شیاپ چانگ زیر سایه کمبودها
گروه ورزش
تکواندوی خراسان شمالی سال ها در مظلومیت و با خانه به دوشی، تکواندوکاران بسیاری را پرورش داد که در کشور معرفی شدند و نام و آوازه تکواندوی استان در تمام رشته های آن شنیده می شود.
اگر چه در گذشته بیشتر مربیان تنها به کیوروگی اکتفا می کردند و مدال آوری در این رشته صورت می گرفت اما این روزها رونق تکواندو در «پومسه» و مدال آوری در این رشته ورزشی به چشم می خورد و «هان مادانگ» نیز به قوت خود باقی است.
سال هاست مربیان با حداقل ها نظیر نداشتن فضای اختصاصی و اسپانسر دست و پنجه نرم می کنند اما خبری از حمایت های مسئولان از شیاپ چانگ به چشم نمی خورد، با این حال، کارنامه پربرگ و بار تکواندو و ارتقای سطح مربیان و داوران استان نشان می دهد که برای این رشته ورزشی اقدامات آموزشی بسیاری صورت گرفته است.
«فاطمه شعبانی»، مربی و داور درجه یک و ممتحن فدراسیون تکواندو، دارای کمربند مشکی دان ۵ ملی و دان ۳ کوکی وان، مسئول کمیته داوران استان و داور مسابقات استانی و کشوری و دارای چندین دوره مقام اول استان، در دوره های بسیاری به عنوان سرمربی تیم به مسابقات کشوری، منطقه ای و دانشجویان اعزام شده است. با او درباره این رشته به گفت و گو نشستیم.
فعالیت پررنگ تکواندو در بجنورد
وی با بیان این که تکواندو در بخش های کیوروگی (مبارزه)، پومسه(فرم) و هان مادانگ(حرکات نمایشی) فعالیت می کند، می افزاید: تکواندو در شهرستان بجنورد نسبت به دیگر شهرستان های استان از وضعیت بهتری برخوردار است و این موضوع به خاطر تعداد باشگاه هایی است که در آن ها تکواندو کار می کنند.
به گفته وی، بالا بودن تعداد هنرجویان در رشته تکواندو در شهرستان بجنورد سبب افزایش تعداد رقابت ها می شود.
وی اضافه می کند: داشتن مربیان باسابقه و با تجربه بالا در بجنورد خود مزید بر علت شده است که تیم های اعزامی به مسابقات کشوری اکثراً بازیکنان بجنورد باشند.
کمبودهای تکواندو
او نبود امکانات، نداشتن اسپانسر و پشتیبان مالی و نبود فضای کافی تمرین به خصوص در بخش بانوان را از مهم ترین کمبودهای این ورزش در استان بیان می کند.
او می افزاید: البته با وجود کرونا 2 سال است که از مسابقات فاصله داشتیم و همچنین باشگاه ها تعطیل بودند ولی تکواندو تعطیل نشده بلکه به صورت آنلاین این برنامه ها اجرا شده است.
وی به کسب عناوین در رقابت ها اشاره می کند و می افزاید: نایب قهرمانی لیگ منطقه ای در بخش خردسالان و انتخاب «آتنا مظلومی» از بجنورد به عنوان فنی ترین بازیکن و مقام دوم لیگ منطقه ای در بخش نونهالان و مقام های کشوری در رقابت های دانشگاه های دولتی و پیام نور و سومی لیگ منطقه ای پومسه از مهم ترین عناوین کسب شده توسط تکواندوکاران خانم استان است.
به گفته وی، خراسان شمالی مربیان با تجربه بسیاری دارد که «مریم یوسفی» (مربی بین المللی درجه۳ و داور ممتاز)، استاد «معصومه کمالی نژاد» (مربی و داور درجه یک) و استاد «معصومه حسن پور»(مربی درجه ۲و داور درجه یک) از مربیان باسابقه استان هستند.
ارتقای دانش مربیان
او برگزاری مجازی دوره های آموزشی را در شرایط کرونایی از اقداماتی بیان می کند که سبب شد برای ارتقای دانش مربیان گام برداشته شود.
او می افزاید: بیماری کرونا باعث شده تعدادی از باشگاه داران مجبور به تعطیلی باشگاه شان شوند ولی با این وجود مربیان تکواندو همچنان فعال هستند و هنرجویان را فعال نگه داشته اند. وی یادآور می شود: از لحاظ داشتن مدرک نیز مربیان کارت دار و دارای مجوز از فدراسیون تکواندو هستند.
«شعبانی» یادآور می شود: تکواندو ورزش ملی کره جنوبی است و بیشترین تعداد ورزشکار در رشته های رزمی در دنیا را دارد. این ورزش هنر رزمی دفاع از خود است که تمرینات آن باعث پویایی ذهن، دقت، سرعت، هماهنگی بین عضلات، افزایش انعطاف بدنی، داشتن جسمی سالم، آموزش نظم و انضباط و از همه مهم تر باعث افزایش اعتماد به نفس می شود.