نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست با کارکنان شرکت آبفای استان، اظهار کرد: طی جلسات متعددی که در تهران با حضور وزیر نیرو برگزار شد، در حوزه آب و مجموعه شرکت آبفا مشکلاتی وجود دارد، از جمله شرایط خاص خشکسالی و پروژه های عمرانی که نیازمند تحرک بخشی است که مهمترین آن مجتمعهای آب رسانی است که با مجموعه قرارگاه امام حسن(ع) در حال انجام است. «محمد وحیدی» در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت با بیان این که پیشرفت عمرانی برای 4 مجتمع آب رسانی قابل قبول نیست، گفت: هر چند اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده ولی کندی این موضوع شاید به مباحث مدیریت کلان یا سختی مناطق مورد عملیات برمی گردد. نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دیدار با وزیر نیرو، او برای شهر بجنورد، دستورات خاصی را صادر کرد تا مشکل آب رسانی در پلنگ دره و حفر هشت حلقه چاه و انتقال آن به عنوان اولویت قرار گیرد که از هم اکنون باید از تنش آبی و تکرار آن پیشگیری کرد. وی اضافه کرد: با رویکرد توجه وزیر نیرو به خراسان شمالی، امیدواریم مشکلات حوزه آب سریع تر برطرف شود.
وی به مشکل نیروی انسانی در شرکت های تابعه وزارت نیرو اشاره و اظهار کرد: کسری تراز اعتبارات هزینه ای نسبت به درآمد شرکت ها موجب شد تا پرداختی ها با مشکل مواجه شود.
«وحیدی» همچنین به موضوع پساب بجنورد اشاره کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به استان با دستور ویژه ایشان کار بزرگی در زمینه انتقال پساب بجنورد و پتروشیمی انجام شد که ثمرات این کار، کاهش فشار میزان اجرای طرح های فاضلاب بجنورد خواهد بود و با اجرای این طرح ،امکان رونق بخشی به طرح های فاضلاب را شاهد خواهیم بود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سرپرست امور عشایری خراسان شمالی گفت: عشایر استان امسال با کمبود نفت سفید مواجه هستند و با توجه به پیش بینی هواشناسی مبنی بر سرمای پیش رو ضرورت دارد تا در این زمینه چاره اندیشی شود.
«رضا روشن ضمیر» به ایرنا اظهارکرد: سال گذشته، سهمیه ماهانه نفت سفید عشایر خراسان شمالی ۳۰۰ لیتر بود که ۲۲۰ لیتر آن اختصاص یافت و امسال این سهمیه به ۱۲۵ لیتر کاهش یافت. وی تصریح کرد: سرانه سوخت عشایر خراسان شمالی بسیار کمتر از سرانه روستاییان است در حالی که عشایر به این فرآورده بیشتر نیاز دارند و با فرا رسیدن فصل سرما مشکلات این قشر تولید کننده افزایش می یابد. سرپرست امور عشایری خراسان شمالی اضافه کرد: ۶ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر استان به نفت سفید نیاز دارند و از این پس قرار است اختصاص سوخت بر اساس آمار و اطلاعات ثبت شده در مرکز ملی آمار ایران انجام شود. وی افزود: اطلاعات برخی از خانوار عشایری خراسان شمالی هنوز در مرکز آمار تایید نشده است و تنها 4 هزار و ۶۸۰ خانوار عشایر استان امکان دریافت نفت سفید دارند و البته منتظر تایید نهایی اطلاعات سایر عشایر در مرکز ملی آمار هستیم.
«روشن ضمیر» ادامه داد: در صورتی که سوخت مورد نیاز عشایر تامین نشود، این تولیدکننده ها به ناچار به دنبال خرید سوخت از روستاییان خواهند بود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یوسف پرهیزکار- بیست و چهارمین جشنواره خیّرین مدرسه ساز خراسان شمالی، روز دوشنبه به همت اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در بجنورد برگزار شد؛ مراسمی برای تجلیل و پاسداشت خیران مدرسه ساز به عنوان ستاره های مدرسه سازی. در این همایش، با حضور مسئولان استانی از کتاب «راهی به سوی بهشت» که زندگینامه یک زوج خیّر مدرسهساز است، رونمایی شد.
خیّرین مدرسهساز به دنبال نگاه مادی نیستند
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در این مراسم گفت: اقدامات خیّرین، تکلیف معلمان و کادر مدرسه را سنگینتر میکند و امیدواریم با کمک خیّرین در هیچ کجای کشور دانش آموزی نباشد که به خاطر نبود امکانات، ترک تحصیل کند. حجتالاسلام والمسلمین «رضا نوری» اظهار کرد: برای رسیدن به علم، هم زیر ساخت و هم معلم خوب نیاز است. وی با تأکید بر این که خیّرین مدرسهساز به دنبال نگاه مادی و دنیوی نیستند، افزود: تربیت و علم درست باعث توسعه کشور میشود که مردم جمهوری اسلامی ایران لیاقت این مهم را دارند و باید همه ارکان جامعه برای توسعه کشور تلاش کنند. امام جمعه بجنورد تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا زبان علم، زبان فارسی شود.
افزایش جذب مشارکت خیّرین مدرسه ساز
نماینده مردم 5 شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: جذب سهم دولتی استان برای مدرسهسازی بستگی به میزان جذب خیّرین مدرسهساز دارد و هر چقدر میزان مشارکت خیّرین افزایش پیدا کند، سهم استان از منابع ملی نیز افزایش پیدا میکند.
دکتر «محمد وحیدی» تصریح کرد: همه دستگاههای اجرایی خراسان شمالی باید در جذب خیّرین برای حوزه مدرسهسازی مشارکت داشته باشند. وی اضافه کرد: نسبت به سالهای پیش از شیوع کرونا جذب مشارکت خیّرین مدرسهساز استان، افزایش ۴۰ درصدی داشته است. وی اظهارکرد: در سفر دولت سیزدهم به خراسان شمالی، ساخت ۸ هنرستان با مشارکت بخش صنعت مصوب شد که با این هنرستانها، بخشی از نیاز فضای آموزشی مهارتی استان تأمین میشود.
نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در شهر پیش قلعه، ۴ آموزشگاه توسط یک خیر مدرسهساز به بهرهبرداری رسید که باید همه تلاش کنیم تا حضور چنین خیرانی در استان افزایش پیدا کند. به گفته وی، تنها هدف مجمع خیّرین مدرسه ساز، ساخت و ساز فضاهای آموزشی نیست بلکه آنان علاوه بر فعالیت های سخت افزاری، وارد حوزه های نرم افزاری و کیفیت بخشی نظام آموزشی نیز شده اند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: ۴۰ درصد از نیاز فضای آموزش و پرورش کشور توسط خیّرین ساخته شده است.
یک نوبته شدن مدارس استان در صورت مشارکت خیران
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در این مراسم گفت: ۱۵۰ مدرسه دو نوبته با ۱۵۰۰ کلاس درس در استان وجود دارد که در صورت مشارکت خیران، این مدارس یک نوبته میشود. مهندس «امین فلاح کوشکی» اضافه کرد: طی سال تحصیلی گذشته، تعهدات خیّرین ۴۴۰ میلیارد ریال بوده که ۵۸ پروژه با ۲۲۳ کلاس درس و اعتبار ۱۵۳۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است. وی ادامه داد: از این تعداد، ۱۲۱ کلاس درس سهم خیّرین بوده که ۵۲ پروژه با ۲۰۸ کلاس درس در دست اجراست. «فلاح کوشکی» با تأکید بر این که سرانه فضای آموزشی استان 5.3 متر مربع است، اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی بجنورد 4.3 مترمربع است.وی تصریح کرد: متأسفانه مرکز استان دارای کمترین سرانه فضای آموزشی است و برای ارتقای این مهم نیازمند کمک خیّرین هستیم. مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی با بیان این که نیازمند احداث ۵۳ هزار متر مربع فضای آموزشی هستیم، افزود: ۱۱ درصد مدارس خراسان شمالی که شامل ۸۰۰ کلاس درس میشود، فرسوده هستند، استحکام لازم را ندارند و نیازمند تخریب و بازسازی است.
خیّرین مدرسهساز، ایثارگران حوزه اقتصادی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این جشنواره با اشاره به این که ۱۲ مدرسه استان به فضای اداری آموزش و پرورش تبدیل شده است، اظهار کرد: ۱۹۰ هزار دانش آموز طی سال تحصیلی جاری در حال تحصیل در مدارس استان هستند. «ابوالقاسم اکبری» با بیان این که خیّرین مدرسهساز، ایثارگران حوزه اقتصادی هستند، ادامه داد: به طور میانگین هر ۱۲ روز یک خیّر در استان اعلام آمادگی کرده است. وی تصریح کرد: استاندارد سرانه فضای آموزشی 8.5 متر مربع است که با استاندارد کشوری فاصله داریم و این فاصله در مرکز استان به علت برخی مسائل از جمله مهاجرتها بیشتر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه سلامت- چگونه می توان عشق را به رشته تحریر درآورد و ایثارگری و از خودگذشتگی را توصیف کرد؟! به راستی که قلم از نگارش ابهت و زیبایی خدمات پرستاران ناتوان است، این فرشتگان زمینی که در هر ساعت از شبانه روز در کنار بیماران حاضر می شوند و نبض امید و سلامتی را به تپش وامی دارند. زندگی در روزگاری که گهگاهی بیماری های ناشناخته و ویروس های منحوسی همچون کرونا رنج و غم را وارد چرخه زندگی می کند که می تواند شرایط بسیار دشوار و ناامید کننده ای باشد، اما تا زمانی که سفیدپوشان جامعه پرستاری حضور دارند، بارقه ای از امید وجود دارد، زیرا همیشه چراغ را در دل تاریکی روشن و در خط مقدم جبهه، با بیماری ها مبارزه می کنند، آن چنان که در سال های هجوم و شیوع کرونا ایستادند و جان را در کف دست گذاشتند؛ اینان انسان هایی برخاسته از مکتب ایثار و فداکاری هستند و سرشت آن ها با عشق و خدمت به همنوع عجین شده است.
ایثارگران عرصه سلامت، با تاسی از حضرت زینب کبری (س)، بردباری را می گسترانند و دردهای بیماران و جامعه را التیام می بخشند. امروز در سالرور تولد حضرت زینب کبری(س) به نام روز پرستار نامگذاری شده است، روزی برای پاسداشت نام و یاد غیور زنان و غیور مردان نظام سلامت؛ این روز، بهانه ای است تا مشق عشق ایثار و فداکاری را زبان پرستارانی بنویسیم که در متن و میدان بزرگ سلامت هستند و خاطراتی ماندگار را از در کنار بیماران بودن برای همیشه ثبت کرده اند.
اقدامات بزرگ با کمترین انتظار
«الهه روان بخش» سرپرستار بخش NICU بیمارستان امام خمینی(ره) شیروان و از پرستاران نمونه کشوری است، گفت و گو با او مناعت طبع و مهربانی اش را نمایان می کند. این پرستار که به گفته خود 26 سال پرستار بخش بالینی در بخش های مختلف بیمارستان بوده، تنها کلید ادامه راه در شغل سخت و طاقت فرسای پرستاری را عشق و علاقه می داند و می گوید: پرستاری، مسیری پر دست انداز و پر فراز و نشیب است، مقابله با بیماری ها و ماندن در کنار بیماران شاید برای همه ممکن نباشد اما پرستاران با کمترین انتظار، برای سلامت بیماران و حال خوب جامعه، اقدامات بزرگ و مهمی را انجام می دهند.
او با بیان این که دو سال شیوع کرونا از سخت ترین روزهای کاری پرستاران است، ادامه می دهد: شاید برای مردم ملموس نباشد اما باید بگویم آن روزها ما مصائبی را تحمل کردیم که خودمان هم باور نمی کنیم؛ از کمبود نیرو و تجهیزات گرفته تا ابتلای پرستاران و خانواده هایشان به بیماری کرونا، اما پرستاران همه مسائل را تحمل کردند و با عشق و صبوری، شرایط و فضا را برای پذیرش و درمان بیماران آماده کردند.
او می گوید: سال های خدمت در لباس پرستاری، سال های خاطره است، لحظه به لحظه این شغل دارای صحنه های ماندگاری است که هیچ گاه از ذهن هایمان پاک نمی شود، از خاطرات تلخ بیماران بدحال تا تولد های شیرین نوزادانی که زندگی را به ارمغان می آورند.
خانم «روان بخش» ادامه می دهد: سال ها کار در بخش نوزادان، خاطرات خوبی را برایم به همراه داشته است. یکی از شیرین ترین این خاطرات مربوط به سال 1390 و تولد کودک 3 قلو از مادری بود که 19 سال از داشتن فرزند محروم بود. این مادر 50 روز به واسطه بستری نوازادانش در NICU در بخش بود و حاضر نبود لحظه ای از کودکانش دور شود. او اضافه می کند: خوشحالی روز ترخیص این مادر و 3 فرزندش، و شعف وصف ناپذیر پدر و مادر نوزادان از بهترین روزها و خاطراتی است که از گذشته کاری ام با خود دارم.
این پرستار باتجربه می افزاید: بسیاری از مادران شهر شیروان، من را به خاطر دارند، اگر چه شاید من به علت کثرت مراجعان آن ها را به یاد نداشته باشم، زیرا در مکان های مختلف مادرانی را دیده ام که به من یادآوری کرده اند فرزندشان را با مهربانی مراقبت و پرستاری کرده ام.
وی ادامه می دهد: حتی مادری که برای تولد فرزند چندمش به بیمارستان آمده بود نیز مرا به خاطر داشت و یادآوری کرد که فرزند 15 ساله اش توسط من مراقبت و پرستاری شده است.
دلتنگ نوزادان می شدم
بند به بند زندگی پرستاران یک کتاب است. روی این کره معلق سرگردان که هیچ چیز ثبات ندارد و اصل بر تغییر و پویایی است، یک چیز ماندگار است و آن عشق و محبتی است که از انسان ها دیده می شود. یکی از سررشته های عشق، مهربانی و بخشش در دست پرستاران است، آن ها که نفسشان به نفس بیمارانشان وصل است و با شادی آن ها شاد می شوند و با اندوه و غم آن ها اندوهگین.
چگونه بگوییم و بنویسیم که گویی نور در روح این شغل دمیده شده و پرستاری را به خود زندگی تبدیل کرده است. گواه این ادعا هم کلام شیرین «الهه روان بخش» است، آن جا که می گوید: روزهای تعطیلی، دلتنگ نوزادان بخش می شدم و حتی پس از ترخیص هم دوری از آن ها و مادرانشان قلبم را می فشرد.
شاید زمان ایستاده بود...
«وحیده قدیری» یکی دیگر از پرستاران باتجربه و نمونه استان خراسان شمالی است. این پرستار که اکنون سوپروایزر بخش بالینی بیمارستان آیت ا... هاشمی رفسنجانی است می گوید: سابقه 28 سال خدمت در لباس پرستاری و فعالیت در تمام بخش های بیمارستان را در کارنامه کاری خود دارم. وی با بیان این که سختی های کار پرستار بسیار است اما نمی توان شیرینی های این شغل را نیز فراموش کرد، ادامه می دهد: شاید بتوان گفت پرستاری یکی از شغل هایی است که می توان در آن معجزه را دید و لمس کرد.
کمی سکوت می کند تا یک اتفاق و خاطره مهم را که به چشم دیده و در آن نقش داشته با جزئیات به خاطر بیاورد با این که خاطره اش به سال های دور باز می گردد اما در لحظه گفت و گو می توان لرزش صدایش را حس کرد، لرزشی ناشی از هیجان و شعف.
او خاطره اش را این گونه روایت می کند: پسری 19 ساله در اطراف شهر مورد برق گرفتگی با کابل های فشار قوی قرار گرفته بود و با ایست قلبی و تنفسی به بیمارستان ارجاع داده شده بود. لحظه ورود این بیمار او دیگر به معنای واقعی حیات نداشت. بارها و بارها مورد شوک با دستگاه قرار گرفت شاید بیش از یک ساعت اما او احیا نمی شد. خانم «قدیری» ادامه می دهد: اما من کوتاه نمی آمدم، دیدن جوانی که در فصل شکوفایی زندگی اش، تمام می شود، برایم معنایی نداشت و همچنان به احیا ادامه دادم به نحوی که بخشی از پوست بیمار به خاطر شوک دچار سوختگی شد، اما باز هم فایده نداشت و تیم احیا بیمار را ترک کردند و برای او گواهی فوت صادر شد. او روایتش را این گونه ادامه می دهد: نمی دانم شاید زمان ایستاده بود و پاهای من همچنان در کنار تخت این جوان قفل شده بود. ایستاده بودم و با ناراحتی کالبد بی جانش را نگاه می کردم، لحظه ای اما بارقه ای از امید در دلم زنده شد، ناگهان حرکتی بسیار غیرمحسوس در انگشت بیمار دیدم و تا به خود آمدم تیم احیا را دوباره فراخواندم؛ حیات دوباره به رگ های بیمار دمیده شد. او می گوید: لحظه حیات دوباره این جوان و تلاش هایم برای بازگشتش از بهترین خاطرات کاری من است.
این ها بخشی از خاطرات دو پرستار نمونه کشوری استان از بین 10 پرستاری است که امسال به پاس خدمات خالصانه شان انتخاب و نمونه شده اند.
در کمال ناباوری...
اما شنیدن و خواندن رشادت های پرستاران از زبان مردم، چیز دیگری است. «اسدزاده» از شهروندان بجنوردی است که به گفته خود دختری 15 ساله دارد، او می گوید: هر سال روز پرستار که می شود خاطره ای غمگین و شاد در دل و ذهنم زنده می شود، خاطره ای که پرستاران بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد در آن نقشی پررنگ دارند. این مادر بجنوردی ادامه می دهد: سال های بسیار دور، زمانی که دخترم نوزادی بیش نبود، روزی ناگهان دچار تب شدید و تشنج شد و در چشم بر هم زدنی از دستمان رفت. لحظه های تلخ و سختی بود که هیچ مادری نباید تجربه اش کند. در سریع ترین زمان کودکم را به اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) رساندیم. لحظه به لحظه آن روز نفس گیر را به یاد دارم، جسم بی جان دخترم روی تخت کوچکی بود و تیمی برای احیا کارهایی را انجام می دادند. کنار در ایستاده بودم و تلاش های پرستاران را می دیدم. زمان کِش آمده و انگار قرن ها بود که کنار در ایستاده بودم. تجهیزات پزشکی و کمک های امدادی فایده ای نداشت و گویا قرار بود تنها گل زندگی ام پرپر شود. نه یارانی رفتن داشتم و نه ایستادن، حتی چشمه اشکم هم خشکیده بود. لحظه ای ناامیدی را در نگاه تیم و پرستاران دیدم، آن لحظه در آن نقطه تاریک از زمان من دردمند ترین مادر روی زمین بودم. دستانم می لرزید و پتوی فرزندم را در بین انگشتانم می فشردم. در بین سیاه چاله ای که مرا می بلعید فقط صدایی ضعیف می شنیدم و چهره هایی مبهم که گویا به خاطر حضور ناخواسته من در صحنه احیا می خواستند احیا را ادامه دهند. شاید یک ساعت طول کشید. بدن نحیف و کوچک فرزندم بین آن همه تجهیزات و تیم را نمی دیدم، اما در کمال ناباوری دیدم که تلاش های پرستاران جواب داد و نوزاد شیرینم به زندگی بازگشت.
او ادامه می دهد: آن روزهای سخت ماندن در بیمارستان بعد از احیا و عبور از پرتگاه های سخت زندگی را با حضور صمیمی، مهربان و گرم پرستاران سپری کردم و این روزها هر بار از کنار بیمارستان امام رضا(ع) عبور می کنم لبخند می زنم.
او ادامه می دهد: چه چیزی می تواند شیرین تر از لحظه نجات و بازگشت زندگی دوباره فرزند باشد؟ چه کسانی ارزشمند و ارجمندتر از کسانی هستند که در سخت ترین و تلخ ترین لحظات همراه بیماران و خانواده هایشان هستند؟ سختی کار پرستاران را درک می کنم و به پاس تلاشی که برای نجات جان تک فرزندم انجام دادند بی نهایت سپاسگزارم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: طرح تهاتر گوشت قرمز با نهاده های دامی مدتدار با عنوان تولید قراردادی گوشت از روز سه شنبه در استان آغاز شد. «مهدی شکاری» به ایرنا اظهارکرد: این طرح با رویکرد حمایت دولت از دامداران روستایی و عشایری اجرایی می شود و در آن نهاده های دامی به صورت مدت دار در اختیار دامداران قرار می گیرد و پس از چهار ماه گوشت تحویل می دهد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: این اداره کل آمادگی خود را مبنی بر میزبانی از «پیروز» در منطقه میاندشت جاجرم طی همکاری با استان سمنان به سازمان حفاظت محیط زیست کشور انعکاس داده است. «رضا شکاریان» در گفت و گو با عصراترک با بیان این که امسال سازمان حفاظت محیط زیست کشور، مناطق زیست یوز آسیایی در مناطق توران در استان سمنان و میاندشت جاجرم در خراسان شمالی را به طور ویژه مورد توجه قرار داده است، اعلام کرد: در همین راستا، این اداره کل در گفت و گوی شفاهی با معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، آمادگی استان مبنی بر میزبانی از پیروز (یوز پلنگ) در منطقه میان دشت جاجرم را اعلام کرده است.
وی اضافه کرد: خراسان شمالی اعلام کرده است که آمادگی دارد در همکاری با استان سمنان میزبان حضور پیروز پس از یک سالگی آن در منطقه میاندشت جاجرم باشد. وی تصریح کرد: البته این درخواست را در قالب انجام مکاتبات نیز به سازمان حفاظت محیط زیست کشور اعلام کرده ایم. وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست کشور به این تقاضا پاسخ داده است که تقاضا را بررسی خواهند کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین اظهار کرد: در خراسان شمالی، آخرین سرشماری حیات وحش در مناطق تحت حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان از دو هفته قبل شروع شده است و تا هفته آینده به پایان می رسد. «شکاریان» گفت: این سرشماری با استفاده از دوربین ها و تلسکوپ انجام می شود.
وی با اشاره به این که در این اقدام، سرشماری از تمامی گونه های حیات وحش در دست اجراست، یادآور شد: در این سرشماری، مشاهده و ثبت جمعیت پستاندارانی شامل قوچ، میش، کل، بز و آهوان در اولویت است. وی اضافه کرد: در این سرشماری، تا کنون مشاهدات گویای آن بوده است که جمعیت این پستانداران در مناطق حفاظت شده قورخود و سالوک رو به افزایش بوده اند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با انتقال اسناد ۲۸ هکتار از اراضی سمت توسعه روستایی در 6 روستای شهرستان های گرمه و جاجرم، یک گام مهم دیگر برای خدمات رسانی به روستاییان برداشته شد؛ کاری مشترک از بنیاد مسکن خراسان شمالی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه خدمت رسانی و واگذاری زمین به روستاییان زحمتکش.
به گزارش روابط عمومی بنیاد مسکن خراسان شمالی، در راستای اجرای ماده ۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، اسناد اراضی واگذاری سمت توسعه در روستاهای مشما و رباط قره بیل در گرمه و دربند، بام، کلاته موری و قمیته در جاجرم با حضور مدیران کل بنیاد مسکن و منابع طبیعی و آبخیزداری استان در محل دفترخانه اسناد رسمی شهرستان جاجرم انتقال یافت. دکتر «زارعی» مدیرکل بنیاد مسکن خراسان شمالی در این جلسه ضمن تقدیر از مساعدت و همکاری های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در راستای ساخت مسکن روستایی و مسکن جوانان اظهارکرد: با انتقال این اسناد، بستر انتقال سند اراضی تحویل داده شده برای ساخت مسکن مقاوم روستایی از بنیاد مسکن به مردم فراهم می شود. مهندس «حیدری» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز از این که این اراضی سبب خانه دار شدن جوانان و روستاییان خواهد شد، ابراز خرسندی کرد و گفت: همکاری در این راستا باعث افتخار است و همچنان ادامه دار خواهد بود.
همراهی شهرداری اسفراین برای اجرای نهضت ملی مسکن در اسفراین
«شعبانیان» رئیس شورای اسلامی شهر اسفراین به همراه مهندس «مهربان» معاون شهرسازی شهرداری اسفراین با مدیرکل بنیاد مسکن استان دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار ضمن بررسی زمینه های همکاری بنیاد مسکن و شهرداری، درخصوص همراهی مجموعه شهرداری اسفراین در خصوص نهضت ملی مسکن شهرستان که توسط بنیاد مسکن در دست اجراست تاکید شد.رئیس شورای شهر اسفراین از تصویب جانمایی پروژه ۲۸۸ واحدی امام رضا (ع) نهضت ملی مسکن در کمیسیون ماده ۵ استانداری خبر داد. وی ضمن تقدیر از تلاش های دکتر «زارعی» مدیرکل بنیاد مسکن در راستای خدمت رسانی به مردم گفت: در چند ماه اخیر، چند حرکت خوب از سوی بنیاد مسکن در شهر و روستاهای اسفراین انجام شده است که جای خرسندی و تقدیر دارد.
مساعدت برای پیشبرد طرح های هادی روستایی در شیروان
مهندس «شاملو» معاون عمران روستایی بنیاد مسکن کشور در بازدید از روستای چَلو به همراه دکتر «جدی» نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی و دکتر «زارعی» مدیرکل بنیاد مسکن استان از مساعدت برای پیشبرد طرح های هادی روستایی در شهرستان شیروان خبر داد. وی خاطرنشان کرد: با مشارکت دهیاران و کمک های نماینده محترم و با اختصاص اعتبارات ملی و استانی و اختصاص قیر توسط بنیاد مسکن، آسفالت معابر روستای چلو، حسین آباد و روستاهای دیگر در دستور کار بنیاد مسکن قرار خواهد گرفت. همچنین در بازدید از روستای حسین آباد نیز مقرر شد به منظور اجرای بازارچه روستایی برای واگذاری زمین توسط بنیاد مسکن به دهیاری مساعدت لازم صورت گیرد. همچنین در بازدید میدانی از روستاهای شهرستان برای تهیه طرح هادی روستاهای کهنه اوغاز و بلغان علیا با نگاه بافت با ارزش و بهره مندی از اعتبارات ملی تاکید شد. در این بازدید دکتر «جدی» نماینده شیروان ضمن تقدیر از حضور معاون پارلمانی بنیاد مسکن گفت: در صورت مشارکت خوب دهیاران، بنا به نیاز سهمیه قیر شهرستان توسط بنیاد مسکن افزایش یابد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
طی روزهای گذشته، اقدامات قابل توجهی درباره سامان دهی وضعیت عرضه آرد و نان در خراسان شمالی به خصوص بجنورد صورت گرفته که خبرهای مرتبط با آن رسانه ای شده است. موضوع صف های نان در بجنورد به عنوان یکی از گلایه های شهروندان طی ماه های گذشته مطرح شده بود که قدم هایی برای برطرف شدن این مشکل برداشته شده است. در این بین، آن گونه که در خبرها اعلام شده است سامان دهی سهمیه آرد و نان این استان، در دیدار روز دوشنبه استاندار خراسان شمالی با رئیس جمهور، در کنار دیگر مسائل و نیازهای مهم این استان پیگیری شده است، اقدامی که پیگیری آن در این سطح می تواند بسیار موثر و کارگشا باشد. همچنین در جلسه اخیر کارگروه آرد و نان شهرستان بجنورد مقرر شد، سرانه آرد مصرفی ۱۵ منطقه این شهر بر اساس جمعیت هر منطقه و سهمیه نانوایی ها بازبینی و به سرانه مصرف مناطق کم برخوردار توجه ویژه ای شود. از سوی دیگر، گزارش وضعیت توزیع آرد استان و وضعیت نانوایی ها از دستورکارهای جلسه هفته جاری کارگروه تنظیم بازار خراسان شمالی بوده؛ موضوعی که به طور مستمر در جلسات ماه های اخیر این کارگروه مطرح و پیگیری شده است.
با همه این موارد باید گفت که اگر چه پیگیری ها درباره وضعیت فروش نان قابل تقدیر بوده است اما تا نتیجه بخش بودن این اقدامات باید به شکل جدی و میدانی، مشکلات موجود در این عرصه، واکاوی، پیگیری و برطرف شود. در یک نگاه کلی می توان گفت که وقتی برای برطرف شدن یک مشکل، همگرایی درون استانی در سطوح مختلف وجود داشته باشد، می توان انتظار داشت که مشکل با سرعت و به شکل هدفمندتر برطرف شود، موردی که در قضیه آرد و نان شاهد آن هستیم و می تواند در مورد دیگر مسائل و مشکلات مردم هم تعمیم پیدا کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.