمانی»، هدف نهایی شرکت در این کارگاه بود، ادامه داد: داشتن یک هدف مشخص در کنار سایر شرکت کنندگان بسیار جذاب بود و در پایان نیز طراحی خود را پس از دو روز به اتمام رساندم.«کوروش یزدانی»، یکی دیگر از شرکت کنندگان این کارگاه با اشاره به این که قبل از شرکت در این کارگاه، تجربه نقاشی با رنگ روغن را داشتم، اظهارکرد: طراحی به سبک سیاه قلم، تجربه جدیدی بود که در این کارگاه کسب کردم و در پایان نیز طراحی به نتیجه دلخواه رسید.
وی درباره استاد این کارگاه گفت: خوشبختانه برای این کارگاه استادی معرفی شد که تجربیات بسیار خوبی در زمینه طراحی چهره داشت و از همین جهت به اطلاعات همه شرکت کنندگان افزوده شد که امیدواریم برگزاری چنین کارگاههایی افزایش پیدا کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
درخشش2 پویانمایی تولید کانون در جشنواره فیلم رشد
دو پویانمایی «آسمان دوست داشتنی» و «زمین بازی» از تولیدات جدید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخش بینالملل پنجاهودومین جشنواره فیلم رشد درخشیدند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری، پویانمایی «آسمان دوست داشتنی» به کارگردانی «امیر مهران» برنده تندیس زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی این دوره از جشنواره فیلم رشد شد. این پویانمایی یک اثر درام است که با تکنیک دوبعدی به موضوع جنگ میپردازد و زمان آن ۱۴ دقیقه و ۱۰ ثانیه است. همچنین پویانمایی «زمین بازی» به کارگردانی «سمانه اسدی» تندیس سیمین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی پنجاهودومین جشنواره فیلم رشد را از آن خود کرد. این انیمیشن ۸ دقیقه و ۱۶ ثانیهای که از جمله تولیدات امور سینمایی کانون پرورش فکری در بخش حمایت از استعدادهای جوان بوده با تکنیک دوبعدی دیجیتالی ساخته شده است. بر اساس این خبر، در بخش پویانمایی بینالملل نیز «حسین آقامحمدی» با اثر «دشت گلهای زرد»، حائز رتبه دیپلم افتخار، «تیمون لدر» با اثر «خانه موش»، حائز رتبه لوح تقدیر از اسلوونی، «آیه ابراهیم» با اثر «ستون قدرت»، حائز رتبه لوح تقدیر از مالزی و «ایوان استور» و «خاویر ایگناسیو لونا» و «کروک» با اثر «کوما و جانوران»، حائز رتبه لوح تقدیر از آرژانتین در پنجاهودومین جشنواره بینالمللی فیلم رشد شدند. هیئت داوران بخش پویانمایی این دوره از جشنواره رشد را «هادی محمدیان»، «شهرام حیدریان» و «پروین تجوید» تشکیل دادند.
آغاز فعالیت جشنواره خاتم
هشتمین دوره جشنواره خاتم با موضوع داستان و روایت داستانی الهام گرفته از پیامبر اکرم(ص) شروع به فعالیت کرد و مهلت ارسال آثار هم تا 30 بهمن امسال است. به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به نقل از دبیرخانه جشنواره خاتم، هشتمین دوره این جشنواره با موضوع داستان و روایت داستانی با الهام از پیامبر اکرم (ص) در رفتار انسان شروع به فعالیت کرد. آثار ارسالی حداکثر باید 5 هزار کلمه باشد. تألیف و ارسال آثار برای همه گروههای سنی و پیروان همه ادیان و مذاهب به زبانهای مختلف آزاد است. آثاری که تنها از طریق پست یا از طریق پایگاه اینترنتی جشنواره در فرمتهای doc.docx و pdf به همراه نشانی دقیق پستی و الکترونیک، شماره تلفن ثابت، همراه و شرح حال کوتاهی از نویسنده ارسال شود به بخش مسابقه راه پیدا میکنند. در ضمن آثاری به مسابقه راه مییابند که قبلاً منتشر نشده و در سایر مسابقات ارائه نشده باشند و همچنین آثار ارسالی عودت داده نخواهد شد. آیین اختتامیه این جشنواره، اردیبهشت سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد. اطلاعات تکمیلی شامل برخی محورهای موضوعی داستان و روایت داستانی، معرفی برخی از منابع معتبر و سایر شرایط در تارنمای جشنواره به نشانی www.khatamfestival.ir منتشر شده است. به نویسندگان سه اثر برتر در هر یک از دو حوزه «کودک و نوجوان» و «بزرگسال» به ترتیب جوایز ذیل اهدا میشود: نفر اول ۱۴۰ میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار، نفر دوم ۱۰۰ میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار، نفر سوم ۷۰ میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار و نفر چهارم تا ششم ۱۰ میلیون ریال به همراه لوح تقدیر. همچنین به نویسندگان برگزیده نوجوان جوایزی به این شرح اهدا میشود:نفر اول معادل ۳۰ میلیون ریال به همراه لوح تقدیر، نفر دوم معادل ۲۰ میلیون ریال به همراه لوح تقدیر، نفر سوم معادل ۱۰ میلیون ریال به همراه لوح تقدیر
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری کودک و نوجوان کشور گفت: رویداد «قصههای خوب برای بچههای خوب» اولین بار است که مهمان کودکان و نوجوانان در استانهای مختلف است که خراسان شمالی اولین میزبان این رویداد بین استان های کشور است.
«سجاد عباسی» در حاشیه رویداد «قصههای خوب برای بچههای خوب» که همزمان با سومین روز از حضور کاروان هنری «روایت حبیب» در خراسان شمالی برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد تاکنون در دو قسمت در کشور اجرا شده است که قسمت اول با عنوان «قصه ما به سر رسید» در ایام محرم اجرا شد و قسمت دوم با عنوان «قهرمانان نمیمیرند» به مناسبت سومین سالگرد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اجرا شد. وی با بیان این که در این رویداد و قصهها مفهوم شهادت، ایثارگری، الگوها و قهرمانان از زمان ایران باستان تا عصر حاضر تبیین میشود، ادامه داد: قصه گویی یکی از راهکارها و ابزارهای ویژه برای انتقال مفاهیم در حوزه کودک و نوجوان است که مخاطبان این قصهها نیز دوره ابتدایی و متوسطه اول هستند.
وی با بیان این که رویداد «قصههای خوب برای بچههای خوب» در قالب کاروان هنری «روایت حبیب» در ۹ استان کشور اجرا میشود که خراسان شمالی اولین میزبان این رویداد بود، افزود: در این رویداد قصهگویی، نمایش صحنهای، نقالی، پردهخوانی و عروسک گردانی اجرا میشود.
معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری کودک و نوجوان کشور درباره بازخوردهای مثبت اجرای این رویداد، بیان کرد: علاقه بچهها به قصه زیاد است و وقتی قصه ارائه میشود، بچهها قصه را بازخوانی میکنند که این موضوع باعث ماندگاری مفاهیم میشود و برای ما بسیار اهمیت دارد.
گفتنی است در این رویداد که با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد دانش آموزان دختر مدارس تصفیهچیها، یاسمن و دانش آموزان مدارس پسرانه شاهد ولیعصر(عج)، وحدت یک و دو و ایمان محمد آباد حضور پیدا کردند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و مسئول کمیته مد و لباس قرارگاه عفاف و حجاب اظهارکرد: در راستای توسعه و حمایت از تولید لباس های ایرانی و اسلامی، جلساتی با طراحان مد و لباس برگزار شده است و اغلب طراحان آمادگی حضور در این طرح را دارند. به گزارش عصراترک، حجت الاسلام «سرشته» در جلسه قرارگاه عفاف و حجاب با بیان این که طراحان برای طرح و برند سازی هیچ مشکلی ندارند، بلکه از لحاظ مالی به حمایت و سرمایه گذاری نیاز دارند، افزود: با حمایت های مالی از تولیدکنندگان و عرضه کنندگان، گام های موثری در راستای تولید پوشاک ایرانی و اسلامی در استان برداشته خواهد شد. وی نظارت سازمان صمت بر تولید و عرضه پوشاک را خوب توصیف کرد و ادامه داد: نیاز است که جدی تر در موضوع نظارت ها وارد عمل شوند. این مقام مسئول گفت: هم اکنون یکی از مشکلات اساسی، استفاده از برندهای خارجی در تولیدات داخلی است. وی افزود: هم اکنون پوشاکی که در کارگاه های شهر و روستاهای استان تولید می شود با برندهای خارجی وارد بازار مصرف کشور می شوند، چراکه حمایت خاصی از تولید کننده نمی شود و مجموعه های تولیدی مجبور به انجام این امور می شوند تا بتوانند تولیداتشان را به فروش برسانند. مسئول کمیته مد و لباس استان خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه بعدی این است که بازاریان مطرح می کنند پراکندگی عرضه کنندگان لباس های ایرانی و اسلامی زیاد است و مصرفکننده به سختی می تواند برای تهیه این لباس ها اقدام کند. وی افزود: تقاضای تولیدکنندگان این است که تمامی مجموعه های تولیدی پوشاک ایرانی و اسلامی در یک مکان خاص مستقر شوند تا مردم به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: در این راستا نیاز است با حمایت شهرداری مکانی برای این مجموعه اختصاص پیدا کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
انیمیشن «سمپاش» از تولیدات کانون پرورش فکری تاکنون موفق به کسب جوایز فراوان از جشنوارههای مختلف شده است. به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری، پویانمایی «سمپاش» به کارگردانی «فرنوش عابدی» با حضور در جشنوارههای گوناگون توانسته ۷۹ جایزه در بخشهای مختلف کسب کند. این انیمیشن از تازهترین تولیدات کانون پرورش فکری است و در خلاصه داستان آن آمده: در ویرانشهری در آیندهای نامعلوم ارتشی به نام سمپاشها بر شهر حکومت میکنند که رویش هر گونه گل و روییدنی ممنوع است. یکی از سربازان به واسطه پسرکی با گروهی که به طور پنهانی از گیاهان مراقبت میکند آشنا میشود.
تعدادی از مهم ترین جوایز این پویانمایی موفق عبارتاند از: برنده بهترین فیلم انیمیشن از جشنواره فیلم «ویت ویل» آمریکا، برنده بهترین فیلم از نهمین مسابقه «ریل هالو» آمریکا، برنده بهترین فیلم انیمیشن از جشنواره بینالمللی فیلم «استیا» ایتالیا، برنده بهترین فیلم و برنده بهترین طراحی صدا فیلم کوتاه در جشنواره «تکت» صربستان، برنده بهترین جلوههای ویژه از جشنواره «همیلتون» کانادا، جایزه بهترین فیلم کوتاه انیمیشن از جشنواره «بی دو فست» اسپانیا، برنده جایزه بهترین انیمیشن و جایزه ویژه برای بهترین موسیقی فیلم از جشنواره «وتران» استرالیا و برنده بهترین فیلم کوتاه انیمیشن از جشنواره «اسکیپ توان» آمریکا.
انیمیشن ۹ دقیقهای «سمپاش» در سال ۱۴۰۱ با تکنیک سه بعدی(3D) برای گروه سنی هفت سال به بالا در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهیه شده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیر دبیرخانه و مدیر اجرایی چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از آغاز بازبینی نمایشهای ارسال مستقیم رقابت بزرگ صحنهای این جشنواره خبر داد. «حجت ا... ناظری» با اعلام این خبر اظهارکرد: این بازبینی ها ویژه بخش مسابقه بزرگ نمایشهای صحنهای (ارسال مستقیم) به جشنواره است که از 15 آذر آغاز شد و به صورت فشرده تا 30 آذر ادامه خواهد داشت. وی در مورد شیوه برنامهریزی بازبینی ها گفت: استان ها بر اساس اولویتهای قرعه کشی در دبیرخانه جشنواره در جدول بازبینی قرار داده شدند. وی با اشاره به اعضای هیئت بازبینی جشنواره چهل و یکم تئاتر فجر بیان کرد: گروه بازبینی این دوره از جشنواره را حسینعلی شوندی، محمدرضا آزاد و سید مصطفی موتورچی تشکیل میدهند.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری «کوروش زارعی» همزمان با ایام جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن 1401 برگزار خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.