گروه سینما و تلویزیون- این روزها در بین علاقه مندان به انیمیشن صحبت از «درون بیرون 2» (Inside Out 2) است؛ انیمیشنی که فاتح گیشه های جهان شده و عنوان پرفروش ترین انیمیشن تاریخ سینما را کسب کرده است. در این مطلب همراه ما باشید تا همه چیز را درباره انیمیشن «درون بیرون ۲» معرفی کنیم. قسمت نخست این انیمیشن در سال ۲۰۱۵ به کارگردانی «پیت داکتر» منتشر شد و علاوه بر فروش جهانی ۸۵۸ میلیون دلاری، موفق به کسب جایزه اسکار بهترین انیمیشن بلند ۲۰۱۶ شد. قسمت دوم انیمیشن «درون بیرون» را «کلسی مان» با فیلمنامه ای از «مگ لفاوه» کارگردانی کرده است و تهیهکنندگی آن را «مارک نیلسن» برعهده دارد. «امی پولر»، «فیلیس اسمیت»، «لوئیس بلک»، «تونی هیل»، «لیزا لاپیرا» و «مایا هاوک» از صداپیشگان انیمیشن جدید استودیو پیکسار کمپانی دیزنی هستند. انیمیشن «درون بیرون» درباره بعضی از احساسها مانند «شادی»، «غم»، «ترس»، «نفرت» و «خشم» است که درون ذهن دختری به اسم «رایلی» وجود دارند و کاراکترهای این انیمیشن در قسمت اول آن بودند. احساسهای بیشتری در قسمت دوم این انیمیشن به داستان اضافه میشوند که از جمله آنها میتوان «اضطراب»، «خجالت»، «حسادت» و «بی حوصلگی» را نام برد. پس از شش هفته اکران، «درون بیرون ۲» با فروش ۶۰۱ میلیون دلار در داخل و ۸۶۱ میلیون دلار در سطح بینالمللی به مجموع فروش جهانی ۱.۴۶ میلیارد دلار رسید و با عبور از «منجمد ۲»، در صدر فهرست پرفروشترین فیلمهای تاریخ قرار گرفت. از نظر فروش جهانی بلیت، «درون بیرون ۲» به عنوان دهمین فیلم بزرگ تمام دوران در گیشه شناخته شد. در میان رکوردهای فراوانش، دنباله پیکسار سریعترین فیلم انیمیشنی است که از مرز یک میلیارد دلار عبور کرده و این کار را در ۱۹ روز انجام داده است. این فیلم همچنین پرفروشترین فیلم سال ۲۰۲۴ تا به امروز و تنها فیلمی است که امسال به کلوپ میلیارد دلاری پیوسته است.قسمت اول این انیمیشن که در سال 2015 منتشر شده بود، جایزههای متعددی از جمله یک جایزه اسکار، یک گلدن گلوب و یک جایزه بفتا دریافت کرد و هفتمین فیلم پرفروش آن سال شد. قسمت اول «درون بیرون» در سه سایت معروف آیامدیبی، راتن تومیتوز و متاکریتیک به ترتیب نمرات 8.1 از 10، 98 از 100 و 94 از 100 را به دست آورد و از نظر بسیاری از منتقدان یکی از بهترین انیمیشن های دنیا و یکی از بهترین فیلمهای قرن بیست و یکم در نظر گرفته شده است. در درادامه این مطلب بیشتر درباره داستان، صداپیشگان و کاراکترهای این انیمیشن صحبت خواهیم کرد.
«درون و بیرون» یک انیمیشن ماجراجویانه کمدی است که «پیکسار انیمیشن استودیوز» برای کمپانی «والت دیزنی پیکچرز» تهیه کرده است. دنباله این انیمیشن را «کِلسی مَن» کارگردانی کرده است که نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند در کارنامهاش به شمار میرود. «درون و بیرون۲» که از ۱۴ ژوئن (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) در سینماهای ایالات متحده روی پرده رفت، در گیشههای سراسر جهان تاکنون به فروش بسیار زیادی دست پیدا کرده است و تا این جا پرفروشترین فیلم سال ۲۰۲۴ به حساب میآید. «درون بیرون ۲» با بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری ساخته و موجب شد تا پیکسار از رکودی که با چند فیلم اخیرش گرفتار آن شده بود، خارج شود.
خلاصه داستان
در داستان قسمت دوم انیمیشن «درون و بیرون»، «رایلی اندرسن» ۱۳ ساله دو سال پس از نقل مکان به سن فرانسیسکو خودش را آماده رفتن به دبیرستان میکند. عواطف شخصیتیافته او (شادی، غم، ترس، تنفر و خشم) حالا شاهد عنصر تازه شکلگرفتهای در ذهن «رایلی» هستند که «خودانگاره» نام دارد و خاطرات و احساساتی را در خود جای داده است که باورهای «رایلی» را شکل میدهند. «جوی» که هدفش پر کردن «خودانگاره» فقط با خاطرات مثبت است سازوکاری را ایجاد میکند تا خاطرات منفی به پس ذهن «رایلی» بروند. «رایلی» و دوستان صمیمیاش «بری» و «گریس»، به اردوی آخر هفته هاکی روی یخ دعوت میشوند و رایلی امیدوار است که به تیم مدرسهاش راه پیدا کند. در این شرایط، شب قبل از اردو «هشدار بلوغ» به صدا درمیآید و گروهی از کارگران ذهن با ناشیگری امکانات میز فرمان عواطف را ارتقا میدهند که باعث میشود مرکز فرماندهی دچار هرج و مرج شود.
تولید انیمیشن«درون بیرون ۲» از کجا شروع شد؟
پس از موفقیت فیلم «درون و بیرون» که هفتمین فیلم پرفروش سال ۲۰۱۵ شد خبرگزاریهای مختلفی اشاره کردند که ساخت یک دنباله برای انیمیشن به امری اجتنابناپذیر بدل شده است. کارگردان قسمت اول این فیلم، «پیت داکتر»، به ایدههای ساخت دنباله فکر میکرد، با وجود این، چهار سال طول کشید تا کار روی داستان قسمت دوم در اوایل سال ۲۰۲۰ آغاز شود و دو سال بعد بود که پیکسار بهطور رسمی خبر از ساخت «درون و بیرون ۲» داد. گروه تولید در مرحله تحقیق و نگارش فیلمنامه بارها با «لیزا دامور»، روانشناس بالینی و نویسنده چند کتاب، مشورت کرد و از کتابهای او به عنوان راهنمایی برای تصویر کردن دقیق این موضوع بهره بردند که عواطف نوجوانان چطور در دوران بلوغ تغییر میکنند. «داکر کِلتنِر» استاد روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا برکلی – که در فیلم اول هم کمک کرده بود – دوباره به عنوان مشاور به گروه تولید پیوست. او نقشی کلیدی را در این خصوص بازی کرد که کدام عواطف جدید باید در داستان معرفی شوند؛ به عنوان مثال، شخصیتی بر اساس احساس شرم قرار بود در فیلم حضور داشته باشد اما حذف شد چون یک دلیلش این بود که «کلتنر»، شرم را یک احساس نمیدانست. کمپانی پیکسار برای ساخت هرچه بهتر فیلم، گروهی 9 نفره از نوجوانان را هم به کار گرفت تا با استفاده از بازخوردهای آنها مطمئن شود که زندگی نوجوانانه امروزی بهدرستی در این فیلم ترسیم شده است. نظرهای آنها باعث اضافه شدن حس «نوستالژی» شد که تاثیرهای خاص خودش را بر داستان و فیلم گذاشت، از جمله بر عناصر روزمره زندگی احساسات داستان و چگونگی گذر از دوره اول دبیرستان به دوره دوم. در این میان، «مارک نیلسن» تهیهکننده و «کلسی من» کارگردان، از زندگی دخترانشان هم الهام گرفتند و از آن جایی که نگارش داستان و فیلمنامه در دوران قرنطینه و فراگیری جهانی کووید 19 صورت گرفت، این دو توانستند نتایج تحقیقات شخصیشان را هم به داستان اضافه کنند. علاوه بر این، دیدگاه آنها در خدمت شکلگیری فیلم و شخصیتپردازی عواطف و احساسات، بهخصوص شادی، قرار گرفت. ابتدا قرار بود پیرنگ فیلم حول یک برنامه استعدادیابی جریان پیدا کند اما در نهایت، «نیلسن»، «مَن» و «لفاوه» به این نتیجه رسیدند که اگر داستان روی هاکی بازی کردن «رایلی» متمرکز شود بهترین نتیجه حاصل خواهد شد و احساس کردند که جنبه منحصربهفردی از شخصیت دختر است. این تصمیم البته تحت تاثیر مشاوره «کلسی مَن» با «دومی شی»، کارگردان انیمیشن «قرمز شدن» هم بود که از او پرسیده بود چطور فیلمش را از سایر داستانهای بلوغ نوجوانانه متمایز کند.
عوامل و بازیگران
کارگردان: کِلسی مَن، فیلمنامهنویسان: مگ لِفاوه و دِیو هولستاین بر اساس داستانی از کلسی من و مگ لفاوه، مدیران فیلمبرداری: آدم حبیب و جاناتان پیتکو، تدوینگر: موریسا هورویتز، آهنگساز: آندریا داتزمن
بازیگران صداپیشه: اِیمی پولر (شادی)، مایا هاک (اضطراب)، کِنسینگتن تالمن (رایلی اندرسن)، لایزا لاپیرا (تنفر)، تونی هِیل (ترس)، لوییس بلک (خشم)، فیلیس اسمیت (غم)، ایو ادبری (حسادت)، ادل اگزارکوپولوس (ملال)، دایان لین (خانم اندرسن، مادر رایلی)، کایل مکلاکلن (آقای اندرسن، پدر رایلی)، پل والتر هاوزر (خجالت)، فرانک آز (دِیو پلیس ذهن) و پیت داکتر (پدر خشم)
صداپیشگان(نسخه اصلی)
امی پولر (شادی): «امی پولر»، ستاره پارکها و تفریحات، نقش قهرمان «درون بیرون» را بازی میکند. با وجود این که «رایلی» میخواست همیشه شاد باشد، این تجسم فیزیکی شادی در مغز او باید با این امکان دست و پنجه نرم میکرد که به «رایلی» اجازه میداد احساسات مختلفی را تجربه کند. «ایمی پولر»(صداپیشه شخصیت شادی) پیشنهاد دستمزدی پنج میلیون دلاری را بهعلاوه پاداشهای جذاب پذیرفت؛ این در حالی بود که سایر صداپیشههای فیلم اصلی با دستمزدی 100 هزار دلاری به کار گرفته شدند که معادل دو درصد از حقوق «پولر» است.
فیلیس اسمیت (غم): غم و اندوه همراه با شادی در ماجراجویی او تا دوردستهای ذهن «رایلی» رفت، زیرا دختر جوان مجبور شد برای اولینبار پس از نقل مکان به سانفرانسیسکو غم واقعی را تجربه کند.
لوئیس بلک (خشم): خشم یکی دیگر از احساسات «رایلی» است. همان طور که «رایلی» وارد سالهای نوجوانی خود میشود، خشم تقریباً یک قطعه کلیدی برای پازل احساسی او خواهد بود. این شادی، غم و خشم است که انسان را میسازد.
دایان لین (مامان): مامان «رایلی» که اوایل درباره این که چه چیزی در سر دخترش میگذرد مشکل داشت اما در نهایت موفق میشود با او ارتباط خوبی برقرار کند.
احساسات جدید «درون و بیرون ۲»
پیکسار چندین احساسات جدید را در انیمیشن «درون و بیرون ۲» معرفی کرده است. شادی، غم، خشم، انزجار و ترس باید خانه خود را در دفتر مرکزی بدن «رایلی» با گروهی کاملاً جدید از احساسات به اشتراک بگذارند و این به معنای درسهای مهمی برای این گروه است که باید آن کنار بیایند. همان طور که در اولین فیلم هم نشان داده شد، بعضاً برخی از احساسات با دردهای فزایندهای همراه میشوند، به خصوص در دوره بلوغ.
«کلسی مان» فیلم را با نگاهی دقیق به چگونگی تغییر خودش در دوران نوجوانی کارگردانی کرده است. همان طور که او عکسهای قدیمی خود را در زمان رشد مرور میکرد، متوجه شد که در کودکی در ابتدا عاشق این بود که همه توجهها به او باشد، اما وقتی به سن بلوغ رسید، عکسهای او به خوبی نشان میداد که از مورد توجه بودن ناراحت است و هر کاری میکند تا تنها بماند.
مان میگوید: «پس از تماشای عکسهایم، متوجه شدم این دقیقاً احساسی است که در این سن ظاهر میشود و ما ناگهان خودآگاه میشویم. در روزهای اولیه ساخت این فیلم، تحقیقات زیادی انجام دادم که تایید میکرد این دقیقاً همان چیزی است که در مغز ما و در سن ۱۳ سالگی برای ما اتفاق میافتد. شما شروع به نگاه کردن و مقایسه خود با دیگران میکنید و دلیلی خوبی هم برای این کار وجود دارد. ما خود را با دیگران مقایسه میکنیم چون متوجه میشویم باید بتوانیم در جامعه زنده بمانیم و در میان افراد دیگر پذیرفته شویم. این نوعی محافظت غیر ارادی است که در این سن شروع می شود، اما همراه با آن احساسات جدید به وجود میآید که اگر کنترل ما را به دست بگیرند و به روش صحیح مدیریت نشوند میتوانند واقعاً آسیبرسان باشند، این همان جایی است که روح انیمیشن «درون و بیرون ۲» از آن به وجود آمده است.
«مان» و تیمش تصمیم گرفتند که اضطراب را به عنوان یک نیروی محرکه قدرتمند برای انیمیشن «درون و بیرون ۲» انتخاب کنند، اما احساسات دیگری هم بودند، احساساتی مانند شرم و گناه که آنها میدانستند برای فیلم خیلی سنگین هستند و مناسب این نخواهند بود که وارد ترکیب شوند، بهویژه زمانی که چهار احساس جدید برای مدیریت داشتند.
با توجه به نقش اصلی فیلم که به اضطراب رسید، تعجب آور نیست که «آدام حبیب»، مدیر فیلمبرداری، از درام «الماسهای تراش نخورده» با بازی «آدام سندلر» تأثیری عمیقی در زبان بصری فیلم گرفته باشد. فیلمبرداری متزلزل فیلم «برادران سفدی» الهام بخش تکنیک آن ها در ساخت این انیمیشن بود. تیم انیمیشن «درون و بیرون ۲» مجموعههای ثابتی در طول تولید ساختند و سپس شخصیتهای دیجیتال را درون آن مجموعهها قرار دادند. سپس یک دوربین مجازی که میتوان از آن مانند دوربین فیلم لایواکشن استفاده کرد، داخل دکورها قرار دادند. پس از انجام این کار، آن ها دوربین مجازی را در اطراف مجموعههایی که ساخته بودند حرکت میدادند تا زوایای جدید و تنظیمات تصویربرداری را امتحان کنند تا ببینند چه چیزی برای فیلم بهتر است.
«مان» می گوید: «فیلم اول فقط یک زبان شکل و رنگ عالی برای هر شخصیت ایجاد کرد. همه این ها به یک رنگ اصلی و یک شکل اولیه که برای هر احساسی مناسب بود، خلاصه شد. در این فیلم، من تنوع خوبی از یک شخصیت کوچک و یک شخصیت بزرگ را میخواستم. ما با آن ها بازی کردیم و سپس از این ایده که حسادت کوچک ترین است بسیار هیجان زده شدیم، زیرا او حتی به این حسادت میکند که دیگر احساسات میتوانند برای کنترل رایلی از دستگاه کنترل استفاده کنند ولی او آن قدر کوچک است که حتی نمیتواند به آن برسد. حسادت احساسی است که آرزو میکنید کاش آن چه را که دیگران دارند، از جمله توانایی دسترسی به این دستگاه را داشته باشید. این تبدیل به بذر کارهایی شد که میتوانستیم به صورت بصری در فیلم انجام دهیم. اگر حسادت آرزو کند که او هم مثل بقیه بلند قد باشد اما نمیتواند باشد، خنده دار خواهد بود.»
نقطه مقابل این قضیه برای خجالت صادق بود که در ابتدا شخصیتی کوچکتر به اندازه غم بود. «مان» اشاره میکند: «اما بعد فکر کردم که او باید بزرگترین باشد، زیرا وقتی خجالت میکشیم، واقعاً میخواهیم پنهان شویم. اگر او بزرگترین شخصیت باشد، نمیتواند پنهان شود. ما فکر میکردیم خیلی خندهدار خواهد بود اگر حتی ناامیدانه سعی کند خود را در هودی خود پنهان کند اما نتواند این کار را انجام دهد زیرا وقتی میخواهد کلاه هودی را روی صورتش ببندد، بینیاش بیرون میماند. این دنیای صاف و رنگارنگ انیمیشن «درون و بیرون ۲» که در آن احساسات جدید را میبینید، در تضاد مستقیم با دنیای واقعی نوجوانانی رایلی است که در آن رنگها بیفروغ و گلآلود هستند و خیلی روشن نیستند که نشاندهنده تلاش او در این مقطع از زندگیاش است. قطعاً دو دنیا در کنار هم در فیلم وجود دارند.»
اضطراب
خط داستانی جدید رایلی در «درون و بیرون ۲» پس از تخریب کامل دفتر مرکزی آغاز میشود و یک احساس نارنجی با چشمان وحشی و موهای به هم ریخته خود را به عنوان اضطراب به گروه احساسات معرفی میکند. این اولین شخصیت جدید پس از شروع بلوغ است زیرا این مرحله از زندگی یک نوجوان معمولاً مملو از ناشناختههاست و نگرانی در مورد نتیجه آن یکی از اصلیترین عناصر رشد و ورود به بزرگسالی است. اضطراب با بیان تمایل خود برای ایجاد یک تأثیر اولیه عالی در دوستان «رایلی» از همان ابتدا نشان داد که این شخصیت جدید داستان «رایلی» را به کدام سمت خواهد برد. صداپیشگی این شخصیت برعهده «مایا هاوک» بود. مان میگوید: «وقتی برای اولین بار صدای «مایا» را برای نقش اضطراب شنیدم، میدانستم که همین است. او ارتباطی واقعی با شخصیت داشت. من در میانه تعطیلاتم در دیزنیلند با او تماس گرفتم و ما در مورد آن چه که من برای شخصیت در فیلم میخواستم و این که ارتباط شخصیت او با شخصیتهای دیگر چگونه است صحبت کردیم. او بلافاصله شخصیت را درک کرد و فکر میکنم میتوانید این درک را در اجرای او بشنوید.»
اضطراب احساسی است که در «درون و بیرون ۲» به دفتر مرکزی مسلط است و «کلسی مان» او را به دلیلی در کانون مغز نوجوان «رایلی» قرار داده است. مان میگوید: «نوجوانی زمانی است که از انجام کارهای اشتباه و از این که دوستانتان شما را مسخره کنند میترسید، به نظر میرسید که نمیدانید دارید چه میکنید و این اضطراب است. این کاری است که اضطراب انجام میدهد: باعث میشود هیچ وقت در لحظه نباشید. ما فکر کردیم نارنجی رنگی است که برای اضطراب معنا میکند. نوع پرتقالی که ما استفاده کردیم، احساس اضطراب دارد و شما میتوانید نوع افکاری را که به خاطر حالت چهره شخصیت در ذهن او میگذرد، مشاهده کنید.»
درست است که شادی در فیلم اول شخصیت غالب بود، اما «مان» فکر میکرد که اضطراب باید بهگونهای در مغز رایلی ظاهر شود که نشان دهد تمرکز افکار نوجوان با بلوغ چگونه تغییر کرده است. اضطراب به چیزی شبیه به شورش علیه شادی و سایر احساسات در «درون و بیرون ۲» تبدیل میشود. او با تاکید بر این که زمان نگرانی در مورد آینده رایلی فرا رسیده است، اضطراب، شادی، غم، ترس، خشم و انزجار را در یک شیشه محبوس میکند و رسماً آن ها را به احساسات سرکوب شده تبدیل میکند. بنابراین، با وجود ظاهر شایان ستایش و شکننده او، اضطراب چیزی شبیه به یک آنتاگونیست در انیمیشن «درون و بیرون ۲» است.
«مان» میگوید: «اضطراب هر بار سعی میکند کنترل مرکز را در دست بگیرد، احساسات دیگر مانند شادی سعی میکنند با او مقابله کنند، اما تقریباً غیرممکن است. فرصت های زیادی در زندگی همه ما وجود داشت که از آنها لذت ببریم، اما اضطراب همیشه دو قدم جلوتر است. او همیشه به حرکت بعدی فکر می کند.»
حسادت
«آیو ادبیری» صداپیشه شخصیت حسادت است. این شخصیت در انیمیشن با آن چه که معمولاً این احساس به تصویر کشیده میشود کمی متفاوت است. این احساس جدید به جای حسادت خشمگین و سوزان، به چیزهای کوچک که به «رایلی» احساس ناامنی میدهد، حسادت میکند. این دقیقاً چیزی است که در دوران بلوغ اتفاق میافتد میبینیم که «رایلی» میخواهد بیشتر شبیه نوجوانان در کمپ هاکی باشد. حسادت علت اصلی این رفتار در دنباله پیکسار است و اضطراب را تشویق میکند تا تمام تلاشش را برای تضمین آیندهای موفق برای «رایلی» انجام دهد.
کسالت
نام کسالت در ابتدا احساسات و حتی بینندگان را سردرگم میکند، اما خوشبختانه خود شخصیت با کمال احترام به آن ها میگوید که معنی آن چیست؛ واژهای فانتزی برای بیحوصلگی، با صداپیشگی بازیگر فرانسوی، «آدل اگزارچوپولوس» که مسئول بیتفاوتی شحصیت نوجوانی جدید رایلی در «درون و بیرون ۲» است. کسالت طعنه و رفتارهای بیتفاوت نسبت به همه چیز را که رایلی برای تحت تاثیر قرار دادن دوستان بزرگتر از خود در کمپ هاکی نیاز دارد، به او میدهد.
خجالت
تا حدودی دوستداشتنیترین احساس جدید «رایلی» خجالت است که توسط «پل والتر هاوزر» صداپیشگی میشود. این رفیق بزرگ ترجیح میدهد همیشه پشت کلاه کشیده خود پنهان شود. خجالت هم احساسی کامل کننده برای مغز در حال بلوغ «رایلی» است و «رایلی» در تعاملات خود با هم تیمیهای بزرگتر خود در تیم هاکی احساس شرمندگی زیادی میکند. با این حال، در حالی که اضطراب مشتاق است احساسات قدیمی «رایلی» را کاملاً پشت سر بگذارد، خجالت بی سر و صدا تشخیص میدهد که این تغییرات برای «رایلی» خوب نیست.
دلتنگی (نوستالژی)
نوستالژی با صداپیشگی «جون اسکوئیب»، گاهی به ذهن «رایلی» در «درون و بیرون ۲» میآید. او برای اولین بار اندکی پس از معرفی سایر احساسات جدید ظاهر میشود و با علاقه خاطرات زمانی را به یاد میآورد که همه بالاخره توانستند به مقر بیایند. اضطراب، نوستالژی را مجبور به بازگشت به اتاق دیگر میکند و به او میگوید برای ورود او کمی زود است و باید حدود ۱۰ سال دیگر بازگردد. به طور کلی، این حضور نشان دهنده این واقعیت است که با رشد «رایلی»، هر بار احساسات جدیدی بر اساس نیازش به مقر اصلی راه پیدا می کنند. در مجموع، انیمیشن «درون و بیرون ۲» به خوبی نشان میدهد که چگونه تمام احساسات جدید و گیج کننده بلوغ بر ذهن تأثیر میگذارند. احساسات شخصیتی شایان ستایش و رنگارنگ به مخاطبان، از پیر و جوان اجازه میدهد تا احساسات خود را به گونهای متفاوت ببینند و به شیوهای تازه و سرگرمکننده، شفقت و درک خود از بلوغ را بالا ببرند. شاید در قسمتهای بعدی این مجموعه فیلمهای پیکسار شاهد حضور شخصیتهای احساسی عجیبتر نیز باشیم. با این حال، در حال حاضر، پنج شخصیت جدید «درون و بیرون ۲» ذهن کاملاً شلوغی را برای «رایلی» ۱۳ ساله ایجاد کرده است.
نقد و بررسی منتقدان
شیکاگو سان-تایمز | امتیاز ۱۰۰ از ۱۰۰
ریچارد روپر: کار سخت و حتی غیرممکنی به نظر میرسید که دنباله فیلم انیمیشن درخشان «درون و بیرون» به همان اندازه فوقالعاده باشد اما «درون و بیرون ۲» از هر نظر این چالش را پاسخ گفته است.
هالیوود ریپورتر | امتیاز ۹۰ از ۱۰۰
دیوید رونی: توازن میان روانشناسی بنیادی با مفاهیم انتزاعی و کمدی مشاهدهگر است که «درون و بیرون ۲» را به قصه بلوغی فریبنده و منحصربهفرد بدل کرده است.
ورایتی | امتیاز ۹۰ از ۱۰۰
اوئن گلیبرمن: «درون و بیرون ۲» حکایتی وجدآور است در باب تمایل به پذیرفته شدن و مورد تایید عمومی قرار گرفتن؛ موضوعی که هر روز بیشتر و بیشتر به معیار جمعی ما برای موفقیت بدل میشود.
نیویورک تایمز | امتیاز ۹۰ از ۱۰۰
مانولا دارگیس: فرنچایزها اغلب روی نوستالژی حساب باز میکنند؛ پس بهراحتی میشود عاشق «درون و بیرون ۲» شد که بخش عمده موفقیتش به عملکرد و کیفیت شگفتانگیز قسمت اول برمیگردد. این فیلم دنبالهرو قسمت اول است و از همان الگوی مبتکرانه، استعارهپردازی و طراحی بصری بهره میبرد و از این روست که میتوان استدلال کرد لذتهایش آشنا هستند.
تلگراف | امتیاز ۸۰ از ۱۰۰
رابی کالین: فیلم کلسی من که مگ لفاوه هم به عنوان نویسنده برگشته و در نگارش فیلمنامهاش سهیم بوده، پیکسار را به نقطهای برگردانده است که آنها همیشه بهترین عملکردشان را داشتهاند: تردستی با مفاهیم بزرگ به شیوههایی سرگرمکننده و مبتکرانه که توامان خردی غافلگیرکننده دارند و تاثیرگذارند.
شیکاگو تریبیون | امتیاز ۷۵ از ۱۰۰
مایکل فیلیپس: حتی با اینکه «درون و بیرون ۲» گاهی وقتها سرعت را به همه چیز ترجیح میدهد، دیدن زندگی یک دختر 13ساله معمولی و مضطرب – مثل میلیونها میلیون زندگی دیگری که الان جریان دارند – در قالب یک دنباله خوب و جاندار لذتبخش است؛ بهخصوص که خبری از یک موقعیت دراماتیک شکبرانگیز در نقطه اوج فیلم اول نیست.
گاردین | امتیاز ۶۰ از ۱۰۰
پیتر بردشا: «درون و بیرون ۲» لحظههای سرگرمکننده زیادی دارد از جمله نمایش تمامعیار این موضوع که طعنه نوجوانانه از سر دلخوری میتواند چه بلایی سر صفحههای تکتونیک احساسی شما بیاورد و چه زلزلهای درون شما ایجاد کند.
چرا «درون بیرون 2» تا این اندازه محبوب شد؟
لیزا دامور، مشاور ارشد روانشناسی کودکان و نوجوانان:
این فیلم به عادیسازی احساسات منفی و ناراحتکننده مانند اضطراب و ترس کمک میکند.فیلم می گوید سلامت روان به معنای احساس خوب نیست بلکه همه احساسهای انسان در مواقع مختلف، به کار میآیند و باید درک شوند. پس گاهی لازم است که ما خشمگین باشیم، ناراحت باشیم یا حتی تنفر داشته باشیم.
پایگاه رسانهای GGSC که از رسانههای علمی معتبر به شمار میآید، در این باره نوشته است:
این اثر، یک کاوش متفکرانه و عمیق از تجربه عاطفی انسان است. این انیمیشن به ما یادآوری می کند که روابط انسانی در جزئیترین حالت خود تا چه اندازه میتواند بر درک ما از جهان و احساسات عمومیمان اثرگذار باشد.
آلانا جیمز، روانشناس نوجوانان:
انیمیشن«درون بیرون 2» نشان میدهد که اضطراب یک احساس طبیعی است و میتواند هدف مثبتی داشته باشد. این انیمیشن تنظیم احساسات را نشان میدهد، روشهایی که ما واکنشهای احساسی خود را مدیریت میکنیم.
پراشانز والاوان، روانشناس:
این فیلم از طریق درک عمیق روانشناختی خود، در مورد پیچیدگیهای متعدد ذهن ما تامل میکند و جستاری فلسفی در مورد چگونگی شکل دادن به هویت ارائه میدهد.
فیلم اول به مرگ شادی کودکانه میپردازد، فیلم دوم درباره مرگ تصور ما از خودمان است.
این فیلم پیشنهاد میکند که جهان، محیط ما، تجربیات ما، توانایی ما در مهار احساسات و خاطرات خوب و بد ما، همه با هم ترکیب میشوند تا سیستمهای اعتقادی ما را شکل دهند و حس خودمان درباره خودمان را کامل کنیم یا تغییر دهیم.