معاون فرهنگی و امور رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی:
مسئولان از متولیان کسب و کارهای فرهنگی حمایت کنند
معاون فرهنگی و امور رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی در خصوص تأثیرگذاری جشنواره کالاهای فرهنگی گفت: جشنواره کالاهای فرهنگی به دنبال گفتمان سازی در حوزه کالاهای فرهنگی است. به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، «رضا رضایی» در خصوص اهمیت رونق کالاهای فرهنگی با بیان این که این مهم از لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی حائز اهمیت است، افزود: رونق محصولاتی که متناسب با زیست بوم منطقه طراحی و تولید شده است به احیای ظرفیت های فرهنگی و هنری فراموش شده و اقتصاد فرهنگ جامعه کمک شایانی می کند. وی با بیان این که تقویت روحیه خودباوری با اتکا به داشته های بومی و محلی و معرفی پتانسیل های موجود در این حوزه از نتایج حوزه اجتماعی رونق کالاهای فرهنگی محسوب می شود، تصریح کرد: با رونق گرفتن بازار کسب و کارهای فرهنگی و فروش محصولات، اقتصاد منطقه هم دستخوش توسعه و رونق قرار خواهد گرفت. وی خواستار حمایت مسئولان از متولیان کسب و کارهای فرهنگی در قالب ارائه تسهیلات بانکی شد و خرید کالاهای فرهنگی به عنوان هدایای فرهنگی از سوی نهادها و ادارات را از جمله راهکارهای رونق کسب و کارهای فرهنگی ذکر کرد.
دومین جشنواره کالاهای فرهنگی در خراسان شمالی در سه بخش «نوشت افزار»، «هدایای فرهنگی» و «عروسک» برگزار میشود و علاقهمندان تا 26 دی برای ارسال آثار خود فرصت دارند.
بر اساس تقویم دومین جشنواره کالاهای فرهنگی در خراسان شمالی، داوری آثار دوم بهمن و برگزاری آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان هفتم بهمن اعلام شده است.
مرمت «رباط عشق» در انتظار اعتبار
محمودیان- «رباط» یا «کاروان سرای عشق» یکی از چندین رباط تاریخی و جاذبه های گردشگری گرمه است که در دوره تیموری بر سر شاهراه ارتباطی گرگان و نیشابور در روستایی به همین نام ساخته شد. این اثر ۱۶ شهریور ۱۳۸۳ به شماره ۱۱۰۶۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آن گونه که گفته شده است در دوره تیموری در این محل کاروان سرای قدیمی تری وجود داشته که قدمت آن دست کم به قرون 4 یا 5 هجری می رسد و به دلیل تخریب زیاد در کنار آن، رباط کنونی را ساخته اند. کاروان سرای موجود پلان مستطیلی دارد و حیاط مرکزی آن یک صحن 4 ایوانی است که از هر طرف با غرفه های متعدد و اتاق هایی برای استراحت کاروانیان و نیز اصطبل هایی برای احشام آن ها احاطه شده است. مصالح اصلی بنا سنگ، ساروج و آجر است و طرح کلی آن تا حد زیادی به رباط «قلی» شباهت دارد.
ماندگاری این رباط در طول سال های متمادی با وجود بارش برف و باران، آسیب های طبیعی دیگر، نبود مراقبت های لازم و مرمت نکردن آن، نشان از استحکام و رعایت دقیق اصول معماری دارد.
به گفته مسئول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گرمه، گفت: مرمت و آواربرداری بخش هایی از ایوان مرکزی این بنای تاریخی با اعتبارات سفر رهبری آغاز شده بود که متاسفانه با اتمام این اعتبارات، مرمت و نجات بخشی بنا هم متوقف شد. «محمودی فر» با بیان این که زلزله اخیر در شهرستان خسارت زیادی به این رباط زده است، اضافه کرد: متأسفانه به علت قرارگرفتن کاروانسرای رباط عشق در مرکز زلزله منطقه، بعضی از طاق ها و و دیوارهای آن به شدت آسیب دیده و فرو ریخته است و به محض تامین اعتبار، مرمت آن آغاز خواهد شد.