در حاشیه بازدید از پروژه آب رسانی پلنگ دره به بجنورد مطرح شد:
تعداد بازدید : 16
اظهارات معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا درباره جایگزینی پساب در مصارف صنعتی
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در حاشیه بازدید از پروژه آب رسانی پلنگ دره گفت: جایگزینی آب های غیرمتعارف (پساب) به جای آب های متعارف (سطحی و زیرزمینی) در مصارف صنعت تکلیف قانونی ماست و رویکرد وزارت نیرو، تسهیل در اجرای پروژه های جمع آوری فاضلاب است. به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، «محمد جوانبخت» با اشاره به کاهش بارندگی ها در سال های گذشته و تنش آبی در اقصی نقاط کشور، اظهارکرد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، جایگزینی پساب در مصارف آب صنایع، کمک شایانی به رفع تنش آبی در روستاها و شهرها خواهد کرد و اجرای این امر در استان خراسان شمالی نیز روند خوبی دارد.
برنامه آبفا برای پروژه آب رسانی از منطقه پلنگ دره
مدیرعامل شرکت آبفای خراسان شمالی با بیان این که عملیات حفر 8 حلقه چاه آب شرب در فاز یک پروژه آب رسانی از منطقه پلنگ دره به شهر بجنورد پایان یافته است، اظهارکرد: عملیات اجرای خط انتقال و احداث مخزن تعادلی 2 هزار متر مکعبی و حصارکشی اطراف آن نیز آغاز شده است. «رضا نعیمی» اضافه کرد: از برنامه های این شرکت در سال1402، برق رسانی و تجهیز چاه های شماره یک، 2 و3 پلنگ دره و برق رسانی به ایستگاه پمپاژ پلنگ دره است و تاکنون بیش از 130 میلیارد تومان تعهد برای این شرکت ایجاد شده است.
لزوم اجرای پروژه جمع آوری فاضلاب در گرمه و جاجرم
نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا، مدیران عامل شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه ای و فرماندار بجنورد از پروژه آب رسانی از چاه های پلنگ دره به شهر بجنورد، گفت: صنعت آلومینای جاجرم مثل افعی، آب را از دل کویر می بلعد. به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، دکتر «سیدمحمد پاکمهر» افزود: صنعت پتروشیمی در شهر بجنورد، نیروگاه سیکل ترکیبی در شیروان و شهرک صنعتی در اسفراین از پساب استفاده خواهند کرد اما در شهرهای گرمه و جاجرم با توجه به این که شهرها در نقطه بحرانی از لحاظ آب شرب، کشاورزی و صنعت قرار دارد، لزوم اجرای پروژه جمع آوری فاضلاب بیش از پیش مورد نیاز است.
وی اضافه کرد: طی پیگیری های صورت گرفته، آلومینای جاجرم مشارکت 50 درصدی خود در جهت تصفیه خانه فاضلاب و اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در شهرهای گرمه، جاجرم ایور و درق را اعلام کرده است و بقیه اعتبار لازم به میزان 20 درصد از محل تنش فاضلاب و 30 درصد از محل اعتبارات عمومی دولتی تامین خواهد شد.نماینده مردم بجنورد، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی بر تسریع در اجرای پروژه های جمع آوری فاضلاب و جایگزینی پساب در مصارف صنعتی تاکید کرد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا:
شبکه انتقال آب آهکی پلنگ دره به بجنورد به زودی افتتاح میشود
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: شبکه استحصال و انتقال آب آهکی پلنگ دره به بجنورد به زودی افتتاح میشود.
«محمد جوانبخت» اظهارکرد: با توجه به خشکسالی سالهای اخیر و تنشهای آبی، پروژه انتقال آب از منابع زیرزمینی آهکی منطقه پلنگدره به شهر بجنورد در حال انجام است. وی افزود: در پروژه انتقال چاه آب آهکی پلنگ دره به شهر بجنورد در فاز اول 3 چاه وارد مدار میشود و 260 لیتر در ثانیه آب شرب کیفیت بالا وارد شبکه انتقال توزیع شهری خواهد شد.
معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت منابع آب گفت: 17 میلیارد تومان اعتبار در فاز اول به این پروژه اختصاص یافته است. وی تصریح کرد: هم اکنون پروژه انتقال آب بجنورد 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و مقرر شده است تا اسفند امسال 260 لیتر در ثانیه آب وارد مدار شود.
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه(ع) خراسان شمالی:
عملیات آب رسانی به 10 روستا در منطقه کسبایر به پایان رسید
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه(ع) خراسان شمالی در حاشیه بازدید معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از پروژه آب رسانی به روستاهای منطقه کسبایر گفت: عملیات آب رسانی به 10 روستا در منطقه کسبایر به پایان رسید. «علی دارابی» تصریح کرد: اولویت نخست بسیج سازندگی سپاه خراسان شمالی، آب رسانی به روستاهاست و در استان پروژه آب رسانی به 164روستا در حال انجام است. به گفته وی، عملیات اجرایی این طرح از ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز شد و هم اکنون 10 روستای منطقه کسبایر از آب شرب پایدار بهره مند شده اند. وی افزود: قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در بحث آب رسانی 4 مجتمع زیدر سرانی، شیرین دره، کهنه جلگه و پرسه سو اقدام کرده است. وی یادآور شد: به لحاظ حجم پروژه، استان ما نهمین استان در کشور اما از لحاظ تخصیص اعتبار بیست و نهمین استان است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا نیز با اشاره به آغاز طرح جهاد آب رسانی به 10 هزار روستا در کشور در سال 1400 گفت: میزان اعتبارات تخصیص یافته به تعداد روستاهای طرح جهاد آب رسانی در استان خراسان شمالی تناسب ندارد اما در بخش دوم جهاد آب رسانی، میزان اعتبارات با تعداد روستاها متناسب خواهد شد.
بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی از حوضه های آبریز منطقه گلیل و سرانی
دکتر «قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر روز چهارشنبه خود به خراسان شمالی با بالگرد از حوضه های آبریز منطقه گلیل و سرانی شهرستان شیروان بازدید کرد.
در جلسه هیئت مدیره شرکت آبفا با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا مطرح شد:
کشور کم آبی هستیم اما مثل کشورهای پر آب رفتار می کنیم
مهندس «جوانبخت» معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در نشست با معاونان و اعضای هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب و شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با اشاره به کاهش بارندگی ها در کشور و شرایط آبی اضطراری، گفت: کشور کم آبی هستیم اما مثل کشورهای پر آب رفتار می کنیم.
وی با اشاره به تکالیف وزارت نیرو در بخش آب کشور طی امسال گفت: موظف به جلوگیری از برداشت های غیرمجاز آب هستیم و وزارت نیرو مصمم است این تکلیف قانونی را امسال انجام دهد.
وی تصریح کرد: بازتخصیص پساب برای تامین آب صنایع کشور، یکی دیگر از تکالیف قانونی وزارت نیروست که طی امسال مصمم به انجام این تکلیف نیز هستیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بیان کرد: برای رفع مشکلات موجود، ناچار به مهار تنش آبی و تامین منابع لازم برای این کار هستیم و این نیاز به مدیریت جهادی همراه با ازخودگذشتگی و فداکاری مدیران شرکت های آب و آبفا دارد.
«رضا نعیمی» رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آبفای استان نیز در این جلسه با بیان مشکلات حوزه آب رسانی به روستاها و شهرهای استان، گفت: خشک شدن منابع آبی، ضرایب و تعرفه پایین آب بها در روستاها، استفاده از آب شرب برای مصارف غیرشرب و فرسودگی تاسیسات آب رسانی، مهم ترین دغدغه های این شرکت در استان است.
وی با اشاره به زیان ده بودن این شرکت گفت: بسیاری از منابع زیرزمینی متاثر از کاهش بارندگی ها در استان نه تنها تغذیه نمی شوند، بلکه سالانه بیش از یک متر افت می کنند و تامین آب شرب روستاها و شهرها به چالش بزرگی تبدیل شده است. با این حال حفر چاه جدید علاوه بر اجرای تاسیساتی مانند خط انتقال و ایستگاه پمپاژ، نیاز به تامین اعتبار بالایی دارد.
وی در خصوص پروژه جمع آوری فاضلاب شهر بجنورد اظهار کرد: حدود 50 درصد شهر بجنورد تحت پوشش خدمات جمع آوری فاضلاب هستند اما از آن جایی که سطح آب های زیرزمینی در این شهر بالاست، توسعه و افزایش ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب این شهر به ظرفیت ۳۸ هزار و ۱۰۰ مترمکعب در شبانه روز به پیمانکار ابلاغ و عملیات اجرایی آن از سال گذشته آغاز شده است و جهت تسریع در اجرای پروژه نیازمند تخصیص به موقع اعتبارات هستیم.
در این نشست، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان نیز با ارائه گزارش، وضعیت منابع آب استان را تشریح کرد.
در همایش صنعت گران، کارآفرینان، کشاورزان و دام پروران شیروان مطرح شد:
مطالبه تامین آب شرب
همایش صنعت گران، کارآفرینان، کشاورزان و دام پروران با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در شهرستان شیروان برگزار شد. دکتر «تکمیلی» امام جمعه شیروان در این دیدار گفت: ️مطالبه اصلی ما تامین آب شرب مردم است. دکتر «جدی» نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر، استان خراسان شمالی و شیروان با مشکل آب مواجه شده است. وی اضافه کرد: پروژه انتقال آب های مرزی سرانی در سازمان برنامه بودجه تعیین تکلیف نشده است.
استاندار خراسان شمالی هم به موضوع انتقال آب از منطقه گلیل و سرانی اشاره و بیان کرد: برای این که این پروژه هر چه سریع تر عملیاتی شود نیاز دارد تا مصوبه ماده ۲۳ را دریافت کند. دکتر «محمدرضا حسین نژاد» به پروژه راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان نیز اشاره کرد و گفت: امیدوار هستیم برای اجرای این پروژه یک راه عملیاتی پیدا شود. استاندار خراسان شمالی با بیان این که در گذشته فاینانسور چینی آمادگی برای اجرای این پروژه داشت اما بنا به دلایلی اجرایی نشد، اضافه کرد: با توجه به ارتباطاتی که هم اکنون با این کشور وجود دارد امیدواریم پروژه به سمت عملیاتی شدن پیش رود. وی به اشاره به پروژه راه بجنورد به جنگل گلستان نیز گفت: ۳۵ کیلومتر از ساخت این پروژه باقی مانده است و بیشترین تصادفات نیز در این مسیر رخ می دهد و امیداور هستیم این پروژه زودتر به پایان برسد.
دکتر «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: باید با یک نگاه دقیق و آگاهانه جنگ اقتصادی را خنثی کنیم. وی افزود: یکی از مشکلات بزرگ اقتصاد ما، رانتی بودن تولید است، رانت اگر هدفمند، کاهنده و مشروط نباشد تولید را منهدم می کند، نمونه روشن آن صنعت خودرو کشور است که قطعه ساز، کارخانه، مصرف کننده و دولت همه با هم ناراضی هستند، این چه کاری است که اصرار به انجام کاری داریم که همه از آن ناراحت هستیم.