
رژه تیم های ورزشی، برگزاری برنامه های مفرح و باشور و نشاط با روشن کردن مشعل المپیاد درون مدرسه ای مدرسه «ایمان» در سالن بسکتبال مجموعه ورزشی شهید «علیدخت» بجنورد آغاز شد.
سه شنبه این هفته، در راستای مشارکت حداکثری دانش آموزان در ورزش و اجرای سیاست های پرورشی و سلامت آموزش و پرورش، برنامه مفرح ورزشی این مدرسه در قالب المپیاد درون مدرسه ای برگزار شد؛ برنامه ای که موجب ایجاد شور و نشاط در بین دانش آموزان شد. این المپیاد فرصتی مناسب برای آشنایی دانش آموزان با رشته های ورزشی و مشارکت در برنامه های اجتماعی است؛ فرصتی که برخی هیئت های ورزشی از جمله تیر اندازی باکمان بجنورد آن را غنیمت شمردند و مثل همیشه با حضور در برنامه های ورزشی دانش آموزی، دانش آموزان علاقه مند و بااستعداد را شناسایی کردند و برنامه آموزشی مفصلی را در ساعت های محدود المپیاد ارائه کردند.
هدف از المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای چیست؟ در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش 6 درگاه برای تربیت بدنی تعریف شده و برگزاری المپیاد بخشی از برنامه هایی است که برای تحقق اهداف آموزش و پرورش مشخص شده است. هدف از این المپیادها تنها برگزاری یک دوره مسابقه نیست بلکه هدفمند کردن برنامه های ورزشی با نظام تعلیم و تربیت کشور است؛ موضوعی که متاسفانه کمتر در المپیادهایی که در مدارس برگزار می شود به آن توجه می شود و برنامه سامان دهی شده ای برای برگزاری شان وجود ندارد.
المپیاد ورزشی در واقع فرصت ارزشمندی برای شناسایی استعداد دانش آموزان است که با بهره گیری از مربیان توانمند و هدایت صحیح می تواند آینده ورزش کشور را تضمین کند؛ المپیاد ها فرصتی برای هیئت های ورزشی است تا استعدادهای ناب را کشف کنند. هر چند در این مسیر گاهی از عدم استقبال خانواده ها پس از برگزاری دوره های استعدادیابی گلایه می شود اما مهم این است که گام های اولیه برای توسعه ورزش در بین دانش آموزان برداشته شده و از این رو چند سالی است شاهد برگزاری این برنامه ها در مدارس هستیم.
پنجمین المپیاد ورزشی مدرسه ایمان در حالی برگزار شد که مربیان، کادر آموزشی و دانش آموزان همه با انرژی و شوق در برنامه مشارکت داشتند، از پخش موسیقی محلی و اصیل خراسان شمالی گرفته تا رژه اسکیت سواران و اجرای بازی های بومی و محلی و برگزاری برنامه استعدادیابی تیراندازی با کمان، همه لذت بخش و امیدوار کننده بود، هر چند گاهی در میان صدای شادی دانش آموزان، صدای سخنرانان شنیده نمی شد اما شادی آن ها سخنرانان را به وجد می آورد.
حضور «لنگری» معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان شمالی و کارشناس ورزشی تربیت بدنی شهرستان بجنورد نیز امید بخش بود زیرا مسئولان مدرسه با پشتوانه ای قوی تر برنامه را برگزار کردند؛ مسئولانی که در برنامه استعدادیابی هیئت تیر اندازی با کمان نیز مشارکت کردند و تیر اهداف شان را به سیبل نشانه رفتند.
در همین باره معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش شهرستان بجنورد می گوید: از زمان برگزاری مسابقات تاکنون 95 درصد مدارس المپیاد های درون مدرسه ای را برگزار کرده اند و روز سه شنبه همزمان چند مدرسه با هم برگزار کننده این مراسم بودند.
«قلی زاده» با بیان این که هدف از برگزاری این مسابقات ایجاد شور و نشاط و ارتقای شاخصه های سلامت در بین دانش آموزان است، ادامه می دهد: المپیاد ها اعلام رسمی برگزاری مسابقات ورزشی درون مدرسه ای است و تاکنون جمعیت زیادی در این مسابقات شرکت کرده اند.
وی اضافه می کند: مسابقات در 15 رشته ورزشی در بین دختران و پسران برگزار شده و می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

به گفته عضو شورای شهر راز برای مطالعه، بازگشایی و اجرای پروژه محور ارتباطی راز- شیرین دره ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده ولی هنوز ابلاغ نشده است.
«امین ساعدی» با بیان این که محور راز- شیرین دره ۲۴ کیلومتر است و حدود سه دهه از مطرح شدن آن می گذرد افزود: با بازگشایی این مسیر که به عنوان شاهراه توسعه مرکز استان در سند توسعه استان مطرح شده است، محور ۱۰۷ کیلومتری بجنورد-راز به ۷۴ کیلومتر کاهش می یابد.
وی با بیان این که محور راز- شیرین دره گردنه های برفگیر ندارد و دارای جاذبه های توریستی و گردشگری است تصریح کرد: عملیات مطالعه این پروژه تا پایان سال تکمیل می شود و یکی از درخواست های اعضای شورای شهر راز، مطالعه و شروع پروژه به طور همزمان بود که مسئولان قول دادند پروژه را فازبندی کنند و تدبیری در این باره بیندیشند.
وی با بیان این که طی چند هفته گذشته جلسه ای با استاندار سابق، مدیرکل راه و شهرسازی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان داشتیم که مسئولان قول دادند ۲ میلیارد تومان را سازمان برنامه ریزی به این پروژه تخصیص دهد و زمینه آغاز پروژه ایجاد شود، ادامه داد: گشایش محور گلستان- غلامان- راز- شیرین دره- بجنورد یکی از مطالبات مردم راز و جرگلان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اسعدی- برای 236 معدن در خراسان شمالی مجوز صادر شده که حدود 51 درصد آنها غیرفعال و تعطیل هستند.رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با اعلام این خبر به خبرنگار ما افزود: اکنون فقط 120 معدن معادل 49 درصد معادن استان فعالند.«رضازاده» رکود اقتصادی حاکم بر شرایط فعلی کشور را یکی از دلایل غیرفعال شدن این معادن در استان ذکر کرد و گفت: با توجه به این که در خراسان شمالی صنایع معدنی نداریم و بیشتر تولیدات معدنی استان، خام فروشی میشود، به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست زیرا هزینه استخراج و حمل مواد خام به دیگر استان ها بسیار بالاست.وی اظهارکرد: اکنون ارزش افزوده معادن خراسان شمالی نصیب دیگر استانها میشود زیرا مواد به شکل خام از استان خارج و در دیگر استانها فراوری میشود.وی در توضیح چرایی بهرهمند نبودن خراسان شمالی از صنایع معدنی افزود: نرخ بالای تسهیلات بانکی در حوزه معادن و همکاری نکردن بانکها برای پرداخت تسهیلات و نبود اعتبار در این زمینه، موجب شده سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در حوزه صنایع معدنی رغبتی نداشته باشند.وی تصریح کرد: 42 معدن به دلیل رعایت نکردن قانون معادن، غیر فعال و سلب صلاحیت شده اند.رئیس اداره امور معادن سازمان صمت، ظرفیت اسمی معادن خراسان شمالی را حدود یک میلیون و 100 هزار تن ذکر کرد و ادامه داد: اکنون فقط بین 300 تا 350 هزار تن مواد از معادن استان برداشت میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روز گذشته آیین تشییع و وداع با پیکر «سید میربابا سیدی» در شیروان برگزار شد و پیکر پاک این عالم ربانی در جوار امام زاده حمزة الرضا (ع) آرام گرفت.
شیروان دیروز یک پارچه در عزا بود و مردم این شهر به حق ارادت قلبی شان را به استوانه راستی و صداقت، زهد و تقوا، علم و عمل و کسی که مردم از او حدود یک صده زیستن اش جز پاکی و مجاهدت چیز دیگری ندیده بودند، نشان دادند.
دیروز اقشار مختلف مردم از تمام طیف ها از نقاط دور و نزدیک شهرستان گرد هم آمدند و در کوچه و بازار صحبت از دست دادن کسی بود که ملجا و مرهم بسیاری از مریدان و مردم شهرستان و خارج از شهرستان بود.
مردم و مسئولان استانی و شهرستانی دیروز در آیین تشییع «میربابا» سنگ تمام گذاشتند و پیکر پاک این عالم ربانی را با حضوری پر شکوه و به یاد ماندنی از مسجد جامع شیروان تا چهارراه دفاع مقدس بدرقه کردند.
نماز میت در این چهار راه به امامت آیت ا... «حسینی خراسانی» عضو مجلس خبرگان رهبری اقامه و پس از آن پیکر مرحوم «میربابا» به حرم مطهر امام زاده حمزة الرضا (ع) منتقل شد و «میربابا»ی شیروانی ها در جوار این امام زاده آرام گرفت.
«محمدرضا هاشمی» سرپرست استانداری قم، آیت ا... «حسینی خراسانی» عضو مجلس خبرگان رهبری، «رضا رجب زاده» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی، امام جمعه و فرماندار و مسئولان شیروان، جمع زیادی از روحانیان و تعدادی از مدیران کل استان از چهره های شاخص حاضر در مراسم دیروز بودند.
وزیر کشور دیروز در پیامی فوت این عالم گران قدر را تسلیت گفت که در بخشی از آن آمده است: «خبر درگذشت روحانی بزرگوار و متقی جناب آقای حاج سید میر بابا سیدی که بخش زیادی از عمر گران بهای خویش را در گسترش آموزه های الهی و اعتلای ارزش های اخلاقی و اسلامی سپری نمودند موجب تالم و تاسف فراوان گردید.
اینجانب ضمن عرض تسلیت و تعزیت فقدان این عالم بزرگوار و صاحب فضل و کرامت را که در واقع مظهر زهد و تقوا و مایه فخر و مباهات مردم شریف باب الرضا(ع)، استان خراسان شمالی به ویژه شهرستان شیروان است، از درگاه پروردگار متعال برای آن عالم جلیل القدر، رحمت الهی و علو درجات و برای بازماندگان و عموم مردم ولایتمدار صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم.»
به گزارش خبرنگار ما، حاج «سید میربابا سیدی» متولد سال 1301 و از عالمان و زاهدان استان و اهل روستای «زو»ی شیروان بود که از جایگاه والایی در بین روحانیت و مردم برخوردار بود و بسیاری از مردم و شیفتگان اهل بیت (ع) از راه های دور و نزدیک به دیدارش می شتافتند و از هیبت و شکوه معنوی و کلامش بهره مند می شدند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شیری- قاچاق کالا زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد است که از گذشته تبعات آن مشهود بوده است. این معضل همچنان برطرف نشده و تولیدکنندگان کالاهای داخلی با آن دست و پنجه نرم می کنند.
آهنگ افزایش نرخ ارز اواخر سال گذشته نواخته و بر همین اساس به منظور سامان دهی بازار ارز و صادرات، طرح پیمان سپاری ارزی اجرا شد که متأسفانه آن به دلیل ناپخته بودن کارآمد نبود.
اگرچه سال گذشته مشکل ارز وجود نداشت و آمار قاچاق کالا بالا بود اما امسال با اجرای طرح پیمان سپاری ارزی تصور می شد این آمار به حداقل ممکن کاهش یابد در حالی که به گفته برخی کارشناسان، این آمار به جای کاهش، افزایش یافته و اکنون به یکی از دغدغه های اصلی صادرکنندگان تبدیل شده است.«عارفی» یکی از صادرکنندگانی است که به گفته او طرح پیمان سپاری ارزی مانعی بر سر راه صادرات است. او گفت: با فشاری که پیمان سپاری ارزی وارد کرده، پدیده قاچاق در شرایط فعلی افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: تا زمانی که طرح پیمان سپاری ارزی اصلاح نشود، قاچاق کالا همچنان وجود دارد.وی اظهار کرد: برخی افراد برای فرار از مالیات و تسهیل در امور صادرات، کارت های بازرگانی زیادی را خریداری می کنند و هر بار با یکی از کارت ها صادرات و البته قاچاق کالا انجام می دهند که این امر اقتصاد استان را مختل کرده است.
رئیس اتاق صنعت و معدن خراسان شمالی در این باره گفت: با پیمان سپاری ارزی، به جای ایجاد ممنوعیت، زمینه رانت برای عده ای سودجو ایجاد شده و اقتصاد را تحت تأثیر قرار داده است.
«حیدریان» افزود: اکنون صادرات توسط صادرکنندگان واقعی به دلیل محدودیت های پیمان سپاری ارزی متوقف شده است و در عوض عده ای ناشناخته با خرید کارت های بازرگانی وارد عرصه صادرات شده اند و اقتصاد داخل را با انجام قاچاق کالا و فرار مالیاتی تهدید می کنند.
وی اضافه کرد: به امید بهبود کار برخی راه های فرار مالیاتی و حتی قاچاق کالا فراهم و به افراد غیرمتخصص و غیرحرفه ای در این بخش اجازه کار داده شده است.رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز گفت: طی 8 ماه امسال با هزار و 909 مورد بازرسی در استان، 63 پرونده تخلف قاچاق به ارزش 57 میلیارد و 503 میلیون و 274 هزار و 549 ریال تشکیل شد.
«ابراهیمی» افزود: 17 مورد کالای مظنون به قاچاق در استان کشف و ضبط شده که عمده آن ها سیگار، لوازم آرایشی و بهداشتی و برنج است. وی اظهار کرد: این در حالی است که در 8 ماه سال گذشته طی 2 هزار و 604 مورد بازدید، 105 پرونده به ارزش 3 میلیارد و 330 میلیون و 227 هزار و 435 ریال تشکیل شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صدیقی- دمای هوا در استان 8 درجه کاهش می یابد. رئیس پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی با بیان این خبر افزود: بررسی نقشه های پیش یابی هواشناسی بیانگر جوی ناپایدار از فردا تا اوایل هفته در منطقه است. «هاشمی» گفت: با ورود سامانه بارشی جدید از اواخر امروز تا اوایل هفته آتی، وزش باد شدید، بارش باران و مه گرفتگی و برای ارتفاعات بارش برف پیش بینی می شود. وی تصریح کرد: دمای هوا از فردا تا اواسط هفته آتی کاهش خواهد یافت و با توجه به پیش بینی بارش برف در مناطق سردسیر و کوهستانی توصیه می شود رانندگان تجهیزات زمستانی و زنجیر چرخ به همراه داشته باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

واژه دانشجو، وسیع و پردامنه است، آن قدر وسیع که هرگاه به هر سوی آن نگاه می کنیم، مفهومی تازه می یابیم. دانشجویان چشم های بیدار جامعه هستند و در مسیرهای سخت می توانند رهرو راه باشند، نمونه بارز آن 16 آذر سال 1332 است.
۱۶ آذر، روز دانشجو نام گذاری شده است. این روز، به یاد سه دانشجوی شهید «مصطفی بزرگنیا»، «احمد قندچی» و «مهدی شریعترضوی» که هنگام اعتراض به دیدار رسمی «ریچارد نیکسون» معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا،در تاریخ ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ (حدود چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد همان سال) در دانشگاه تهران شهید شدند، گرامی داشته میشود. دوران دانشجویی، پر از خاطره است. در این گزارش در گفت و گو با دانشجویان مسائل و مشکلات آن ها را بررسی کرده ایم.
یکی از دانشجویان مشغول به تحصیل در یکی از دانشگاه های استان می گوید: نظام دانشگاهی کشور متاسفانه دارای مشکلاتی است؛ به عنوان مثال مطالب درسی دانشگاه ها تکراری است و هر سال کپی برداری میشود و در اختیار دانشجویان قرار میگیرد، به نحوی که یافته های به روز و جدید علمی در آنها گنجانده نمیشود. دانشجویان نیز مجبورند که این متن های تکراری و کهنه را حفظ کنند.
«قاسم زاده» با بیان این که مشکل دیگر دانشجویان، سطح پایین علمی برخی استادان دانشگاه هاست، اظهارمی کند: هم اکنون بیشتر استادان حق التدریس هستند و این موضوع نه تنها موجب کاهش توانایی تدریس آن ها شده است بلکه نمیتوان انتظار داشت دانشجویان توانمندی پرورش یابند.
وی به مشکلات دانشگاه های خصوصی و غیردولتی هم اشاره و اعلام می کند: این دانشگاه ها بیشتر به دنبال درآمدزایی هستند و با این که باید امکانات آموزشی و تحصیلی بهتری داشته باشند اما از لحاظ کیفیت و نظارت خوب نیستند.
«محمدی» یکی دیگر از دانشجویان استان است که در آستانه دانش آموختگی است.
او با بیان این که فرایندهای اداری در دانشگاه های استان طولانی است، می افزاید: به تازگی از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد خود دفاع کرده ام و با این که منتظر دریافت مدرک بودم دانشگاه مورد نظر اعلام کرد که دانشجویان کارشناسی ارشد جهت دانش آموختگی و دریافت مدرک باید ریز نمرات خود را از دانشگاهی که در آن دوره کارشناسی را گذرانده اند به دانشگاه ارائه کنند.
وی ادامه می دهد: به دانشگاه مقطع کارشناسی خود مراجعه کردم اما متوجه شدم برای دریافت ریز نمرات نیازمند تایید دانشگاه مادر در استان یا همان دانشگاه دولتی هستم و با این که 3 هفته از درخواست من می گذرد اما هنوز دانشگاه مادر در این خصوص اقدام نکرده است و جواب درستی نیز نمیدهند.
یکی دیگر از دانشجویان نیز مسائل خوابگاهی و مشکلات و محدودیت های موجود در این بخش را که دانشجویان با آن ها مواجه هستند مطرح می کند و ادامه می دهد: مشکلات مختلفی در دوران دانشجویی، همواره گریبانگیر ماست. یکی از این مشکلات، زندگی در شرایط خوابگاهی و دور از زادگاه، شهر و خانواده است که مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی که تمایلی به ذکر نام خود در این گزارش ندارد اضافه می کند: این مشکلات شامل نبود امکانات، تغذیه نامناسب، رفتار ناخوشایند برخی کارکنان و مسئولان، نبود فعالیت های فرهنگی و تفریحی مناسب، هم اتاقیهای ناهماهنگ، هزینه های خوابگاه و بهداشت ضعیف است.
وی با بیان این که در بخشی از سال ما درگیر مشکلات خوابگاهی هستیم، اظهارمی کند: برخی دانشگاه های استان خوابگاه ندارند یا خوابگاه شان کیفیت مناسبی ندارد و مشکلات زندگی خوابگاهی تأثیر منفی مستقیمی روی تحصیل ما گذاشته است.
یکی دیگر از دانشجویان نیز به دغدغه های اشتغال و ازدواج اشاره و اعلام می کند: گفته می شود 20 درصد دانش آموختگان در خراسان شمالی بیکار هستند و ما به دلیل این که در دانشگاه ها به مهارت آموزی دانشجویان توجه نمی شود نگران آینده شغلی و ازدواج خود هستیم.
در همین باره رئیس دانشگاه علمی - کاربردی خراسان شمالی می گوید: خراسان شمالی از استان های محروم در شاخص توسعه است و از این رو دانشجویان این استان به طور کلی با مسائل و مشکلاتی مواجه هستند.
«پهلوانی» با بیان این که عدم دسترسی به خوابگاه و امکانات رفاهی مناسب، نبود کتابخانه های مناسب و شاخص های پایین تعداد اعضای هیئت های علمی دانشگاه های استان از جمله مشکلات دانشگاه ها در استان است، اظهارمی کند: ارائه مطالب قدیمی در دانشگاه ها موضوعی کلی است و شامل تمام دانشگاه های کشور می شود اما در خراسان شمالی به دلیل استفاده از استادان جوان به طور معمول از علم روز استفاده می شود با این حال ارائه متون آموزشی فردی است و بستگی به نظر استاد دارد.
وی در پاسخ به گلایه دانشجویان در خصوص به کارگیری استادان حق التدریس نیز می گوید: این موضوع از سویی به سرانه استاد به دانشجو و از سوی دیگر به نبود نیروی آموزشی متخصص در استان باز می گردد.
این مسئول اضافه می کند: در دانشگاه های فنی و حرفه ای و علمی - کاربردی از استادان حق التدریس استفاده می شود و البته باید گفت این استادان اغلب حق الزحمه کمتری دریافت می کنند و این امر در نارضایتی دانشجویان دخیل است؛ البته این موضوع در دانشگاه های خصوصی مصداق دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره چرایی عدم مهارت آموزی در دانشگاه های استان می گوید: این موضوع را از دو جنبه می توان بررسی کرد؛ یکی این که دانشگاه ها امکانات زیربنایی متناسب با رشته های خود ندارند زیرا به جای این که امکانات را فراهم و بعد برای جذب دانشجو اقدام کنند، اول دانشجو جذب و بعد به رشته ها و امکانات توجه می کنند و این امر منجر به کاهش کیفیت شده است.
وی با بیان این که آموزش عالی به دنبال آمایش رشته های دانشگاهی است، ادامه می دهد: آموزش عالی روی این قضیه کار می کند و خواسته به حقی است که از سوی دانشجویان مطرح می شود زیرا حتی در سر فصل دروسی که نوشته شده نیز کمتر به مباحث علمی، عملی و مهارت آموزی پرداخته شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

برای رسیدن به روستای روئین، یکی از روستاهای نام آشنای گردشگری خراسان شمالی باید راه پر خطری را طی کرد. برای رفتن به این روستا از مرکز استان علاوه بر عبور از پیچ و خم های گردنه مه گیر اسدلی باید از پیچ و خم های خطرناک جاده این روستا نیز عبور کرد؛ جاده ای که 7 کیلومتر طول ندارد اما 5 پیچ خطرناک دارد که بوی حادثه می دهند و می توانند به جای یک خاطره خوش از این روستای زیبای خراسان شمالی که به پایتخت نساجی سنتی ایران معروف است، خاطره بدی را در ذهن گردشگران به جا بگذارد.
روستای روئین علاوه بر پذیرایی از گردشگران بسیار از نقاط مختلف استان، کشور و حتی گردشگران خارجی، با 760 خانوار، یکی از روستاهای بزرگ استان محسوب می شود ضمن این که دو روستای دیگر نیز در این محور قرار گرفته اند که بر تردد در جاده آن می افزایند اما هنگام عبور از جاده این روستا عرض کم آن به طور کامل محسوس است و این موضوع گویای آن است که متولیان راه استان و مدیران اسفراین فراموش کرده اند که یکی از فاکتورهای اصلی برای جذب بیشتر گردشگر در یک روستای هدف گردشگری ایجاد راه دسترسی مناسب است اما ظرفیت این جاده هم اکنون متناسب با ظرفیت تعداد خودروها در 15 تا 20 سال گذشته است.
روستای روئین یکی از 5 روستای اصلی و هدف گردشگری خراسان شمالی معرفی شده است تا مسئولان با تخصیص اعتبارات مناسب شرایط جذب گردشگر به این منطقه را فراهم کنند اما حتی خط کشی سفید میان جاده دسترسی به این روستا نیز از بین رفته است.
عضو شورای روستای روئین نیز با بیان این که جاده 7 کیلومتری روستای روئین 5 پیچ خطرناک دارد می افزاید: جاده دسترسی به روئین طی سال های گذشته تصادفات متعددی را به خود دیده است که در موارد سانحه برای موتورسیکلت، منجر به مرگ نیز شده است.
«نمازی» عرض کم، پیچ های تند و 90 درجه ای، کمبود تابلو و علایم و نبود شانه خاکی مناسب را از مهم ترین مشکلات جاده دسترسی به این روستای گردشگری استان برمی شمرد و ادامه می دهد: طی سال های گذشته بارها با نوشتن نامه به مسئولان امر خواستار تعریض و رفع نقاط خطرناک این جاده شده ایم اما تاکنون اقدام مناسبی انجام نشده است.
دهیار روستای روئین نیز با بیان این که روزانه ده ها تردد در جاده دسترسی به روئین انجام می شود می افزاید: روستای روئین 760 خانوار دارد و با تعداد خانوارهای روستاهای عراقی و محمودی مجموع اهالی این منطقه به بیش از هزار خانوار می رسد.
«ترابی» ادامه می دهد: علاوه بر جمعیت این منطقه، گردشگران زیادی از جمله گردشگران خارجی نیز به ویژه در فصل تابستان به این روستا سفر می کنند که باعث افزایش تردد در این جاده می شود اما عرض این جاده متناسب با میزان تردد خودروهای عبوری نیست.
وی پیچ نخست جاده دسترسی به این روستا را بسیار خطرناک می داند و می گوید: برای حفظ امنیت رانندگان عبوری از این جاده به ویژه گردشگران و همچنین آماده شدن بسترهای بیشتر برای جذب گردشگر به این روستا می طلبد مسئولان امر توجه بیشتری به این جاده داشته باشند.
مدیر راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی با بیان این که کمبود بودجه دلیل اصلی انجام نشدن برنامه های این اداره کل در خصوص توسعه جاده های روستایی و رفع نقاط حادثه خیز است می افزاید: طی یک تفاهم نامه سازمانی مقرر شده است از این پس 50 درصد اعتبارات رفع نقاط حادثه خیز استان از محل اعتبارات استانی تأمین شود.
«مشتری» می افزاید: اداره راهداری شهرستان اسفراین برای اصلاح نقاط هندسی راه روستایی روئین و اردوغان در مراحل انعقاد قرارداد به منظور تهیه یک چکش مکانیکی است تا بخشی از حادثه خیزی پیچ های این جاده رفع شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

«یوسف مغروری» در لیگ برتر فوتبال پرچم می زند.رئیس هیئت فوتبال استان گفت: «یوسف مغروری» کمک داور بجنوردی دیدار تیم های ذوب آهن اصفهان و نفت مسجد سلیمان را قضاوت خواهد کرد.حسین جعفرزاده افزود: این مسابقه بیست و یکم آذرماه برگزار می شود که «مغروری» کمک داور دوم این مسابقه خواهد بود.وی بیان کرد: همچنین مسابقات فوتبال آموزشگاه های بجنورد در مقطع متوسطه دوم با حضور 12 تیم برگزار شد که در پایان تیم های هنرستان امام خمینی(ره) با مربیگری «حیدری»، دبیرستان طالقانی و دبیرستان دانش با مربیگری «علی آبادی» مقام های اول تا سوم را به دست آوردند.وی یادآور شد: این مسابقات در مقطع ابتدایی با حضور 20 تیم برگزار شد که دبستان قدس با مربیگری «پیلتن»، دبستان شهید نوری با مربیگری «عفت پناهی»، دبستان یاسین با مربیگری «ایمانی» عناوین اول تا سوم را از آن خود کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پیشینه غنی ادبیات در خراسان شمالی در کنار ظهور و بروز استعدادهای ادبی نشان از ظرفیت های خوب در این حوزه دارد. وجود محافل مختلف ادبی و فعالیت چشمگیر علاقه مندان و درخشش آن ها در عرصه های مختلف ادبی در سال های اخیر نشان داده است که نمی توان به سادگی از کنار این همه ظرفیت و استعداد گذشت. با این همه و با وجود فعالیت گسترده شاعران و نویسندگان در گونه های مختلف ادبی به نظر می رسد، آن گونه که باید در عرصه طنز ورود علاقه مندان را شاهد نیستیم و اگر ظرفیتی وجود دارد به واسطه فراهم نبودن بسترها به منصه ظهور نرسیده است. به نظر می رسد با تداوم فعالیت های مختلف ادبی در این عرصه می توان خراسان شمالی را به پایتختی در عرصه ادبیات طنز تبدیل کرد و این عزمی جدی را از سوی مسئولان می طلبد.
یکی از فعالان عرصه ادبیات کارنامه استان را در زمینه طنز بی برگ و بار نمی داند و معتقد است: طنز سرایان و نویسندگان طنازی داریم که آثار خوبی را منتشر کرده اند و می توان به چند رمان از «مهرداد صدقی» به ویژه آبنبات هلدار اشاره کرد که در زمره ادبیات داستانی طنز قرار دارد.
اگر چه آثار چاپ شده ای در زمینه شعر به ذهن «یوسف نژاد» خطور نمی کند اما از «پورقلی» به عنوان شاعر معاصری یاد می کند که در زمینه طنز اشعار به روز، جذاب و محکمی دارد.
از نگاه او در عرصه طنز شاعرانی که سن و سالی از آن ها گذشته است هم معمولاً در کنار اشعار جدی، دستی در طنز دارند و می توان گفت شاعر مستقلی که صرفا در زمینه طنز کار کند، ندیدم.
از نگاه او کارنامه استان در زمینه طنز چندان بی برگ و بار نیست اما باید گفت پر برگ و بار هم نیست.
این استاد زبان و ادبیات فارسی با اعتقاد به این که با راه اندازی دفترها و اشعار جشنواره ای شاعر و نویسنده ظهور و بروز نمی کند و چنین حرکت هایی برای پرکردن رزومه و صورت جلسه کافی است اما لازمه رشد ادبیات نیست، می گوید: برای پرداختن به طنز باید شرایط جامعه و زندگی فردی و اجتماعی شاعران مساعد باشد و به نظر می رسد هر وقت شاعران به دلخوشی و به نوعی آمادگی ذهنی برای شعر طنز رسیدند آن را می سرایند و در واقع شرایط بیرونی باید مهیا باشد.
نویسنده مجموعه «آبنبات هلدار» هم ضعف در منابع کتابخانه ای در زمینه طنز را از عوامل اثر گذار در رشد نکردن ظرفیت های موجود بیان می کند و معتقد است: آثاری هم در زمینه طنز در کتابخانه ها وجود دارد که افراد به واسطه این که با آثار بسیاری از نویسندگان مطرح طنز آشنا نیستند، به سراغ آن ها نرفته اند.
«مهرداد صدقی» معتقد است: راه اندازی دفتر ادبیات طنز و دعوت از صاحب نظران و مهمان ها در پرورش استعدادهای موجود در منطقه می تواند موثر باشد.
«صدقی» برگزاری برنامه های مختلف ادبی و برقراری ارتباط با شخصیت های مطرح در زمینه طنز را بسیار موثر می داند و بیان می کند: با توجه به استعدادهایی که در استان وجود دارد اگر چنین بسترهایی فراهم می شد خراسان شمالی در زمره استان هایی است که می توانست به پایتخت ادبیات مکتوب طنز تبدیل شود.
«حسین پورقلی» از طرفداران و فعالان عرصه شعر طنز استان است که حضور پررنگی در محافل طنز داشته و به این که خراسان شمالی در زمینه شعر حرف هایی برای گفتن دارد، اشاره و اظهار می کند: به واسطه اهمیت نداشتن مقوله طنز در نگاه مسئولان و مردم شاعر طنز پرداز خوب کم داریم و به نوعی شعر طنز خراسان شمالی ضعیف است.
وی تصریح می کند: نبود جشنواره های شعر طنز، نبود ستون طنز در رسانه های محلی استان و در نظر گرفته نشدن برنامه ادبی طنز در صدا و سیمای خراسان شمالی از علل کم رنگ بودن این گونه ادبی است، در حالی که در دیگر استان ها این مورد از گونه های پرطرفدار در میان جوان هاست.
او که تاکنون حضوری موفق در برنامه طنز «قند پهلو» داشته است، از این که دعوتی برای پرداختن به مقوله طنز در قالب برنامه ای در سیمای محلی استان از ظرفیت های موجود نشده است، گلایه می کند و می افزاید: در نهایت این بی توجهی توسط مسئولان موجب اهمیت قائل نشدن مردم برای گونه طنز و باعث می شود شاعر طنز سرایی در استان نداشته باشیم.
رئیس حوزه هنری خراسان شمالی هم با بیان این که در زمینه طنز به ویژه ادبیات طنز، استان کشش خوبی دارد، تصریح می کند: وجود قومیت های مختلف سبب شده در زمینه گویش و لهجه قوت هایی داشته باشیم که موجب طراوت ادبیات استان می شود.
«نمازی» اضافه می کند: در زمینه آموزش امسال علاوه بر برگزاری استندآپ کمدی با حضور استاد «گیلانپور» و کارگاه طنز «ناصر فیض»، با بهره گیری از ظرفیت «مهرداد صدقی» برای برگزاری دوره آموزشی «چگونه طنز بنویسیم» اقدام کردیم.
وی همچنین به یکی از برنامه های در دست اقدام به منظور شناسایی ظرفیت های استان در این عرصه در قالب محفل طنز «شکر پنیر» که همه رشته های هنری را در برمی گیرد، اشاره و اظهار می کند: در نظر داریم پس از شناسایی ظرفیت ها از طریق این محفل سال آینده دفتر طنز را در حوزه هنری راه اندازی کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.