
معدن نمک جاجرم، معطل سرمایه گذار
تعداد بازدید : 181
سرمایه با نمک، اما روبهرو با بی نمکی
معینی
در زمان های گذشته نمک جاجرم بزرگ ترین کالای تبادلی در منطقه با اشتغال زایی فراوان بود اما استخراج سنتی آن از رود کال شور بعد از گذشت سال های متمادی هیچ گونه تغییری در روند آن نداشته است.
این در حالی است که می توان با راه اندازی صنایع پایین دستی این ظرفیت ارزشمند اشتغال زایی زیادی داشت اما نگاه غیر تخصصی و حمایت نشدن فعالان بخش خصوصی باعث گمنام ماندن این معدن در جاجرم شده است.
بهمن سال 95 بود که گزارشی با عنوان «شوربختی معدن نمک جاجرم» و در خرداد ۹۷ گزارشی با عنوان «نمک جاجرم بی نمک از سرمایه گذار» در روزنامه «خراسان شمالی» چاپ شد ولی با گذشت ماه ها هنوز سرمایه گذاری جذب نشده است.«صادقی» یکی از شهروندان می گوید: عدم گردهمایی های سرمایه گذاران بخش خصوصی باعث شده است منبع ارزشمند نمک جاجرم همچنان به صورت سنتی استخراج شود.
شهروندی دیگر ابراز می کند: معادن خفته جاجرم مدیران پیگیر را می طلبد و جاجرم حتی یک همایش سرمایه گذاری به خود ندیده و یک بروشور به دست کسی برای معرفی ظرفیت های این شهرستان داده نشده است.«رحیمی» می افزاید: اگر سرمایه گذار معرفی و سرمایه عظیم نمک کال شور به صورت صنعتی استخراج شود می تواند نمک مورد نظر شهرها و استان های مجاور را تامین کند و نقش مهمی در اشتغال زایی داشته باشد.
یکی دیگر از شهروندان هم می گوید: نمک جاجرم منبع ارزشمندی محسوب می شود و اگر از ظرفیت های آن استفاده و به صورت صنعتی استخراج شود زمینه اشتغال زایی را فراهم می کند.«مرادی» ادامه می دهد: نمک جاجرم به صورت سنتی استخراج می شود ولی مردم بیشتر به سمت استفاده از نمک های ید دار کشیده می شوند و نمک درشت را کمتر می پسندند.
در این باره «سجادی» مدیرعامل کارخانه نمک جاجرم می گوید: طرح اولیه این تولیدی در سال ۱۳۸۶کلید خورد و توانستیم همه تجهیزات خط تولید را فراهم کنیم و بیشتر مشکلات برطرف شده است و منتظر پرداخت سرمایه در گردش برای ادامه فعالیت هستیم و طبق پیش بینی ها یکی، دو ماه دیگر کارخانه راه اندازی می شود و شروع به فعالیت خواهیم کرد.«نادری» رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت جاجرم نیز اظهارمی کند: جلسه ای درباره بررسی مشکلات واحد صنعتی کارخانه نمک گردون جاجرم با حضور مدیر واحد صنعتی و مدیران بانک ملی در دفتر کارخانه نمک برگزار شد و با توجه به مشکل نبود سرمایه در گردش برای ادامه فعالیت این کارخانه رایزنی با بانک ملی برای دریافت تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی صورت گرفت که برای دریافت این تسهیلات به وثیقه از طرف مدیر عامل و ارزیابی وثیقه توسط بانک نیاز است.
در همین باره فرماندار جاجرم می گوید: نمک جاجرم ظرفیت ارزشمندی است که با صنعتی شدن آن اشتغال زایی برای بسیاری از افراد ایجاد می شود.
«آذری» می افزاید: طرح اولیه کارخانه تولید نمک در سال ۸۶ کلید خورد اما همچنان به دلایل مشکل مالی، نبود سرمایه در گردش و بوروکراسی اداری مسکوت مانده و در همین باره رایزنی با بانک ملی برای رفع موانع انجام شده است.
وی تصریح می کند: پیگیری ها برای جذب سرمایه گذار و رفع موانع تولید در دست اقدام است.