
بررسی وضعیت تیم های گروه G جام جهانی ۲۰۲۲
تعداد بازدید : 7
قهرمان، شاید از گروه هفتم باشد!
گروه ورزش- جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ از عصر روز گذشته با رقابت پرهیجان تیم ملی کشورمان با انگلیس، حال و هوای دیگری پیدا کرده است. ملی پوشان کشورمان آماده می شوند تا در ساعت 13:30 جمعه هفته جاری در یک بازی حساس دیگر به مصاف ولز بروند و پس از آن، ساعت 22:30 سه شنبه آینده در مقابل تیم ملی آمریکا صف آرایی خواهند کرد. تا پیش از این، وضعیت تیم های ۶ گروه جام جهانی را مورد بررسی قرار دادیم. «کیوان جاریانی» از علاقه مندان به فوتبال در بجنورد، در مطلبی دیگر که در اختیار روزنامه خراسان شمالی قرار داده، وضعیت تیم های گروه G جام جهانی را بررسی کرده است. رقابت های این گروه از ساعت ۱۳:۳۰ پنج شنبه هفته جاری با بازی تیم های سوئیس و کامرون آغاز می شود و چند ساعت بعد، یعنی از ساعت ۲۲:۳۰ همان شب، برزیلِ پرافتخار به مصاف صربستان می رود. باید دید آیا قهرمان این جام، یکی از تیم های گروه هفتم خواهد بود؟ شاید این گونه باشد؛ باید منتظر ماند.
گروه G: برزیل، صربستان، سوئیس و کامرون
به راستی که چه شور و هیجان و ذوق منحصر بفردی دارد وقت رسیدن جام جهانی فوتبال. این دوره از جام جهانی همین بیخ گوشمان است. کمی آن طرف تر در مجاورت خلیج همیشه فارس. به پله یکی مانده به آخر گروه ها رسیدیم. شش گروه از هشت گروه را مورد بررسی قرار داده ایم و اکنون نوبت گروه هفتم رسیده است، با حضور دو تیم از اروپا، یک تیم از آمریکای جنوبی و یک تیم از آفریقا.
برزیل؛ بهترین تیم تاریخ فوتبال
هر که بامش بیش، برفش بیشتر! تیمی که بیشترین قهرمانی در تاریخ فوتبال در رده های ملی را داراست طبیعتاً پر زرق و برق ترین، گران ترین، پرتماشاگرترین و پرطرفدارترین ها را از آنِ خود می کند. مثال دم دست ما قیمت تیم ملی برزیل با حدود یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون یورو است؛ گران ترین تیم حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر. در این دوره، شانس اول قهرمانی برزیل است. اکثر ستاره های سرحال این روزهای فوتبال را برزیلی ها تشکیل می دهند. «نیمار» آقای گل فعلی لیگ یک فرانسه، «کاسمیرو» پرافتخار و «آنتونی» ستاره های گران قیمت تازه پیوسته به منچستریونایتد، «گابریل ژسوس» ستاره اول تیم اول لیگ برتر انگلیس، «ادرسون مورالس» و «آلیسون بکر» دارنده های دستکش طلایی لیگ انگلیس، «مارکینیوش» ستاره اول پی اس جی در خط دفاع و سیل کثیری دیگر از ستاره که در این تیم ملی حضور دارند که با اتحاد یکدیگر می توانند افتخاری بزرگ برای خود و کشورشان را رقم بزنند.
5 قهرمانی باعث شده به برزیل لقب "پِنتاکامپِآئو" به پرتغالی به معنی تیمی که پنج بار قهرمانی را از آنِ خود کرده است(مانند القابی که برای رئال مادرید در قهرمانی های لیگ قهرمانان نام گذاری می کنند). همچنین به خاطر نوعی خاص از قناری که فقط در برزیل وجود دارد، یکی دیگر از القاب این تیم Canarinho (قناری کوچک) است.
همان طور که قبل تر اشاره کردیم برزیل با پنج قهرمانی، موفق ترین و بهترین تیم تاریخ جام جهانی است. از دیگر "ترین ها"ی این کشور می توان به تنها تیم تاریخ که در چهار قاره قهرمان شده، تنها تیم تاریخ که چهار بار قهرمان جام کنفدراسیون شده، تنها تیم که در تمام دوره های جام جهانی حضور داشته و البته به همراه اسپانیا تنها تیم هایی که با ۳۵ بازی بدون شکست خود را از بقیه فاصله داده اند اشاره کرد. برزیل و اسپانیا رکورد مشترک دیگری نیز دارند و آن تنها تیم های قهرمان جام جهانی هستند که در خاک خود سابقه قهرمانی ندارند. اولین شخصی که در تاریخ فوتبال به عنوان بازیکن و سرمربی قهرمان جام جهانی شد هم از برزیل بود و آن شخص، کسی نیست جز «ماریو زاگالو»، کسی که به خاطر حضور در تیم ملی کویت و باخت به تیم ملی کشورمان با کلی کری خوانی در آن زمان دست مایه شوخی در قالب موسیقی و هنر نیز شد.
به موضوع اصلی یعنی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برگردیم و همچنین به عملکرد «جوخه طلایی» (یکی دیگر از القاب تیم ملی برزیل) که توانستند در ۱۷ بازی صاحب ۱۴ برد و ۳ تساوی شوند و به همراه آرژانتین به تیم های بدون شکست در منطقه آمریکای جنوبی تبدیل شوند. ۴۰ گل زده که از لحاظ عددی بیشترین گل زده یک تیم در تمام قاره ها در مراحل مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بوده و ۵ گل خورده از سایر عملکردهای تیمیِ تیم ملی برزیل بوده که نشان دهنده اقتدار این تیم است. به عملکرد فردی هم که بخواهیم بپردازیم باید نام نیمار را به عنوان موثرترین بازیکن منطقه آمریکای جنوبی ببریم. ۸ گل و ۸ پاس گل و در مجموع ۱۶ تاثیر مستقیم روی گل به ما نشان می دهد که حضور این بازیکن در ترکیب «سلسائو» (یکی دیگر از القاب برزیل به معنی تیم ملی) چقدر مهم و ضروری است. همچنین ۲ گل و ۲ پاس گل از سوی مارکینیوش، وی را به موثرترین مدافع در منطقه آمریکای جنوبی تبدیل کرده است.
رکوردهای زیادی به نام برزیل در فوتبال ثبت شده که در این مطلب خیلی ریزبینانه نمی توان به آن پرداخت چون خودِ برزیل به نوعی تاریخ فوتبال محسوب می شود و باید جداگانه به زوایای فوتبالی این کشور پرداخت.
سرمربی، تیم ملی برزیل، «آدِنور لئوناردو باچی» ملقب به «تیته» ۶۱ ساله با ۷۶ بازی است که هدایت این تیم را بر عهده دارد. او در این مدت موفق به کسب ۵۸ برد، ۱۳ تساوی و فقط متحمل ۵ شکست شده است. شاید یکی از نکته های نگران کننده، این باشد که ۲ باخت از این ۵ باخت به آرژانتین بوده که با توجه به نوع قرعه و جدول جام جهانی، دو تیم ممکن است در نیمه نهایی با یکدیگر برخورد کنند. ۱۷۰ گل زده و فقط ۳۰ گل خورده و کسب ۲.۴۶ امتیاز در هر بازی، عملکرده فوق العاده این سرمربی را عیان می کند.سیستم مورد علاقه «تیته» ۱-۳-۲-۴ است که ممکن است با توجه به داشته های این سرمربی در این دوره جام جهانی به ۳-۳-۴ تغییر یابد.
بیشترین بازی انجام شده در تاریخ تیم ملی برزیل از آنِ «کافو» با ۱۴۲ بازی است که البته ممکن است توسط «نیمار» که فعلاً ۱۲۱ بازی در کارنامه دارد شکسته شود. صاحب بیشترین گل زده این تیم هم کسی نیست جز ستاره نام آشنای سال های دور این تیم، یعنی «پله» با ۷۷ گل که به احتمال خیلی زیاد شاهد شکسته شدن این رکورد در همین جام جهانی توسط نیمار که ۷۵ گل تاکنون به ثمر رسانده است خواهیم بود تا برگ جدیدی در اطلاعات تاریخ فوتبال برزیل ثبت شود.
بهترین برد برزیل در تاریخ در دیدار با بولیوی رقم خورده که با نتیجه ۱۰ بر یک به اتمام رسیده است. اما بدترین باخت این کشور را اکثراً به یاد داریم چون در همین دو دوره قبل جام جهانی و در خاک خود برزیل رقم خورد، یعنی باخت ۷ بر یک مقابل آلمان که دل خیلی از فوتبال دوستان که حتی طرفدار برزیل نبودند شکست. اولین بازی رسمی این کشور هم چندان خوشایند نبود، به این خاطر که با باخت به رقیب سنتی یعنی آرژانتین با نتیجه ۳ بر صفر شروع شده است. جوان ترین و پیرترین گلزن سلسائو هم نام های بزرگی هستند. جوان ترین گلزن، «پله» با ۱۶ سال و ۶ ماه سن و پیرترین گلزن این تیم هم مهاجم دوست داشتنی سال های نه چندان دور یعنی «روماریو» است که با ۳۹ سال و ۲ ماه این رکورد را به نام خود ثبت کرده اند.
خارجی های تیم: «ادرسون مورالس» و «مارکینیوش» از پرتغال، «ادر میلیتائو»، «دنی آلوس» و «برونو گیمارش» از اسپانیا و «الکس تِیِس» و «گابریل مارتینلی» از ایتالیا بازیکنان متولد یا دارای ملیت غیر از برزیل هستند.
اسطوره تیم: پله
همان طور که در مطلب گروه پنجم گفتیم انتخاب اسطوره از کشورهایی که صاحب سبک هستند و تاریخ غنی دارند بسیار سخت است، به این خاطر که انتخاب اسطوره از لحاظ افتخار، محبوبیت، تداوم عملکرد، اخلاق و یک سری خصوصیت دیگر سنجیده می شود. «پله»، «گارینشا»، «زیکو»، «دکتر سوکراتس»، «ماریو زاگالو»، «کافو»، «رونالدو»، «ریوالدو»، «رونالدو»، «روبرتو کارلوس»، «رونالدینیو، ملقب به شاعر فوتبال»، «کلودیو تافارل» و نام های بزرگ دیگری را می توان به عنوان اسطوره در تاریخ تیم ملی برزیل نام برد، اما با انتخاب «ادسون آرانتس دو ناسیمنتو» ملقب به «پله» می توان تعادلی منصفانه ایجاد کرد که تمام خصوصیات بارز یک اسطوره در آن تجمیع شده باشد.
صحبت از بهترین بازیکن تاریخ فوتبال از نظر فیفاست، بازیکنی که مانند خیلی دیگر از برزیلی ها در فقر بزرگ و برای فوتبالیست شدن سختی های زیادی متحمل شد، در مناطق محرومی فوتبال خود را آغاز کرد و در نهایت با کمی تفاوت نسبت به سایر برزیلی ها به بزرگ ترین بازیکن تاریخ فوتبال تبدیل شد. او در سال ۲۰۰۰ از سوی فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال به عنوان برترین بازیکن قرن و پیش از آن در سال ۱۹۹۹ از سوی کمیته بین المللی المپیک به عنوان برترین ورزشکار قرن بیستم شناخته شد. پله در پایان قرن بیستم یکی از ۱۰۰ فرد برتر قرن انتخاب شد و در نهایت به افتخاری دیگر از سیل افتخاراتش یعنی تنها بازیکن تاریخ که ۳ قهرمانی جام جهانی را به عنوان بازیکن داراست می توان اشاره کرد. پله نقطه اوج و افت ندارد و تا در زمین بود، درخشید. گل های زیبای او به فرانسه و سوئد در جام جهانی ۱۹۵۸ همیشه خطی پررنگ در تاریخ زندگی این بازیکن موفق بوده، هست و خواهد بود.
صربستان؛ پرواز بلند عقاب ها
به یکی دیگر از کشورهای تاسیس شده پس از تفکیک «یوگسلاوی» سابق می رسیم. به «عقاب ها» (لقب تیم ملی صربستان) که در دور گروهی جام جهانی به خاطر گل مشکوکی که سرنوشت آن نامشخص ماند (گل رونالدو در بازی رفت که به گفته خودش و خیلی ها از خط عبور کرد و از نظر داور تمام توپ رد نشده بود)، در این اواخر کمی بیشتر سر زبان ها افتادند، با این حال پروازی بلند به جام جهانی داشتند.
تیم ملی صربستان در مرحله مقدماتی دست به کاری سخت و بزرگ زد و بالاتر از پرتغال مدعی قرار گرفت. آن ها در ۸ بازی، صاحب ۶ برد و ۲ تساوی شدند و با صفر باخت، تداوم خود را در عملکردی عالی به همگان نشان دادند. ۱۸ گل زده و ۹ خورده، عملکرد این تیم در خطوط دفاعی و حمله نیز هست که در این زمینه، اعداد، عملکردی نه چندان درخشان را نشان می دهند. «میتروویچ» مهاجم مطرح این تیم ۳۶۰ میلیون یورویی با ۸ گل زده، موثرترین بازیکن تیم ملی صربستان در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر بوده است.
اولین بازی صربستان پس از استقلال که تایید شده فیفا نیز هست، برد ۳ بر یک مقابل جمهوری چک ثبت شده است. همچنین بهترین برد این تیم، مقابل تیم های روسیه و رومانی با نتیجه ۵ بر صفر و مقابل تیم های ولز، آذربایجان و بلغارستان با نتیجه ۶ بر یک و بدترین باخت این تیم هم مانند یکی از بهترین نتایج بردشان، باخت ۵ بر صفر مقابل اوکراین است.
بیشترین بازی انجام شده برای این کشور، توسط «برانیسلاو ایوانوویچ» مدافع مطرح سال های نه چندان دور چلسی ثبت شد که بازی های ملی این بازیکن با عدد ۱۰۵ به اتمام رسیده است. از طرفی ممکن است این رکورد در آینده نزدیک توسط «دوشان تادیچ» شکسته شود. بهترین گلزن تاریخ صربستان همان کسی است که بهترین گلزن این تیم در مرحله مقدماتی بود، یعنی «الکساندر میتروویچ» با ۵۰ گل در ۷۶ بازی که میانگین فوق العاده ای تا به حال از خود بر جای گذاشته است.
خارجی های تیم: «وانیا میلینکوویچ ساویچ» و «سرگی میلینکوویچ ساویچ» از اسپانیا، «لوکا یوویچ» و «سردیان بابیچ» از بوسنی و «نمانیا گودِلی» از هلند بازیکنان دو رگه این کشور هستند.
سرمربی این تیم، «دراگان استویکوویچ» ۵۷ ساله که در روز تولد خود، هدایت تیم ملی صربستان را بر عهده گرفت در ۲۰ بازی موفق به کسب ۱۳ برد و ۴ تساوی و متحمل ۳ شکست شده است. ۴۱ گل زده، ۱۹ گل خورده و کسب ۲.۱۵ امتیاز در هر بازی از دیگر اعداد کارنامه این سرمربی است. سیستم ۲-۱-۴-۳ هم از علاقه مندی های «استویکوویچ» برای چینش بازیکنان در زمین است.
اسطوره تیم: دژان استانکوویچ
برای این قسمت یک راست به سراغ «دژان استانکوویچ» می رویم. به ضرس قاطع می توان گفت تا اطلاع ثانوی بازیکنی به افتخاراتی که این بازیکن کسب کرده حتی نزدیک نخواهد شد. سه گانه اروپایی به همراه اینترمیلان، بزرگ ترین افتخار این بازیکن برای خود و کشورش است که شاید آرزوی بسیاری از بازیکنان در دنیا باشد. حضور در دو نسل طلایی در دو تیم مختلف در ایتالیا نشان دهنده اهمیت این بازیکن است. او در لاتزیو قهرمان لیگ سری آ، جام حذفی و سوپرکاپ ایتالیا و در اینترمیلان، همانطور که اشاره کردیم جزو نسل قهرمان سه گانه این تیم بود که ۵ بار قهرمانی سری آ را به همراه این تیم کسب کرد.
«استانکوویچ» تنها بازیکن تاریخ است که برای سه کشور بازی کرده که احتمالاً این رکورد بدون تغییر بر جای خود بماند. یوگسلاوی، مونته نگرو و صربستان کشورهایی هستند که «دژان» پیراهن آن ها را در قالب یک کشور در زمین فوتبال بر تن کرده است.
۶ سری آ، ۶ سوپرکاپ ایتالیا، یک جام باشگاه های جهان، یک لیگ یوگسلاوی، ۳ جام حذفی یوگسلاوی ، ۶ جام حذفی ایتالیا و یک سوپرکاپ اروپا افتخارات این بازیکن است. همچنین «دژان استانکوویچ» ۲ بار عنوان برترین فوتبالیست سال صربستان را از آنِ خود کرده است. گل زیبای این بازیکن به «مانوئل نویر» از صحنه هایی است که هواداران فوتبال از این بازیکن به خوبی در خاطر خود دارند.
سوئیس؛ دقیق مثل ساعت
چقدر باید عالی باشید که بالاتر از ایتالیا قهرمان اخیر جام ملت های اروپا قرار بگیرید؟ جواب این کار را سوئیسی ها در ۸ بازی ۹۰ دقیقه ای داده اند که با مرور عملکرد این تیم در مرحله مقدماتی کمی بیشتر برایمان واضح می شود.
«صلیب های سرخ» (لقب تیم ملی سوئیس) در کمال صلح و دوستی و به دور از هرگونه جنجال این کار را با تداوم مثال زدنی ثبت صفر باخت مانند دیگر تیم اروپا در گروه هفتم جام جهانی یعنی «صربستان» انجام دادند و دست به کار بزرگی زدند و به عنوان تیم اول صعود خود را به جام جهانی مسجل کردند؛ درست و دقیق مثل ساعت سوئیسی! ۸ بازی، ۵ برد و ۳ تساوی، ۱۵ گل زده و فقط ۲ گل خورده، عملکرد سرسختانه این تیم در مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در منطقه اروپا بوده که کمترین گل خورده توسط این تیم عنوان بهترین خط دفاعی به همراه ایتالیا و تونس را بین تمام تیم های شرکت کننده در مرحله مقدماتی ثبت کرده است. تعداد فوق العاده کم گل خورده این تیم فقط منتهی به این دوره از جام جهانی نمی شود؛ سوئیس در جام جهانی موفق به ثبت رکورد جالبی شده که در تاریخ این جام، فعلاً ماندگار بوده است. «صلیب های سرخ» در اتفاقی جالب، بالاتر از فرانسه قرار گرفتند و بدون گل خورده به مرحله یک شانزدهم نهایی پا گذاشتند و حتی بدون گل خورده از آن دوره توسط اوکراین و توسط ضربات پنالتی حذف شدند. این رکورد تا جام جهانی بعدی و تا دقیقه ۷۵ مقابل شیلی ادامه داشت و از آن به بعد این رکورد شکسته شد. رکورد دیگر و جالب این تیم سرسخت هم فقط ۴ بار حذف شدن از ۱۱ بار صعود به جام جهانی در مرحله گروهی است که کاملاً قابل تحسین است. سوئیس یکی از میزبانان تاریخ جام جهانی است که در سال ۱۹۵۴ این اتفاق شیرین را برای کشور خود به ارمغان آورد. آن ها در همان سال رکورد منحصربفرد دیگری را که این رکورد هم فعلاً دست نخورده باقی مانده به نام خود ثبت کردند و آن ثبت پرگل ترین بازی تاریخ جام جهانی است که البته با باخت همراه بود؛ باخت ۷بر ۵ مقابل اتریش! همان سال آخرین عملکرد خوب این تیم در جام جهانی بود، یعنی سومین صعود به مرحله یک چهارم نهایی که بعد از آن سال هرگز تکرار نشد تا تورنمنتی دیگر، یعنی یورو ۲۰۲۰ و صعود دوباره به یک چهارم نهایی؛
جایی که آن ها باخت ۳ بر یک تا دقایق آخر مقابل فرانسه پرستاره را با تساوی و بعدتر با برد در ضربات پنالتی مقابل حریفشان عوض کردند و با باخت به اسپانیا کار آن ها در پیشروی ناتمام ماند تا همچنان، یک چهارم نهایی، واژه ای هم تلخ و هم شیرین برای این تیم در مسابقات ملی بماند. اکثراً به واسطه سابقه زیاد «ولادیمیر پتکوویچ» سرمربی سابق این تیم به سختی می توانیم نام سرمربی جدید این تیم را با تیم ملی سوئیس یکی بدانیم. «مورات یاکین» ۴۸ ساله و ترکیه ای تبار فردی است که در موردش گفتیم. او به تازگی سرمربی سوئیس شده و جای سرمربی قبلی یعنی «پتکوویچ» سومین سرمربی باسابقه تاریخ سوئیس را گرفته است. «پتکوویچ» خود از سمت خود انصراف داد و به بوردو فرانسه پیوست و کار خود با سوئیس را با یک مصاحبه به اتمام رساند: "من از مدیران فدراسیون سوئیس برای اجازه جدایی و آزادسازی قرارداد خود ممنونم. این ۷ سال فوق العاده بود و هرگز فراموش نخواهم کرد."
برگردیم به سرمربی فعلی سوئیسِ ۲۸۱ میلیون یورویی، یعنی «مورات یاکین» که در ۱۶ بازی، ۷ برد، ۴ تساوی و ۵ باخت به دست آورده است. ۲۱ گل زده، ۱۶ گل خورده و کسب ۱.۵۶ امتیاز در هر بازی، عملکرد ناامید کننده این سرمربی است که باید دید آیا این روند در جام جهانی تغییر می کند یا سیر سقوط این تیم همچنان برقرار خواهد ماند. شاید یکی از دلایل این که سوئیس در تاریخ یقه تیم ملی فرانسه را گرفته به اولین بازی تاریخ این کشور برمی گردد، زیرا بازی اول این کشور در تاریخ با باخت یک بر صفر مقابل فرانسه رقم خورده است. بهترین برد و بدترین باخت این کشور هم نتیجه مشترک ۹ بر صفر دارد. بهترین برد، مقابل لیتوانی و بدترین باخت، مقابل مجارستان و انگلیس است.
بیشترین بازی انجام شده در تاریخ تیم ملی این کشور هم به نام «هینس هردمن» با ۱۱۸ بازی ملی و بیشترین گل زده هم به نام «الکساندر فری» با ۴۲ گل به ثبت رسیده است.
خارجی های تیم: تعداد و تنوع بازیکنان دورگه و متولدان غیر سوئیسی این کشور بالاست و فقط به ملیت های موجود در آخرین فهرست دعوت شده به این تیم اشاره می کنیم. کشورهای آلمان، نیجریه، ترکیه، شیلی، کنگو، مقدونیه شمالی، سنگال، پرتغال، جمهوری دومینیکن، کوزوو، بوسنی و کامرون، فهرست تشکیل دهنده بازیکنان سوئیس است. نکته جالب، تقابل «امبولو» کامرونی با هموطن های خود در این گروه است.
اسطوره تیم: ژردان شقیری
«ژردان شقیری» بازیکن نام آشنا و مطرح تیم ملی سوئیس که افتخارات زیادی در کشورهای مختلف کسب کرده ، فرد مورد نظر ماست، بازیکنی که به همراه والدین «آلبانیایی - کوزوویی» خود در سال ۱۹۹۲ به سوئیس مهاجرت کرد. پدرش در اوایل مهاجرت به این کشور به علت بلد نبودن زبان آلمانی و سوئیسی (دو زبان اصلی این کشور) در رستوران ها ظرف می شست و مادرش نیز نظافتچی ساختمان های اداری بود. اما این ها مانعی برای پیشرفت این بازیکن شوت زن و تکنیکی چپ پا نبود. او به همراه لیورپول و بایرن مونیخ، دو بار قهرمان لیگ قهرمانان اروپا، قهرمان لیگ انگلیس به همراه لیورپول بعد از ۳۰ سال طلسم قهرمان نشدن این تیم، قهرمان بوندسلیگا به همراه بایرن مونیخ، قهرمان جام باشگاه های جهان به همراه لیورپول و بایرن مونیخ، قهرمان سوپرلیگ سوئیس، قهرمان ۲ سوپرکاپ اروپا به همراه لیورپول و بایرن مونیخ و برنده کاپ حذفی سوئیس و آلمان شده است. همچنین کسب ۲ عنوان بازیکن سال سوئیس از دیگر افتخارات این بازیکن نیز هست که مطلبش را با یادآوری زننده زیباترین گل یورو ۲۰۱۶ به اتمام می رسانیم.
کامرون؛ اولین های جالب شیرهای رام نشدنی!
اگر از نسل دهه های ۸۰ و ۹۰ میلادی در ایران که عاشق فوتبال باشند در مورد کامرون بپرسید شاید با لحنی پر از شوق و دست هایی مدام در حال حرکت در مورد این که چگونه کامرون توانست در جام جهانی ۱۹۹۰ در یک بازی سنگین و با ۱۰ نفر قهرمان دوره قبل، یعنی آرژانتین را از پای درآورد، توضیح بشنوید، دوره ای که در آن، توانایی «شیرهای رام نشدنی» بیشتر عیان شد. کامرون در آن سال تا یک چهارم نهایی پیش رفت و رکورد جالبی نیز از خود بر جا گذاشت. کامرون در آن دوره به اولین تیمی که با تفاضل منفی به عنوان صدرنشین از گروه خود صعود کردند تبدیل شد. در آن جام، «راجر میلا» به مسن ترین گلزن تاریخ جام جهانی با ۴۳ سال تبدیل شد. رکورد پشت رکورد برای کامرون ثبت می شد. کامرونی ها تنها تیم آفریقایی هستند که ۸ بار به جام جهانی صعود کرده اند. همچنین آن ها اولین تیم تاریخ آفریقا هستند که ۴ بار پشت سر هم به جام جهانی صعود کرده اند. آن ها در یک "اولین" دیگر مقام دارند و آن هم اولین تیم آفریقایی که به یک چهارم نهایی جام جهانی راه یافته است. ۵ قهرمانی در جام ملت های آفریقا و کسب یک طلای المپیک در سال ۲۰۰۰ از دیگر افتخارات «شیرهای رام نشدنی» است.
اولین بازی تاریخ کامرون، مقابل کنگو بود که با باخت ۳ بر ۲ مقابل آن ها رقم خورد. بهترین برد این تیم مقابل تیم ملی چاد با نتیجه ۹ بر صفر رقم خورد و بدترین باخت شان مقابل تیم های کاستاریکا با نتیجه ۵ بر صفر و روسیه و نروژ با نتیجه ۶ بر یک به ثبت رسیده است. در مرحله مقدماتی جام جهانی، کامرون از ۶ بازی خود در مرحله گروهی، ۵ برد و یک شکست به دست آورد. ۱۲ گل زده و ۳ گل خورده، کامرون را بالاتر از ساحل عاج دیگر تیم مدعی گروه قرار داد و آن ها در پلی آف آفریقا تیم ملی الجزایر را در دو بازی دیدنی رفت و برگشت مغلوب کردند و با افتخار پا به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گذاشتند. نکته ای جالب در مورد دو بازیکنی که بیشترین بازی را برای کامرون انجام داده و بازیکنی که بیشترین گل را برای این کشور به ثمر رسانده مرور کنیم. «ریگوبرت سانگ» بازیکنی است که با ۱۳۷ بازی ملی در صدر قرار دارد و هم اکنون سرمربی این کشور است و «ساموئل اتوئو» بازیکن سابق و بزرگ کامرون نیز رئیس فدراسیون فوتبال این کشور است. این نشان دهنده اهمیت زیاد فوتبال در این کشور و ساختار عالی و اصولی فوتبال در کامرون است.
نام «ریگوبرت سانگ» را آوردیم و بهتر است مروری بر عملکرد وی در قامت سرمربی تیم داشته باشیم. این سرمربی تازه منصوب شده، در ۶ بازی، ۲ برد، یک تساوی و ۳ باخت به دست آورده است. ۴ گل زده و ۶ گل خورده و کسب ۱.۱۷ امتیاز در هر بازی، اصلاً آمار جالبی در دنیای فوتبال نخواهد بود. جام جهانی ۲۰۲۲ قطر محکی جدی تر برای «سانگ» خواهد بود.
خارجی های تیم: به واسطه تاریخ این کشور که تحت استعمار کشور فرانسه بوده، از ۱۲ بازیکن دورگه این کشور، ۱۰ نفر از فرانسه و «گائل اوندوآ» از روسیه و «چوپوموتینگ» بازیکن بایرن مونیخ از آلمان، دیگر دورگه های تیم کامرون هستند.
اسطوره تیم: ساموئل اتوئو
توصیه می شود در ذهنتان به سراغ کسی جز ساموئل اتوئو نروید! همان طور که گفتیم وی هم اکنون رئیس فدراسیون فوتبال کشورش یعنی کامرون است.
برنده ۴ بار بازیکن سال آفریقا و برنده توپ برنز فیفا در سال ۲۰۰۵ در صدر اساطیر فوتبال کشورش قرار خواهد گرفت. اتوئو اولین بازیکن تاریخ فوتبال شد که در دو سال پیاپی سه گانه اروپایی را با دو تیم مختلف یعنی بارسلونا و اینترمیلان گرفت، بازیکنی که در ۵ فصل ۱۳۰ گل برای بارسلونا زد و نامش را در تاریخ این تیم به عنوان یکی از بهترین گلزنان ثبت کرد؛ زننده گل قهرمانی بارسلونا به آرسنال در فینال چمپیونزلیگ در سال ۲۰۰۵. از سوی دیگر ۲ قهرمانی در جام ملت های آفریقا و یک طلای المپیک از افتخارات ملی «ساموئل اتوئو» است و وی همچنان بهترین گلزن فعلی جام ملت های آفریقا با ۱۸ گل ملی است. او در سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ در تیم حرفه ای فیفا قرار گرفت که نشان دهنده نقطه اوج این بازیکن در آن سال هاست.
«اتوئو» متاسفانه بارها مورد شعارهای نژادپرستانه قرار گرفته که داستان های زیادی دارد ولی جا دارد از بازی معروف اینترمیلان مقابل کالیاری یاد کنیم، جایی که اتوئو در همان دقایق اولیه به خاطر شعارهای نژادپرستانه هواداران کالیاری قصد ترک بازی را داشت ولی با صحبت های هم تیمی هایش در زمین ماندگار شد و در دقیقه ۳۹ با تک گلش باعث برد اینترمیلان شد.