- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، اقدام کاروان «زیر سایه خورشید» و پراکندن حس و حال زیارت در مناطق مختلف را ارزشمند خواند و به فهم جایگاه و ارزش های زیارت آگاهانه توصیه کرد و گفت: این پرچم همچون پیراهن یوسف است که دل ها را بینا می کند که درک این حال و هوا، به مقدمه چینی و معرفی بیشتر و دقیق تر برای مردم نیاز دارد. به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی؛ حجت الاسلام والمسلمین «رضا نوری» در دیدار با پرچمداران آستان قدس رضوی، موهبت و نعمت حضور امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت احمد بن موسی(ع) را زاید الوصف خواند و گفت: تمام ایران از برکت وجود این سه حرم بهره برده است. امام جمعه بجنورد، حرم مطهر رضوی را حرمی امن و نگهبانان آن را فرشتگان مقرب خواند. وی همچنین زیارت و خدمت عارفانه و آگاهانه را مورد توجه قرار داد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یوسف پرهیزکار-مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر پاک شهید «محمدمهدی احمدی»، مرزبان شهید خراسان شمالی، روز گذشته باشکوه فراوانی در بجنورد برگزار شد.
اقشار مختلف مردم ولایتمدار و شهیدپرور، خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران، جانبازان و مسئولان استان در مراسم تشییع پیکر پاک شهید «احمدی» حضور داشتند. پیکر پاک این شهید وطن با حضور پرشور مردم از مسجد انقلاب بجنورد تا میدان کارگر تشییع شد. مسیر مسجد انقلاب تا میدان شهید بهشتی و در انتها میدان کارگر، مملو از جمعیتی بود که برای تجدید عهد با آرمان های شهدا و بدرقه شهید تا بهشت آمده بودند. حضور کودکان و نوجوانان در کنار بزرگ ترها از جمله نکات برگزاری مراسم تشییع پیکر پاک این شهید والامقام بود. حجت الاسلام والمسلمین «رضا نوری» نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، در میدان کارگر با حضور جمعیت چشمگیر مردم و مسئولان بر پیکر پاک شهید «احمدی» نماز اقامه کرد.
پس از این مراسم پیکر پاک شهید «احمدی» در قطعه ۲ گلزار شهدای بجنورد طی آیین ویژه ای به خاک سپرده شد. شهید «محمد مهدی احمدی» سرباز وظیفه اهل روستای گلی شهرستان بجنورد، روز شنبه ششم خرداد در درگیری با نیروهای طالبان در مرز سیستان و بلوچستان به فیض عظیم شهادت نائل آمد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه خبر- دکتر «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز به استان خراسان شمالی سفر می کند. سفر رئیس قوه مقننه به خراسان شمالی، فرصتی مغتنم برای پیگیری حل مشکلات استان است و در این زمینه درخواست هایی مهم در راستای توسعه این خطه وجود دارد. این سفر یک روزه، صبح روز چهارشنبه از شیروان با گفت و گو با صنعتگران، کشاورزان، دامداران و اقشار مختلف مردم آغاز می شود و سپس با سفر به اسفراین و شرکت در یادواره شهدای این شهرستان و دیدار با مردم ادامه خواهد یافت. دکتر «محمدرضا حسین نژاد» استاندار خراسان شمالی پایان بخش برنامه های رئیس مجلس شورای اسلامی را بازدید از برخی پروژه های صنعتی ناتمام و دیدار با نخبگان استان دانست و گفت: فرصت حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در استان را مغتنم می دانیم و بناست از آن برای حل برخی مشکلات که سال هاست لاینحل مانده است، استفاده کنیم. در همین خصوص ایرنا نوشت: تکمیل پروژه راه سازی بجنورد - جنگل گلستان، انتقال آب های زیرزمینی و خانهدار شدن خانوارهای مستاجر از مهمترین درخواستهای مردم از رئیس مجلس شورای اسلامی است. در این بین، سیلی از مطالبات ریز و درشت مردمی از عالیترین مقام قانونگذاری برای تسریع بخشی به روند توسعه این خطه مطرح است. مطالباتی که از سال های دور در این استان یک میلیون نفری مطرح بوده است و دولت های گذشته، اقدامی آن چنانی برای رسیدگی به آن ها انجام نداده اند. اگرچه دولت جهادی در سفر استانی خود به خراسان شمالی رسیدگی به این مطالبات را در دستور کار قرار داد و بر اجرای آن تاکید کرد اما حضور رئیس قوه مقننه نیز در استان میتواند نقش مهمی در تسریع بخشی به روند توسعه استان داشته باشد. بی تردید این سفر باعث میشود که فرایند رسیدگی به مطالبات با رفع چالشهای قانونی شتاب گیرد و دیگر اجرای مصوبات نیازمند فرایند اداری پایتخت نباشد. براساس اعلام مسئولان خراسان شمالی هزار و ۸۰۰ پروژه عمرانی ناتمام در استان وجود دارد که به علت کمبود اعتبار، بهره برداری از آن ها به تاخیر افتاده است. در این میان سه پروژه شاخص استان از اهمیت بیشتری برخوردار است که درخواست مردم و مسئولان نیز از رئیس مجلس شورای اسلامی توجه ویژه برای سرعت دادن به اجرای آن است.
تکمیل پروژه راه سازی بجنورد - جنگل گلستان
تکمیل پروژه راه سازی بجنورد - جنگل گلستان از پروژه های مهم خراسان شمالی و بخشی از محور سراسری بهشهر – گرگان– مشهد است. این جاده که قطب گردشگری (استان های شمالی) کشور را به قطب زیارتی (مشهد) متصل می کند یکی از جاده های پر رفت و آمد محسوب می شود و متاسفانه سال ها در این خطه از شمال شرق کشور قربانی می گیرد و در روزهای پیک مسافرت قربانگاه گردشگران می شود.
تاثیر این بزرگراه در سفر ایمن و همچنین ایمن سازی برای تردد مسافران بر کسی پوشیده نیست به گونه ای که این محور از نظر ترانزیت بار به شمال شرق کشور و کشورهای آسیای میانه و نیز به جهت تردد زوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) از اهمیت زیادی برای سلامت رانندگان و مسافر برخوردار است. معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی در این باره می گوید: تکمیل پروژه راهسازی در محور بزرگراهی بجنورد - جنگل گلستان ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تلاش داریم با جذب آن زمان بهره برداری کاهش یابد. «مهدی رشیدی» می افزاید: سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار به اجرای این پروژه تخصیص یافت و امسال هم برای تامین همین میزان اعتبار و قیر به میزان ۱۲۰ میلیارد تومان قول مساعد داده شده است. وی بیان می کند: محور بجنورد - جنگل گلستان بخشی از محور بزرگراهی بهشهر - مشهد است که بخش زیادی از این محور در استان به صورت چهار خطه اجرا شده و زیر بار ترافیکی است. اکنون ۴۵ کیلومتر از این طول در این استان باقی مانده است که تلاش داریم به اجرای آن سرعت داده شود. معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی می گوید: ۱۵ کیلومتر از محور بزرگراهی بجنورد - جنگل گلستان آماده آسفالت شد. وی خاطرنشان می کند: تکمیل پروژه بزرگراه بجنورد- جنگل گلستان از مصوبه های سفر دولت به استان است و در این سفر ۸۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه راهسازی مصوب شد که ۱۲۰ میلیارد تومان آن برای اجرای ۴۵ کیلومتر باقی مانده تخصیص یافت. وی تاکید کرد: این پروژه ملی به دلیل تردد سالانه ۲۰ میلیون مسافر و زائر دارای اهمیت بسیاری است و از این رو در سفر رئیس جمهور مورد توجه قرار گرفت و از رئیس مجلس می خواهیم نگاه ویژه ای برای تکمیل این پروژه ناتمام داشته باشد.
انتقال آب
انتقال آب منطقه سرانی در شهرستان شیروان و تسریع در روند اجرایی آن از دیگر خواسته های خراسان شمالی برای تامین آب پایدار در سفر رئیس مجلس به خراسان شمالی است.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی خراسان شمالی و بر اساس تحلیل شاخص استاندارد بارش، تبخیر و تعرق (SPEI) در بازه یک ساله، ۸۵ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است و اکنون بسیاری از روستاهای استان با تنش آبی روبه رو هستند و ساکنان در بسیاری از این مناطق به صورت سیار و با تانکر آب رسانی می شوند.
مسئولان دولت سیزدهم در استان به خوبی تهدید این پدیده را درک کردند و با اجرای طرحی نو و ابتکاری خلاقانه سعی در برداشت آب های زیرزمینی دارند و بر اساس این طرح ۴۰ میلیون متر مکعب آب از چاه های عمیق منطقه سرانی شهرستان شیروان برداشت و به مناطق خشک خراسان شمالی تزریق می شود.
استاندار خراسان شمالی در این خصوص می گوید: تنها چاره برون رفت از مشکل بی آبی شمال شرق کشور، تامین منابع جایگزین و پایدار برای آب آشامیدنی و کشاورزی است و این مهم نیز با بهره برداری از منابع زیر زمینی محقق می شود که یکی از این منابع، آب های آهکی در منطقه سرانی خراسان شمالی است. دکتر «محمدرضا حسین نژاد» می افزاید: این طرح بزرگ در سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی، کلید خورد و وزیر نیرو که در این سفر رئیس جمهور را همراهی میکرد از طرح های آب و برق شهرستان فاروج و شیروان بازدید و هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را برای آن برآورد کرد. وی بیان می کند: اختصاص این حجم از اعتبارات سفر رئیس جمهور به پروژه انتقال آب منطقه سرانی به عنوان بزرگ ترین طرح آب رسانی شمال شرق کشور، نویدبخش تحولات قابل توجهی برای خروج خراسان شمالی از بن بست بیآبی است. وی یادآور می شود: این طرح بالاترین حجم تخصیص اعتبار آب در کشور است و برداشت ۴۰ میلیون مترمکعب آب از چاه های عمیق بیسابقه است و اجرای این پروژه عظیم شمال شرق کشور را از بیآبی نجات می دهد.
سرعت دادن به اجرای نهضت ملی مسکن
تامین مسکن و سرعت دادن به اجرای طرح نهضت ملی مسکن از دیگر درخواست های اولویت دار مردم خراسان شمالی است. بر اساس اعلام اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی، مطابق با سرشماری سال ۹۵ در خراسان شمالی، ۳۱ درصد از خانوارها مستاجر هستند، به طوری که ۳۷ درصد از خانوارهای شهری و ۱۲ درصد از خانوارهای روستایی در این استان در منازل استیجاری سکونت دارند. البته این آمار مربوط به سرشماری سال ۹۵ است و شمار خانواده های مستاجران در سال های اخیر افزایش یافته است. همچنین در خراسان شمالی نیمی از واحدهای مسکونی کم دوام یا نیمه دوام هستند که این امر ضرورت نیاز به تولید مسکن را دو چندان کرده است.
بر پایه آمارها و اظهارات اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی، قرار است در استان سالانه ۱۱ هزار و ۶۹۰ واحد مسکونی و در مدت چهار سال ۴۶ هزار و ۷۶۱ واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن احداث شود که سهم شهر بجنورد از این تعداد ساخت ۲۲ هزار و ۱۴۲ واحد، شیروان پنج هزار و ۵۶۸ واحد و اسفراین 7 هزار و ۷۹۸ واحد در مدت چهار سال است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: اکنون در شهر بجنورد ساخت چهار هزار و ۱۵۴ واحد مسکن دولتی (بدون احتساب خودمالکی) در ۲ نقطه از این شهر آغاز شده است و اجرای این طرح ۲۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. «قاسم قاسمی» با بیان این که پیشرفت اجرای طرح ساخت مسکن دولتی در اسفراین وضعیت بهتری دارد، می افزاید: در این شهر، ساخت هزار و ۱۲۰ واحد مسکن دولتی بدون احتساب خودمالکی آغاز شده است و این طرح ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در شیروان هم ساخت ۳۰۶ واحد مسکن دولتی با ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی آغاز شده است. وی ادامه می دهد: در مجموع ساخت 5 هزار و ۹۹۶ واحد در این سه شهر آغاز شده و ساخت این واحدها ۲۸ درصد پیش رفته است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در پنجمین جلسه کمیسیون اجرایی آیین نامه مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی خراسان شمالی، بر اجرا و تکمیل پروژه مبادی ورودی اسفراین تاکید شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در این جلسه، دستورات لازم برای تکمیل و اجرای پروژه مبادی ورودی اسفراین به طول ۱۰ کیلومتر ارائه و مقرر شد این پروژه با اولویت اجرا شود. همچنین مقرر شد دستگاه های مربوطه درخصوص جابه جایی تاسیسات متعارض با مسیر این پروژه اقدام کنند و زیرگذرهایی که محل تردد عابران پیاده و موتورسواران است در اولویت های پروژه مبادی ورودی اسفراین قرار گیرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سید مصطفی نجفیان- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حکمی «علیرضا ارغائی» را به سمت مدیرعامل جدید مجتمع صنعتی اسفراین منصوب کرد. به گزارش روابط عمومی مجتمع صنعتی اسفراین، «علی نبوی» معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین، ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در این مجتمع، بر افزایش تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و اولویت بخشی به طرح های توسعه ای تأکید کرد.
در ادامه این نشست، با تقدیر از «عباس بیابانی» مدیرعامل سابق مجتمع صنعتی اسفراین، «علیرضا ارغائی» به عنوان مدیرعامل جدید این مجموعه بزرگ صنعتی معرفی شد و «عباس بیابانی» در هیئت مدیره این مجتمع به فعالیت خود ادامه خواهد داد. «علیرضا ارغائی» پیش از این انتصاب، مدیر صنایع پیشرفته و فناوری های نو ایدرو بود و دانش آموخته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف است و سوابق اجرایی دیگری همچون مجری طرح بازسازی و نوسازی صنایع عراق و سوریه، مدیرعاملی شرکت گسترش صنایع بلوچ، مجری بازسازی کارخانه قند دزفول و رئیس هیئت مدیرکت شرکت دریا دانش فناور پارس را در کارنامه خود دارد. همچنین پس از پایان جلسه، دکتر «علی نبوی»، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل ایدرو، دکتر «مقیمی» معاون نوسازی و بهره برداری ایدرو، مهندس «اوجاقی» مدیر بهره برداری ایدرو و هیئت همراه با همراهی مهندس «ارغایی» مدیرعامل جدید این مجموعه، از بخش های مختلف شرکت بازدید و از نزدیک مسائل و مشکلات این واحد بزرگ صنعتی و تولیدی را بررسی کردند.
مجتمع صنعتی اسفراین از شرکت های تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و بزرگ ترین تولیدکننده قطعات و مقاطع فولاد آلیاژی در خاورمیانه است.
از سوی دیگر، حجت الاسلام «سید محمد موسوی» امام جمعه اسفراین در دیدار معاون وزیر صمت، به یکی از منویات مقام معظم رهبری درخصوص پرهیز از بیثباتی مدیریتی اشاره کرد و گفت: بیثباتی مدیریتی را در اسفراین شاهد هستیم و در حدود ۲ سال، ۵ مدیرعامل برای یک صنعت مهم کشور در اسفراین معرفی شده و این مسئله به ضرر شهر و کشور است. وی تصریح کرد: از طرفی انتظار میرود پیگیری و اجرای طرحهای توسعهای و ایجاد اشتغال و خلق فرصتهای شغلی جدید برای جوانان جویای کار این شهرستان در دستورکار باشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی از آغاز عملیات گمانهزنی و کاوش باستانشناسی با روش مغناطیسسنجی در تپه کلاته یاور بجنورد خبر داد. بهگزارش روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، «علی مستوفیان» گفت: چندی پیش بهصورت تصادفی و در حین اجرای برنامههای عمرانی و ساخت منازل مسکونی، در تپه باستانی کلاته یاور، بقایای تدفینهای عصر مفرغ و شواهد استقراری باستانی در این محوطه تاریخی پیدا شده بود که قدمت زیست در این منطقه از بجنورد را به بیش از ۴ هزار سال مربوط به عصر مفرغ (مفرغ میانی - جدید) میرساند. وی افزود: فصل اول کاوش در تپه باستانی کلاته یاور با اعتباری بیش از ۵ میلیارد ریال از سوم خرداد امسال آغاز شده است. «مستوفیان» اضافه کرد: باتوجهبه گستردگی محوطه باستانی و تداخل آن با بافت مسکونی روستا کاوش باستانشناسی از طریق انجام بررسی آرکئوژئوفیزیک با روش مغناطیسسنجی تا پایان خرداد امسال ادامه خواهد داشت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از ثبت دوباره حضور یوزپلنگ در پناهگاه حیات وحش میاندشت طی یک هفته اخیر خبر داد. به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، دکتر «رضا شکاریان» گفت: هنوز یک هفته از مشاهده دو قلاده یوزپلنگ در مرز جنوبی میاندشت نمی گذرد که باری دیگر یکی از دوستداران محیط زیست در غرب پناهگاه حیات وحش میاندشت موفق به مشاهده و ثبت تصویر این گونه ارزشمند به وسیله گوشی تلفن همراه خود شد. وی افزود: این پنجمین مشاهده یوزپلنگ و دومین مورد ثبت تصویر آن در میاندشت طی امسال است که نشان دهنده پویایی زیستگاه و حضور این گونه ارزشمند حیات وحش در مجموعه میاندشت است. وی خاطر نشان کرد: افزایش ضریب حفاظتی و امنیت منطقه، تجهیز محیط بانان، افزایش جمعیت آهوان به عنوان طعمه اصلی یوزپلنگ و خرید پروانه های چرای دام طی چند سال اخیر از جمله مواردی است که در راستای حضور یوز در مجموعه میاندشت تاثیر گذار بوده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه سلامت- آگاهی از وضعیت فشار خون و جلوگیری از بالا رفتن آن نقش بسیار مهمی در سلامتی دارد. کاهش فشار خون چه اثراتی دارد و اندازه گیری دقیقتر آن با چه روش هایی امکان پذیر است؟ برای تنظیم فشارخون چه راهکارهایی وجود دارد؟ 3 مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص توصیه های مهم و راهکارهایی را برای کنترل ارائه کرده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کاهش فشارخون حدود 35 تا 40 درصد، خطر سکتههای مغزی و 20 تا 25 درصد خطر سکتههای قلبی را کاهش میدهد. دکتر «محمدرضا سهرابی» فشارخون بالا را مهم ترین عامل تاثیرگذار در آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی برشمرد و افزود: اگرچه بیماری فشارخون به راحتی قابل تشخیص است و درمان دارویی دارد اما در بسیاری از نقاط جهان به میزان کافی شناسایی، درمان و کنترل نمیشود. وی بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2019 بیان کرد: فشارخون بالا حدود یک میلیارد و 300 هزار نفر از جمعیت 30 تا 79 ساله را در جهان تحت تاثیر قرار داده و این در حالی است که تقریباً نیمی از این افراد از بیماری خود مطلع نیستند. وی اضافه کرد: براساس این گزارش در سال 2019 بیش از 10 میلیون نفر در جهان به دلایل مرتبط با فشارخون بالا جان خود را از دست دادند. دکتر «سهرابی» از ابتلای 32 درصد افراد بالای 18 سال در کشور به فشارخون بالا خبر داد و گفت: براساس نتایج پیمایش ملی بیماریهای غیرواگیر در سال1400 تقریبا 61.5درصد از افراد مذکور از بیماری خود اطلاع داشتند. رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز ضمن توصیه به افراد برای اندازهگیری فشارخون در منزل گفت: اندازهگیری فشارخون در منزل باعث افزایش مراقبتها می شود اما در این زمینه وجود دستگاههای سنجش فشارخون کالیبره با دقت مناسب ضروری است. دکتر «فاطمه نواییان» خاطرنشان کرد: تنها با یک بار اندازهگیری فشارخون نمیتوان گفت که فرد مبتلا به فشارخون بالاست و برای تشخیص این بیماری ممکن است پزشک از شما بخواهد به مدت چند روز فشارخون خود را اندازه گیری و یادداشت کنید و حداقل دو بار توسط پزشک ویزیت شوید. وی برای اندازه گیری دقیقتر فشارخون نکاتی را به افراد توصیه کرد: حداقل 5 دقیقه قبل از اندازه گیری فشارخون استراحت کنید؛ از مصرف قهوه، سیگار و غذا و فعالیت بدنی شدید نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشارخون پرهیز شود؛ تخلیه کامل مثانه نیم ساعت قبل از اندازهگیری فشارخون انجام شود؛ هنگام اندازه گیری فشارخون فرد نباید صحبت کند؛ هنگام اندازه گیری فشارخون پاها را روی هم نیندازید و دست را در امتداد قلب و روی یک تکیهگاه قرار دهید.
وی از عوامل غیردارویی موثر بر کاهش فشارخون به کاهش وزن، اصلاح الگوی تغذیه، کاهش مصرف نمک و ترک دخانیات اشاره کرد. وی فعالیت بدنی منظم با شدت متوسط و حداقل روزی نیم ساعت (حداقل 150 دقیقه در هفته) و آموزش کنترل استرس و خواب کافی را از دیگر عوامل موثر بر کنترل فشار خون برشمرد. دکتر «نواییان» با اشاره به نام دیگر بیماری فشارخون بالا با عنوان قاتل خاموش تاکید کرد: تمام افراد باید با اندازهگیری فشارخون از ابتلا یا مبتلا نبودن خود به بیماری فشارخون بالا مطلع باشند و در صورت ابتلا به فشارخون بالا حتماً تحت درمان دارویی قرار گیرند.
از سوی دیگر، رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فشارخون بالا را یکی از معضلات بهداشتی جهان امروز برشمرد و گفت: اصلاح برنامه غذایی و فعالیت بدنی منظم باعث کنترل سطح چربی خون (کلسترول) و فشارخون می شود و احتمال بروز بسیاری از بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. «فرشته فزونی»، چاقی را یکی از عوامل خطر و زمینهساز افزایش فشارخون بیان کرد و افزود: بین افزایش دور کمر و افزایش فشارخون رابطه مستقیمی وجود دارد. افرادی که وزن بالاتر از حد طبیعی دارند، شانس بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا دارند. وی چربی اضافی ذخیره شده در بدن به ویژه چربی ناحیه شکمی را یکی از عوامل افزایش فشارخون دانست و تاکید کرد: کاهش وزن و تناسب اندام یکی از موثرترین درمانهای غیردارویی برای مبتلایان به پرفشاری خون است.
وی شیوه زندگی غیرفعال و بدون تحرک، رژیم غذایی حاوی مقادیر کم میوه و سبزی یا دارای مقادیر زیاد چربی را عاملی برای چاقی و افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا برشمرد و خاطرنشان کرد: فعالیت بدنی میتواند به طور غیرمستقیم به پیشگیری از افزایش فشارخون کمک کند.
«فزونی» با اشاره به نقش مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر محلول در کاهش چربی و قندخون و تنظیم فشارخون گفت: میوهها و سبزیهای تازه، غلات کامل (پوسته نگرفته) و انواع حبوبات، سیب، چغندر، جو و جو دوسر منابع غذایی غنی از فیبر هستند.
وی با تاکید بر مصرف حداقل 5 واحد سبزی و میوه در روز به عنوان یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی گفت: دریافت مقادیر مناسبی منیزیم، پتاسیم و کلسیم از طریق منابع غذایی نیز در پیشگیری موثر است و توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر 50 سال پنج گرم معادل یک قاشق چای خوری ودر افراد بالای50 سال، بیماران قلبی و عروقی و کودکان روزانه کمتر از سه گرم نمک است.
وی تاکید کرد: این میزان نمک شامل نمکهای پنهان در غذا مانند نمک موجود در نان، پنیر و غیره هم میشود. وی متوسط مصرف روزانه نمک در ایران را حدود 10 گرم بیان کرد که دو برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت ( کمتر از پنج گرم در روز) است و افزود: این موضوع اهمیت فرهنگسازی تغذیه صحیح و اصلاح الگوی غذایی را بیش از پیش نمایان میسازد. به گفته وی، مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشیها، سسهای سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل، سوپهای آماده، تنقلات شور مانند چیپس سیب زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل و مغزهای شور، حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند و افراد باید در مصرف آن ها احتیاط کنند. رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به افراد توصیه کرد هنگام خرید یک محصول به نشانگرهای رنگی تغذیهای محصولات غذایی توجه کنند و برحسب میزان انرژی، نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس مواد غذایی را انتخاب کنند. وی خاطرنشان کرد: محصولاتی که حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی هستند در برچسب غذایی با رنگ قرمز مشخص شده اند.
«فزونی» توصیههای مهم برای کاهش مصرف سدیم را این گونه برشمرد: تا حد امکان، نمک مصرفی خود را کاهش دهید؛ نمک مصرفی باید از نوع تصفیه شده یددار باشد اما فراموش نکنید نمک تصفیه یددار نیز مانند سایر نمکها موجب افزایش فشارخون میشود؛ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید؛ به جای نمک از چاشنیهایی مانند سبزیهای معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون و ریحان یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا استفاده کنید؛ به جای تنقلات شور، به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید؛ فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهید؛ اگر به تدریج مقدار نمک افزوده شده به غذا را کاهش دهید طی چند هفته ذائقه شما به غذای کم نمک عادت می کند؛ مصرف گوشتهای فراوری شده مثل سوسیس و کالباس را که حاوی نمک زیادی است به حداقل برسانید؛ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند و مصرف آن ها را کاهش دهید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
متخصص روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با هشدار درباره مصرف خودسرانه داروی «ریتالین» گفت: هنگامی که افراد بدون داشتن اختلال بیش فعالی یا نقص توجه به مصرف ریتالین اقدام میکنند مغز خود را در معرض مادهای غیر ضروری قرار میدهند که نه تنها به بهبود توجه و تمرکز در آنها کمکی نمیکند، بلکه آن ها را زمینه ساز اعتیاد به آن ماده میکند. دکتر «امین ماهورام» با اشاره به اینکه ریتالین دارویی از گروه داروهای محرک است، اظهارکرد: نامگذاری این گروه دارویی به این دلیل است که در سیستم عصبی مرکزی بدن باعث افزایش فعالیت و به دنبال آن، اثرات آن ها پدیدار میشود.
وی با بیان این که ریتالین یک نام تجاری است و نام علمی ماده شیمیایی موجود در ریتالین «متیل فنیدیت» است، به خانوادههایی که کودک بیش فعال یا مبتلا به نقص توجه و تمرکز دارند توصیه کرد: هم مصرف نکردن این دارو در صورت لزوم و هم مصرف خودسرانه آن بدون تجویز پزشک، پایهگذار مشکلاتی بعدی برای افراد است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه از جمله اثرات درمانی ریتالین بر بدن میتوان به اختلال بیشفعالی و نقص توجه اشاره کرد، گفت: اختلالات خواب، اختلالات خلقی و اختلال کنترل تکانه و مشکلاتی در توجه و تمرکز از جمله موارد تجویز این دارو توسط پزشک است.
این روان پزشک خاطرنشان کرد: مغز انسان برای اینکه بتواند روی فعالیتی که با آن مواجه است تمرکز کند، نیازمند گروهی از مواد شیمیایی و فرایندهای مغزی است، بنابراین کمبود یا نقص هر کدام از این پیش زمینهها میتواند باعث اختلال در توجه و تمرکز فرد شود. دکتر «ماهورام» با تاکید بر اینکه فردی که با مشکل در توجه و تمرکز روبهروست ممکن است دچار مشکلاتی در خلق(افسرگی یا شیدایی)، اضطراب زیاد، وسواس فکری یا اختلالات دیگر باشد، ادامه داد: گروهی از افراد هم در توجه و تمرکز مشکل دارند و همزمان دچار اختلالی به نام بیش فعالی یا نقص توجه هستند. وی با اشاره به اینکه تشخیص این که چه چیزی باعث ایجاد مشکل در توجه و تمرکز شده است با روان پزشک است، خاطرنشان کرد: روان پزشک پس از دریافت شرح حال کامل از خود فرد یا اطرافیانش، میتواند علت مشکل در توجه و تمرکز را شناسایی کند. وی ادامه داد: ممکن است روان پزشک طی بررسیها متوجه شود علت مشکل در توجه و تمرکز فرد، اختلال بیش فعالی یا نقص توجه است، در این صورت استفاده از ریتالین میتواند یکی از گزینههای درمانی باشد.
دکتر «ماهورام» با بیان اینکه ریتالین درمان مشکل توجه و تمرکز در مواردی است که علت مشکل، اختلال بیش فعالی ونقص باشد گفت: به طور مثال فردی را در نظر بگیرید که بهدلیل اضطراب زیاد، قادر به تمرکز کردن نیست؛ این تجربهای است که احتمالاً بسیاری از ما با آن مواجه بوده یا هستیم، در زمانی که فرد اضطراب زیادی را تجربه میکند یکی از فرایندهای مغزی دخیل در تمرکز دچار مشکل میشود و فرد تمرکز خود را از دست میدهد. چیزی که در این مرحله میتواند به فرد در حفظ تمرکز کمک کند کاهش اضطراب از طریق انواع روشهای درمان اضطراب است. چنان چه این فرد برای بهبود تمرکز خود به مصرف قرص ریتالین اقدام کند همانند رانندهای عمل کرده که برای حرکت کردن خودرویی با لاستیک پنچر، بنزین بیشتری به درون باک خودرو میریزد؛ طبیعی است که نباید انتظار داشته باشیم این خودرو حرکت کند. فرد مضطرب، یا فردی با هر اختلال دیگری به جز بیشفعالی و نقص توجه، با مصرف ریتالین همچون همان راننده عمل کرده است.
این روان پزشک با اشاره به این که ریتالین با توجه به مکانیسم اثر خود، تنها برای افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه موثر است، ادامه داد: ریتالین در دیگر مواردی که باعث مشکل در توجه و تمرکز میشوند کمکی نخواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این سوال که مصرف خودسرانه ریتالین، چه ضررهایی دارد؟ گفت: ریتالین مثل هر ماده دیگری که وارد بدن میشود آثاری بر بدن میگذارد؛ اول این که در گروهی از بیماریها ریتالین منع مصرف دارد، پس نمیتوان اصولاً آن را برای عدهای تجویز کرد، زیرا خطرات جدی را متوجه سلامت میکند، ضمن این که عوارض عمومی ریتالین میتواند برای افراد دردسرساز شود. وی اضافه کرد: عوارضی مثل اختلال در خواب، اختلال در اشتها، تحریک پذیری، مشکلات گوارشی و عوارض قلبی یا عروقی از دیگر مشکلاتی است که مصرف خودسرانه ریتالین ایجاد میکند. وابستگی افراد به مصرف یا همان اعتیاد به دارو از دیگر مشکلات مصرف ریتالین است که دکتر «ماهورام» به آن اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به مکانیسم اثر ریتالین، یکی از اثرات دیگری که این دارو در بدن ایجاد میکند احساس سرخوشی اولیه به دنبال مصرف است؛ این احساس سرخوشی ناشی از افزایش ناگهانی سطح دوپامین در مغز است.
وی گفت: هنگامی که افراد بدون داشتن اختلال بیش فعالی یا نقص توجه به مصرف ریتالین اقدام میکنند مغز خود را در معرض مادهای غیر ضروری قرار میدهند که نه تنها به بهبود توجه و تمرکز در آن ها کمکی نمیکند، بلکه آن ها را زمینه ساز اعتیاد به آن ماده میکند.
وی خاطرنشان کرد: اعتیاد به ریتالین به معنی افزایش تدریجی مصرف آن در طول روز تا جایی است که برای بدن کاملاً زیانآور است و حتی میتواند منجر به مرگ فرد شود، بنابراین تفاوت زیادی بین مصرف کنترل شده و تحت نظر پزشک با مصرف خودسرانه ریتالین وجود دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با انتقاد از اینکه برخی خانوادهها تجویز علمی ریتالین را مترادف با اعتیاد به این دارو میدانند، تاکید کرد: این دارو هم مثل دیگر داروها آثار مثبتی دارد که مصرف نظارت شده این دارو در بهبود تمرکز و عملکرد تحصیلی و رفتاری کودکان اثرات مثبتی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: بهصورت خلاصه میتوان گفت که مشکل در توجه و تمرکز موضوعی جدی در زندگی افراد است که به خصوص در بعضی از مراحل زندگی مثل دوران مدرسه و دانشگاه اهمیتی دوچندان دارد. هنگامی که فردی دچار مشکل در تمرکز میشود لازم است از متخصصان این حوزه، یعنی روان پزشکان کمک بگیرد.دکتر «ماهورام» ادامه داد: روان پزشک پس از انجام بررسیها، علت مشکل در تمرکز را می یابد و به درمان آن اقدام میکند. اگر علت، اختلال بیش فعالی یا نقص توجه باشد ممکن است برای درمان از ریتالین استفاده کند و چون این استفاده الزام علمی دارد و تحت نظر متخصص است جای نگرانی چندانی از بابت اعتیاد به ریتالین وجود ندارد و فرد از اثرات مثبتی که این دارو بر توجه و تمرکزش خواهد داشت سود خواهد برد، به شکلی که میتواند مسیر زندگی فرد را متحول کند. اگر علت مشکل در تمرکز، مسائل دیگری باشد روان پزشک به درمان آن ها اقدام خواهد کرد و در این حالت نیازی به ریتالین نیست.
وی تاکید کرد: بهترین اقدام در هنگام مواجهه با مشکلات مربوط به توجه و تمرکز در خود یا فرزندمان، مراجعه به روان پزشک و عمل به توصیههاست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.