
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی:
تعداد بازدید : 4
77 درصد مخزن سدهای استان، خالی است

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی، آخرین وضعیت سدهای استان را تشریح و اعلام کرد: اکنون به طور میانگین تنها 23 درصد مخزن سدهای استان پر و 77 درصد آن ها خالی است.
مهندس «سید عقیل مرتضوی» که به مناسبت خداقوتی و تبریک روز خبرنگار به همراه مدیر روابط عمومی این شرکت در دفتر روزنامه «خراسان شمالی» حضور یافته بود، مجموع آب سدهای استان تا 26 مرداد امسال را 54 میلیون مترمکعب بیان و اضافه کرد: این رقم در سال گذشته 74 میلیون متر مکعب بود. وی همچنین اظهارکرد: اکنون 45 درصد سد شیرین دره، 13 درصد از مخزن سد بارزو، 6 درصد سد بیدواز، 43 درصد سد گلول، 28 درصد سد چری، 33 درصد سد غلامان و 49 درصد سد چندیر دارای آب است.
وی با بیان این که هم اینک ورودی و خروجی سدهای استان تراز نیست و برداشت آب بیش از ورودی آن است، اضافه کرد: ورودی آب به سد شیرین دره 700 لیتر در ثانیه است در حالی که 2 هزار و 900 لیتر در ثانیه آب از سد خارج می شود، این عدد برای سد بارزو، صفر است.
مهندس «مرتضوی» از کاهش ورودی آب به سدهای استان در مقایسه با سال آبی سال گذشته نیز خبر و ادامه داد: ورودی سد بارزو امسال 8 میلیون متر مکعب و سال گذشته 11 میلیون بود.
وی همچنین بیان کرد: امسال با مدیریت هماهنگ اعمال شده و همکاری کشاورزان، خروجی آب سدهای استان نیز نسبت به سال قبل کاهش یافته است به نحوی که خروجی آب سد شیرین دره از 51 به 36 میلیون متر مکعب طی امسال کاهش یافته و این موضوع برای سدهای بارزو و بیدواز نیز مصداق داشته است.
وی کاهش خروجی آب سدهای مذکور را ناشی از کاهش 30 تا 40 درصدی سطح کشت در اراضی کشاورزی و تغییر روش های آبیاری توسط کشاورزان ذکر و اضافه کرد: سطح زیر کشت برنج در استان مصوب شد از 800 به 400 هکتار کاهش داشته باشد و رقم دقیق آن به زودی در شورای حفاظت از منابع آب استان بررسی و اعلام می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی از آغاز آبگیری سد گلمندره طی امسال خبر داد و همچنین گفت: پروژه علاج بخشی سد بیدواز نیز تا دهه فجر امسال به اتمام می رسد.
مهندس «مرتضوی» در بخشی از سخنان خود به برنامه بهره گیری از سد بش قارداش برای آبیاری باغات و اراضی کشاوزی اشاره و اعلام کرد: سد بش قارداش با قابلیت ذخیره سازی 1.8 میلیون متر مکعب آب، از سدهای خارج از بستر و قرار است در فصول غیر کشاورزی آب رودخانه فیروزه به مخزن سد پمپاژ تا در فصول تابستان و نیاز کشاورزی برای کمک به تامین آب باغ ها و اراضی کشاورزی دوباره به رودخانه بازگردانده شود.
وی توضیحاتی نیز درخصوص عمر مفید طرح های آبرسانی ارائه و اعلام کرد: طرح های منابع آب دارای زمانبندی و عمر مفید هستند به نحوی که عمر مفید برای سدسازی حدود 50 سال و برای طرح های آبرسانی بین 15 تا 25 سال مشخص شده است.
وی با بیان این که طرح آب رسانی به بجنورد از سد شیرین دره تا افق 1415 برنامه ریزی شده است، ادامه داد: مطالعات تامین آب بجنورد از منابع جدید نیز مطالعه و تا افق لحاظ شده نیاز به اجرا و بهره برداری دارد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی همچنین در این دیدار از ظرفیت رسانه ای روزنامه «خراسان شمالی» به عنوان روزنامه ای با سابقه درخشان و ارزشمند یاد و اضافه کرد: روزنامه «خراسان» هم جایگاه ویژه ای در کشور دارد.
وی تصریح کرد: خبرنگاران روزنامه «خراسان شمالی» به عنوان نیروهای خبره، همیشه حامی شرکت آب منطقه ای بوده اند.