
نگاهی به تیم های گروه دوم جام جهانی 2022 قطر
تعداد بازدید : 5
عزم «تیم ملی» برای تاریخ سازی
بخش دوم
روز شنبه، در صفحه ورزش روزنامه «خراسان شمالی»، بخش نخست مطلبی منتشر شد که در آن تیم های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته اند، مسابقاتی که قرار است از ۲۹ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱ برگزار شود.
در آن مطلب، به وضعیت گروه A جام جهانی با حضور تیم های اکوادور، سنگال، قطر و هلند پرداخته شده بود و در این شماره، بخش دوم مطلب زیبایی را که «کیوان جاریانی» از علاقه مندان به فوتبال در بجنورد نوشته و در اختیار روزنامه «خراسان شمالی» قرار داده است، می توانید مطالعه کنید که در آن به گروه دوم جام جهانی پرداخته و به عزم و اراده «تیم ملی»(از االقاب اصلی تیم ملی فوتبال ایران) برای تاریخ سازی و صعود از گروه خود اشاره شده است.
گروه B: انگلیس، ایران، آمریکا، ولز
گروه دوم جام جهانی و تلاش یوزهای ایرانی با اژدهایان (ولز)، سه شیرها (انگلیس) و یانکی ها (آمریکا) برای اولین صعود در تاریخ؛ بفرمایید رویاپردازی رایگان است!
حال و هوای گروه کشورمان چگونه است؟
با توجه به قرار گرفتن تیم ملی ایران در گروه دوم جام جهانی 2022 قطر، قرار است خیلی زود به بررسی تخصصی عملکرد، آمار، ارقام و پیش بینی های صعود از گروه دوم جام جهانی بپردازیم.
قرار است تیم ملی کشورمان در گروه دوم طی سه بازی هیجان انگیز به مصاف «انگلیس»، «ولز» و «آمریکا» برود که بررسی چگونگی صعود تک تک تیم های این گروه خالی از لطف نیست.
انگلیس؛ گران قیمت های بدون باخت
صعود بدون باخت؛ 10 بازی 8 برد و دو تساوی! این شروع «انگلیس» در این مطلب و در جام جهانی است.
تیم یک میلیارد و 36 میلیون یورویی «انگلیس» با 39 گل زده بهترین خط حمله اروپا در مرحله مقدماتی جام جهانی 2022 «قطر» و دومین خط حمله برتر در تمام قاره ها را کسب کرد که این موضوع می تواند زنگ خطر بزرگی برای تیم ملی کشورمان نیز باشد. این تمام نگرانی حریفان «سه شیرها» (لقب تیم ملی انگلیس) نیست چون آن ها در دور مقدماتی، فقط سه مرتبه رد شدن توپ از خط دروازه شان را دیدند که از لحاظ آماری آن ها را به دومین تیم برتر خط دفاعی در اروپا تبدیل کرد. از آمادگی عالی «هری کین» هم غافل نشویم چون او به همراه «ممفیس دیپای» بهترین گلزنان مرحله مقدماتی در اروپا بودند. اما آمار گلزنان و کار هجومی «سه شیرها» به همین جا ختم نمی شود چون «هری مگوایر» با چهار گل، دومین دفاع گلزن در مرحله مقدماتی بود. «الکساندر آرنولد» با سه پاس گل، دومین دفاع کناری برتر در تعداد پاس گل پس از «جوردی آلبا» اسپانیایی شده است. همه این ها وقتی فشار کار برای مدافعان تیم ملی کشورمان و سایر رقبای تیم ملی «انگلیس» بیشتر می کند که می فهمیم «هری کین» با زدن دو گل دیگر به بهترین گلزن ملی تیم ملی «انگلیس» تبدیل می شود. «گرت ساوتگیت» سرمربی «سه شیرها» هم بیکار ننشسته و با استفاده از تاکتیک های مختلف دغدغه فکری بیشتری برای رقبای خود ساخته است. 1-3-2-4 ، 2-5-3 تخت ، 1-2-4-3 ،3-3-4 هجومی و 2-4-1-3، چند تا از تاکتیک های انتخاب شده سرمربی تیم ملی «انگلیس» بود که باید دید تاکتیک قالب این تیم در جام جهانی «قطر» کدام است. همچنین این سرمربی 52 ساله در 71 بازی که سکان «سه شیرها» را بر عهده داشته، موفق به کسب 48 برد، 14 تساوی و تحمل 14 شکست شده است که در این تعداد بازی 173 گل زده و 64 گل خورده داشته اند. و میانگین 2.08 امتیاز در هر بازی، رویه متوسط و تقریباً خوب این تیم را نشان می دهد.
انگلیسی ها سابقه قهرمانی (البته قهرمانی پرحاشیه) در خاک خود در سال 1966 را دارا هستند که بعد از این افتخار بزرگ، دو عنوان چهارمی، حداکثر کار این تیم است. آن ها در جام جهانی 2014 در گروه خود بدون برد آخر شدند و در مجموع جایگاه 26 اُم رقابت های جام جهانی را کسب کردند.
«سه شیرها» که اولین بازی رسمی خود را مقابل «اسکاتلند» انجام دادند بعد از آن توانستند با پرورش بازیکنانی همچون «سِر بابی چارلتون»، «آلن شیرر»، «دیوید بکهام»، «مایکل اوون»، «وین رونی»، «پل اسکولز»، «جان تری»، «ریو فردیناند»، «اشلی کول»، «دیوید سیمن»، «فرانک لمپارد»، «استیون جرارد» و صدها بازیکنان طراز اول دیگر، خیلی از فوتبال دوستان را عاشق فوتبال خود کردند. به احتمال زیاد انگلیس به عنوان تیم گران قیمت و بدون باخت مرحله مقدماتی، کار سختی برای صعود از گروه دوم جام جهانی «قطر» ندارد.
ایران؛ «یوزهای ایرانی» به دنبال خلق شگفتی
اولین هت تریک تیم ملی «ایران» در صعود به جام جهانی را شاهد بودیم. بعد از نتایج بسیار ضعیف و ماجراهای پرحاشیه و اخراج «مارک ویلموتس»، «اسکوچیچ» در بدترین شرایط ممکن تیمی را که در حال حذف از مرحله ابتدایی مقدماتی جام جهانی بود تحویل گرفت و صعودی مقتدرانه به جام جهانی را رقم زد.
اما او پس از انتخاب «مهدی تاج» به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال، پس از یک باخت در بازی تشریفاتی (مقابل کره جنوبی) که همراه با اشتباهات ریز و درشت از بازیکنان نیز همراه بود و با یک باخت در بازی دوستانه با الجزایر (در مجموع دوباخت)، یک تساوی، 40 گل زده در 18 بازی و فقط 8 گل خورده و کسب میانگین عالی 2.56 امتیاز در هر بازی، از کار برکنار شد.
تیم ملی کشورمان با تک گل «مهدی طارمی» در بازی برگشت با «عراق»، عنوان اولین تیم صعود کننده آسیا به جام جهانی 2022 را به خود اختصاص داد. همچنین تیم ملی «ایران» با 15 گل زده به همراه «استرالیا» عنوان بهترین خط حمله در مرحله مقدماتی جام جهانی 2022 «قطر» را کسب کرد.
در رسیدن به این راه «طارمی» و «علیرضا جهانبخش» با زدن چهار گل که منجر به آقای گل شدن این دو بازیکن به همراه «ایتو» از ژاپن نیز شد و «سردار آزمون» که با ارسال سه پاس گل عنوان دومین بازیکن برتر در امر پاس گل را از آنِ خود کرد، یاری بزرگی به تیم ملی کشورمان رساندند تا صعودی تاریخی و بیش از پیش راحت داشته باشیم.
«محمد حسین کنعانی زادگان» هم با ارسال دو پاس گل به همراه «شِنچائو» از «چین» بهترین مدافع در ارسال پاس گل در رقابت های مقدماتی آسیا شد که می تواند از نکات بارز و روشن تیم ملی کشورمان باشد.
اما نکته نگران کننده تیم ملی در مرحله مقدماتی عملکرد بسیار ضعیف خط هافبک بود که از لحاظ آمار گل و پاس گل زیاد موفق نبوده اند، خط هافبکی که قبلاً شاهد درخشش بازیکنان بزرگی مانند مرحوم «سیروس قایقران»، «شاهرخ بیانی»، «حمید درخشان»، «علی پروین»، «کریم باقری»، «ایرج دانایی فر» (زننده اولین گل تاریخ کشورمان در جام جهانی به اسکاتلند) و خیلی از بزرگان دیگر بود. باید دید «کارلوس کی روش» سرمربی جدید تیم ملی ایران که برای سومین بار پیاپی با تیم ملی راهی جام جهانی می شود در خصوص این پست چه اندیشه ای در سر دارد. تیم ملی «ایران» از 5 دوره گذشته در 4 دوره دو گل به ثمر رسانده است و در جام جهانی 2014 فقط یک گل وارد دروازه حریفان کرد.
اما در این دوره با اتکا به درخشش های اخیر «مهدی طارمی»، «علیرضا جهانبخش»، «صادق محرمی»، «امیر عابدزاده»، «وحید امیری»، «شجاع خلیل زاده» و خیلی از ستارگان دیگر می توان انتظار خلق شگفتی و تاریخ سازی «یوزهای ایرانی»(یکی از القاب تیم ملی ایران) با صعود از گروه خود را داشت. با توجه به ضعف خط دفاع تیم های ملی «آمریکا» و «ولز» و قدرت عالی تیم ملی «ایران» در ضد حمله که سوابق درخشانی در دو دوره گذشته مقابل تیم های بزرگی مانند «آرژانتین، اسپانیا و پرتغال» را داشته، می توانیم امید و نیم نگاهی به صعود داشته باشیم. شاید یکی از دلایل استخدام مجدد «کارلوس کی روش» به خاطر قدرت او در تاکتیک ضد حمله باشد که برای رویایی با تیم های همگروه ایران لازم است. سرمربی فعلی تیم ملی کشورمان در جام جهانی 2014 با تاکتیک 1-3-2-4 و در جام جهانی 2018 با تاکتیک 1-4-1-4 بازیکنان تیمش را به میدان فرستاده بود. باید دید برای مقابله و خلق شگفتی در مقابل «انگلیس، آمریکا و ولز»، او این بار از چه تاکتیکی برای تیم (69 میلیون یورویی) کشورمان استفاده می کند.
آمریکا؛ پر فراز و نشیب مثل «یانکی ها»
تیم های تاریخ جام جهانی را می توان به سه دسته تقسیم کرد: دسته اول از آن تیم هایی هستند که در اکثر اوقات خوش می درخشند و فراز و نشیب کمی دارند. دسته دوم تیم هایی هستند که نتیجه و تکلیف آن ها در ابتدا مشخص است و معمولاً حداکثر درخششان صعود از گروه است و شاید گاهی اوقات شگفتی خلق کنند. دسته سوم هم تیم هایی هستند که ممکن است یا خیلی خوب باشند یا خیلی بد!
تیم ملی فوتبال «آمریکا» جزو دسته سوم است. آن ها سابقه کسب مقام سوم (1930) و از طرفی سابقه 32 اُم شدن (1998) و همچنین سوابق زیادی در رسیدن به یک هشتم و یک چهارم جام جهانی را دارا هستند.
اگر بخواهیم شانس صعود یا حذف این تیم را روی کاغذ بیاوریم باید بگوییم سابقه خوب شرکت آمریکا در جام جهانی (یازده بار) یاری رسان آن ها برای صعود به عنوان تیم دوم باشد. «برهالتر» سرمربی 56 ساله «یانکی ها» در 56 بازی که سکان هدایت این تیم را بر عهده گرفته نشان داده که از خط حمله خوبی برخوردار است، چون آن ها موفق به زدن 115 گل، 36 خورده، 36 برد، 10 تساوی و تحمل 10 شکست شده اند. میانگین امتیازات کسب شده در 56 بازی 2.11 امتیاز در هر بازی امتیاز بوده که در نتیجه متوسط رو به بالا بوده است. «برهالتر» به همراه تیمش سه فینال را پشت سر گذاشته که حاصل آن دو قهرمانی در لیگ طلایی و لیگ ملت های کونکاکاف بوده است. نکته جالب این سه فینال تیم حریف آن ها بود. «مکزیک»، پایه ثابت آمریکا در فینال های منطقه کونکاکاف بوده است. در اولین دیدار «آمریکا» و «مکزیک» این سبزپوشان بودند که موفق به بالا بردن کاپ شدند ولی «برهالتر» و شاگردانش از این باخت دو پیروزی دیگر کسب کردند و صاحب دو قهرمانی شدند و نشان دادند از شکست چگونه می توان پیروزی ساخت. همین اتفاق نیز در جام جهانی افتاد. آمریکایی ها در سال 2010 توسط غنا در وقت اضافه نتیجه را 2 بر یک واگذار کردند و حذف شدند ولی در دوره بعد لحظه انتقام زود فرا رسید و این دو تیم در بازی اول جام جهانی 2014 به مصاف هم رفتند که حاصل کار شکست 2 بر یک برای غنا و چهارم شدن در گروه بود.
اما عملکرد تیم ملی «آمریکا» در مرحله گروهی مقدماتی جام جهانی روی دیگری دارد چون «یانکی ها» (لقب تیم ملی فوتبال آمریکا) به سختی موفق شدند جواز صعود به جام جهانی 2022 قطر را کسب کنند. آن ها به خاطر تفاضل گل بهتر نسبت به «کاستاریکا» موفق به صعود مستقیم شدند. البته با توجه به 48 تیمی شدن دوره بعدی جام جهانی و به خصوص میزبان بودن آمریکا به همراه چند کشور دیگر شاهد مشکلات صعود این تیم و تیم های قدرتمند دیگر این منطقه جغرافیایی نخواهیم بود.
«برهالتر» و شاگردانش از 14 بازی مرحله مقدماتی موفق به کسب 7 پیروزی، 4 تساوی و متحمل سه شکست شدند. 21 گل زده در 14 بازی آن ها را تبدیل به دومین خط حمله برتر و با 10 گل خورده به بدترین خط دفاع در بین چهار تیم منطقه کونکاکاف تبدیل کرد که این نشان دهنده عدم بالانس در خط حمله و دفاع این تیم است که این می تواند خبر خوبی برای یاران تیم ملی ایران نیز باشد که شاید دوباره در بازی آخر موفق به کسب پیروزی بزرگ دیگری در مقابل «آمریکا» شویم که یادآور روزهای خوب جام جهانی (1998) خواهد بود.
تاکتیک احتمالی «آمریکا» با توجه به تاکتیک های استفاده شده توسط سرمربی این تیم در 34 مسابقه از 56 مسابقه نشان دهنده استفاده این تیم از ترکیب 3-3-4 در جام جهانی 2022 قطر می باشد. ارزش تقریبی تیم پر فراز و نشیب آمریکا حدود 205 میلیون یورو تخمین زده شده است.
ولز؛ بازگشت «اژدهایان»!
می گویند اولین ها سخت ترین و استرس زاترین می توانند باشند، اما این موضوع برای تیم ملی «ولز» در جام جهانی 1958 فرق داشت چون آن ها در اولین تجربه خود موفق به خلق شگفتی شدند و تا مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند که البته مقابل «برزیل» و با تک گل «پله» 16 ساله حذف شدند، حذفی که مقابل قهرمان همان دوره رقم خورد. بعد ها کتاب «ولز و جام جهانی 1958» (اثر ماریو ریزولی) جزو پرفروش ترین کتاب ها در سوئد شد.
باید دید «اژدهایان»(لقب تیم ملی ولز) در مسیر سختی که برای صعود به این دوره جام جهانی و بازگشت به این رقابت ها طی کرده اند قرار است که برای افتخارآفرینی دیگرخود را آماده کنند یا باید آن دوره را فقط یک معجزه دانست.
تیم ملی «ولز» از 8 بازی خودش در مرحله مقدماتی، صاحب 4 برد و 3 تساوی شد که در این راه متحمل یک باخت نیز شد. 14 گل زده و 9 گل خورده می تواند نشانگر عملکرد بد این تیم در فاز دفاعی و هجومی نیز باشد که این خبر خوب برای رقبا و اجبار برای تلاش بیشتر برای خود ولزی هاست. سختی صعود این تیم در پلی آف منطقه اروپا رقم خورد چرا که آن ها در دیداری سخت موفق به شکست 2 بر یک اتریش شدند و در مرحله بعد با یک گل از سد اوکراین گذشتند. نکته مشترک «انگلیس» و «ایران» با «ولز» در اولین هاست.
اولین بازی رسمی این کشور مقابل «انگلیس» و در خاک «اسکاتلند» (اسکاتلندی که دریافت کننده اولین گل رسمی تیم ملی ایران در جام جهانی بود) و اولین بازی رسمی در خاک خودشان مقابل همگروه فعلی خود یعنی «انگلستان» رقم خورده است. تیم ملی «ولز» در اولین صعود خود به یورو که در سال 2016 رقم خورد موفق به خلق شگفتی شد و مقام سوم آن رقابت ها را به دست آورد تا نشان دهند چه هندوانه مرموزی هستند!
«راب پیج» سرمربی 48 ساله این تیم که بعد از اخراج و حواشی جنجالی «رایان گیگز» افسانه ای جانشین وی شد در 28 بازی که هدایت «اژدهایان» را بر عهده گرفته موفق به کسب 10 برد و 9 تساوی شده که با زدن 32 گل زده و 32 گل خورده همراه بود و با تحمل 9 شکست عملکرد کاملاً بدی را از خود بر جا گذاشته است.
البته با توجه به دارایی های این تیم نسبت به سایر ابرقدرت های فوتبال اروپا مانند «اسپانیا»، «بلژیک»، «آلمان»، «ایتالیا» و «انگلیس» نمی توان انتظاری بیش از این داشت چون این سرمربی تا به حال موفق به شکست هیچ کدام از تیم های نامبرده نشده است. تاکتیک احتمالی «راب پیج» 1-2-4-3 است و او قرار است با تیم 130 میلیون یورویی در جام جهانی 2022 «قطر» شرکت کند.
«گرت بیل» ستاره این تیم با 40 گل زده عنوان بهترین گلزن تاریخ این تیم ملی را بر عهده دارد و با دعوت نشدن یا بازی نکردن احتمالی بازیکنانی همچون «وین هنسی» و «کریس گاتنر» عنوان بیشترین بازی برای تیم ملی «ولز» را نیز می تواند از آن خود کند.