گروه سلامت- در روزگاری که گاهی بیماری های ناشناخته از گوشه ای از جهان شیوع پیدا می کند، به نظر می رسد تا مادامی که دانش سلامت در جوامع بالا باشد می توان به ایمنی های نسبی دست یافت. هفته ای که پشت سر گذاشتیم به نام بیماری ایدز نام گذاری شده بود و البته اطلاع رسانی درباره این بیماری، ضرورتی است که محدود به یک روز یا هفته خاصی نیست. در این مطلب، نکاتی مهم درباره مقابله با ویروس «اچ آی وی» به عنوان ویروس سرسخت و بیماری ایدز را می توانید مرور کنید.
سندروم نقص ایمنی بدن
کارشناس بیماری های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در این باره می گوید: ویروس ایدز یا همان سندروم نقص ایمنی بدن، یک بیماری خطرناک و کشنده است که تنها با آگاهی و پیشگیری می توان با خطر ابتلا به آن مبارزه کرد. «پسندیده» با بیان این که ایدز یک بیماری است که با ویروسی به نام «اچ آی وی» مثبت وارد بدن افراد می شود، می افزاید: «اچ آی وی» مثبت با حضور در بدن فرد مبتلا شده، سیستم ایمنی او را در مقابل انواع عفونت ها و بیماری ها کاهش می دهد تا اندازه ای که فرد با یک بیماری عفونی ساده از پا می افتد.
وی با بیان این که بیماری ایدز، از طریق مایعات بدن و حتی شیر مادر از فردی به فرد دیگر منتقل می شود که عمده دلیل انتقال آن، مقاربت های جنسی است، اضافه می کند: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت سلامت جنسی و استفاده از پروتکل های معیّن بهداشتی بسیار تاثیرگذار خواهد بود اما در صورت ابتلا به آن، فرد، مسیر سختی را برای زندگی پیدا خواهد کرد.
پیشگیری از انتقال ایدز
وی راه حل پیشگیری از ایدز را هم تشریح می کند و می گوید: همان طور که راه های متعددی از جمله رعایت نکردن سلامت جنسی و شیر دادن مادر مبتلا به ایدز به کودک، برای ابتلا به ویروس «اچ آی وی» وجود دارد، روش های ساده و متفاوتی هم برای پیشگیری از بروز این ویروس معرفی شده است.
«پسندیده» ادامه می دهد: رفتار جنسی ایمن و کنترل شده، استفاده نکردن از سرنگ های آلوده و تیغ های اصلاح مشترک از مواردی است که رعایت آن ها می تواند تا حد امکان، خطر ابتلا را برای افرادی که در معرض آلودگی به «اچ آی وی» مثبت قرار دارند کمتر کند.
راه های انتقال ایدز
کارشناس بیماری های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، راه های انتقال بیماری ایدز را برمی شمرد و می گوید: به صورت کلی، انتقال ویروس «اچ آی وی» مثبت از ۴ طریق مختلف شامل جنسی، استفاده از سرنگ مشترک و آلوده، از طریق خون و فراورده های خونی و از طریق شیردهی مادر به فرزند از فردی به فردی دیگر انجام می شود.
وی اضافه می کند: ترشحات جنسی که شامل گلبول های سفید فراوان است از جمله مهم ترین عوامل انتقال این ویروس است به همین دلیل رعایت سلامت جنسی به عنوان مهم ترین الزام ایمنی در این گزینه توصیه می شود.
وی با بیان این که خون آلوده و انتقال خون با سرنگ آلوده از راه های انتقال مستقیم ویروس «اچ آی وی» از فردی به فرد دیگر است و خود می تواند عاملی برای خطر ابتلا به ایدز به حساب بیاید، خاطرنشان می کند: مادرانی که کودک شیرخوار دارند نیز از طریق شیردهی به کودکشان به راحتی این ویروس را به فرزند خود منتقل می کنند. به گفته وی، تمامی راه های انتقال ایدز از روش های پیشگیری بسیار ساده ای برخوردار هستند که به سادگی می توان با آگاهی از آن ها از خطر ابتلا به ایدز جلوگیری کرد.
زندگی با بیماری ایدز
«پسندیده» با بیان این که شاید در نگاه اول، زندگی کردن افرادی که با ویروس ایدز دست و پنجه نرم می کنند بسیار طاقت فرسا و سخت به نظر بیاید، می افزاید: اما توجه داشته باشید که ابتلا به بیماری ایدز، آخر دنیا نیست و این بیماری هم مانند سایر بیماری های خطرناک دنیا، به مبارزه و مقاومت بیمار برای زندگی کردن نیاز دارد.
وی ادامه می دهد: بیمارانی که به ویروس «اچ آی وی» مثبت مبتلا شدند، می توانند با رعایت پیشگیری های لازم برای عدم انتقال بیماری به دیگر افراد و حتی خانواده خود با این بیماری زندگی کنند.
وی توصیه می کند: حفظ سلامت روانی این افراد، همانند حفظ سلامت جنسی و باروری بسیار مهم و تاثیر گذار است؛ پس در کنار ویزیت های ماهانه و تلاش برای شکست این ویروس سرسخت، با آگاهی و اطلاع رسانی در خصوص زندگی با ایدز، با زندگی سرسختانه با این ویروس می توان آشنا شد.