با حضور معاون درمان وزیر بهداشت در خراسان شمالی انجام شد؛
تعداد بازدید : 14
افتتاح 600 میلیارد ریال پروژه درمانی
آغازی بر راهاندازی 300 پروژه حوزه سلامت در استان؛ خراسان شمالی در مسیر تعالی و عدالت در نظام سلامت
روبان تعدادی از پروژه های درمانی با اعتباری بیش از 600 میلیارد ریال، این هفته با حضور معاون درمان وزیر بهداشت در خراسان شمالی بریده شد تا این اقدام آغازی باشد بر افتتاح 300 پروژه بهداشتی و درمانی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نوید آن را در آیین افتتاح این پروژه ها داد و این استان در مسیر تعالی و تحقق عدالت در نظام سلامت گام های بلندی را برداشته باشد.
واقعیت این است که مدیران حوزه سلامت، هم راستا با سیاست های دولت مردمی برای جلب رضایت مردم و توزیع عادلانه خدمات سلامت، قدرتمند وارد عرصه شدهاند تا با عزم راسخ، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، پیشرو و توانمند در حوزه سلامت، خدمات خود را ارائه دهد. روابط دو سویه مدیران دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با مدیریت کلان این حوزه نیز توانسته بر تصمیم گیری های این عرصه، تاثیرات قابل توجهی داشته باشد، به نحوی که کمتر از یک ماه پس از حضور بی سابقه مدیران عالی رتبه وزارت بهداشت در استان، این بار با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، تعدادی از پروژه های درمانی دانشگاه بهره برداری و زیرساخت های سلامت استان بیش از پیش تقویت شد.
افتتاح بخش MRI بیمارستان خاتمالانبیا شیروان؛ خدمتِ بی وقفه
دریافت خدمت بی وقفه در سریع ترین زمان ممکن، شیرین و موجب رضایت است، حال اگر این خدمت در اولین لحظات پس از اولین بهره برداری باشد که خود مسبب خوش حالی و رضایت دوچندان است، آن چنان که زمان افتتاح بخش MRI بیمارستان خاتمالانبیا شیروان رخ داد و بلافاصله پس از راه اندازی نخستین MRI بخش دولتی شیروان با حضور معاون وزیر بهداشت، اولین بیمار از خدمت این ظرفیت بهره مند و رسماً دستگاه پیشرفته «ام آر آی» شیروان وارد چرخه خدمت شد. فعال شدن دستگاه ام آر آی بیمارستان خاتم الانبیا شیروان با اعتبار بیش از 400 میلیارد ریال در راستای فراهم کردن زمینه دسترسی همه مردم به بهترین خدمات سلامت انجام شد. اینک نه تنها مردم شیروان، بلکه شهرستان های فاروج و قوچان نیز می توانند از مزیت وجود این دستگاه بهروز تشخیصی و تصویربرداری بهره مند شوند. چشم انداز خدمات رسانی با این ظرفیت روشن و مثبت است زیرا دیگر نیازی نیست مراجعان و بیماران برای دریافت خدمات درمانی، چند صد کیلومتر را تا شهرها و استان های همجوار سفر کنند.
کاهش نیاز بیماران خراسان شمالی به استان های دیگر برای دریافت خدمات درمانی
کاهش نیاز بیماران خراسان شمالی به استان های دیگر برای دریافت خدمات درمانی، موضوعی بود که دکتر «کریمی» معاون درمان وزیر بهداشت در آیین افتتاح پروژههای شیروان با اشاره به توسعه تجهیزات درمانی در خراسان شمالی به آن اشاره کرد و افزود: پروژه های حوزه سلامت در خراسان شمالی شتاب گرفته است و به موازات آن حضور اهالی این استان برای دریافت خدمات درمانی به دیگر استان ها کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این آیین گفت: در راستای تحقق تعالی نظام سلامت و توسعه عدالت در سلامت، افتتاح بخشهای توسعهای دیالیز، نوزادان، VIP، سونوگرافی، فیزیوتراپی و غیره در بیمارستانهای شیروان مورد بهرهبرداری قرار گرفت. دکتر «شاهینفر» با اشاره به این که اکنون 300 پروژه بهداشتی و درمانی در استان درحال اجراست، اعلام کرد: با نگاه ویژه در دولت سیزدهم، 3 هزار و 400 میلیارد ریال تجهیزات پزشکی برای استان نصب و خریداری شده و یک میلیارد ریال دیگر نیز در حال خریداری است که تامین این تجهیزات نه تنها موجب کاهش فاصله شاخص های بهداشت و درمان استان با میانگین کشوری شده، بلکه شرایطی برای جهش در این حوزه فراهم کرده است.
بر اساس این گزارش، با نگاه منطقی به نیازهای حوزه سلامت در نقطه نقطه این استان، تلاش شده است تا به نیازها، پاسخ های درستی داده شود و در این مسیر با توجه به نیاز این بیمارستان به بخش فیزیوتراپی برای بازتوانی بیماران بستری و تسریع در فرآیند درمان و بهبود آن ها واحد فیزیوتراپی با دو یونیت فعال و اختصاص کارشناسان متخصص راه اندازی شد.
همچنین با اطلاع از نیاز رو به گسترش بیماران دیالیزی بستری برای استقرار دستگاه های دیالیز در بیمارستان، عدم انتقال بیماران دیالیزی بستری به دیگر بیمارستان ها و مراکز درمانی و خروج تجهیزات مستهلک از چرخه خدمت، واحد دیالیز بیمارستان خاتم الانبیا نیز با حضور معاون درمانی وزیر بهداشت افتتاح شد. پیش بینی می شود با بهره گیری از این ظرفیت، افزایش رضایتمندی بیماران و مراجعان و کاهش دغدغه آن ها را شاهد باشیم.
پوشش خدمات سلامت در تمام نقاط با اورژانس هوایی
گسترش خدمات اورژانس هوایی در نقاط مختلف استان از جمله مناطق دورافتاده از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم است که علاوه بر ارتقای سطح سلامت شهروندان، افزایش امید به زندگی را برای حادثهدیدگان در مناطق محروم و سختگذر به وجود آورده است. برای بهره مندی مردم شیروان از خدمات اورژانس هوایی، پد بالگرد بیمارستان خاتم الانبیا شیروان نیز با حضور معاون درمان وزیر بهداشت راه اندازی شد تا پوشش خدمات سلامت در تمام نقاط با اورژانس هوایی اتفاق بیفتد.
امروزه اهمیت خدمات پزشکی اورژانس هوایی در مدیریت زمان در حوادث و انتقال مصدومان به مراکز درمانی بیش از پیش روشن شده است و در مواردی که فاصله بین محل حادثه و مراکز درمانی زیاد است یا این که زمان نقش کلیدی در درمان بیمار دارد، انتقال هوایی بیماران به مراکز درمانی بهترین راه نجات جان آن هاست و راه اندازی پد بالگرد این بیمارستان به مثابه بستری برای نجات جان بیماران است، دستاوردی که با تدبیر مدیران استان و وزارت بهداشت برای گسترش خدمات سلامت و توسعه زیرساخت های اورژانس هوایی در استان حاصل شده است.
راهاندازی بخش پذیرش بیماران خارجی در بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد
مولد سازی در دانشگاه علوم پزشکی استان، تجربه ای متفاوت برای رسیدن به جمع دانشگاههای پیشرو است و بهره وری با استفاده از ظرفیت ها یکی از بهترین مسیرهای تولید ثروت، جلب رضایت عمومی و جذب سرمایه های اجتماعی است.
راه اندازی مرکز پذیرش بیماران بین الملل بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد (IPD) ظرفیتی برای بهره گیری از فرصت های شغلی و درآمدزایی است که برای نخستین بار با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهره برداری رسید.بخش IPD بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد با 8 تخت، آماده ارائه خدمت به بیماران خارجی است و پیش بینی می شود با راه اندازی این بخش، ارتقا و توسعه گردشگری سلامت در استان با شتاب بیشتری انجام شود.
ارزیابی مثبت معاون درمان وزیر بهداشت از زیرساختهای درمانی استان
معاون درمان وزیر بهداشت، در سفر به خراسان شمالی ارائه خدمت به بیماران در بیمارستان ها و زیرساختهای درمانی استان را مثبت ارزیابی و در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: وضعیت درمان خراسان شمالی خوب و با شتاب زیادی در حال پیشرفت است. دکتر «سعید کریمی» همچنین از بخش های اورژانس، فضای فیزیکی نصب ام آر آی و طرح هوشمند سازی بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، بخش های اوژانس و اطفال بیمارستان امام رضا(ع) بجنورد و بخش های مختلف بیمارستان امام علی(ع) این شهرستان از جمله پروژه شتابدهنده خطی، بازدید و با عیادت از بیماران، وضعیت و نحوه خدمت رسانی را بررسی و ارزیابی کرد.
گفتنی است طرح هوشمند سازی نیز برای نخستین بار در استان در راستای ارتقای کیفیت خدمات درمانی و افزایش رضایتمندی مردم از طریق استفاده از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد انجام شده است.
جهش در حوزه سلامت استان با توسعه تجهیزات درمانی
در گذشته، کمبود تجهیزات درمانی پیشرفته و بهروز، رنج بیماران برای درمان را مضاعف و شکافی عمیق بین شاخص های بهداشت و درمان استان و کشور ایجاد کرده بود، اما در دولت سیزدهم و با همت مدیران عالی حوزه سلامت در استان و فراهم شدن زمینه های تحول، می توان گفت با توسعه تجهیزات درمانی، جهشی در حوزه سلامت در استان رقم خورده به نحوی که دستاوردهایی همچون فعال سازی مجدد واحد سنگ شکن بیمارستان امام علی(ع) شهرستان بجنورد، راه اندازی مرکز سطح 3 ناباروری بنت الهدی، پیشرفت فیزیکی 40 درصدی بیمارستان شهرستان راز و جرگلان و 60 درصدی توسعه بیمارستان پورسینا، جذب 19 دستگاه دیالیز برای بیمارستانهای استان، جذب یک دستگاه شتاب دهنده خطی در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد، جذب یک دستگاه MRI در بیمارستان خاتم الانبیا شیروان و یک دستگاه MRI وCTSCAN بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد از طریق پروژهicerp2 ، جذب یک دستگاه سونوگرافی افینیتی 70 برای بخش درمان ناباروری بنت الهدی، پیگیری راه اندازی مرکز درمان ناباروری سطح 2 در بیمارستان امام خمینی (ره) شیروان، ایجاد بخش CCUبا 2 تخت در بیمارستان شهدای فاروج، نیازسنجی و پیگیری جذب 60 نفر متخصص برای استان، تامین 8 واحد پانسیون جدید و تجهیز در مرکز استان، دو پزشکه نمودن تخصص های داخلی، زنان و زایمان و کودکان در شهرستان های محروم، راه اندازی مجدد دپارتمان قلب پس از چندین ماه تعطیلی با قرارداد دولتی و مقیم شدن دو پزشک متخصص قلب، پیگیری راه اندازی و اخذ مجوز برای واحد گردشگری سلامت در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد حاصل شده است.
در فرایند دستیابی به عدالت و تعالی سلامت در جای جای این مرز و بوم، بسته های تحولی برای استان هایی با نیاز بیشتر در نظر گرفته شده است که با تلاش مدیران استانی قابل دستیابی شده است. حضور مدیران عالی حوزه سلامت در روزها و هفته های گذشته در استان خراسان شمالی مبین این است که الگوی برنامه ریزی مدیران دانشگاه علوم پزشکی به درستی ترسیم شده است تا علاوه بر این که توانسته در مسیر توسعه عدالت در سلامت گام بردارد، وضعیتی را برای جذب و اختصاص بیشتر تجهیزات و امکانات بهداشتی و درمانی ایجاد کند.