در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی مطرح شد؛
تعداد بازدید : 5
دستور پیگیری قوی تر افزایش سهم دستگاه ها در اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور
بهره مندی استان از ظرفیت سکونتگاه های جدید ساحلی
در جلسه روز گذشته شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی، استاندار برای پیگیری قوی تر افزایش سهم دستگاه های استان در اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور دستور داد، ضمن این که بر بهره مندی استان از ظرفیت سکونتگاه های جدید ساحلی، ضرورت احداث مرکز سراج در شهرستان ها و تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها تاکید شد.
استاندار خراسان شمالی در این جلسه درخصوص سکونتگاه های جدید ساحلی با رویکرد مولد سازی و توسعه سرمایه گذاری گفت: در این سکونتگاه ها از ظرفیت سایر استانها برای سرمایه گذاری و مولد سازی استفاده می شود که فرصت خوبی برای خراسان شمالی نیز هست. «محمدرضا حسین نژاد» با بیان این که از دور هشتم مجلس شورای اسلامی، موضوع تقویت سکونتگاه های ساحلی و استفاده از ظرفیت دریا مطرح شده است، افزود: این موضوع فرصتی برای استان هاست تا با انجام اقدامات اقتصادی و توسعه ای به گسترش و رشد سرمایه گذاری کمک کنند. وی در ادامه، امنیت پایدار، درآمدزایی و اشتغال را مهم ترین رویکرد این طرح بیان و اضافه کرد: استان باید در مسیر اجرایی این طرح تسریع داشته باشد. وی همچنین به ضرورت احداث مرکز سراج در تمامی شهرستان ها اشاره کرد و گفت: احداث چنین مرکزی بیش از پیش احساس می شود چون با گسترش فعالیت ها شاهد کاهش آمار اختلالات روانی خواهیم بود، لذا فرمانداران از احداث این مرکز استقبال کنند. استاندار خراسان شمالی، هدف از احداث مرکز سراج را افزایش شاخص بهره مندی عادلانه از خدمات سلامت روانی و مراقبت های اجتماعی بیان کرد. «حسین نژاد» با بیان این که راه اندازی واحدهای سراج برای اولین بار در کشور توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی انجام شده است، اظهارکرد: در این واحدها در زمینه پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی اقدام میشود که امیدواریم مشکلات این زمینه را کنترل و برطرف کند. استاندار خراسان شمالی دستور پیگیری قوی تر مدیران از سوی وزارتخانه های مربوطه برای افزایش سهم دستگاهی استان برای اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور را داد و افزود: سهم وزارت خانه ها احصا و دلایل عقب ماندگی تشریح شود چون این موضوع نباید مغفول واقع شود. وی سهم دستگاه های اجرایی از مصوبات سفر رئیس جمهور را ۵ هزار میلیارد تومان و میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه های سفر رئیس جمهور را ۴۵ درصد ذکر کرد. «حسین نژاد» همچنین در خصوص اجرای طرح نهضت ملی مسکن در روستاها نیز تصریح کرد: این طرح با هدف ایجاد فراهم شدن بستر سکونت، جلوگیری از مهاجرت و افزایش کیفیت زندگی در روستا ها انجام می شود تا بدین طریق رغبت سکونت و زمینه ماندگاری مردم در روستا افزایش یابد. وی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی استان برای استقرار ادارات در شهرستان های جدید التاسیس اقدام کنند و انتظار مردم، ایجاد تحول در این شهرستان هاست لذا مدیران در مسیر امیدآفرینی حرکت کنند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی هم گفت: ۵۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سهم شهرداری بجنورد از محل درآمدهای ارزش افزوده برای هزینهکرد در سکونتگاههای غیر رسمی است.
«ناصر فخرموحدی» افزود: اعتبارات مرتبط با این موضوع باید در محل خود هزینه شود. وی ادامه داد: این پروژهها در شهرداری بجنورد شامل تکمیل گود ورزشی، تصفیه خانه، پل کشاورز، توسعه معابر و پرداخت مطالبات میشود. وی تاکید کرد: سهم خراسان شمالی از محل این اعتبارات حدود ۷۰ میلیارد تومان است. به گفته وی، اعتبارات این بخش حدود ۲۱ میلیارد تومان بود که به ۷۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و پروژههای مشخص شده برای آن نیز از ۹ به ۱۵ پروژه تعریف شده رسید. وی ادامه داد: سهم شهرداری شیروان از این اعتبارات ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون و شهرداری اسفراین نیز یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است. «قهرمانلو» مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی نیز در این جلسه از پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار ارزش افزوده به شهرداریهای استان در ۱۱ ماه گذشته خبر داد. مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی هم در این جلسه اظهارکرد: براساس سند سیاستهای کلی توسعه دریامحور، دریاها و به خصوص دریاهای آزاد و اقیانوسها از مواهب الهی، ذخایر و منابع سرشاری برای زمینهسازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تأمین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار و بستر مناسبی برای تمدنسازی محسوب میشوند.
«سیدعلی میرکریمی» ادامه داد: قرار است هریک از استانهای کشور بهویژه استانهایی که ساحل دارند، نقشی در این سند داشته باشند و منطقهای به آنها اختصاص پیدا کند تا فعالیتهای مختلفی در آن انجام دهند. وی با بیان این که چهار اولویت سواحل سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان در این طرح برای خراسان شمالی وجود دارد، گفت: اولویت نخست ما، سواحل مکران بین سیستان و بلوچستان و هرمزگان است؛ در این راستا میتوان به ساخت مسکن برای جمعیتی اقدام کرد که قرار است در آن مناطق مستقر شوند و همچنین سرمایهگذاریهایی نیز برای توسعه آن بخش انجام و مولدسازی شود.