صنوبر
کتاب «صنوبر» نوشته «هادی حکیمیان» به تازگی توسط انتشارات خط مقدم منتشر و روانه بازار نشر شده است. به گزارش مهر، این کتاب در برگیرنده روایت داستانی زندگی شهید «اسماعیل حیدری» است. «صنوبر» نام مادر شهید «اسماعیل حیدری» است. روایت کتاب هم از روزهای دلتنگی «صنوبر»، در نبود پسر، شروع میشود. در نبود اسماعیلی که به سوریه رفته؛ و «صنوبر» میداند که سوریه جنگ است. پدر محکمتر است و در جواب نگرانیهای صنوبر؛ میگوید: «بچه هم جزو امانتهای خداست، خودش میده، خودش میگیره.» اما مادر که این حرفها سرش نمیشود؛ همه چیز از جلوی چشمهایش میگذرد و بیشتر دلآشوب میشود. همه چیز از تولد و نوجوانی و جوانی «اسماعیل» تا روزهایی است که سوریه است. «اسماعیل حیدری» سال ۱۳۴۷ در آمل به دنیا میآید. در نوجوانی به جبهه میرود و از همان سالها زندگیاش با جنگ گره میخورد. چندین بار مجروح میشود. اواخر جنگ عضو سپاه پاسداران میشود و در همان سالها ازدواج میکند و اولین فرزندش سال ۱۳۶۹ متولد میشود. «اسماعیل حیدری» پس از پایان جنگ، تحصیلات دبیرستان را تمام میکند، کنکور میدهد و وارد دانشگاه میشود. همچنین به عنوان مربی آموزش اسلحه در چند پادگان مرکز آموزش نظامی، به آموزش میپردازد. جنگ و مبارزه و یادگیری و آموزش همیشه در همه سالهای زندگی «اسماعیل» ملموس بود. با آغاز جنگ سوریه، عازم آن جا میشود و سال ۱۳۹۲ در منطقه حلب به شهادت میرسد. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «اسماعیل دانشجوی دانشگاه گیلان است. زن و بچهاش را به رشت آورده و یک کار پارهوقت در سازمان تعزیرات حکومتی دارد. از نظر او باید با فرد متخلف برخورد شود. مهم نیست آن فرد در بین مقامات آشنا داشته باشد یا نه. اسماعیل مثل روز اول که وارد این شغل شده، خودش را یک سرباز میداند. پس از قبولی، به علت استفاده از مرخصی تحصیلی حقوقش نصف شده و زندگیشان راحت نیست؛ ولی میگذرد. سال بعد بچه دومشان به دنیا میآید.» این کتاب با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان عرضه شده است.
بازنشر «متلوارهها»
مجموعه هفت جلدی «متلوارهها» به قلم طاهره ایبد، برای چهارمین بار از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازنشر شد. به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این مجموعه شامل ضربالمثلها و متلهای مردمان ایران است که برای کودکان بالای ۴ سال منتشر شده است. در هر جلد از این مجموعه، متلها و هیچانههای ایرانی که آهنگین و سادهاند، دستمایه بازآفرینی داستانی قرار داده شده است. «اتل و متل و کوتوله»، «عر عر عره، تره یا کره؟»، «آن، مان، گاوهای ابری نباران!»، «هاجستم و واجستم، یکدستهگل، تو دستم»، «بارون میاد شَر شَر، گوشه به گوشهی شهر»، «تاپتاپ خمیر من کو؟ تشت پنیر من کو؟» و «عمو رنجیرباف و دزدهای کوه قاف» عنوانهای این مجموعهی متلوارهها هستند که «پژمان رحیمیزاده» طراحی گرافیک و نظارت هنری آن را برعهده داشته است. بر اساس این خبر، «سعیده احمدی»، «مریم تاروردی»، «حدیث جزایری»، «فاطمه قاسمی»، «مهدی مزرعهفراهانی»، «سحر بهنژاد» و «مارال دهقانی»، تصویرگری هر یک از این کتابها را انجام دادهاند. مجموعه «متلوارهها» سال ۱۴۰۰ برای اولین بار منتشر شد و اکنون شمارگان آن در چاپ چهارم به ۱۰هزار نسخه رسیده است. یادآوری میشود هر یک از کتابهای مجموعه «متلوارهها» با قیمت ۵۵ هزار تومان در فروشگاههای کانون پرورش فکری و پایگاه فروش اینترنتی محصولات کانون به نشانی digikanoon.ir در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
راز دیابت
کتاب «راز دیابت»، ترجمه «صدرالدین برهانی» با هدف ارائه راهکار درمان این بیماری منتشر و روانه بازار کتاب شد. «صدرالدین برهانی» فوق تخصص آنکولوژی و مترجم کتاب «راز دیابت» به ایرنا گفت: این کتاب جامع به نویسندگی دکتر «آندرس انفلت» برای نخستین بار در ۱۵ فصل ترجمه و به بازار کتاب معرفی شده است. وی گفت: مخاطب در بخش مقدماتی این کتاب با بیماری دیابت، چگونگی پیشگیری و معکوس کردن آن آشنا میشود و در بخش های میانی با اثرات دیابت برکل بدن، نقش انسولین و ارائه راهکار برای درمان آن می پردازد. به گفته «برهانی»، خواننده در بخش های پایانی کتاب به خوبی قادر است بیماری دیابت را با استفاده از شیوه های مدرن و سنتی مانند روزه متناوب، رژیم کم کالری و برنامه غذایی متنوع درمان کند.
چاپ چهارم «من طاهره صفارزاده هستم؛ کودک قرن»
«من طاهره صفارزاده هستم؛ کودک قرن» کتاب شایسته تقدیر چهلویکمین جایزه کتاب سال از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ چهارم رسید. به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، این کتاب از مجموعه «کودکی نامداران» (نامداران یکصد سال اخیر ایران) به نویسندگی «پرویز امینی» برای گروه سنی نونگاه (بالای ۱۲ سال) منتشر شده است. مجموعه نامداران در قالب ۱۰ عنوان کتاب به شیوه اول شخص و از زبان شخصیت اصلی به کودکی چهرههای نامدار ایرانی در حوزههای مختلف میپردازد و شامل داستانهایی است که با شخصیتپردازی مناسب و تصویرسازی جذاب، نوجوانان را به فضای زندگی این چهرهها در قرن گذشته نزدیک میکند. «مرتضی یزدانی» تصویرگری کتاب «من طاهره صفارزاده هستم؛ کودک قرن» را برعهده داشته است. کتاب به بخشهایی از دوران کودکی «طاهره صفارزاده» شاعر، پژوهشگر و مترجم قرآن کریم میپردازد. در بخشی از کتاب میخوانیم: «اولین سرودهام مورد توجه همه معلمانم و مدیران فرهنگ شهر کرمان قرار گرفت. باستانی پاریزی از دبیران دبیرستان بهمنیار، از علاقهام به اشعار جامی آگاه بود، بنابراین دیوان اشعار نورالدین عبدالرحمان جامی را برای جایزه و تقدیر برایم در نظر گرفته بود. آن روز از دیدن دیوان اشعار جامی ذوق عجیبی کردم و هنوز پس از سالها آن کتاب را در کتابخانهام نگه داشتهام.» در پشت جلد مجموعه «کودکی نامداران» آمده است: «هر کودک ایرانی، از نامداران آینده ایران است. هر کودک ایرانی پرچمدار هویت ملی ایران است. هر کودک ایرانی اعتماد به نفس ملی ایران است و کودکی نامداران، آینده درخشان کودکان ایران است.» کتاب «من طاهره صفارزاده هستم؛ کودک قرن» در ۲۴ صفحه، قطع وزیری و به قیمت ۴۰ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار دارد. مجموعه ۱۰ جلدی «کودکی نامداران» به تازگی بهعنوان مجموعه شایسته تقدیر چهلویکمین جایزه کتاب سال با موضوع علوم انسانی و هنر در گروه کودک شناخته شد. علاقهمندان میتوانند این کتاب را که شمارگان آن به ۱۰هزار نسخه رسیده است، از فروشگاههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور و پایگاه فروش اینترنتی محصولات کانون به نشانی Digikanoon.ir تهیه کنند.
چاپ چهلم «عارف ۱۲ ساله»
کتاب «عارف ۱۲ ساله» نوشته «سیدحسین موسوی» به تازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ چهلم رسیده است. این کتاب دربرگیرنده خاطرات شهید «رضا پناهی» بهعنوان کم سنوسالترین شهید دوران دفاع مقدس است. «رضا پناهی»، شهید ۱۲ سالهای است که صحنههای عجیب از خودگذشتگی را در عمر کوتاه خود به نمایش گذاشت. به گزارش مهر، او سال ۱۳۴۸ در شهرستان کرج متولد شد و در سن ۱۲ سالگی خانواده را راضی کرد به جبهه برود. «پناهی» پس از جلب رضایت پدر و مادرش فرم تقاضای اعزام به جبهه را پر کرد اما به خاطر سن کم از رفتن او ممانعت شد، شناسنامهاش را دستکاری کرد تا توانست وارد جبهه شود. این شهید در ۲۷ بهمن سال ۱۳۶۱ در جبهه قصرشیرین به شهادت رسید. او عاشق شهادت و خدا شده بود و شهادت را راه رسیدن به خدا میدانست. ایمان، ایثار، تعهد، عشق و پایبندی او به ارزشها، بزرگترین سرمایه اجتماعی برای تقویت باورهای دینی و ملی نوجوانان و جوانان است. در قسمتی از وصیت نامه شهید «رضا پناهی» آمده است: «هدف من از رفتن به جبهه این است که اولاً به ندای «هل من ناصر ینصرونی» لبیک گفته باشیم و امام عزیز و اسلام را یاری کنیم و آن وظیفهای که امام عزیزمان بارها در پیامها تکرار کرده: که «هرکس که قدرت دارد واجب است که به جبهه برود» و من میروم که تا به پیام امام لبیک گفته باشم. آرزوی من پیروزی اسلام و ترویج آن در تمام جهان است و امیدوارم که روزی به یاری رزمندگان، تمام ملتها زیر سلطه آزاد شوند.» چاپ چهلم اینکتاب با ۸۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۰ هزار تومان عرضه شده است.