

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فعالیت میزهای خدمت و ستادهای ارتباطات مردمی وزارتخانه ها و نهادها و سازمان های مختلف در خراسان شمالی از روز گذشته در بجنورد آغاز شد و فعالیت آن ها امروز هم ادامه دارد.مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و امور حقوقی استانداری در همین خصوص گفت: در آستانه سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی، نمایندگان تام الاختیار دکتر «رئیسی» در ۲۹ منطقه شهر بجنورد حضور دارند.
«ام البنین اصفهانی» افزود: امروز (پنج شنبه) هم همزمان با سفر رئیس جمهور به استان، وزیران و معاونان آن ها با حضور در شهرستان ها مشکلات مردم را بررسی خواهند کرد. وی افزود: میزهای خدمت نمایندگان دولت از ساعت 8 صبح تا 18 روز چهارشنبه برقرار بودند و پنج شنبه (امروز) نیز از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ برای رسیدگی به دغدغهها، مطالبات ودرخواستهای شهروندان فعال خواهند بود.در همین خصوص، فعالیت ستاد ارتباطات مردمی نمایندگان سازمان اداری و استخدامی کشور با حضور «تفرشی» معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور و «سعیدی» معاون امور مدیریت مشاغل و نظام های پرداخت سازمان اداری و استخدامی کشور از روز گذشته آغاز شد و امروز هم از ساعت ۸ الی ۱۸ در محل سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برپاست.
فعالیت میز ارتباطات مردمی وزارت بهداشت نیز در مرکز نوآوری سلامت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان با حضور دکتر «پناهی» معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت آغاز شد. فعالیت ستاد ارتباطات مردمی وزارت راه و شهرسازی در خراسان شمالی هم در سالن ایثار بجنورد از دیروز آغاز شد و امروز هم ادامه خواهد داشت.
میز ارتباطات مردمی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی هم از دیروز در سالن مدیریت توزیع برق شهرستان بجنورد فعال شده است. میزهای ارتباطات مردمی دیگر وزارتخانه ها و نهادها و سازمان ها هم در نقاط مختلف مرکز استان، امروز هم فعال خواهند بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استان خراسان شمالی، امروز میزبان آیت ا... دکتر «سید ابراهیم رئیسی»، رئیس جمهور است. تقارن سفر رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت به خراسان شمالی به عنوان باب الرضا(ع)، گنجینه معرفت ها، با 23 ذی القعده، روز زیارتی امام رضا(ع) از نکات قابل توجه است. مردم در کنار مسئولان خراسان شمالی منتظرند تا مصوبات این سفر در این روز زیارتی و معنوی باعث پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر این استان و گام های بلندی برای برطرف شدن مشکلات و مسائل مبتلابه اهالی خراسان شمالی برداشته شود. در این بین، اهالی شهرستان های مختلف استان درخواست هایی از رئیس جمهور دارند که در گفت و گو با خبرنگاران ما مطرح کردند که برخی درخواست های هم استانی ها را مرور می کنیم. یکی از اهالی شهرستان بجنورد گفت: درخواست داریم با توجه به این که یکى از قطب های تولید محصولات کشاورزی و باغی در کشور هستیم کمک هاى بیشتری به فعالان این بخش شود و وام هاى کم بهره اختصاص یابد. یکی دیگر از اهالی این شهرستان اظهارکرد: با توجه به کمبود محیط هاى تفریحى در مرکز استان تقاضا داریم به این بخش توجه بیشتری شود چون تنها شهربازى بجنورد بسیار قدیمى و فرسوده شده و شهربازی جدید نیاز است. «کریمی» ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر، یکى از مهم ترین نیازهاى استان و شهر بجنورد، وجود یک پردیس سینمایی و یک پردیس تئاتر است. شهروندی دیگر گفت: راه اندازى قطار در مرکز استان بسیار ضروری است. یکی از دانشجویان هم گفت: مهم ترین دغدغه جوانان و دانشجویان استخدام است که با توجه به خالی بودن پست هاى ادارى نیاز است رئیس جمهور محترم و اعضای هیئت دولت توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند و سهمیه های استخدامی برای استان به طور ویژه پیش بینی شود.
یکی دیگر از اهالی گفت: پروژه نوسازی بافت فرسوده بجنورد سال هاست که تکمیل نشده و سهام داران که سرمایه شان را برای آن قرار داده و متضرر شده اند از رئیس جمهور درخواست دارند برای تکمیل هر چه سریع تر پروژه ارمغان و واگذاری واحدهای مسکونی، دستورات لازم را صادر کند. یکی از اهالی مانه و سملقان هم با اشاره به وسعت این شهرستان و ظرفیت های بسیار زیاد بخش کشاورزی آن اظهارکرد: احداث صنایع تبدیلی و کارخانه در این شهرستان می تواند هم موجب اشتغال زایی و هم باعث بهره وری بیشتر در بخش کشاورزی شود. یکی از شهروندان آشخانه گفت: پروژه محور بجنورد به جنگل گلستان از مرکز استان تا بعد از روستای کشانک و از چمن بید تا نزدیک آرمادلو چهاربانده شده ولی هنوز بخش های مختلفی از آن تکمیل نشده است که از رئیس جمهور محترم درخواست می کنیم تکمیل سریع تر این پروژه را جزو مصوبات سفر خود قرار دهد.
«رحمانی» خبرنگار ما در راز و جرگلان هم نوشت: این شهرستان جزو 12 شهرستان محروم کشور و در بسیاری از شاخص ها از میانگین استانی و کشوری عقب است که رفع آن، نیازمند توجه ویژه مسئولان استانی و کشوری به خصوص رئیس جمهور محترم است. «عابدی» یکی از شهروندان راز می گوید: مشکل عمده شهرستان راز و جرگلان، خروج از بن بست، با بازگشایی جاده بجنورد- شیرین دره- راز- غلامان- پرسه سو است که با بازگشایی این محور، همه نقاط شهرستان بههم متصل می شود. یکی دیگر از شهروندان می گوید: بازگشایی گمرک و بازارچه مرزی پرسه سو می تواند در اقتصاد و اشتغال جوانان این شهرستان نقش مهمی داشته باشد. یکی دیگر از اهالی شهرستان می گوید: با توجه به نبود بیمارستان در راز و جرگلان، اکنون که پروژه ساخت بیمارستان کلید خورده تکمیل سریع آن از ضروریات شهرستان است و البته تعریض و توسعه جاده های شهرستان هم در این امر نقش مهمی دارد و می تواند مهاجرت معکوس را به همراه داشته باشد. «ایزدی» دیگر شهروند این شهرستان می گوید: تخصیص اعتبار و تکمیل نواحی صنعتی راز، غلامان و جرگلان با توجه به این که شغل اصلی مردم شهرستان دامداری و کشاورزی است از خواسته های مردم شهرستان از ریاست محترم جمهور است.
«حسینی» خبرنگار ما از جاجرم نیز که با اهالی این شهرستان گفت و گو کرده است مهم ترین درخواست مردم شهرستان جاجرم از رئیس جمهور را شامل تکمیل و راه اندازی جاده میامی به جاجرم، راه اندازی مجدد فرودگاه جاجرم، توسعه و ارتقای ایستگاه راه آهن جاجرم، پیگیری ساخت نیروگاه خورشیدی، ساخت درمانگاه تامین اجتماعی، اتمام پروژه های ناتمام چندین ساله شهرستان، ارتقای وضعیت آنتن دهی و اینترتت در روستاها، راه اندازی صنایع پایین دستی آلومینا، تسریع در واگذاری زمین برای مسکن ملی و استقرار کامل ادارات در شهرستان بیان می کند.
«میم پرور» خبرنگار ما از فاروج نوشت، یکی از جوانان فاروجی گفت: خواسته من و اکثر جوانان این منطقه، رفع مشکلات حوزه اشتغال و کار است چرا که اگر جوانان این شهرستان با وجود داشتن تحصیلات بالا، کاری نداشته باشند مجبور هستند برای امرار معاش و تأمین هزینههای زندگی به شهرهای بزرگ همچون تهران، کرج و مشهد مهاجرت کنند. یکی دیگر از شهروندان اظهار کرد: از آقای رئیسجمهور عاجزانه انتظار داریم در خصوص رفع مشکلات گرانی خرید و اجاره مسکن و واحدهای تجاری و ارائه وام های ساخت و ساز و حتی خرید واحدهای مسکونی، دستورات ویژه ای صادر کند. یکی از بانوان شهرستان نیز اظهار کرد: متأسفانه امکانات رفاهی، خدماتی و تفریحی همچون استخر و سینما در این شهرستان وجود ندارد و فرزندان مان برای پر کردن اوقات فراغت و حتی خانواده ها نیز برای تفریح مجبورند به شهرهای دیگر بروند. وی ادامه داد: پارک بانوان نیز به صورت کامل تکمیل نشده است. سایر شهروندان نیز درخواست های دیگری از ریاست جمهوری دارند از جمله حمایت ویژه از کشاورزان و رفع مشکلات بخش کشاورزی، تخصیص اعتبارات در راستای تکمیل کمربندی، تخصیص اعتبارات لازم در راستای خدمات دهی تلفن همراه و اینترنت در برخی روستاهای شهرستان و راه اندازی کارخانجات. فرماندار فاروج نیز گفت: در این شهرستان در راستای تکمیل پروژههای ناتمام، امیدواریم در این سفر با تخصیص اعتبارات در راستای تکمیل و بهره برداری از آن ها اقدامات جدی صورت پذیرد. «عبدالرضا فرزانه» افزود: استخر دانش آموزی، گود کشتی باچوخه امام مرشد و سالن ورزشی شهر تیتکانلو 3 پروژه اصلی و مهمی است که در کنار سایر پروژه های ناتمام، ساخت آن ها از سال های گذشته شروع شده است و امیدواریم در این سفر با تخصیص اعتبارات لازم و تکمیل و بهره برداری از آن ها شهرستان فاروج شتاب بیشتری در رشد و توسعه در حوزههای مختلف بگیرد.
«عوض زاده» خبرنگار ما از شیروان هم نوشت: شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی از ظرفیت بالایی در حوزه های مختلف فرهنگی، تاریخی و صنعتی برخوردار است، هر چند در گذشته شیروان به عنوان «شهرستان صنعتی خراسان» شناخته می شد اما امروز دیگر جز نامی از این موضوع نمانده است و توسعه صنعتی نه تنها رخ نداده بلکه تا حد زیادی، آن چه هم که بود از رونق افتاده است و بی شک بخش اعظمی از سهم بیکاری در شهرستان به این مسئله اختصاص دارد که توجه ویژه رئیس جمهور را در راستای برداشتن موانع تولید و اختصاص مشوق های ویژه برای سرمایه گذاران در شهرستان می طلبد.
شیروان همچون فاروج، بجنورد و مانه و سملقان با قرار داشتن در کریدور مشهد - شمال از ظرفیت بالقوه ای در حوزه گردشگری برخوردار است، موضوعی که به نظر مغفول مانده و نگاه موثر دولت را می طلبد تا با حمایت از طرح های این حوزه، بخشی از محرومیت و کمبودهای شهرستان در زمینه اشتغال و رونق اقتصادی رفع گردد.
ارتقای دانشکده کشاورزی و دانشکده پرستاری شهرستان، تکمیل پروژه های ناتمام همچون سالن ورزشی 3 هزار نفره، تقاطع های غیر همسطح محور فاروج- شیروان، اردوگاه دانش آموزی زوارم، طرح اگوی فاضلاب شهری و به طور خاص اجرای پروژه انتقال آب از منطقه مرزی سرانی به دشت شیروان که علاوه بر حل مشکل آب شرب شهر و روستاهای مختلف بستر ساز توسعه در بخش کشاورزی، صنعت و گردشگری می شود می تواند در کنار خط ریلی مشهد- شیروان- بجنورد- گرگان به عنوان اولویت های مطالبه مردم شیروان از دولت باشد.
به گزارش «محمودیان» خبرنگار ما از گرمه، «مرواری» از شهروندان گرمه ای گفت: امیدواریم در سفر رئیس جمهور به استان، پروژه های ناتمام گرمه به خصوص پروژه استخر تکمیل شود.
«قربانی» یکی دیگر از اهالی گفت: از رئیس جمهور محترم خواستار رفع مشکلات محورهای میامی به گرمه و چمن بید به گرمه هستیم. وی به پیچ «سلیمان کشته» که در محور گلستان به خراسان شمالی قرار دارد اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به این که در این جاده سالانه میلیون ها مسافر در حال تردد هستند خواهشمندیم به این موضوع رسیدگی شود.
«نجفیان» خبرنگار ما از اسفراین هم نوشت: تعیین تکلیف پروژههای ناتمام درخواست اسفراینیها از رئیسجمهور است. آب و راه هم ۲ اولویت و ضرورت کلیدی اسفراین به شمار میآید که باید مورد توجه مسئولان در جریان سفر رئیس جمهور قرار گیرد. تکمیل روند علاجبخشی سد بیدواز هم از درخواست های اسفراینی ها از رئیس جمهور است. تعیین تکلیف پروژه ریلی که بناست جوین را به اسفراین متصل کند و پس از آن اتصال بجنورد و شیروان مدنظر است، دیگر درخواست اسفراینی هاست.
چهار خطه کردن مسیر سبزوار - اسفراین- بجنورد یکی دیگر از خواسته های مردم اسفراین است. سالن ۲ هزار نفری اسفراین هم دیگر پروژه ای است که ناتمام رها شده است و باید به آن توجه شود. اتصال اسفراین به شیروان و پیگیری محور میامی - گرمه - جاجرم- اسفراین - قوچان هم دیگر درخواست مهم اهالی شهرستان اسفراین است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استاندار خراسان شمالی، برنامه های سفر یک روزه رئیس جمهور به خراسان شمالی را اعلام کرد .به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل استانداری خراسان شمالی، دکتر «محمدرضا حسین نژاد» گفت: رئیس جمهور در این سفر یک روزه بازدید از بخش های مختلف عمرانی و اقتصادی، دیدار و نشست با اقشار مردم، رایزنی و تبادل نظر با نخبگان، شرکت در شورای اداری استان و حضور در نشست خبری را در دستور کار خود دارد. وی افزود: همزمان با این سفر، گروهی از وزرا و نمایندگان تام الاختیار رئیس جمهور نیز در شهرستان های مختلف حضور خواهند یافت و به بررسی مسائل و مشکلات شهرستان ها می پردازند. از سوی دیگر، مدیر روابط عمومی، تشریفات و امور بینالملل استانداری خراسان شمالی گفت: طبق اعلام رسمی معاونت اجرایی و سرپرست محترم معاونت هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری، در این سفر ۱۳ وزیر و معاون رئیس جمهور، آیت ا... «سید ابراهیم رئیسی» را همراهی می کنند.
«حامد مسعودی فر» افزود: دکتر «وحیدی» وزیر کشور در شهرستان بجنورد، دکتر «عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهرستان راز و جرگلان، مهندس «محرابیان» وزیر نیرو در شهرستان های شیروان و فاروج، دکتر «زاهدی وفا» سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهرستان اسفراین، دکتر «سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در شهرستان های گرمه و جاجرم ودکتر «ساداتی نژاد» وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان مانه و سملقان حضور می یابند و علاوه بر شرکت در جلسه شورای اداری به بررسی مسائل و مشکلات شهرستان ها و دیدار چهره به چهره با مردم خواهند پرداخت .وی اضافه کرد: در این سفر، مهندس «قاسمی» وزیر راه و شهرسازی ، خانم دکتر«خزعلی» معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، حجت الاسلام والمسلمین «تقوی» عضو شورای هماهنگی ارتباطات با حوزه و روحانیت و حجت الاسلام والمسلمین «حاجی ابوالقاسم دولابی» عضو شورای هماهنگی ارتباطات با حوزه و روحانیت با حضور در استان به بررسی مطالبات و مسائل حوزه تخصصی خواهند پرداخت .وی خاطر نشان کرد: همچنین دکتر «اسماعیلی» رئیس دفتر رئیس جمهور، دکتر «میرکاظمی» معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و دکتر «مرتضوی» معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در بازدیدها، دیدارها و جلسات، همراه رئیس جمهور خواهند بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همزمان با هفته جهاد کشاورزی، فرصتی فراهم شد تا با مهندس «سیدعلی شریعت» مدیرعامل کارخانه آرد سفید ارمغان بجنورد درباره آخرین وضعیت کارخانه های آرد گفت و گویی داشته باشیم. مهندس «شریعت» که از مدیران باتجربه و قدیمی صنعت غلات، آرد و نان است و افتخارات مختلفی را نیز کسب کرده، در این گفت و گو با برشمردن سیر فعالیت های این عرصه طی سال های گذشته، دغدغه ها، مشکلات و درخواست های مهم فعالان صنعت آردسازی را بیان کرد و از مدیران استان به خصوص مسئولان جهادکشاورزی خواست تا برای شکوفا کردن کارخانه های آرد، مشکلات موجود را برطرف کنند و این کارخانه ها را مورد حمایت قرار دهند. مشروح این گفت و گو را در ادامه می توانید ملاحظه کنید.
مدیرعامل کارخانه آرد سفید ارمغان بجنورد در ابتدا گفت: فرا رسیدن هفته جهاد کشاورزی و سالروز تشکیل جهاد سازندگی را به جناب آقای مهندس «محمدزاده» رئیس محترم سازمان جهاد کشاورزی و همچنین مدیران و کارکنان پرتلاش سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تبریک عرض می نمایم.
مهندس «علی شریعت» افزود: کارخانجات آرد و تمامی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی بعد از قانون انتزاع از زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، خارج و مجدد به مجموعه جهاد کشاورزی ملحق شدند.
وی اضافه کرد: صنعت آردسازی کشور قبلاً به صورت حق العمل کاری و دریافت کارمزد فعالیت می کردند. اما در زمان فعالیت دولت های نهم و دهم روش دستمزدی به روش خرید گندم و فروش آرد تبدیل شد. در زمان فعالیت حق العمکاری، کارخانجات آرد بر اساس رتبه بندی از نظر نوع و تعدد ماشین آلات و همچنین کیفیت آرد مبلغی را براساس رتبه تعیین شده علاوه بر دستمزد ثابت دریافت می کردند در نتیجه کارخانه ای که کیفیت ماشین آلات و تولید آرد بهتری داشت قیمت بیشتری را برای تبدیل گندم به آرد دریافت می کرد. بعد از آن که برنامه هدفمندی یارانه ها در دولت دهم مدنظر قرار گرفت به کارخانجات اعلام شد که گندم توسط خود کارخانجات آرد خریداری شود و آرد به فروش برسانند که دوران خوبی بود چون در مصرف گندم صرفه جویی بسیار خوب و قابل ملاحظه ای شد. وی خاطرنشان کرد: گویا قرار بر این است که این اتفاق مجدد تکرار شود که ما از این موضوع استقبال می کنیم به دلیل این که جایگاه اصلی این برکت الهی به جایگاه اول خود بازخواهد گشت و جایگاه ویژه خود را خواهد یافت. با توجه به مشکلات عدیده، متاسفانه مشخص نیست دلیل قیمت پایین گندم و آرد مورد مصرف خبازی ها چیست که ان شاءا... به زودی اصلاح خواهد شد. وی گفت: در سال 1390 اولین بار قیمت گندم برای کارخانجات آرد که از سازمان غله خریداری می شد 250 تومان اعلام شد و آرد حاصله بین 295 تا 300 و سبوس کیلویی 192 تومان به فروش می رسید. با توجه و به دلیل وجود تورم موجود کشور سالانه حدود 30 درصد افزایش قیمت در هزینه ها موجب تغییر قیمت در سال بعد(1391) شد و لذا گندم به قیمت 360 تومان خریداری شد و آرد به قیمت 425 و سبوس هم به قیمت 210 به فروش می رسید. مجدداً در سال 92 تورم سالیانه موجب شد گندم توسط کارخانجات آردسازی به قیمت 465 خریداری شود و آرد به قیمت 600 تومان به فروش رسید و نهایتاً در سال 93 در آخرین مرحله قیمت گذاری آرد یارانه ای، کارخانجات آردسازی گندم را به قیمت 665 تومان خریداری کردند و آرد را به قیمت متوسط 800 تومان به فروش رساندند و تاکنون نیز این روند ادامه دارد.
مهندس «شریعت» تصریح کرد: در طول 4 سال متوالی از 1390 تا 1393 افزایش قیمت گندم و آرد و سبوس را به دلیل افزایش تورم شاهد بودیم، ولی از سال 1393 که آخرین بار قیمت متوسط آرد 800 تومان و گندم به قیمت 665 تومان تعیین شده بود متأسفانه دیگر تغییری اتفاق نیفتاد تا این که موضوع فروش گندم سایر مصارف در سال 1395 مطرح شد که به عنوان گندم آزاد توسط بازرگانی دولتی به کارخانجات آرد از قرار هر کیلویی 900 تومان واگذار شده که هم برای صادرات و هم برای مصارف غیر نان یا سایر مصارف مثل نانوایی های آزادپز استفاده و آرد تولیدی حاصل از گندم 900 تومانی حدوداً کیلویی 1200 فروخته می شد. پس از دو سال این قیمت نیز تثبیت شد و نام آن از گندم آزاد به گندم یارانه نوع 2 تغییر کرد که تاکنون این قیمت ها نیز بدون تغییر باقی مانده و هزینه های تولید و سربار همه ساله با مسیر صعودی با شیب تند همراه بوده است.
مدیرعامل کارخانه آرد سفید ارمغان بجنورد ادامه داد: متأسفانه به دلایل مطروحه از سال 1395 دیگر در قیمت آرد نوع 2 که برای مصارف غیر نان و سایر مصارف بود نیز تغییر حاصل نشد و به همان قیمت به دست مصرف کنند می رسید و لذا گندم آزاد 9000 ریالی و آرد آزاد 12000 ریالی نیز به جرگه آردهای یارانه ای قیمت ثابت تبدیل شد.
وی گفت: طبق قوانین کشور که اگر کالایی به هر دلیل مثل بحث اجتماعی یا اقتصادی بود افزایش قیمت نداشته باشد و قیمت آن تثبیت شود، دولت محترم برای حفظ تولید و کمک هزینه تولید محصول، یارانه در اختیار واحدهای تولیدی قرار می دهد، لذا از سال1395 بنا به پیگیری های صورت گرفته دولت محترم به تعیین مبلغ و پرداخت یارانه تولید اقدام کرد، از آن جایی که پرداخت یارانه با تاخیر صورت می گرفت و حدود یک سال تا یک سال و نیم و به صورت اقساط در اختیار کارخانجات قرار می گرفت با توجه به تورمی که وجود داشت عملاً ارزش ریالی مبلغ پرداختی بسیار کاهش می یافت و کم اثر می شد.
مهندس «شریعت» اضافه کرد: پیگیری های مکرری که توسط همکاران بنده در تهران انجام شد این نتیجه را در برداشت که قرار شد ابزاری در اختیار کارخانجات آرد قرار داده شود تا جهت مقابله با افزایش تورم و مسیر صعودی قیمت ها از آن استفاده کنند. پس قرار بر این شد فروش سبوسی را که از تولید آردهای یارانه ای حاصل می شود و نزدیک به 15 درصد از محصولات است در اختیار کارخانجات آرد قرار بگیرد و با توجه به میزان تورم، هزینه های کارخانجات آرد را پوشش دهد. البته قابل ذکر است در سال 93 که آخرین بار نرخ گذاری آرد یارانه ای صورت گرفت یک سال و نیم بعد در سال 1395 دولت 50 درصد از سبوس حاصله را در اختیار کارخانجات قرار داد که در کمال تعجب و با وجود افزایش هزینه ها در سال 1398، 50 درصد سبوس یارانه ای را که تحویل کارخانجات می شد حذف کردند. به هر حال پس از پیگیری هایی که انجام شد در سال 1398 در ستاد تنظیم بازار کشور این موضوع (آزاد سازی سبوس) به عنوان پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفت و جهت بررسی بیشتر به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان ارجاع داده شد و پس از کار کارشناسی که توسط سازمان حمایت صورت گرفت این موضوع مورد توجه بیشتر قرار گرفت و در راستای حمایت از تولید کنندگان آرد و شیر و نهایتاً شکوفایی اقتصادی در کارخانجات آرد و دامداری های صنعتی که مصرف کننده سبوس بوده و شیر تولید می کردند بدین شرح مصوب شد: ابتدا قیمت شیر افزایش یابد و هر کیلوگرم شیر از حدود کیلویی 4200 تومان با 50 درصد افزایش به 6400 تومان افزایش یابد و پس از ابلاغ افزایش نرخ شیر، سبوس به نرخ شناور و بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا توسط کارخانجات فروش و توزیع شود.
مدیرعامل کارخانه آرد سفید ارمغان بجنورد اظهارکرد: به محض این که قیمت شیر افزایش یافت مطالبی از سوی وزارت محترم جهادکشاورزی مبنی بر پدیده خشکسالی که قبلاً نیز شاهد آن بودیم مطرح و متعاقباً عدم افزایش قیمت سبوس خواسته شد. در آن زمان و با توجه به وضعیت بد اقتصادی واحدهای آردسازی، دبیر محترم کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای آردسازی، با توجه به شرایط حادی که به دلیل تثبیت قیمت آرد از سال 1393 رخ می داد، به مکاتبه با معاون محترم رئیس جمهور و رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه اقدام کرد و درخواست اعلام نظر شد که در پاسخ به این مکاتبه، آقای «میرکاظمی» رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور، این موارد را خطاب به مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که ستاد تنظیم بازار اگر سبوس را به این عنوان در اختیار کارخانجات قرار داده به دلیل حمایت از کارخانجات آرد و جلوگیری از تعطیلی این واحدها بوده است. همچنین هیئت وزیران در سال 1399 مصوب کرده است که هر عملی که موجب تحمیل بار مالی به دولت شود آن عمل ممنوع است. از سوی دیگر، قیمت شیر به این دلیل افزایش یافت که قیمت سبوس شناور یا آزاد شود فلذا دیگر یارانه ای به کارخانجات آرد در بودجه 1400 در نظر گرفته نشده است و با توجه به مطالب مطروحه و همچنین مصوبه هیئت وزیران در سال 1400 برای کارخانجات آرد، یارانه تولید در بودجه دولت در سال 1400 در نظر گرفته نشده است!
از آن جایی که اوضاع کارخانجات آرد به شدت بحرانی شده بود لذا بنا به مصوبه هیئت وزیران دولت قبلی و نامه وزیر محترم جهاد کشاورزی دستور داده شد تا یارانه تولید سال 1399 در نیمه دوم سال 1400 به صورت فشرده طی 4 تا 5 ماه به کارخانجات آرد پرداخت شود و تا پایان سال 1400 کارخانجات آرد کشور با استفاده از این طلب خود بخشی از هزینه ها تولید و سربار را پوشش دهند و سال را به پایان برسانند که این کار انجام و سال 1400 به پایان رسید.
با شروع سال 1401 کمک هزینه تولید آرد یارانه ای قطع شده و فعلاً وجود ندارد و سبوس و آرد یارانه ای همچنان به نرخ دستوری و ثابت گذشته به فروش می رسد؛ همچنین در سال جدید نرخ دستمزد، 57 و کرایه حمل بار 35 درصد دیگر افزایش داشته است لذا بدون تردید و سال سختی را پیش رو خواهیم داشت، به گونه ای که بدون تغییر قیمت سبوس یا بدون دریافت یارانه کمک هزینه تولید، امکان ادامه کار وجود نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی در صنعت تولید آرد و نان، هزینه های تولید بسیار مهم است. اکنون هزینه تولید آرد از هزینه خرید گندم یارانه ای بسیار بیشتر است. برای تبدیل گندمی که خریداری می شود صرف نظر از کرایه حمل گندم، هر کیلویی 1000 تومان هزینه تولید وجود دارد. در آنالیز قیمت آرد در سال 1393 برای هزینه بسته بندی و آرد هر یک کیلو حداکثر 15 تومان هزینه کیسه دیده شده ولی هم اکنون برای کارخانه دار کیسه و سرکیسه دوزی هر کیلویی 140 تومان هزینه در بردارد. ضمن این که در سال 1393 که هزینه غنی سازی آرد آهن و اسید فولیک هر یک کیلو پر میکس 2800 تومان بود، هم اکنون امسال هر کیلو پرمیکس 48 هزار تومان خریداری می شود و علاوه بر آن 9 درصد ارزش افزوده و همچنین هزینه کرایه حمل و حواله بانکی نیز به آن اضافه می شود. با چنین شرایطی هم اکنون کارخانجات آرد استان خراسان شمالی در سال 1401 به طور متوسط ماهانه حدود 800 میلیون تومان زیان را تجربه می کنند این در حالی است که تورم موجود هر ماهه مبلغ زیان را افزایش می دهد.
مهندس «شریعت» افزود: با توجه به عرایضم در ابتدای گفت و گو در خصوص تغییر صورت گرفته قیمت گندم و آرد در چهار سال ابتدای طرح (1390-1393) و تثبیت قیمت گندم و آرد یارانه ای از 1393 تاکنون، با عنایت به افزایش هزینه های گوناگون و عدم پرداخت یارانه تولید، به نظر اذهان دولتی، آیا امکان ادامه فعالیت تولید آرد خبازی یارانه ای ممکن است؟
مدیرعامل کارخانه آرد سفید ارمغان بجنورد ضمن تبریک مجدد هفته جهاد کشاورزی از مسئولان محترم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی درخواست کرد در صورت امکان، از حمایت های استانی دریغ نکنند لذا انجام پیشنهادهایی به این شرح مورد استدعای این صنعت استان است:
1-در استان خراسان شمالی حدود 80 درصد خبازی ها مشغول تولید نان بربری هستند که بر اساس قانون استاندارد ملی ایران، آرد مصرفی آن ها از نوع بربری است. متاسفانه از سال 1399 برخلاف قانون استاندارد، آرد مصرفی این نانوایی ها غیر استاندارد و از نوع لواش و تافتون فروخته و عرضه می شود به این ترتیب ماهانه تولید حدود 250 تن سبوس استان کاهش یافته است و این امر موجب طولانی شدن صفوف نانوایی و خالی شدن سبد علوفه دامداران استان و کاهش شدید درآمد کارخانجات آرد و کاهش کیفیت نان استان شده است و تقاضای اصلاح آرد مصرفی بربری پزان را داریم.
2-از سال 1399 اداره کل غله استان خراسان شمالی صادرات آرد یارانه ای نوع 2 کارخانجات آرد استان به سایر استان های کشور را بسته است و چنین عملی نه تنها صرفه اقتصادی برای کشور نداشته بلکه اقتصاد دامداران و کارخانجات آرد استان و منابع طبیعی و مراتع را با مخاطره جدی مواجه کرده است. هم اکنون کاهش تولید سبوس در این زمینه حداقل ماهانه 500 تن بوده است و در این راستا تنها زیان آن را استان خراسان شمالی تجربه کرده و سود حاصل از آن را استان های تامین کننده آرد خبازی های خریدار خواهند برد. لذا از سازمان جهاد کشاورزی و مسئولان استان تقاضای بازگشایی سامانه فروش آرد یارانه ای نوع 2 را داریم. در حال حاضر روزانه مقادیر بسیار قابل توجه آرد نوع 2 از استان گلستان به سایر استان های کشور و از جمله استان های خراسان صادر می شود و افسوس که استان خراسان شمالی از این موهبت محروم شده است.
مهندس «شریعت» گفت: در استان ما حدود 4 برابر نیاز استان، کارخانه آرد وجود دارد که مسئولان محترم دولتی باید با شکوفا کردن و راه اندازی صنایع آردبر، باعث رشد هر چه بیشتر این حوزه شوند.
وی ادامه داد: صاحبان قدیمی کارخانجات آرد طبق مرام نامه ای که دارند، تحت هر شرایطی آرد مورد مصرف شهروندان عزیز کشور را تولید می کنند و تا آخرین لحظه زندگی از کار و تلاش دست بر نمی دارند، چون اولویت اول آسیاب زادگان تولید آرد با عطر خوش حفظ اشتغال است. تولید در چنین شرایطی به این دلیل است که آرد و نان جزو ارزاق اصلی مردم است و در زمینه اشتغال نیز به این جهت که افرادی که در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند معیشت خود را تأمین کنند. همان طور که در طول 8 سال دفاع مقدس، لحظه ای درنگ نکردیم و با وجود کمبود کارخانه و مشکلات عدیده، لحظه ای کمبود آرد را تجربه نکردیم در این لحظات مهم نیز تا جایی که امکان تولید وجود داشته باشد کوتاهی نخواهیم کرد.در پایان به عرض می رسانم چنانچه پیشنهادهای طرح شده؛ توسط مسئولان محترم استانی محقق شود کارخانجات آرد استان خراسان شمالی از نظر موقعیت اقتصادی مانند سایر استان ها خواهند شد. لذا تقاضا می شود در جهت رفع مشکلات اساسی کارخانجات آرد کشور نیز، مسئولان استان خراسان شمالی تمهیدات لازم را مبذول فرمایند تا هر چه سریعتر بحث آزادسازی گندم، آرد و سبوس محقق شود. به امید حق.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شیوع بیماری کرونا را می توان ترسناک ترین رخداد قرن حاضر دانست، بیماری که مرموزانه بین جوامع بشری خزید و بخشی از جمعیت هر کشوری را به کام مرگ کشاند. قرنطینه ها، دوری از عزیزان، مرگ های ناگهانی و افول اقتصادی و وخامت حال کسب و کارها تبعات سنگینی بود که برای همیشه در حافظه تاریخی مان ثبت می شود و هرگز فراموش نمی شود. مبارزه با این بیماری مهلک با دست توانای کادر درمان و سلاح واکسن محقق شده است و آن چه امروز به آن دست یافته ایم، از کاهش قابل توجه آمار فوتی ها و بستری های کرونا تا شهرها و روستاهایی که در آرامشی نسبی درخصوص این بیماری به سر می برند، حاصل اقدامات موثر دولت در امر واکسیناسیون کروناست. نتیجه موفقیت آمیز واکسیناسیون در دولت سیزدهم، خروجی ملت از قرنطینه، رهایی از سوگ ها در تنهایی، رونق گردشگری، افزایش آمار مسافرت ها، عدم تعطیلی های اجباری و کاهش معنادار مرگ و میر مبتلایان به کروناست.
موفقیت چشمگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در افزایش پوشش واکسیناسیون نیز تبلوری از اقدامات و عزم جهادی این نهاد است که هم راستا با سیاست های دولت در حوزه سلامت انجام شده و جایگاه استان در واکسیناسیون کرونا را درخشان کرده است. این دانشگاه با کسب رتبه برتر در این امر مهم، همچنان در واکسیناسیون، جزو استان های برتر و خوش نام کشور است. موفقیت حاصل شده و آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در استان را در گفت و گویی اختصاصی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بررسی و ارزیابی کردیم.
دکتر «سید جواد پورنقی» با بیان این که انجام واکسیناسیون کرونا، امری حیاتی و اولویت دار است، افزود: تامین واکسن های متنوع و تزریق به موقع دزهای واکسن به عنوان برنامه ای هدفمند و استراتژی عملیاتی از اقدامات مهم دانشگاه بوده است و به یمن فعالیت دولت سیزدهم، امروزه این امر تحقق یافته است.
وی با بیان این که با رویکرد سلامت محور دولت در زمان شیوع کرونا، سبد واکسیناسیون کشور و استان با تنوعی بالا تکمیل شده است، ادامه داد: قیاس آمار کنونی واکسیناسیون با گذشته، نمایانگر موفیقت های چشمگیر کنونی است.
دکتر «پورنقی» یادآوری کرد: درصد کل واکسن های تزریق شده در 3 ماه نخست سال گذشته 20 هزار نفر و معادل یک درصد بوده است اما این عدد تا پایان خرداد سال 1401، یک میلیون و 336 هزار و 947 نفر در استان خراسان شمالی بوده است.
وی با بیان این که واکسیناسیون گروه سنی بالای 18 سال در 3 ماه نخست سال گذشته تنها یک درصد بود، اضافه کرد: واکسیناسیون این گروه سنی امسال به 87.2 درصد رسیده است.
وی با بیان این که خوشبختانه استان خراسان شمالی در واکسیناسیون کرونا همیشه جایگاه اول و دوم کشور را داشته است، اعلام کرد: پوشش کلی جمعیت در تزریق نوبت اول به 80.3 درصد، نوبت دوم 71.6 درصد رسیده در گروه سنی بالای 18 سال نوبت اول به 95.3، نوبت دوم به 87 درصد رسیده است و همچنین در تزریق نوبت سوم هم افزایش یک باره 52.5 درصدی داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: از ابتدای شروع واکسیناسیون تاکنون یک میلیون و 336 هزار و 947 دز واکسن کرونا در استان تزریق شده و پوشش کلی نوبت اول به 80.3 رسیده است.
وی افزود: در گروه سنی 5 تا 12 سال نوبت اول به 40.8 درصد، نوبت دوم به 24.6 درصد رسیده، در گروه سنی بالای 12 سال نوبت اول به 96 درصد، نوبت دوم به 87.8 درصد رسیده است.
دکتر «پورنقی» یادآور شد: مدیریت کنونی بیماری کرونا با تامین به موقع واکسن توسط دولت، اقدامات جهادی حوزه سلامت در استان، جانفشانی های کادر بهداشت و درمان و فرهنگ بالای سلامت مردم این خطه به دست آمده است.
وی تاکید کرد: خروج از شرایط بحرانی کرونا و بازگشت تحرک و پویایی به کشور و استان، حاصل موفقیت دولت در تامین و امر واکسیناسیون کروناست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.