
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی دکتر «محمد شیخزاده» را به عنوان سرپرست دانشگاه بجنورد منصوب کرد و در نامهای جداگانه از زحمات و تلاشهای «دکتر احمد محقر» رئیس سابق این دانشگاه قدردانی کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یوسف پرهیزکار- رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، گفت: آب رسانی پایدار به شهر بجنورد نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار و در همین راستا برای جذب اعتبارات مورد نیاز اقدامات کارشناسی انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، مهندس «غلامحسین ساقی» افزود: هدف و وظیفه ما تامین آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار در شهرها و روستاهای استان است که برای تکمیل، ایجاد و پایدار نگه داشتن تاسیسات، نیازمند اعتبارات مورد نیاز هستیم.
وی تصریح کرد: خوشبختانه مجلس انقلابی طبق مصوبه محرومیت زدایی به مقوله آب نگاه ویژه ای داشته است. وی ادامه داد: با توجه به نگاه ویژه ای که وزارت کشور به توسعه زیرساخت ها داشته است، خوشبختانه اعتبارات سال ۱۴۰۰ در بخش آب و فاضلاب نسبت به سال گذشته حدود 2.5 برابر شده و از حدود ۲۰۰ میلیارد تومان درسال ۹۹ به ۵۶۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به این که یکی از خواسته های ما در مصوبات سفر قریب الوقوع هیئت دولت به استان، انتقال آب از زون شمالی شامل چاه های در اختیار شرکت پتروشیمی و پلنگ دره به شهر بجنورد است، اظهار کرد: با انجام این پروژه برای همیشه تامین آب شهر بجنورد از نظر کمی و کیفی پایدارمی شود.
مهندس «ساقی» به حفر ۸ حلقه چاه در منطقه پلنگ دره شهر بجنورد اشاره کرد و گفت: برای بهره مندی شهروندان بجنوردی از آب پایدار و باکیفیت در مواقعی از سال که نتوانیم از آب سد شیرین دره استفاده کنیم در مجموع باید ۱۱ حلقه چاه حفر کنیم که از این تعداد ۸ حلقه حفر شده است و ۳ حلقه دیگر در برنامه حفاری قرار دارد.
وی ادامه داد: با عنایت به اهمیت موضوع لازم است در آینده ای نزدیک آب استحصال شده از این ۱۱ حلقه چاه و چاه هایی که در اختیار شرکت پتروشیمی است به شهر بجنورد انتقال یابد که اعتبار موردنیاز برای این پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است و با مذاکراتی که با مسئولان و با گزارش جامعی که ارائه شد این پروژه جزو اولویت های اصلی برای تصویب در سفر هیئت دولت به خراسان شمالی قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر این که باید بتوانیم در کنار تامین آب شرب شهروندان، تاسیسات فاضلاب را در شهرهای استان اجرا کنیم، اضافه کرد: ایجاد تاسیسات فاضلاب در شهرهای فاقد ردیف استان منوط به کسب مجوز ماده ۲۳ است.
وی ادامه داد: با وجود این که بیش از ۴۵ درصد در بخش تاسیسات آب تخصیص اعتبارات داریم، اما در بخشفاضلاب تخصیص اعتبارات خوبی نداشته ایم.
وی گفت: با وجود این که حدود ۷۸ میلیارد تومان در بخش فاضلاب اعتبارات ابلاغ شده است، اما تخصیص اعتبارحدود ۲۴ درصد است و برای این که بتوانیم تاسیسات فاضلاب را گسترش دهیم نیازمند مساعدت و همراهی بیشتری در تخصیص اعتبارات است.
وی اضافه کرد: کارهای اصلی برای صدور مجوز ماده ۲۳ و دریافت ردیف اعتباری تاسیسات فاضلاب شهرهای گرمه و جاجرم انجام شده است و امیدواریم با همراهی تمام دست اندرکاران پروژه فاضلاب دیگر شهرهای استان هم در برنامه اجرایی قرار گیرد.
وی ادامه داد: افزایش ظرفیت و احجام جمع آوری تصفیه فاضلاب شهر بجنورد هم از خواست های ما در سفر قریب الوقوع هیئت دولت است که ان شاءا... به نتیجه برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی همچنین از تنش آبی در 236 روستای این استان خبر داد و گفت: در سال 98 طبق مطالعات مبتنی بر سند تامین آب پایدار در روستاهای استان از 313 روستا که دارای تنش آبی بودند با اقداماتی که تیم های کارشناسی این شرکت انجام داد، تنش آبی در 77 روستای استان برطرف شد.
مهندس «ساقی» گفت: بعد از یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب، سند تامین آب پایدار روستاهای استان آماده شد که طبق این سند22 تیم فنی تشکیل و اعضای این تیم در تمام روستاهای استان حاضر شدند و وضعیت آبی روستاهای استان، اطلاعات جمعیتی، وضعیت تاسیسات، شرایط تامین آب و... را مورد ارزیابی مهندسی شده قرار دادند و طبق اطلاعات گردآوری شده برای رفع کمبود آب در روستاها پروژه های متعددی تعریف شده و برای اجرا برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.
وی با تاکید بر این که تنش آبی به مفهوم مشکل تامین آب نیست و در واقع تنش آبی به معنای کمبود میزان تولید نسبت به میزان مصرف است، ادامه داد: روستاهایی وجود دارند که قبلاً از منابع آبی بهره مند بودند و با توجه به خشکسالی های اخیر، این منابع با افت شدید آب دهی مواجه شده اند یا به کلی خشک شده اند که تامین آب این گونه روستاها با چالش رو به رو شده است.مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به این که 126 روستا در این استان با مشکل حاد تامین آب مواجه هستند و با تانکر آب رسانی می شوند، گفت: ۷۲۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد که ۶۹۳ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب قرار دارند و از این تعداد روستای تحت پوشش، 313 روستا دارای تنش آبی بودند که با اقداماتی که انجام شد تاکنون مشکلات آب رسانی 77 روستا حل و تنش آبی این روستاها برطرف شده است.
مهندس «ساقی» اضافه کرد: در بخش روستایی سالانه 16 میلیون مترمکعب از آب استحصال شده برای شرب در بخش دام استفاده می شود که در صورت تداوم خشکسالی ها، نگرانی ها برای تامین آب شرب در روستاهای تشدید می شود.
وی از تمام روستانشینان عزیز خواست با مدیریت مصرف آب و عدم استفاده از آب شرب برای مصرف دام و کشت صیفی جات، این شرکت را برای ارائه خدمات بهتر یاری کنند.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، جزو برترین شرکت های وزارت نیرو
در ارزیابی های داخلی انجام شده مدیران ارشد وزارت نیرو، شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی با کسب 945 امتیاز جزو شرکت های برتر کشور و شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی جزو برترین شرکت ها در ارزیابی مدیران ارشد وزارت نیرو شد.
به گزارش روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، با توجه به اعلام نتایج ارزیابی داخلی وزارت نیرو در همایش مدیران ارشد از سوی این وزارتخانه، شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی جزو 10 شرکت دارای بالاترین عملکرد در جنبه ذی نفعان کلیدی شد.
در این ارزیابی که بر اساس عملکرد شرکت های آب و فاضلاب در وزارت نیرو انجام گرفته، فهرست 10 شرکت برتر با بهترین عملکرد در جنبه های ذی نفعان کلیدی، مالی، فرایند های کلیدی و رشد و یادگیری با 17 محور اعلام شد که شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی از مجموع 1000 امتیاز موفق به کسب 945 امتیاز با درصد تحقق 95 درصد و در بین 34 شرکت ارزیابی شده موفق به کسب رتبه الف در بین شرکت های آب و فاضلاب کشور شد.
تقدیر از بانوان شاغل در شرکت آب و فاضلاب
به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) روز زن و مقام مادر و سالروز میلاد امام خمینی(ره)، با حضور مهندس «ساقی» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی و بانوان شاغل در این شرکت، مراسمی در سالن اجتماعات این شرکت برگزار شد.به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، همزمان با جلسه وزیر نیرو در تهران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی نیز جلسه ای به منظور تقدیر از بانوان برگزار شد که در این جلسه مهندس «ساقی» ضمن تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، روز زن و مقام مادر و مصادف شدن آن با سالروز میلاد امام خمینی(ره) گفت: سالروز میلاد بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان روز مادر و زن، بهانه ای برای ستایش مقام ممتاز و رفیع زنان و مادران و ضرورت توجه و تقویت سیره عملی و آموزه های اخلاقی و رفتاری حضرت صدیقه کبری(س) برای تربیت فرزندان و جامعه ای متعالی در راستای بنا نهادن خانواده ای مستحکم در برابر تکان ها و فراز و نشیب های زندگی است.
وی افزود: ویژگی های مهم اخلاقی و رفتاری حضرت فاطمه زهرا (س) عبارت بود از عفت، حیا، بندگی و عبادت و استواری و دفاع از ارزش های اسلام که بانوان امروزی نیز باید اندیشه ها، گفتار و رفتار آن بزرگوار را سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
مهندس «ساقی» با ارائه گزارشی از عملکرد امسال شرکت آب و فاضلاب افزود: واژه مرد و زن در شرکت آب و فاضلاب معنایی ندارد و تمام پرسنل فارغ از جنسیت، دوشادوش یکدیگر برای کسب رضای پروردگار و ارائه خدمات مطلوب به هم استانی های عزیز و کسب رضایت مردم گام برمی دارند و زحمات بی شائبه بانوان در شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بر کسی پوشیده نیست. در پایان این نشست، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و از بانوان شاغل در این شرکت با اهدای شاخه گل تقدیر به عمل آمد. خاطر نشان می شود همزمان با این جلسه، جلسات مشابهی در امور های تابعه این شرکت نیز برگزار شد و از بانوان شاغل تقدیر به عمل آمد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

زینب محمودیان- حدود ۹ ماه است که از زلزله اردیبهشت در روستاهای شهرستان های گرمه، جاجرم و مانه و سملقان میگذرد. هر چند در روزها و ماه های نخست پس از زلزله اقدامات و خدماتی خوبی در مناطق زلزله زده انجام شد اما چند وقتی است که روند بازسازی مناطق زلزله زده با وجود فرا رسیدن فصل سرما و بارش برف و باران، کند و حتی خبر توقف آن هم رسانه ای شد. مردم زحمتکش مناطق زلزله زده نیازمند نگاه ویژه مسئولان هستند تا گوشهای از محرومیت آنان به خصوص زیر تیغ سرمای شدید هوا برطرف شود اما با توجه به شرایط موجود در روند بازسازی این مناطق، زندگی بی دغدغه در مناطق زلزله زده گرمه، شاید وقتی دیگر اتفاق بیفتد مگر این که همت مسئولان برای برطرف شدن مشکلات اهالی بیشتر شود.یکی از اهالی روستای قزل حصار می گوید: با سختی خانه را تعمیر کرده ایم و نیازمند وام بیشتر برای ساخت منزل هستیم.یکی از بانوان که جلوی کانکس نشسته بود، اظهارمی کند: تعدادی از خانواده ها در این کانکس ها اسکان دارند. وی می افزاید: هلال احمر بخاری برقی در داخل کانکس ها نصب کرده اما در این فصل سرما فضای داخل کانکس بسیار سرد است و بخاری برقی جوابگو نیست.یکی از اهالی روستا از وام های دولتی گلایه مند است و تصریح می کند: برای خانه های تعمیری ۱۵ میلیون تومان بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه پرداخت شده است اما تکمیل خانه ها نیازمند هزینه بیشتری است.وی ادامه می دهد: برای منازل تازه ساخت نیز ۳۰ میلیون تومان بلاعوض و ۱۰۰ میلیون تومان وام در نظر گرفته شده است و پیمانکاران در حال ساخت منازل هستد.وی ادامه می دهد: برای اختصاص امکانات رفاهی شامل آب، برق و گاز برای منازل تازه ساخت زلزله زدگان دیر اقدام می شود.
یکی از دامداران می گوید: جهاد کشاورزی از ما دامداران هیچ حمایتی نکرده است و هیچ تسهیلاتی برای تعمیر دامداری ها پس از وقوع زلزله تاکنون به ما اختصاص داده نشده است.مدیر جهاد کشاورزی گرمه در این خصوص می گوید: با توجه به وقوع زلزله در شهرستان و روستاهای بالادشت و تاثیر آن بر قنات قزل حصار علیا، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان با تخصص اعتبار به میزان یک میلیارد و 439 میلیون ریال به لایروبی و مرمت قنات مذکور اقدام کرده که خوشبختانه ضمن رفع اثرات زلزله، با اذعان بهره برداران موجب افزایش آبدهی قنات نسبت به قبل شده است. «مقصودی» می افزاید: همچنین به منظور لایروبی و مرمت قنات روستای شورک نیز اعتباری بیش از 2.2 میلیارد ریال از محل اعتبارات بحران و به صورت اسناد خزانه تخصیص یافت و چندین مرحله در سامانه ستاد ایران به مناقصه گذاشته شد، لیکن به دلیل استقبال نکردن پیمانکاران تاکنون موفق به انعقاد قرارداد نشده است و با قبول پیمانکار در اولین فرصت اقدام خواهد شد. وی تصریح می کند: در خصوص کمک به خسارت دامداریها نیز ضمن پایش، لیست برداری تمام دامداری های خسارت دیده این روستاها برداشت و به منظور تامین اعتبار و تسهیلات به ستاد بحران و استانداری ارسال شده است.
وی ادامه می دهد: همچنین به منظور تامین علوفه مورد نیاز دامهای منطقه میزان ۱۰۰ تن کنسانتره دامی در 2 مرحله به این منطقه تخصیص یافته و با قیمت مصوب دولتی توزیع شده است.در همین خصوص، «روحانی» معاون امور بازسازی و مسکن روستایی خراسان شمالی بیست و یکم دی گفته بود: 2 هفته است که روند ساخت و ساز منازل زلزله زده در این استان متوقف شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با توجه به افزایش پنج برابری بیماران سرپایی در کشور، انتظار داریم درصورت جدی نگرفتن پروتکلهای بهداشتی طی 2 هفته پیش رو تعداد تستهای مثبت و بیماران مبتلا به کرونا در استان افزایش یابد.
به گزارش وبدا، دکتر «افشین دلشاد» با بیان این که اکنون به جز گرمه، تمام شهرهای استان دارای رنگ بندی آبی و این نشاندهنده عدم تغییر محسوس در روند شیوع بیماری است، اظهار کرد: هرچند طی روزهای اخیر شاهد کاهش آمار بیماران بستری و فوتی های ناشی از کرونا هستیم اما خطر اُمیکرون را باید جدی گرفت.
وی تصریح کرد: کروناویروس و همچنین اُمیکرون، سویه جدید این ویروس را نباید فراموش کنیم و باید با آموزش و اطلاعرسانی مجدد درخصوص اصول و نکات بهداشتی و ترغیب افراد برای تزریق دز سوم واکسن کووید 19 در جهت کاهش درگیری افراد با این بیماری گامهای موثر برداریم.
وی افزود: باتوجه به مطالعاتی که در مورد اثرات واکسیناسیون انجام شده، توصیه این است که مردم استان به سرعت نوبت سوم واکسن کرونا را تزریق کنند زیرا تزریق دز سوم میتواند بیش از 80 درصد از بستری شدن در بیمارستانها پیشگیری کند. دکتر «دلشاد» با تأکید بر این که در مطالعات نشان داده شده که استفاده از ماسک حدود 30 درصد میتواند در پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون موثر باشد، بیان کرد: یکی از توصیهها این است که استفاده از ماسک در تمامی مجامع، سازمانها، ادارات و تمامی محلهای تجمع مسقف، الزامی و از ماسکهای استاندارد و سه لایه که مورد تایید است استفاده شود زیرا ماسکهای پارچهای، کارایی چندانی ندارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه ورزش
تعلیق های فدراسیون جودو سبب نشده است برخی از ورزشکارانش بیکار بنشینند؛ آن ها جایگزینی برای این رشته پیدا کرده اند. کوراش شاید نتواند جای خالی جودو را برای فعالان این رشته ورزشی پر کند اما می تواند برای روزهای تعلیق فرصتی برای رقابت به فعالان این رشته ورزشی بدهد. با این حال، جودوکاران تا فراهم شدن شرایط حضور در مسابقات بین المللی به حمایت مبرمی نیاز دارند.
«مهدی قره قاش» از جودوکاران روستای سست شهرستان اسفراین است که ۵ سال از فعالیتش در این رشته می گذرد.
«امین امیری» مربی او بوده و تاکنون دو مقام قهرمانی در رده سنی نونهالان و نوجوانان، ۲ مقام سومی در رده سنی نونهالان و نوجوانان و یک نایب قهرمانی در رده سنی نوجوانان در کشور کسب کرده است.
او که به فعالیت در این رشته ورزشی علاقه مند است، هدف از فعالیت اش در جودو را کسب مدال در رویدادهای آسیایی و جهانی و در نهایت حضور در المپیک می داند.
او ابراز امیدواری می کند با رفع تعلیق فدراسیون جودو بتواند تمرینات مستمر بیشتری داشته باشد و با حمایت های مطلوب مسئولان از ورزشکاران جایگاه مناسبی در رویدادهای معتبر کسب کند.
«قره قاش» به سطح بالای ورزشکاران جودو از لحاظ تکنیکی و فنی اشاره می کند و می افزاید: سطح تکنیکی و فنی جودوکاران استان بالاست و استعدادهای خوبی در این رشته در خراسان شمالی داریم که زیر نظر مربیانی مجرب تمرینات خود را پیگیری می کنند، در حالی که اگر حمایت از جودوکاران بیشتر شود، قطعاً مدال آوری در این رشته بیشتر خواهد بود.
او که در رقابت های جایزه بزرگ قهرمانی کشور در اهواز توانست مقام نایب قهرمانی در این رشته را در رده سنی بزرگ سالان کسب کند، ابراز امیدواری می کند: جودو بتواند روزهای بهتری را در پیش رو داشته باشد و مسئولان برای تقویت این رشته گام های اساسی بردارند.
«قره قاش» تمرینات خود در رشته کوراش را هم زیر نظر مربی تیم ملی می گذراند و «رضا» مهنان در هفته یک مرتبه به ورزشکاران این رشته آموزش های لازم را ارئه می دهد.
او که رشته اصلی اش جودوست در تعلیق فدراسیون به سمت کوراش گرایش پیدا کرده و امیدوار است با رفع تعلیق بتواند به عضویت تیم ملی درآید و تجربه رقابت در رویدادهای معتبری را کسب کند.
تعلیق جودو حدود 3 سالی می شود که ورزشکاران این رشته را به حاشیه سوق داده و سبب شده است برخی از آن ها در رشته کوراش فعالیت کنند. حذف جودوی ایران از المپیک سبب شد تنها نماینده جودوی کشورمان که از خراسان شمالی بود به آرمان دیرینه خود دست پیدا نکند و از حضور در المپیک محروم شود و اگر حمایت از این رشته انجام نشود قطعاً استعدادهای این رشته پراکنده می شوند و قبل از این اتفاق باید به فکر ورزش پر مدال و پراستعداد استان باشیم که قهرمانان بسیاری را پرورش داد و ورزشکاران بسیاری را به کشور معرفی کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه سلامت- طبق گفته پژوهشگران، تعداد زیادی از بیماری هایی که امروزه انسان ها با آن درگیر هستند به دلیل اختلال در تیروئید است. ضربان قلب، افزایش تعریق، عصبانیت یا زودرنجی، سطح بالای اضطراب، کاهش وزن، لرزش دست ها، ضعف ماهیچه ها به خصوص در بالای بازوها و پاها، نازک یا شکننده شدن مو، پوکی استخوان و اختلال در بینایی و بسیاری دیگر از این علایم و بیماری ها از تیروئید نشأت می گیرد.
تعدد این عوارض و اطلاعات علمی اندک در زمینه اختلال تیروئید ما را بر آن داشت که سراغ مدیر گروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برویم تا نکاتی را درباره تیروئید از جمله دانستنی های مهم درخصوص تیروئید در نوزادان بیان کند. «روح ا... یزدانی» می گوید: غده تیروئید در جلوی گردن، پایین حنجره و بالای استخوانهای ترقوه به شکل پروانه قرار دارد، این غده با ترشح دو هورمون T3 و T4 وظیفه سوخت و ساز و تنظیم انرژی بدن را دارد.
وی با بیان این که غده هیپوفیز عملکرد غده تیروئید را تنظیم میکند، افزود: اختلالات مختلفی میتوانند در عملکرد تیروئید اثر بگذارند، بهعنوان مثال کم کاری تیروئید در صورتی ایجاد میشود که این هورمون به اندازه کافی در بدن ترشح نشود.
کم کاری تیروئید در نوزاد
وی با بیان این که جذب ید، ساخت و ترشح تیروگلوبین، ساخت هورمون های تیروئیدی با اتصال ید به تیروگلوبین و ترشح هورمونهای تیروئید عملکردهای اصلی تیروئید هستند، در پاسخ به این سوال که کم کاری تیروئید نوزاد چیست؟ می گوید: هورمون تیروئید برای عملکرد، رشد مغز و رشد نوزاد نقش حیاتی دارد و کم کاری تیروئید از علل شایع عقبماندگی ذهنی در نوزاد است.
وی ادامه می دهد: این اختلال در ابتدا بدون علامت است و به راحتی تشخیص داده نمیشود. به همین دلیل غربالگری نوزادان در بدو تولد اهمیت ویژهای دارد.
«یزدانی» اضافه می کند: زنانی که قصد بارداری دارند باید قبل از اقدام برای بارداری آزمایشهایی را انجام دهند تا اگر دچار اختلالات تیروئید به ویژه تیروئید کم کار هستند آن را کنترل کنند.
علل تیروئید کم کار در نوزادان
وی علل تیروئید کم کار در نوزادان را نیز برمی شمرد و خاطرنشان می کند: کم کاری تیروئید در نوزادان به دلیل ترشح ناکافی تیروئید یا عملکرد ناکارآمد تیروئید در بدن است.
وی ادامه می دهد: مادر مبتلا به کم کاری تیروئید، مادر مبتلا به دیابت، مصرف بعضی داروها در مادر و جنین مثل سیتوکین، دوپامین، داروهای حاوی ید و فنیتوئین و ازدواج فامیلی از علل کم کاری تیروئید نوزاد 3 ماهه هستند.
«یزدانی» اضافه می کند: تیروئید کم کار مادرزادی از شایع ترین انواع تیروئید در نوزادان است که از بدو تولد در نوزاد وجود داشته و ژن عامل آن از پدر و مادر هر دو به نوزاد داده شده است.
وی با اشاره به علایم تیروئید کم کار در نوزادان می افزاید: این اختلال معمولاً بدون علامت است یا علایم آن به آهستگی بروز میکنند به همین دلیل والدین باید آگاهی کافی در این زمینه داشته باشند تا به محض شروع نشانههای بیماری برای درمان اقدام کنند.
علایم اختلال در تیروئید
وی گریه کردن نوزاد با صدای گرفته یا خرخر، توقف رشد یا رشد کند نوزاد، زردی در طولانی مدت، فتق ناف، پف صورت یا تورم زبان، ضعف در شیرخواری، لتارژی یا کمبود انرژی نوزاد، بزرگ شدن نقاط نرم جمجمه (ملاج)، سستی و ناتوانی عضلات (بنیه ضعیف)، یبوست نوزاد به صورتی که لمس شکم سفتی و پری را نشان دهد، ایجاد لکه در پوست، خفگی مکرر و خواب زیاد از علایم اختلال تیروئید در نوزادان است.
چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
«یزدانی» در پاسخ به این سوال که چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟ می گوید: همانطور که گفتیم بهترین زمان برای پیشگیری از عوارض تیروئید کم کار در نوزادان، غربالگری آنان در بدو تولد است و شاید قبل تر از آن، انجام آزمایشهای تیروئید برای مادر قبل از بارداری باشد. وی تصریح می کند: والدین باید آگاهی کاملی از علایم تیروئید کم کار در نوزاد داشته باشند تا به محض مشاهده آنها به پزشک مراجعه کنند، زیرا هر روز تاخیر شدت این بیماری را افزایش میدهد و عوارض جبران ناپذیری را ایجاد میکند.وی اضافه می کند: همچنین اگر پزشک برای کودک تان دارویی را تجویز کرد، در صورتی که عوارض دارویی را مشاهده کردید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا بررسیهای لازم برای ادامه مصرف دارو انجام شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حشمتی- شهردار شیروان دستور ایجاد کارگاه ساخت تجهیزات آتش نشانی شهرداری را ابلاغ کرد.
مهندس «احمدی» در همین خصوص خاطر نشان کرده بود: سازمان آتش نشانی حافظ جان و مال شهروندان در هر بزنگاهی است و به همین دلیل باید در کنار منابع انسانی توانمند و آمورش دیده از تمامی تجهیزات مورد نیاز هم بهره مند باشد. وی با بیان این که کار جهادی یعنی اتکا به توانایی ها و داشته های خویش، تاکید کرده بود: سازمان آتش نشانی از نیروهای متعهد و متخصصی برخوردار است و می تواند با تکیه بر این نیروها بخش اعظمی از تجهیزات خود را بسازد، بنابراین در این خصوص درنگ نباید کرد. لازم به ذکر است، مسئولیت این کارگاه بر عهده «جواد امینیان» مامور این سازمان است که در زمان مدیریت مهندس «احمدی» شهردار شیروان در مدتی کوتاه، چندین دستگاه مهم و کاربردی را که مورد نیاز سازمان آتش نشانی است فقط با خرید مواد اولیه ساخت که برای تولید انبوه آماده شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمودیان- پروژه پارک بانوان شهر ایور طی مراسمی کلنگ زنی شد. مدیر کل امور بانوان استانداری خراسان شمالی در این مراسم گفت: اهمیت دادن به ورزش بانوان در حقیقت ارزش نهادن به سلامت خانواده و جامعه است. «محمدی» شهردار ایور هم گفت: استمرار حضور موثر زنان در خانواده و جامعه نیازمند ایجاد و حفظ روحیهای بانشاط در این قشر و در این راستا توسعه فضاهای ورزشی و تفریحی و تفرجگاههای ویژه بانوان، امری ضروری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

برف و باران دوباره از عصر فردا استان را فرا می گیرد. اداره کل هواشناسی خراسان شمالی با صدور هشدار نارنجی از ورود سامانه جدید بارشی در استان خبر داده که وزش باد (گاهی باد لحظه ای شدید)، بارش باران و برف و مه و در ارتفاعات کولاک برف و مه و افت دما از پیامدهای آن است.زمان شروع فعالیت سامانه جدید بارشی بعدازظهر پنج شنبه است و در راز و جرگلان، مانه و سملقان، بجنورد، شمال شیروان و شمال گرمه، جاجرم و اسفراین تأثیر می گذارد. زمان پایان فعالیت این جمعه شب خواهد بود. لغزندگی جاده ها، مه گرفتگی و کاهش دید در جاده ها و ارتفاعات، کولاک برف و سوز باد، مسدود شدن جادههای برف گیر، احتمال افت فشار گاز، افزایش دما تا صبح جمعه و کاهش 8 تا 10 درجه ای دما از جمعه تا صبح شنبه در پی فعالیت این سامانه بارشی پیش بینی شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.