printlogo


نقش های تأثیرگذار زنان در آثار تاریخی
بازی های ماندگار

ضیغمی-مجموعه‌های تاریخی از گذشته تاکنون هر یک بخشی از تاریخ را به روایت کارگردانان مختلف به نمایش گذاشته اند و مردم با دیدن آن ها به شکل ملموس‌تری وقایع تاریخی را درک می کنند. یکی از ویژگی‌هایی که باعث ماندگاری این آثار تاریخی در تلویزیون و ذهن بینندگان شده، بازی خوب بازیگران زن است که توانسته‌اند با توانمندی شان شخصیت‌های تاثیرگذار تاریخی را به نمایش بگذارند. در مطلب پیش روی تان  به بررسی نقش چند بازیگر زن  در این آثار پرداختیم.
 
بیتا فرهی
بیتا فرهی با ایفای نقش «مهشید» در فیلم سینمایی «هامون» فعالیت هنری اش را آغاز کرد. او در سریال «ولایت عشق» نقش همسر «فضل بن‌سهل» را بازی می‌کرد و ایفاگراین نقش، «اکبر زنجانپور» بود. او از طرفداران امام رضا‌(ع) بود و هر زمان که فضل عصبانی و ناراحت می‌شد، او همسرش را به آرامش دعوت می‌کرد. بیتا فرهی این مسئله را به زیبایی در سریال ولایت عشق به تصویر کشید.
 
 
 
 
آزیتا حاجیان
آزیتا حاجیان در سریال‌های تلویزیونی متفاوتی همچون «آپارتمان»، «امام علی‌(ع)»، «دبیرستان خضرا»، «ساعت شنی»، «آینه‌های نشکن»، «تا ثریا» و «سال‌های مشروطه» بازی کرده است. او در سریال «سال‌های مشروطه» نقش مهدعلیا، مادر ناصرالدین شاه را بازی می کرد. سکانس طلایی بازی حاجیان صحنه‌ای است که امیرکبیر در حمام فین کشته و رعد و برق می‌شود. حاجیان به زیبایی این صحنه را به تصویر کشید.
 
 
 
 
 
 ویشکا آسایش
ویشکا آسایش، خواهرزاده «مازیار پرتو» (فیلم ساز) تا قبل از بازی در سریال «امام علی‌(ع)» جلوی دوربین حاضر نشده بود تا این که به پیشنهاد دایی‌اش برای نقش «قطام» تست بازیگری داد.آسایش موفق شد در اولین حضور جدی در تلویزیون، بهترین و ماندگارترین نقش اش را بازی کند. او پس از این سریال، در 2 سریال تاریخی «معصومیت از دست رفته» و «مختارنامه» نیز بازی کرد.
 

 

 

فریبا کوثری
فریبا کوثری فعالیت هنری‌اش را از سال 67 با فیلم تلویزیونی آغاز کرد. از جمله آثار او می توان به  «مختارنامه»، «بی‌صدا فریاد کن»، «بیگناهان»، «بانو»، «دلنوازان» و «یلدا» اشاره کرد. او در سریال معصومیت از دست رفته نقش ماریای نصرانی را بازی می‌کرد که بعد از آشنا شدن با دین اسلام و  امام حسین‌(ع) مسلمان شد. یکی از صحنه‌های قابل توجه این سریال به دوران بارداری‌ ماریا مربوط می‌شود که صحبت‌های او و شوذب بسیار زیباست و می‌توان گفت از صحنه‌های عاطفی در سریال‌های تاریخی محسوب می‌شود و میرباقری به زیبایی روابط عاشقانه یک زن و شوهر را به تصویر کشید.
 
 
 
 
 
 
 
افسانه بایگان
افسانه بایگان، فعالیت حرفه‌ای خود را با مجموعه تلویزیونی «سربداران» آغاز کرد. او در سریال تاریخی «تنهاترین سردار» ایفاگر نقش «جعده»، همسر امام حسن‌(ع) بود.
 
 
 
 
 
 
 
کتایون ریاحی
کتایون ریاحی قبل از ایفای نقش «زلیخا» در سریال «یوسف پیامبر(ع)»، در سریال‌های تاریخی همچون «شب دهم»، «روشن‌تر از خاموشی» و «پهلوانان نمی‌میرند» بازی کرده بود. ریاحی بعد از بازی در این سریال برای همیشه از دنیای بازیگری خداحافظی کرد. او در این سریال صحنه‌های حساس کم نداشت اما سخت‌ترین صحنه‌ای که باید بازی می‌کرد، رویارویی‌اش با یوسف پیامبر(ع) و فریب دادن او بود.
 

 

 

 

 

 

شبنم قلی‌خانی
شبنم قلی‌خانی، فعالیت هنری اش را با بازی در تئاتر آنتیگونه آغاز کرد که مورد توجه شهریار بحرانی قرار گرفت و این کارگردان از او برای بازی در فیلم مجموعه مریم مقدس د‌عوت کرد. قلی‌خانی در این فیلم مجموعه نقش مریم، مادر عیسی مسیح را بازی کرد.  سکانس طلایی او در این مجموعه مربوط به صحنه‌ای می‌شود که به‌شدت گرسنه است؛ مستاصل شده و مائده آسمانی برایش می‌آید و او در اوج گرسنگی لبخندی بر لب می‌آورد. کار دشواری بود که شبنم قلی‌خانی این صحنه را ماندگار کرد.