
از فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی تا اقدامات زیرساختی در دولت سیزدهم
تعداد بازدید : 9
قدم های بلند کانون پرورش فکری برای کودکان و نوجوانان استان
حضور پرشور کودکان و نوجوانان در مراکز کانون
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی، برنامه ریزی های سالانه خود را در راستای خدمت رسانی بهتر به کودکان و نوجوانان در حوزه های فرهنگی، هنری و ادبی و زیرساختی انجام داده است.
«فرهاد آقابیگی» مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی، در گفت و گو با روزنامه «خراسان شمالی»، اقدامات و برنامه های مختلف و متنوعی را که توسط این اداره کل در استان برای غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان انجام شده است، برشمرد؛ فعالیت هایی که برخی از آن ها ابتکاری بوده و برای نخستین بار اجرایی و با استقبال فراوان کودکان و نوجوانان رو به رو شده است.
در ادامه، گذری بر این فعالیت ها خواهیم داشت که نشانگر قدم های بلند کانون پرورش فکری برای کودکان و نوجوانان خراسان شمالی در دولت سیزدهم است.
الف- در حوزه فرهنگی، هنری و ادبی:
1- تولید تئاتر حرفه ای برای کودکان و نوجوانان و سرود برای اولین بار دراستان:
با توجه به این که یکی از ابزار مهم انتقال فرهنگ و آموزش مباحث اخلاقی در حوزه کودک و نوجوان، فعالیت تئاتر است، کانون برای اولین بار در استان به تولید دو تئاتر حرفه ای با نام های «کوکو در سرزمین سلامت» و «سمندر و شهر کاغذی» اقدام و از تولید یک نمایش با عنوان «خاله مرجان و خروس» حمایت کرده است.
همچنین در راستای نهادینه سازی فعالیت تئاتر کودک، کارگاه های عروسک سازی و نمایش نامه نویسی را اجرا کرده است.
تولید سرود «مثل بارون » کاری از گروه اعضای کانون نیز برای اولین بار در استان اتفاق افتاده است.
2- قصه گویی:
- برگزاری پویش قصه گویی با شعار «قصه، لبخند، زندگی» و جذب حداکثری علاقه مندان حوزه قصه گویی
- برگزاری جشنواره بین المللی قصه گویی در سطح استان و راهیابی شرکت کنندگان استانی به مراحل منطقه ای و کشوری
- جمع آوری و ضبط قصه های بومی استان با هدف ثبت در میراث ناملموس استان
3- برگزاری انجمن های ادبی شعر و داستان:
در راستای پرورش استعدادهای ادبی کودکان و نوجوانان، کارگاه های ادبی شعر و داستان با حضور نویسندگان مطرح استانی و کشوری در استان برگزار شد که حاصل آن شناسایی نویسندگان نوقلم استان است که به زودی شاهد چاپ آثار آن ها در قالب یک کتاب خواهیم بود.
4- فعالیت های علمی:
برگزاری کارگاه های علمی در سطح استان در قالب هوش مصنوعی، رباتیک و نجوم از دیگر فعالیت های مراکز کانون استان است به طوری که با استقبال بسیار خوب خانواده ها مواجه شده است و هر ماه شاهد ورود علاقه مندان به این عرصه به خصوص در حوزه نجوم هستیم.
5- برگزاری کارگاه های متنوع فرهنگی، هنری و ادبی در استان:
در تابستان امسال حدود200 کارگاه متنوع فرهنگی، هنری و ادبی در مراکز کانون برگزار شده که نسبت به پارسال رشد 70 درصدی داشته است و شاهد حضور پرشور کودکان و نوجوانان در مراکز کانون بوده ایم. همچنین حضور کتابخانه های سیار در سطح روستاها و حاشیه شهرها با استقبال بسیار خوب مخاطبان همراه بوده است.
6- فعالیت های متنوع فرهنگی در راستای پرورش حس دینی:
- حضور تماشاخانه سیار کانون در شهرستان های استان با هدف پرورش حس دینی و ایجاد شور و نشاط اجتماعی، در قالب برنامه هایی هم چون تئاتر، فیلم و مسابقات متنوع در ایام دهه امامت و ولایت
- برگزاری مهرواره «با خدا حرف بزن» با مشارکت ستاد اقامه نماز استان و دستگاه های مختلف استان با محوریت موضوع نماز
- برپایی هیئت عزاداری «قاصدان نینوا» با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی استان در حسینیه جاجرمی ها با هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با وقایع عاشورا و پرورش حس دینی، در دهه اول محرم و با محوریت حضور اعضای کانون
ب- اقدامات زیرساختی در حوزه کودک و نوجوان استان:
ضمن قدردانی از فرمانداران محترم استان و اداره کل نوسازی مدارس و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اقدامات زیرساختی در حوزه کودک و نوجوان استان بدین شرح بوده است:
- ساخت سالن نمایش تخصصی تئاتر کودک ونوجوان در بجنورد (پلاتو ترنج)
- آغاز به کار مرکز آفرینش های هنری استان
- آغاز به کار مرکز فرهنگی هنری فاروج
- افتتاح سالن آمفی تئاتر مراکز راز و صفی آباد
- بر اساس اعتبارات مصوب امسال، به زودی شاهد تجهیز سینمای کودک و خانواده، اولین خانه بازی و تکمیل پروژه های نیمه کاره کانون و افتتاح مراکز فرهنگی هنری آشخانه و جاجرم و سالن آمفی تئاتر مرکز فاروج خواهیم بود و در سال آینده مرکز غلامان نیز به مراکز ثابت کانون اضافه خواهد شد و مرکز شماره 2 شیروان نیز شروع به ساخت خواهد کرد.
