
گزارش خبری
تعداد بازدید : 14
نواحی صنعتی اسفراین، پنهان از چشم سرمایه گذاران
نجفیان- هفته دولت امسال، پروژه احداث ناحیه صنعتی در صفی آباد در ۲۱ هکتار با ۲۱ میلیارد ریال اعتبار کلنگ زنی شد؛ پروژه ای که در راستای توسعه متوازن در پی مصوبات سفر رئیس جمهور عملیاتی و اجرا خواهد شد. به گفته «طاهر رستمی» فرماندار اسفراین، رویکرد دولت در راه اندازی نواحی صنعتی توجه به بخش خصوصی برای توسعه مناطق روستایی، ارتقای شاخص های اشتغال و رونق اقتصادی است اما باید دید با وجود ظرفیت های خالی در زمین های صنعتی موجود در ۲ ناحیه صنعتی بام و عباس آباد آیا احداث ناحیه صنعتی دیگر توجیه اقتصادی دارد؟ به عبارتی می تواند نقش مثبت و موثری در ارتقای شاخص های اقتصادی به ویژه در جنوبی ترین نقطه استان یعنی بخش بام و صفی آباد از توابع اسفراین داشته باشد؟ یا سهمی از توسعه سرمایه گذاری، ایجاد فرصت های شغلی جدید و تقویت تولید را به خود اختصاص دهد؟ این گونه به نظر می رسد که نواحی صنعتی اسفراین، پنهان از چشم سرمایه گذاران قرار دارند.۲ مرداد امسال بود که تصویب طرح احداث ناحیه صنعتی صفی آباد به نقل از معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی در کارگروه امور زیربنایی استان اعلام شد و وی ابراز امیدواری کرده بود که ناحیه صنعتی صفی آباد بستری برای اشتغال زایی و جذب سرمایه باشد.
واگذاری فقط ۵ هکتار زمین
پیشتر، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی گفته بود: فقط ۵ هکتار از ۴۲ هکتار از اراضی ۲ ناحیه صنعتی در اسفراین واگذار شده است.
وی افزوده بود: امکان سنجی برای راه اندازی ناحیه صنعتی در صفی آباد انجام و مجوز شورای توسعه و برنامه ریزی استان و تهران دریافت و استعلام های مورد نیاز گرفته شده است.
«سیاوش وحدت» مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی با اشاره به این که در 98 هکتار از شهرک صنعتی اسفراین 66 هکتار زمین صنعتی وجود دارد، می گوید: در شهرک صنعتی اسفراین 43 قرارداد منعقد شده که تاکنون 29 فقره آن با سرمایه گذاری 250 میلیارد ریال و ایجاد 478 فرصت شغلی به بهره برداری رسیده و بقیه در حال ساخت و ساز است.به گفته وی، در شهرک صنعتی اسفراین که 22 هکتار از اراضی صنعتی آن واگذار شده است هر چند واحدهایی وجود دارند که با ظرفیت پایین فعالیت می کنند اما هیچ واحد راکدی نداریم. وی با اشاره به این که در ناحیه صنعتی عباس آباد از 57 هکتار زمین در اختیار فقط 17 هکتار زمین صنعتی استحصال شده است، خاطرنشان می کند: 3 هکتار از اراضی صنعتی در این ناحیه واگذار شده و از 5 قرارداد منعقد شده 3 واحد به بهره برداری رسیده است که میزان سرمایه گذاری آن ها 12 میلیارد ریال با 36 فرصت شغلی و البته یک واحد آن تعطیل است.
وی با اشاره به وجود 25 هکتار زمین در ناحیه صنعتی بام از عرصه 46 هکتاری گریزی به واگذاری 2 هکتار زمین در پی انعقاد 2 فقره قرارداد زد که البته هنوز به بهره برداری نرسیده است.
وی با اشاره به این که از 219 هکتار زمین در اختیار یک شهرک و ۲ ناحیه صنعتی این شهرستان، 108 هکتار زمین صنعتی استحصال شده است، خاطرنشان می کند: با انعقاد 50 قرارداد 28 هکتار زمین واگذار شده که در نتیجه آن 32 واحد صنعتی به بهره برداری رسیده است.
به گفته وی، در شهرک و ۲ ناحیه صنعتی اسفراین، 514 شغل در پی 262 میلیارد ریال سرمایه گذاری ایجاد شده که البته یک واحد راکد است و 31 واحد دیگر فعالند و با ظرفیت های گوناگون کار می کنند.
آن طور که او گفته است: نواحی صنعتی بام و عباس آباد چون پرت افتاده اند از آن ها استقبال نشده است و آن چنان که انتظار می رفت نتوانسته اند از مزایای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری بهره مند شوند.