
گفت و گو
تعداد بازدید : 172
قطب تولید دام بدون صنایع پایین دستی
معاون اداره کل دام پزشکی: مسئولان از واگذاری کشتارگاه به بخش خصوصی ترس دارند
شیری- با این که خراسان شمالی دارای تولید و کشتار دام است اما به دلیل نبود صنایع پایین دستی هنوز خام فروشی در استان رواج دارد.
معاون سلامت اداره کل دام پزشکی خراسان شمالی با اشاره به این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: در حالی که یکی از استان های صادرکننده دام هستیم و کشتارگاه صنعتی و مواد اولیه داریم اما صنایع پایین دستی نداریم در نتیجه خام فروشی همچنان در استان ادامه دارد.
«حمید رمضانی» گفت: با این که ورود به این بخش می تواند سرمایه و تجارت خوبی برای سرمایه گذاران داشته باشد اما وجود مشکلات خام فروشی باعث شده، سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این بخش رغبتی نداشته باشند.
وی اظهار کرد: مسئولان از واگذاری کشتارگاه به بخش خصوصی ترس دارند و این شرایط مسائلی را برای استان ایجاد کرده در حالی که با واگذاری 3 کشتارگاه طیور به بخش خصوصی علاوه بر این که مشکلی ایجاد نشده، زمینه اشتغال زایی برای حدود 400 نفر فراهم شده است.وی اضافه کرد: 7 کشتارگاه سنتی و یک کشتارگاه صنعتی دام در استان داریم که فقط برای دولت هزینه بر شده است و سودی عاید استان نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است کشتارگاه بجنورد را به کشتارگاه منطقه ای و استان را به یکی از قطب های تولید کننده گوشت تبدیل کنیم چون خراسان شمالی جمعیت دامی زیادی دارد.
وی ادامه داد: اگرچه اکنون خراسان شمالی به شکل بالقوه یکی از قطب های تولید گوشت محسوب می شود اما جایی برای بالفعل کردن آن نداریم. معاون سلامت اداره کل دام پزشکی اظهار کرد: صادرات دام به صورت خام فروشی سودی برای استان ندارد و چه بسا در تهران و مشهد کشتار، بسته بندی و چرخ می شود و بعد وارد استان می شود بنابراین باید به گونه ای برنامه ریزی شود که ارزش افزوده این صنعت در استان حفظ شود.
دکتر «رمضانی» با اشاره به آمار خروج دام زنده از استان گفت: خروج دام زنده با وجود کشتارگاه، درد الان ما نیست بلکه درد چندین ساله ای است که همچنان ادامه دارد و می تواند چالش جدی در بحث انتقال بیماری باشد.وی با بیان این که یکی از عوامل انتقال بیماری حمل و نقل دام زنده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از دامداران دام های شان را به بازار تهران و مشهد عرضه کرده اند و اکنون سرمایه ای ندارند اما اگر علاوه بر فعال بودن کشتارگاه، صنایع پایین دستی در استان فراهم باشد، ارزش افزوده در استان حفظ می شود و دامداران مشکل سرمایه نخواهند داشت.وی اظهار کرد: الان چنین چیزی را در استان نداریم که کشتارگاه موجود کمکی به دامدار کرده باشد چون تنها کاری که می تواند انجام دهد، تأمین گوشت استان است و برد برون و فرااستانی ندارد.
وی با اشاره به مذاکره اخیری که طی جلسه ای با یکی از پیمانکاران برای تحویل کشتارگاه بجنورد انجام شده است، گفت: طی بررسی میدانی کشتارگاه بجنورد، نواقص مربوط به بخش های مختلف اعلام و مقرر شد طی مهلت یک ماهه این مشکلات برطرف شود و این کشتارگاه بدون نقص به فعالیت خود ادامه دهد.
وی افزود: اگر مشکلات در مهلت یک ماهه رفع شود، دام پزشکی برای حفظ ارزش افزوده و بهداشت جامعه حمایت های لازم را انجام خواهد داد.
وی اضافه کرد: طی 9 ماه امسال حدود 54 هزار رأس دام در کشتارگاه بجنورد کشتار و حدود 2 هزار و 300 تن گوشت تولید شد که نسبت به سال گذشته به دلیل نوسانات قیمتی 3 درصد کاهش داشت.