تعداد بازدید : 9
صفر تا صد تزریق واکسن آنفلوانزا
گروه سلامت- صفر تا صد تزریق واکسن آنفلوانزا تشریح شد. رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که تزریق واکسن آنفلوانزا به استثنای موارد نادر، به همه افراد از سن شش ماه به بالا توصیه میشود، گفت: تزریق واکسن آنفولانزا خطر ابتلا به آنفلوانزا و عوارض جدی آن را در پاییز و زمستان کاهش میدهد. دکتر «علیرضا ناجی» با اشاره به این که مقامات بهداشتی جهانی تشویق میکنند تا کشورها برنامهریزی واکسیناسیون آنفلوانزا را از هم اکنون آغاز کنند، اظهار کرد: اکثر مردم در هر دوره فقط به تزریق یک دُز واکسن آنفلوانزا نیاز دارند. وی با بیان این که معمولاً شهریور و مهرماه بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوانزا در اکثر افراد به خصوص گروههای پرخطر است، اضافه کرد: واکسیناسیون آنفلوانزا در ماههای تیر و مرداد برای همه افراد توصیه نمیشود، اما ملاحظاتی در مورد واکسیناسیون در ماههای تیر و مرداد برای گروههای خاص وجود دارد. رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که زنان بارداری که در سه ماهه سوم بارداری خود هستند میتوانند در ماههای تیر و مرداد واکسن آنفولوآنزا را دریافت کنند، ادامه داد: همچنین کودکانی که به دو دز واکسن آنفلوانزا نیاز دارند، باید اولین دز واکسن خود را به محض در دسترس قرار گرفتن این واکسن دریافت کنند. وی افزود: کودکان باید حداقل چهار هفته پس از نوبت اول واکسینه شوند؛ این کودکان شامل تمامی افراد شش ماه تا هشت سال هستند که یا برای اولین بار واکسن آنفلوانزا میزنند، یا قبلاً سابقه تزریق تنها یک دز از واکسن را داشتهاند یا این که اصلاً سابقه واکسیناسیون آنها مشخص نیست.
واکسنهای به روز شده
وی گفت: واکسنهای بهروز شده آنفلوآنزای 2025-2024 همگی چهار ظرفیتی هستند و افراد را در برابر ویروس آنفلوآنزای A از زیر تیپهای H1N1، H3N2 و دو سویه از واکسن آنفلوانزا B محافظت میکنند؛ ضمناً تفاوت ترکیب واکسن این فصل نسبت به فصل گذشته قرارگرفتن ویروس جدید آنفولانزای A H3N2 است. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که تزریق واکسن آنفلوانزا سالانه باعث نجات جان میلیونها نفر در دنیا میشود، استفاده از این واکسن را برای کودکان بالاتر از شش ماه، زنان باردار، سالمندان وافراد مبتلا به مشکل ضعف سیستم ایمنی ضروری دانست.
نجات جان میلیونها نفر در دنیا با تزریق واکسن آنفلوانزا
دکتر «مسعود مردانی» فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بیان این که تزریق واکسن آنفلوانزا سالانه باعث نجات جان میلیونها نفر در دنیا میشود، استفاده از این واکسن را برای کودکان بالاتر از شش ماه، زنان باردار، سالمندان و افراد مبتلابه مشکل ضعف سیستم ایمنی ضروری دانست. وی با اشاره به این که آنفلوانزا بیماری رایج فصل سرماست که با برودت هوا شیوع بیشتری پیدا میکند، اظهار کرد: عفونتهای ویروسی که عامل سرماخوردگی یا آنفلوانزا هستند از عواملی است که دستگاه تنفسی را دچار مشکل میکنند.
بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا
دکتر «مردانی» بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به آنفلوانزا را رعایت بهداشت فردی، شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون، خودداری از تماس دست با چشم، بینی و دهان، استفاده از دستمال یکبارمصرف، حفظ فاصله با افراد مبتلا و تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا ذکر کرد.
زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا
به گفته وی بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا اواخر شهریور یا اوایل مهر است، زیرا بدن فرصت آن را دارد تا قبل از رسیدن زمستان و فصل آنفلوانزا ایمنی خود را بالا ببرد.
چه کسانی باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند؟
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: سالمندان، کودکان و بچههای خیلی کوچک، تمامی افراد مبتلابه بیماریهای مزمن و صعبالعلاج، بیماران کلیوی، افرادی که همودیالیز میشوند، مبتلایان به دیابت، بیمارانی که مشکلات قلبی یا اختلالات ریوی نظیر آسم و برونشیت مزمن دارند، افرادی که پیوند قلب شدهاند، کسانی که آنژیوپلاستی کردهاند، افرادی که آنژیوگرافی عروق کرونی انجام دادهاند، مبتلایان به هیستیمیک قلبی، بیماران مبتلابه تنگی عروق قلب، مبتلایان به بیماری نارسایی قلبی و بیمارانی که پیوند کلیه میشوند باید سالی یکبار واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. دکتر «مردانی» توصیه کرد: بیماران مبتلا به سرطان، افرادی که رادیوتراپی یا شیمیدرمانی میشوند و کسانی که با داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی تحت درمان هستند نیز لازم است واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. وی با تاکید بر ضرورت تزریق دریافت واکسن آنفلوانزا در دوران بارداری، خاطرنشان کرد: واکسن آنفولانزا در دوران بارداری بیخطر است و حتی مزیتهای زیادی برای نوزاد در حال رشد در بطن مادر دارد. این فوق تخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه بیماری آنفولانزا بهاحتمالزیاد سبب بروز شرایط حادتری در زنان باردار نسبت به سایرین میشود، یادآور شد: زنان باردار بدون توجه به سن بارداری، چه در سهماهه اول، دوم و یا سوم بارداری باشند باید برای دریافت واکسن آنفلوانزا اقدام کنند. عضو کمیته کشوری آنفلوانزا بابیان اینکه تحقیقات و پژوهشهای علمی حاکی از این است که تزریق واکسن آنفلوانزا به افراد چاق کمک میکند تا با تولید بیشتر پادتن در بدن در برابر ویروس این بیماری مقاوم شوند، اظهار کرد: تمامی افراد چاقی که کاندیدای عمل جراحی لاغری هستند نیز باید قبل از شروع فصل سرد سال به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند. وی با تاکید بر اینکه بیماران روماتیسمی نیز واکسن باید آنفلوانزا تزریق کنند، گفت: به بیماران روماتیسمی که تحت درمان با آسپرین هستند یا هر کس که به دلیلی آسپرین مصرف میکند، توصیه میشود این واکسن را تزریق کند. این استاد دانشگاه ادامه داد: دریافت واکسن آنفلوانزا برای پزشکان، کارکنان پزشکی، پرستاران و تمامی افرادی که در خط مقدم ارایه خدمات بهداشتی و درمانی فعالیت میکنند ضروری است. دکتر «مردانی» به افرادی که برای کسبوکار و گردشگری به شهرها و استراحتگاههای توریستی یا خارجی سفر میکنند نیز توصیه کرد که از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.
عوارض جانبی
عضو کمیته کشوری آنفلوانزا گفت: واکسن آنفلوانزا با تمام فوایدی که برای محافظت از بدن دارد، عوارض جانبی ناخواستهای را نیز در برخی افراد ایجاد میکند که احساس سوزش و خارش در محل تزریق واکسن و تب یکی از این عوارض است. وی گفت: منع مصرف تزریق واکسن آنفلوانزا بهطورکلی وجود ندارد ولی چون این واکسن در لایههای تخممرغ تولید میشود در افرادی که به تخممرغ حساسیت دارند واکنش حساسیتی ایجاد میکند. دکتر «مردانی» با اشاره به این باور غلط که تزریق واکسن آنفلوانزا سیستم ایمنی را ضعیف میکند، اظهار کرد: این واکسن نهتنها موجب تضعیف سیستم ایمنی نمیشود بلکه سیستم ایمنی را در برابر ویروس آنفولانزا تقویت میکند و این باور اشتباه که بعد از تزریق ممکن است بهسرعت دچار علائم سرماخوردگی شویم اشتباه است چراکه برخی علائم بیماری سرماخوردگی و آنفلوانزا مشابه هم است. وی افزود: واکسن آنفلوانزا افراد را در مقابل سرماخوردگی محافظت نمیکند چراکه سرماخوردگی توسط باکتری یا ویروس ایجاد می شود و ربطی به آنفلوانزا ندارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 14
فیبر پرخاصیت
«پکتین» یکی از فیبرهای پرخاصیت است که فواید زیادی برای مصرف کننده دارد. به گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اگر تا به حال نام پکتین را روی برچسب مواد تشکیل دهنده مشاهده کرده اید، ممکن است از خود پرسیده باشیدپکتین چیست و چگونه کار می کند؟ پکتین کربوهیدراتی است که در مرکبات مانند گلابی و سیب و همچنین سبزیجات و دانه ها یافت می شود.اغلب به عنوان یک عامل غلیظ کننده و جزو داروهای گوارشی مانند ملین های طبیعی استفاده می شود. این یک پلی ساکارید طبیعی(نوعی کربوهیدرات) است که حاوی مقدار خوبی فیبر محلول است. هنگامی که با مایع مخلوط می شود، یک ماده ژل مانند، بسیار شبیه به ژلاتین و سبوس جو دوسر را تشکیل می دهد.این همان چیزی است که به پکتین اجازه می دهد با ترویج سم زدایی، کاهش کلسترول و افزایش سیری به سلامتی شما کمک کند. حتی می توان آن را به صورت کپسول یا پودر مصرف کرد تا سلامت شما را بهبود بخشد.
پکتین چیست؟
پکتین کربوهیدراتی است که از میوه ها، سبزیجات و دانه ها استخراج می شود. کاربرد اصلی آن به عنوان ژل کننده، غلیظ کننده و تثبیت کننده در غذاست و به صورت تجاری به صورت پودر سفید تا قهوه ای روشن که از مرکبات استخراج می شود فروخته می شود. شرکت ها معمولاً از پکتین در مواد غذایی به عنوان یک عامل ژل کننده، به ویژه در مربا و ژله استفاده می کنند. همچنین در مواد پرکننده، داروها، ملین ها، قرص های گلو، شیرینی ها، آب میوه ها، نوشیدنی های شیر و به عنوان منبع فیبر رژیمی استفاده می شود. سیب، گواوا، میوه به، آلو، پرتقال، گلابی و سایر مرکبات به طور طبیعی حاوی مقادیر زیادی پکتین هستند، در حالی که میوه های نرم مانند گیلاس و توت فرنگی حاوی مقادیر کمی هستند.
تفاوت بین پکتین و ژلاتین چیست؟
هر دو وقتی با مایع مخلوط می شوند یک ماده ژل مانند تشکیل می دهند و هر دو معمولاً در محصولات غذایی مانند مربا، اسپری و ژله استفاده می شوند. تفاوت عمده بین این دو این است که ژلاتین در قسمت های حیوانی یافت می شود. به طور خاص، از هیدرولیز جزئی کلاژن به دست می آید.از سوی دیگر، پکتین در گیاهان یافت میشود، بنابراین افرادی که رژیم گیاهخواری دارند میتوانند محصولات حاوی آن را مصرف کنند. از آن جایی که پکتین منبع بالایی از فیبر است، معمولاً در رژیم غذایی پرفیبر برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی استفاده می شود. همچنین به کاهش طبیعی کلسترول، مبارزه با دیابت و حمایت از کاهش وزن نیز معروف است.
حقایق تغذیه ای
پکتین یک فیبر طبیعی است که در بیشتر گیاهان یافت می شود. به عنوان مثال، سیب و پرتقال دارای پکتین بالایی هستند و بیشترین غلظت را در پوست، هسته و دانه ها دارند. می توانید آن را از میوه ها استخراج کنید یا می توانید مخلوط خشک پکتین را در فروشگاه مواد غذایی بهداشتی محلی خود خریداری کنید.
مزایای استفاده از پکتین
منبع بالای فیبر
فیبر پکتین چیزی بیش از یک تنظیم کننده است. فیبر غنی از فایده است که محلول در آب است و به کاهش کلسترول و افزایش سلامت گوارش کمک می کند. به عنوان یک فیبر محلول، با اتصال به مواد چرب در دستگاه گوارش، از جمله کلسترول و سموم، عمل می کند و باعث دفع آن ها می شود. این بدان معناست که پکتین به قابلیتهای سمزدایی بدن و تنظیم استفاده از قندها و کلسترول در بدن کمک میکند و سلامت روده و گوارش را بهبود میبخشد. یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2014 که منتشر شد، نشان داد که پکتین میزان هضم لیپید را کاهش می دهد که به تعاملات اتصال آن با اجزای خاص دستگاه گوارش نسبت داده می شود. هضم چربی زمانی است که قطرات بزرگ چربی به قطرات کوچکتر تجزیه می شوند. این امر هضم آنزیم هضم کننده چربی به نام لیپاز پانکراس را آسان تر می کند. به نوبه خود، این به بدن شما کمک می کند تا چربی ها را به اسیدهای چرب تجزیه کند. مطالعهای که در سال 1994 منتشر شد، نشان داد که موشهایی که با رژیمهای غذایی حاوی پکتین تغذیه میشدند، پس از یک رژیم غذایی 28 روزه حاوی پکتین، غلظت LDL و کلسترول کبدی کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند.
کلسترول را کاهش می دهد
پکتین یک فیبر محلول در آب است که می تواند کلسترول را در روده متصل کند و در نتیجه از جذب آن در جریان خون جلوگیری کند. تحقیقات نشان می دهد که دز مناسب برای کلسترول بالا 15 گرم پکتین در روز است. پکتین را می توان مستقیماً از غذاهای پرفیبر مانند میوه ها، سبزیجات و دانه ها مصرف کرد. به علاوه، این غذاهای سالم به دلیل محتوای کلی فیبرشان به عنوان غذاهای کاهش دهنده کلسترول شناخته می شوند. مطالعه ای که در سال 1998 منتشر شد نشان می دهد مصرف پکتین منجر به کاهش سطح کلسترول در کبد و سرم و همچنین افزایش مواد زائد می شود. مطالعه دیگری که در کالج پزشکی دانشگاه فلوریدا انجام شد، نشان داد که رژیم غذایی حاوی پکتین گریپ فروت، بدون تغییر در شیوه زندگی، می تواند به میزان قابل توجهی کلسترول پلاسما را کاهش دهد
تسکین طبیعی یبوست و اسهال
پکتین ویسکوزیته و حجم مدفوع را افزایش می دهد بنابراین معمولاً برای تسکین طبیعی یبوست و اسهال استفاده می شود. مطالعهای که در سال 2001 در مرکز تحقیقات سلامت و جمعیت در بنگلادش انجام شد، اثرات مفید روده فیبرهای غذایی موز سبز یا پکتین را در کودکان مبتلا به اسهال مداوم ارزیابی کرد. در این مطالعه، 62 پسر 5 تا 12 ماهه به طور تصادفی یک رژیم غذایی مبتنی بر برنج شامل موز سبز پخته، پکتین یا رژیم غذایی برنج به تنهایی داده شد. پس از هفت روز، وزن و قوام مدفوع، دفعات استفراغ و پاکسازی و طول مدت بیماری اندازه گیری شد.در روز سوم پس از درمان، تعداد قابل توجهی از کودکان از اسهال دریافتی پکتین یا موز نسبت به گروه شاهد بهبود یافتند و در روز چهارم، این نسبت ها همچنان رو به افزایش بود. نتایج نشان می دهد که موز سبز و پکتین به طور قابل توجهی مقدار مدفوع، محلول آبرسانی خوراکی، مایعات داخل وریدی، دفعات استفراغ و مدت زمان اسهال را کاهش می دهد و این که پکتین گام مهمی برای متوقف کردن اسهال است. مطالعات همچنین نشان می دهد که پکتین می تواند به درمان سندرم روده تحریک پذیر غالب اسهال کمک کند.
با دیابت مبارزه می کند
پکتین به کاهش فعالیت آنزیم هایی که نشاسته و قند را تجزیه می کنند،کمک می کند. همچنین جذب کربوهیدرات ها و قندها به دلیل محتوای فیبر کاهش می یابد. این به جلوگیری از افزایش قند خون که باعث عدم تحمل گلوکز، افزایش وزن و دیابت می شود، کمک می کند.
به کاهش وزن کمک می کند
پکتین یک کربوهیدرات پیچیده محلول در آب است که به عنوان یک ماده غذایی چربی سوز عمل می کند. از آن جایی که قوام آن آدامس مانند یا ژل مانند است، وقتی میوه یا سبزیجات تازه با پکتین می خورید، سلول ها آن را به جای چربی جذب می کنند. همچنین به شما کمک می کند مدت طولانی تری احساس سیری کنید. این احساس سیری به این معنی است که در طول روز کمتر غذا می خورید. مطالعه ای در سال 2014 که در دانشگاه واگنینگن هلند انجام شد، اثرات مکمل های پکتین را روی 29 شرکت کننده ارزیابی کرد. نتایج نشان می دهد که پکتین ژل شده، به ویژه، قادر به کاهش اشتها، افزایش انرژی و کاهش پاسخ انسولین است. پکتین، در دزهای کوچک به اندازه پنج گرم مخلوط با آب پرتقال، سیری را افزایش می دهد و می تواند با محدود کردن مصرف غذا به کاهش وزن سریع کمک کند.
سم زدایی
تحقیقات نشان می دهد که مصرف پکتین باعث سم زدایی فلزات سنگین و سایر سمومی می شود که به بیماری های مزمن کمک می کنند و با ظرفیت بدن برای بهبودی پس از بیماری تداخل می کنند.
کاهش خطر سرطان روده بزرگ
پکتین اثرات امیدوارکننده ای در کاهش خطر سرطان روده بزرگ از طریق مکانیسم های مختلفی نشان داده است. برای شروع، پکتین و پکتین اصلاح شده توانایی مهار رشد سلول های سرطانی و القای آپوپتوز(مرگ برنامه ریزی شده سلولی) را در سلول های سرطانی روده بزرگ نشان داده اند.
این نوع فیبر ممکن است پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول های سرطانی نیز افزایش دهد. تحقیقات نشان می دهد که دارای مزایای بالقوه تعدیل کننده سیستم ایمنی است که می تواند به پیشگیری از سرطان کمک کند. اثرات پروبیوتیک پکتین ممکن است به بهبود سلامت روده و کاهش التهاب کمک کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
افزایش احتمال ابتلا به افسردگی با شروع پاییز
متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که با شروع پاییز و کوتاهتر شدن طول روز و کمتر شدن نور خورشید احتمال ابتلا به افسردگی افزایش می یابد، گفت: تغییرات خلق مستقیماً به تغییرات فصلی مرتبط است. دکتر «جمال شمس» با بیان این که در برخی از فصول سال به دلایل نامعلوم ممکن است خلق برخی از افراد دستخوش تغییراتی شود، اظهار کرد: افسردگی فصلی اختلالی است که معمولاً با تغییر فصل به بالاترین میزان خود می رسد. وی افزود: به طور کلی افسردگی فصلی نوعی اختلال است که در آن فرد در دیگر زمانهای سال شرایطی عادی دارد ولی در فصلی خاص احساس اضطراب و افسردگی میکند. وی با اشاره به این که تابش نور خورشید و ساعت بیولوژیکی بدن که تنظیم کننده ترشح هورمونهاست می تواند خلق وخو و خواب را تحت تاثیر قرار دهد، تاکید کرد: افرادی که با تغییر فصل دچار افسردگی می شوند، به هر میزان نور بیشتری دریافت کند زودتر از افسردگی و تنگی خلق رهایی می یابند. عضو هیئت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: خلق 11 درصد از عموم مردم با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا کاهش پیدا میکند. وی با تاکید بر این که تمامی افرادی که دچار افسردگی فصلی می شوند ضرورتاً مبتلا به اختلال افسردگی نیستند، توضیح داد: ممکن است درصد کمی از افرادی که به یک باره با تغییر فصل دچار اضطراب و افسردگی می شوند به درمان های مداخله ای نیاز داشته باشند. این متخصص روانپزشکی با بیان این که اختلال عاطفی و افسردگی فصلی افراد را به شکلهای متفاوتی تحت تاثیر قرار میدهد، افزود: احتمال تغییر خلق در فصل بهار نیز وجود دارد. دکتر «شمس» با اشاره به این که احتمال بروز افسردگی با شروع فصل پاییز به مراتب بیشتر از بهار است، توضیح داد: شیدایی یا مانیا حالتی از افسردگی است؛ در این مدل از اختلال خلق که همزمان با فصل بهار آغاز می شود انرژی فرد بسیار زیاد می شود به شکلی که این اختلال با تظاهراتی همانند نشاط زدگی، تحریکپذیری، فعالیت بیش از حد، خلق بالا به صورت شادی، خوشبینی افراطی، بیقراری حرکتی، اشکال در تمرکز و برنامهریزیهای بلندپروازانه دیده می شود. این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: در مبتلایان به بیماری دوقطبی، علائم مانیا و شیدایی با شروع فصل بهار و اختلال افسردگی در فصل پاییز عود می کند. وی با بیان این که علائم و نشانه های افسردگی فصلی با اختلال افسردگی دائم شباهت زیادی دارد، خاطرنشان کرد: کاهش انرژی، تغییرات محسوس در میزان خواب، توجه و تمرکز و تغییر در میزان اشتها از نشانه های افسردگی است. وی تنها فاکتوری که افسردگی فصلی را نسبت به سایر اختلالات روانی و افسردگی ها متفاوت می کند، زمان بروز افسردگی فصلی دانست و گفت: افسردگی فصلی در بازه زمانی خاص در سال عود می کند. دکتر «شمس» با بیان این که احتمال بروز تمامی بیماری ها و اختلالات روان تقریباً یکسان است خاطرنشان کرد: به طور مثال بیشترین سن بروز افسردگی بین 30 تا 40 سال است ا اختلال دوقطبی و بروز شیدایی در 20 تا 25 ساله ها بیشتر دیده می شود. این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که به طور کلی انواع بیماری ها، که اختلالات روان هم از این قاعده مستثنی نیست تاریخ دقیق شروع یا سن خاصی ندارد، تاکید کرد: حتی ممکن است فردی در سن بالای 50 یا کمتر از 20 سال دچار افسردگی یا افسردگی فصلی شود. دکتر «شمس» با اشاره به اهمیت درمان انواع افسردگی ها تاکید کرد: اگر چنانچه این بیماری به موقع تشخیص و درمان ها پیش از شدت گرفتن علائم آغاز شود، روند درمان تا حدود زیادی از بروز مشکلات بعدی جلوگیری خواهد کرد. وی استفاده از درمان های دارویی، غیر دارویی و مشاوره را از جمله روش های درمان افسردگی فصلی دانست و تاکید کرد: درمان این اختلال به کمک نوردرمانی، دارو و روشهای روان پزشکی انجام میشود و اگر چنانچه فرد به اختلال دوقطبی مبتلا باشد باید به پزشک خود اطلاع دهد چرا که این موضوع برای زمان تجویر نوردرمانی و دیگر داروهای ضد افسردگی بسیار اهمیت دارد. این متخصص روانپزشکی گفت: درمان با داروهای ضد افسردگی برای برخی از بیماران مبتلا به اختلال عاطفی فصلی، به خصوص اگر علائم شدید باشد بسیار موثر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
چگونه هراس کودکان از مدرسه را کم کنیم؟
یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با اشاره به این که بسیاری از کودکان هنگام جدا شدن از والدین مضطرب میشوند درباره این که چگونه هراس کودکان از مدرسه را کم کنیم، توصیه هایی را مطرح کرد و به والدین هشدار داد: جلوگیری از هرگونه تماس کودک با محیط خارج این پیام را به کودک میدهد که محیط بیرون خطرناک است. دکتر «امین ماهورام» اظهار کرد: ترس از مدرسه یکی از مشکلات شایع در دوران تحصیل است که به ویژه در سالهای ابتدایی دبستان بیشتر دیده میشود. وی با بیان این که وجود استرس در والدین میتواند مقدار نگرانی و اضطراب فرزندان را به مراتب افزایش دهد، تصریح کرد: تا زمانی کـه خودتان آرامش نداشته باشید نمیتوانید به فرزند خود نیز کمک کنید. دکتر «ماهورام» با بیان این که هراس از مدرسه، ترس بیش از حدی است که در مورد برخی کودکان در خصوص رفتن و ماندن در مدرسه وجود دارد، افزود: این کودکان ممکن است در مکانهای دیگر بتوانند دوری از مادر را تحمل کنند. این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: ترس از مدرسه میتواند از بخش خاصی از مدرسه، عملکرد تحصیلی، محیط مدرسه یا در اثر تجربه اتفاقهای ناخوشایند، مانند آزار دیدن از دوستان در مدرسه یا مشکلاتی در مسیر خانه تا مدرسه باشد؛ در این موارد پی بردن به علت هراس، برای مداخلات درمانی ضرورت دارد. دکتر «ماهورام» با اشاره به این که برخی کودکان هنگام جدا شدن از مادر اضطراب شدیدی تجربه میکنند، توضیح داد: در مواردی هم کودک حتی در خانه هم مانند سایه مادرش را دنبال میکند تا به این وسیله بر اضطراب خود غلبه کند. چنین کودکانی به جدا شدن از مادر(یا هرکدام از والدین) و خانه تمایلی نشان نمیدهند چون به شدت وابسته هستند. وی با تاکید بر این که اضطراب جدایی میتواند بهصورتهای گوناگون، حتی شکایات جسمی مانند دردهای شکمی، حالت تهوع، بی اشتهایی، مشکلات خواب، سردرد و کابوسهای شبانه خود را نشان دهد، افزود: در صورت بروز علایم اضطراب جدایی در نوجوانان، باید بررسی و درمان جدیتر باشد، زیرا در برخی موارد علایم اولیه افسردگی نوجوانان همین اضطراب جدایی است. این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به والدین توصیه کرد: کودک به جزییات همه قوانین و مقررات مدرسه واقف نیست و تهدید و ترساندن آنها میتواند مشکلآفرین باشد، بنابراین هرگز او را از معلم نترسانید، مثلاً به او نگویید اگر غذا نخوری به معلمتان خواهم گفت. وی گفت: برای آن که بتوانید استرس و نگرانی شروع مدرسه فرزندانتان را کاهش دهید باید بـه سراغ روش تمرین و تکرار بروید، یعنی باید تغییرات روزمرهای را که بعد از شروع سال تحصیلی در زندگیشان رخ می دهد پیش از آن زمان کمکم ایجاد کنید تا خود را به آنها عادت دهند. برای مثال شما میتوانید از چند روز قبل از شروع مدرسه، فرزند خود را صبح زود بیدار کنید. دکتر «ماهورام» ادامه داد: تعداد زیادی از والدین عادت دارند کـه تا لحظه آخر در کنار فرزند خود بمانند و خیال کودک خود را راحت کنند، در حالی که این کار باعث میشود جدایی کودک از والدین سختتر شود. بهتر است والدین به صورت تدریجی از کودک دور شوند تا هم برای کودک قابل تحمل باشد و هم بتوان پس از مدتی ترس از جدایی را از بین برد. وی به والدین یادآوری کرد: اگر کودک شـما دچار مشکلات جدی و اختلالات مشخصی نباشد، میتواند یاد بگیرد کـه خودش را با شرایط جدید و رفتن بـه مدرسه تطابق دهد. علاوه بر آن که مهم است به ترسها و نگرانیهای فرزند خود توجه کنید و آن ها را نادیده نگیرید، بـه فرزند خود بگویید در کنار او هستید و میتوانید با کمک یکدیگر آمادگی لازم را برای این مرحله تازه از زندگی او ایجاد کنید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.