تعداد بازدید : 6
طرح «امید برکت» در استان اجرا میشود
تفاهمنامه حمایت از ۸۱ بیمار سرطانی
طرح «امید برکت» برای نخستین بار با انعقاد تفاهمنامه سهجانبه استانداری، دانشگاه علوم پزشکی استان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در خراسان شمالی با هدف حمایت از بیماران سرطانی اجرایی میشود. تفاهمنامه حمایت از ۸۱ بیمار سرطانی بین استانداری خراسان شمالی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی استان در قالب طرح «امید برکت» روز شنبه امضا شد. به گفته مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خراسان شمالی، در قالب این طرح، کارت اعتباری یک میلیارد ریالی در اختیار بیماران سرطانی برای هزینههای درمان، اسکان و ایاب و ذهاب قرار میگیرد. این بیماران سرطانی از بین دهکهای یک تا پنج انتخاب شده اند و فرآیند درمان آنها در «مرکز جامع سرطان برکت» دنبال خواهد شد. بر اساس این گزارش، خدمات تخصصی شیمی درمانی رادیوتراپی، ژنتیک و آزمایشگاه پاتوبیولوژی در این مرکز به بیماران ارائه میشود. استاندار خراسان شمالی در این نشست بر افزایش سهمیه بیماران زیرپوشش طرح «امید برکت» تاکید کرد و گفت: این استان در بخش بیماران سرطانی مشکلات زیادی دارد و بیشتر افراد درگیر با این بیماری نیز نیازمند هستند. دکتر «محمدرضا حسین نژاد» افزود: بی تردید اجرای طرح «امید برکت»، موجی از امید را در میان بیماران سرطانی ایجاد خواهد کرد بنابراین افزایش سهمیه افراد زیرپوشش این طرح باید در دستورکار قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: همچنین باید کارگروه تخصصی شناسایی بیماران سرطانی نیازمند خراسان شمالی تشکیل شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 4
چند نکته برای کاهش چربی های اشباع شده
خوردن مقدار زیادی چربی اشباع شده میتواند کلسترول شما را افزایش و خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد از این رو لازم است با اتخاذ برخی راهکارها مصرف این عامل خطر را به حداقل برسانیم. دستورالعملهای بهداشتی توصیه میکنند که مردان به طور متوسط نباید بیش از ۳۰ گرم چربی اشباع در روز و زنان نباید بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع در روز مصرف کنند. همچنین توصیه میشود که افراد باید مصرف کلی چربی خود را کاهش دهند و چربیهای اشباع شده را با مقداری چربی غیراشباع از جمله چربیهای امگا ۳ جایگزین کنند.
برخی غذاهای سرشار از چربیهای اشباع شده شامل انواع کرهها، روغنها، خامهها؛ انواع کیکها و بیسکوییت؛ گوشتهای پرچرب؛ سوسیس و کالباسغ ماست و پنیر به خصوص پرچرب؛ انواع شیرینیها؛ بستنیی؛ شیر نارگیل و کرم نارگیلغ میلک شیک؛ شکلات و اسپریهای شکلاتی است.
چند نکته عملی که به شما کمک میکند تا به طور خاص چربیهای اشباع شده را کاهش دهید:
* هنگام خرید برچسبهای مواد غذایی را مقایسه کنید تا بتوانید غذاهایی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند.
* محصولات لبنی کم چرب یا جایگزینهای لبنی را انتخاب کنید.
* به جای سرخ کردن یا کباب کردن، غذا را بپزید یا بخارپز کنید.
* روغن را با یک قاشق چایخوری اندازه بگیرید تا میزان مصرف خود را کنترل کنید یا از اسپری روغن استفاده کنید.
* چربیهای قابل مشاهده را جدا کنید. قبل از پختن گوشت و مرغ، پوست آن را جدا کنید.
* گوشتهای کم چربی را که چربی کمتری دارند انتخاب کنید.
* در رژیم غذایی خود از حبوبات که میتواند جایگزین گوشت باشد هم استفاده کنید.
* در مغازه ها، برچسبهای تغذیهای در جلو و پشت بسته بندی میتواند به شما در کاهش چربی اشباع کمک کند. مراقب «اشباع» یا «چربی نشسته» روی برچسب باشید. چربی بالا به معنی بیش از ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم است. چربی متوسط به معنی بین ۱.۵ گرم تا ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم است. چربی کم به معنی ۱.۵ گرم اشباع یا کمتر در هر ۱۰۰ گرم است. توجه داشته باشید که ممکن است تفاوت زیادی در میزان چربی اشباع شده بین محصولات مشابه وجود داشته باشد. غذایی را انتخاب کنید که چربی اشباع کمتری دارد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خانه میتوانید از گوشت کم چرب استفاده کنید یا مصرف حبوبات و سبزیجات در پخت غذا را افزایش دهید. همچنین میتوانید به جای سرخ کردن سیب زمینی، آنها را در فر با کمی روغن و با پوست بپزید. سیب زمینی کبابی خود را با برش دادن آن ها به قطعات بزرگتر از حد معمول و استفاده از کمی روغن آفتابگردان یا زیتون سالمتر کنید. از طرفی بهتر است قبل از خوردن مرغ، پوست آن را جدا کنید تا محتوای چربی اشباع آن کاهش یابد. همچنین از تخم مرغ آبپز، لبنیات کم چرب یا بدون چربی استفاده کنید. از افزودن خامه به قهوه خود خودداری و مصرف فست فودها را محدود کنید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
رایجترین علت های ریزش مو
افراد معمولاً روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست میدهند که این تعداد معمولاً قابل توجه نیست زیرا موهای جدید همزمان در حال رشد هستند. ریزش مو زمانی اتفاق میافتد که موهای جدید جایگزین موهای ریخته، نشوند. اگر شما بیشتر از ۱۰۰ تار مو طی روز از دست میدهید و این مشکل ادامهدار است، شاید دچار یک مشکل سلامتی جدیتر شده باشید. ریزش مو علل متعددی دارد؛ وقتی ریزش مو به صورت ناگهانی شروع میشود، علت ممکن است بیماری، رژیم، داروها یا بارداری باشد. درصورتی که ریزش مو به صورت تدریجی باشد فرد ممکن است ریزش موی ارثی داشته باشد. به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، رایجترین علت های علمی ریزش مو شامل موارد ذیل است:
مصرف ناکافی پروتئین:
به گفته برخی متخصصان تغذیه، فقدان پروتئین یکی از اصلیترین دلایل ریزش و توقف رشد موهاست. کمبود پروتئین حتی باعث تغییر رنگ موها میشود. زنان باید حداقل ۴۶ گرم پروتئین در روز دریافت کنند. فراموش نکنید کمبود پروتئین در برنامه غذایی و یا صرفا مصرف پروتئینهای گیاهی مانند حبوبات که دارای پروتئینی با کیفیت مرغوب نیستند (پروتئینهای گیاهی دارای تمام اسیدهای آمینه به اندازه کافی نیستند) ریزش موها را به دنبال خواهد داشت.
فقر آهن:
برای گیاه خواران یا افرادی که سعی در محدود کردن مصرف گوشت دارند، فقر آهن یک دغدغه واقعی است، ضمن این که ریزش موها نیز در این افراد مشاهده میشود. زنان بین سنین ۱۹ تا ۵۰ سال باید حداقل ۱۸ میلی گرم آهن در روز دریافت کنند و این میزان در زنان بالای ۵۰ سال باید ۸ میلیگرم در روز باشد. در کنار محصولات حیوانی حاوی آهن، مصرف گیاهانی مانند کلم، سویا، اسفناج، عدس و کدو نباید فراموش شود.
استرس شدید:
یکی از پیامدهای موقتی استرس، ریزش مو است که البته به گفته برخی محققان با کنترل استرس، ریزش موها متوقف و رشد موها آغاز میشود.
تغییرات هورمونی:
تغییرات قابل توجه در سطح هورمونها به ویژه در زنان میتواند موجب ریزش مو شود. ریزش مو در زمان یائسگی و همچنین به دنبال تولد نوزاد به خاطر پایین افتادن سطح استروژن خون شایع است. وقتی ریزش مو به علت پایین افتادن استروژن خون باشد این موضوع موقتی است و موها مجدداً به حالت اول بازمیگردند. یک خانم در سن ۴۰ سالگی یا بالاتر نباید انتظار داشته باشد موهایش به اندازه سنین ۲۰ سالگی رشد کنند.
مشکلات تیروئید:
تیروئید شما مسئول تنظیم توابع بدن مانند چرخه قاعدگی، ضربان قلب و دمای بدن است. وقتی غده تیروئید کم کار باشد سبب کاهش سرعت متابولیسم بدن، خشک، نازک و شکننده شدن موها و در نهایت باعث ریختن موها میشود؛ از طرفی دیگر به دلیل کند شدن سرعت متابولیسم بدن، رویش مجدد موها نیز با سرعت کمتری روی میدهد که تدریجاً باعث خالی شدن قسمتهای مختلف سر میشود. از دلایل کم کاری غده تیروئید میتوان به کمبود ید، منگنز، سلنیوم، ویتامین C و دیگر مواد مغذی که غده تیروئید برای فعالیت خود به آنها احتیاج دارد اشاره کرد.
مصرف داروها:
به عقیده برخی محققان، برخی داروها از جمله داروهای فشار خون میتوانند باعث ریزش مو شوند؛ البته اگر از این داروها استفاده میکنید و دچار ریزش مو هستید، نباید قبل از مشاوره با پزشک، به قطع داروی مصرفی اقدام کنید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
باکتری «هلیکوباکتر پیلوری» و خطر ابتلا به آلزایمر
پزشکان در یک سری آزمایش های جدید دریافتهاند نوع شایعی از التهاب معده که بر اثر یک عفونت باکتریایی روی میدهد، افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را در پی دارد. به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، بر اساس مطالعه اخیر دانشگاه «مک گیل» در کانادا، باکتری «هلیکوباکتر پیلوری» که در معده دو سوم جمعیت جهان یافت میشود، میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد. متخصصان در این آزمایشها، اطلاعات سلامت بیش از چهار میلیون فرد بالای ۵۰ سال را بین سالهای ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۹ در بریتانیا بررسی کردند. آنها در این بررسیها دریافتند افرادی که به نوعی عفونت شایع معده به نام «هلیکوباکتر پیلوری» مبتلا شده بودند، ۱۱ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار گرفته بودند. عفونت ناشی از این باکتری میتواند باعث سوءهاضمه، التهاب معده و زخم معده شود و گاهی نیز میتواند باعث ابتلا به سرطان معده شود. این باکتری همچنین میتواند به بافت معده و قسمت اول روده کوچک آسیب برساند. متخصصان علوم پزشکی در دانشگاه مک گیل امیدوارند که مطالعه آن ها بتواند موارد ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. با توجه به پیری جمعیت جهان، انتظار میرود در ۴۰ سال آینده تعداد بیماران مبتلا به آلزایمر و زوال عقل سه برابر شود. دکتر «پل براسارد»، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد دانشگاه مک گیل در بیانیهای گفته است که هم اکنون روشهای درمانی کمی برای این گروه از اختلالات و بیماریهای ذهنی وجود دارد. بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت هم اکنون بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری زوال عقل مبتلا هستند که بیش از ۶۰ درصد آن ها در کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته زندگی میکنند. انتظار میرود تعداد مبتلایان به زوال عقل در آینده افزایش یابد. همچنین گفته میشود زنان بیش از مردان به بیماریهای زوال عقل مبتلا میشوند. انجمن جهانی آلزایمر نیز تخمین زده است که تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در ۲۰ سال آینده تقریبا دو برابر میشود. به گفته این انجمن در سال ۲۰۳۰ تعداد افراد مبتلا به این بیماری به ۷۸ میلیون و در سال ۲۰۵۰ به ۱۳۹ میلیون نفر خواهد رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 3
جراحی پلک سومین عمل شایع زیبایی
یک جراح و متخصص بیماریها و زیبایی چشم با بیان این که عملهای جراحی زیبایی در دنیا و ایران بسیار مورد اقبال قرار گرفته و جراحی پلک، سومین عمل شایع زیبایی در جهان است، اظهارکرد: انتخاب روش درست جراحی برای هر فرد بسیار مهم است. دکتر «سجاد احمدی» در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که اولین پله برای انجام جراحی پلک، انتخاب پزشک مناسب است، ادامه داد: هر متخصصی در هر فیلد کاری، عملهای درمانی و زیبایی آن عضو را انجام میدهد. در جراحی پلک نیز با توجه به حساسیت زیاد پلک و چشم، این عمل باید توسط چشمپزشک و با بیشترین حساسیت، برای تأمین سلامت چشم انجام شود. وی با تاکید بر این که انجام جراحی چشم توسط متخصصان چشم از عوارض احتمالی جراحی میکاهد، گفت: برای انجام این عمل نیاز است وضعیت چشم و پلک و میزان نفعی که بیمار از جراحی میبرد مشخص شود و چنانچه جراحی نیاز نباشد این اقدام انجام نمیشود. این پزشک متخصص با اشاره به این که حجم زیادی از مراجعهکنندگان برای جراحی پلک در گروه سنی بزرگسالان و میانسالان قرار دارند، افزود: جراحی پلک بهعنوان یک عمل درمانی از عملهای شایع برای افراد مسن است. پوست پلک، پیشانی و ابرو، بعد از مدتی دچار افتادگی میشود، در افرادی که بهطور ژنتیکی چربی و پوست اضافه در ناحیه پلک دارند، این عارضه بیشتر است که باعث قرارگرفتن افتادگی روی پلکها و در صورت پایین آمدن از لبه پلک، موجب کاهش میدان دید فرد میشود. وی ادامه داد: در این افراد، جراحی پلک با هدف درمان انجام میشود، البته جوانان معمولاً با هدف زیبایی مراجعه میکنند که هر کدام از این جراحیها روش مخصوص خود را دارد. «احمدی» در پاسخ به این پرسش که آیا جراحی پلک عوارض دارد؟ گفت: این جراحی معمولاً عوارض خاصی برای بیماری ندارد، در مواقعی میتواند موجب خشکی چشم شود، زیرا ساختار چشم بسیار پیچیده و دارای غدد چربی و عضله است که بر هم خوردن این ساختار موجب عوارض برای چشم میشود. از این جهت نیز لازم است پزشک متخصص چشم، جراحی پلک را انجام دهد تا با بر هم خوردن ساختار مورد نظر، پس از عمل چشم دچار خشکی و غیره نشود. وی یادآور شد: زمان کشیدن بخیه برای افراد مختلف متفاوت است و این امر پس از معاینه مشخص میشود. بنابراین بیماران برای کشیدن بخیهها عجله نداشته باشند تا از عوارض بعدی جلوگیری شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 3
پیشگیری از حوادث ترافیکی در برف و باران
توصیههایی برای مسافران مناطق سردسیر و برفی
سرپرست گروه مدیریت خطر بلایا و حوادث معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با توجه به قرار داشتن در فصل زمستان و تغییرات شرایط جوی در زمستان به هموطنان توصیه کرد پیش از شروع سفر و رانندگی حتماً تجهیزات ایمنی وسیله نقلیه خود را کنترل کنند. «اکرم طالبی» ضمن بیان این مطلب به مسافران مناطق سردسیر و برفی توصیه کرد برای رانندگی در هوای برفی و بارانی آمادگی داشته باشند و با رعایت نکات ایمنی در هنگام رانندگی در هوای برفی و بارانی از بروز حوادث و سوانح ترافیکی پیشگیری کنند. وی تاکید کرد: پیش از شروع هر سفری در زمستان و فصلهای دیگر باید از وضعیت جادهها مطلع شوید. تلفن گویای ۱۴۱ و سایت مرکز مدیریت راههای کشور آخرین اخبار در مورد وضعیت جادههای کشور را بهصورت شبانهروزی اطلاعرسانی میکند. وی به بیان توصیههایی مهم برای حفظ ایمنی در هنگام رانندگی در شرایط جوی نامساعد پرداخت که در ادامه آنها را مرور میکنیم:
- قبل از رانندگی با توجه به کاهش میزان روشنایی در هنگام بارش برف، از سلامت چراغهای خودرو (چراغ جلو، عقب، مهشکن و نور بالا) مطمئن شوید.
- با توجه به کاهش دید در زمان بارش برف از تمیز بودن شیشههای خودرو و پر بودن محفظه شیشهشوی و سالم بودن برف پاک کن مطمئن شوید.
- با توجه به ترافیک گسترده در روزهای برفی از پر بودن باک بنزین مطمئن باشید و ضدیخ، شیشه پاک کن، کیف کمکهای اولیه، مواد خوراکی و آشامیدنی و لباس گرم به همراه داشته باشید.
- قبل از حرکت، ترمزهای خودرو را بررسی کنید. سلامت سیستم ترمز خودرو به مفهوم جلوگیری از بروز تصادف در جادههای لغزنده خواهد بود.
- علاوه بر اطمینان از سلامت عاج لاستیکها باید فشار باد آنها را هم بررسی کنید.
- اگر خودروی شما بیرون از خانه و زیر برف بوده، باید قبل از روشنکردن خودرو بدنه، چراغها و آینهها را از برف پاک کنید. لازم است کاپوت، سقف خودرو و صندوق عقب را هم از برف پاک کنید.
- جادههای برفی لغزنده هستند بنابراین باید آهسته و با سرعت مطمئن برانید و در زمان رانندگی سرعت مجاز را رعایت کنید. سرعت زیاد و سبقتگرفتنهای مکرر، تنها باعث وقوع حوادث ناگوار میشود.
- در هنگام رانندگی در مسیرهای لغزنده، فاصله خود با خودروی جلویی را به میزان دو برابر قانونی افزایش دهید تا فرصت برای کنترل خودرو در شرایط بحرانی فراهم باشد.
- در هنگام رانندگی در برف برای این که دید کافی داشته باشید با چراغ روشن رانندگی کنید.
- ترمز و گاز ناگهانی در جادههای لغزنده و برفی بسیار خطرناک است. روی پدال ترمز آهسته ضربه بزنید و از کوبیدن ناگهانی روی آن خودداری کنید.
- در سربالایی جاده سرعت نگیرید و توقف نکنید. فرمان خودرو را با سرعت زیاد نچرخانید.
- به دلیل احتمال یخ زدگی بالا از زیرگذرها و پلهای روگذر با حفظ خونسردی و سرعت کم عبور کنید.
- در زمان برف شدید برای جلوگیری از لیزخوردن حتماً از زنجیر چرخ استفاده کنید و با سرعت کمتری برانید.
- بهتر است در هوای برفی با دنده سنگین رانندگی و کنترل کروز(کنترل خودکار سرعت) را قبل از رانندگی در برف خاموش کنید.
- زنجیر چرخ، ضدیخ، کیسه شن یا نمک، چراغ قوه، کبریت، بیل یا بیلچه، لاستیک زاپاس، جعبه کمکهای اولیه، بیمه خودرو، بیمه درمانی، لباس گرم و پتو، آب آشامیدنی و غذای کنسروی، پاوربانک و فهرست شمارههای ضروری، از جمله ملزومات رانندگی در فصل سرد و جادههای لغزنده است که باید حتماً قبل از سفر در خودرو گذاشته شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 8
پیک سلامت
لزوم همکاری تمام دستگاههای اجرایی استان برای پیشبرد طرح سلامت خانواده
استاندار خراسان شمالی در جلسه استانی ستاد هماهنگی طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع بر لزوم همافزایی و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی استان در راستای پیشبرد هرچه بهتر این طرح در استان تأکید کرد. این جلسه با محوریت اجرایی شدن طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع، در بجنورد، شیروان و آشخانه با جمعیت بالای 20 هزار نفر تشکیل شد و اقدامات انجام شده مورد بررسی قرار گرفت. استاندار خراسان شمالی با توجه به اهمیت این طرح اظهارکرد: این طرح باعث افزایش میزان آگاهی مردم در خصوص بهداشت عمومی و سطح سواد سلامت خانوادهها میشود. دکتر «محمدرضا حسیننژاد» تصریح کرد: تمامی دستگاهها و سازمانهای دولتی و اجرایی باید با دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به خصوص معاونت بهداشتی که متولی و مجری این طرح است همکاری کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این جلسه بیان کرد: امیدواریم با اجرای این طرح، سطح سلامت جامعه و شاخصهای بهداشتی ارتقا پیدا کند. دکتر «جواد شاهینفر» اضافه کرد: در برنامه «سلامت خانواده»، هر فرد برای دریافت خدمات سلامت، همیشه به یک پزشک که همان پزشک خانواده اش است مراجعه میکند و اطلاعات سلامتی اش توسط پزشک در «پرونده الکترونیک» ثبت میشود، بنابراین پزشک در جریان کامل سوابق پزشکی و وضعیت جسمی و روانی او قرار دارد و با هر بار مراجعه، نیازی به ارائه دوباره شرح حال نیست. این ویژگی برنامه، باعث اعتماد بیشتر بیمار به پزشک میشود و رضایت بیشتری نیز در پی دارد. همچنین به دلیل شناخت کامل پزشک خانواده از بیمار، نیازی به تکرار آزمایشها و اقدامات تشخیصی نیست، بنابراین هزینههای مالی این قبیل اقدامات کاهش مییابد؛ به علاوه احتمال تجویز داروهای تکراری یا داروهایی که مصرف همزمان آنها عوارض به دنبال دارد کمتر میشود. گفتنی است در این جلسه، مصوب شد تمام دستگاههای دولتی که فضاهای فیزیکی بلا استفاده دارند، برای سهولت در اجرای طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع و دسترسی مردم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دهند.
آمار چندقلو زایی در شیروان جا به جا نشد!
رشد 5 درصدی زایمان در شیروان
جواد حشمتی- رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان گفت: آمار چند قلوزایی در 9 ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته جا به جا نشد و این آمار بدون تغییر ماند. دکتر «سیدمحمد حسینی نیا» اظهارکرد: با احتساب یک مورد 3 قلوزایی که در 9 ماه امسال داشتیم 16 مورد چندقلوزایی ثبت شده که 15 مورد آن نوزادان دوقلو بوده که نسبت به 9 ماهه سال گذشته هیچ درصدی جابه جا نشد اما نسبت کل زایمانهای این بیمارستان به نسبت سال قبل 5 درصد افزایش داشته است. وی همچنین از بهره برداری از بخش VIP زنان بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان در آیندهای نزدیک خبر داد و یادآور شد: بخش VIP زنان برای آسایش و رفاه بیشتر مادران عزیز بعد از زایمان در نظر گرفته شده است که از لحاظ امکانات به خوبی تجهیز میشود. دکتر «حسینی نیا» یادآور شد: در 9 ماه امسال حدود 1450 مورد زایمان در این بیمارستان صورت گرفت.
تلاش برای فراهم کردن امکانات جراحیهای مغز و اعصاب در اسفراین
سرپرست دانشکده علوم پزشکی اسفراین گفت: دانشکده علوم پزشکی اسفراین همواره در ادوار مختلف تلاش کرده است کیفیت خدمات درمانی را برای مردم افزایش دهد. به گزارش وب دا، دکتر «حمیدرضا شرکا» با بیان این که امروز اسفراین نسبت به گذشته با تلاشها و پیگیریهای بسیار، متخصصانی را جذب میکند که در سالهای گذشته به اسفراین تعلق نمیگرفت، اضافه کرد: رشتههای تخصصی جراحی مغز و اعصاب و توانبخشی از جمله این رشته هاست. وی به راه اندازی بخش توانبخشی و تلاش برای فراهم کردن امکانات جراحیهای مغز و اعصاب در بیمارستان امام خمینی(ره) اشاره کرد و از متخصصان خواست حضور در کلینیک ویژه تخصصی را فرصتی بسیار مغتنم برای ارائه خدمات درمانی به همشهریان بدانند و انتظار میرود طبق شیفتهای اعلامی در این کلینیک حضور یابند. سرپرست دانشکده علوم پزشکی اسفراین افزود: بیمارستان امام خمینی(ره) تنها بیمارستان دولتی این شهرستان است که در رویکرد مدیریتی جدید تلاش میکنیم خدمات درمانی را برای مردم سهل الوصول تر و باکیفیت تر کنیم .«شرکا» به پرداختیهای ویژه پزشکان هم اشاره کرد و گفت: به روز شدن مطالبات نیروی انسانی همیشه جزو اولویتهای اصلی معاونت توسعه بوده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.