یوسف پرهیزکار- بیست و چهارمین جشنواره خیّرین مدرسه ساز خراسان شمالی، روز دوشنبه به همت اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در بجنورد برگزار شد؛ مراسمی برای تجلیل و پاسداشت خیران مدرسه ساز به عنوان ستاره های مدرسه سازی. در این همایش، با حضور مسئولان استانی از کتاب «راهی به سوی بهشت» که زندگینامه یک زوج خیّر مدرسهساز است، رونمایی شد.
خیّرین مدرسهساز به دنبال نگاه مادی نیستند
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در این مراسم گفت: اقدامات خیّرین، تکلیف معلمان و کادر مدرسه را سنگینتر میکند و امیدواریم با کمک خیّرین در هیچ کجای کشور دانش آموزی نباشد که به خاطر نبود امکانات، ترک تحصیل کند. حجتالاسلام والمسلمین «رضا نوری» اظهار کرد: برای رسیدن به علم، هم زیر ساخت و هم معلم خوب نیاز است. وی با تأکید بر این که خیّرین مدرسهساز به دنبال نگاه مادی و دنیوی نیستند، افزود: تربیت و علم درست باعث توسعه کشور میشود که مردم جمهوری اسلامی ایران لیاقت این مهم را دارند و باید همه ارکان جامعه برای توسعه کشور تلاش کنند. امام جمعه بجنورد تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا زبان علم، زبان فارسی شود.
افزایش جذب مشارکت خیّرین مدرسه ساز
نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: جذب سهم دولتی استان برای مدرسهسازی بستگی به میزان جذب خیّرین مدرسهساز دارد و هر چقدر میزان مشارکت خیّرین افزایش پیدا کند، سهم استان از منابع ملی نیز افزایش پیدا میکند.
دکتر «محمد وحیدی» تصریح کرد: همه دستگاههای اجرایی خراسان شمالی باید در جذب خیّرین برای حوزه مدرسهسازی مشارکت داشته باشند. وی اضافه کرد: نسبت به سالهای پیش از شیوع کرونا جذب مشارکت خیّرین مدرسهساز استان، افزایش ۴۰ درصدی داشته است. وی اظهارکرد: در سفر دولت سیزدهم به خراسان شمالی، ساخت ۸ هنرستان با مشارکت بخش صنعت مصوب شد که با این هنرستانها، بخشی از نیاز فضای آموزشی مهارتی استان تأمین میشود.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شهر پیش قلعه، ۴ آموزشگاه توسط یک خیر مدرسهساز به بهرهبرداری رسید که باید همه تلاش کنیم تا حضور چنین خیرانی در استان افزایش پیدا کند. به گفته وی، تنها هدف مجمع خیّرین مدرسه ساز، ساخت و ساز فضاهای آموزشی نیست بلکه آنان علاوه بر فعالیت های سخت افزاری، وارد حوزه های نرم افزاری و کیفیت بخشی نظام آموزشی نیز شده اند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: ۴۰ درصد از نیاز فضای آموزش و پرورش کشور توسط خیّرین ساخته شده است.
یک نوبته شدن مدارس استان در صورت مشارکت خیران
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در این مراسم گفت: ۱۵۰ مدرسه دو نوبته با ۱۵۰۰ کلاس درس در استان وجود دارد که در صورت مشارکت خیران، این مدارس یک نوبته میشود. مهندس «امین فلاح کوشکی» اضافه کرد: طی سال تحصیلی گذشته، تعهدات خیّرین ۴۴۰ میلیارد ریال بوده که ۵۸ پروژه با ۲۲۳ کلاس درس و اعتبار ۱۵۳۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است. وی ادامه داد: از این تعداد، ۱۲۱ کلاس درس سهم خیّرین بوده که ۵۲ پروژه با ۲۰۸ کلاس درس در دست اجراست. «فلاح کوشکی» با تأکید بر این که سرانه فضای آموزشی استان 5.3 متر مربع است، اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی بجنورد 4.3 مترمربع است.وی تصریح کرد: متأسفانه مرکز استان دارای کمترین سرانه فضای آموزشی است و برای ارتقای این مهم نیازمند کمک خیّرین هستیم. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی با بیان این که نیازمند احداث ۵۳ هزار متر مربع فضای آموزشی هستیم، افزود: ۱۱ درصد مدارس خراسان شمالی که شامل ۸۰۰ کلاس درس میشود، فرسوده هستند، استحکام لازم را ندارند و نیازمند تخریب و بازسازی است.
خیّرین مدرسهساز، ایثارگران حوزه اقتصادی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این جشنواره با اشاره به این که ۱۲ مدرسه استان به فضای اداری آموزش و پرورش تبدیل شده است، اظهار کرد: ۱۹۰ هزار دانش آموز طی سال تحصیلی جاری در حال تحصیل در مدارس استان هستند. «ابوالقاسم اکبری» با بیان این که خیّرین مدرسهساز، ایثارگران حوزه اقتصادی هستند، ادامه داد: به طور میانگین هر ۱۲ روز یک خیّر در استان اعلام آمادگی کرده است. وی تصریح کرد: استاندارد سرانه فضای آموزشی 8.5 متر مربع است که با استاندارد کشوری فاصله داریم و این فاصله در مرکز استان به علت برخی مسائل از جمله مهاجرتها بیشتر است.